Deme még csak gyanúsított

Lassan halad a nyomozás a gyilkosság ügyében

Magyar Hírlap

Több mint másfél éve nyomoz a rendőrség a csepeli kettős gyilkosság ügyében, és egyelőre nem tudni, mikor zárul le a vizsgálat. Az ügyben bűnsegédlettel gyanúsított volt szocialista politikus, Deme Gábor ügyvédje szerint még azt sem tisztázták, hogy milyen fegyverrel lőtték le az egyik csepeli általános iskola igazgatóját és helyettesét. A rendőrség ugyanakkor azt állítja: ez egyértelmű.

Még mindig nem zárta le a nyomozást a 2009. januári csepeli kettős gyilkosság ügyében a rendőrség, és az időközben felmerült gazdasági bűncselekményekkel kapcsolatban is folynak még a vizsgálatok – értesültünk a BRFK sajtóosztályától. Az ügyben bűnsegédlettel gyanúsított Deme Gábor volt szocialista politikus ügyvédje, Ruttner György lapunknak elmondta: egyelőre még az sem tisztázott, hogy milyen fegyverrel követték el a gyilkosságot.

„Míg a nyomozás során a BRFK folyamatosan egy PA–63-as pisztolyról beszélt, a lapunknak a napokban megküldött fegyverszakértői véleményben egy Browning Short AP9-es fegyver szerepel. Ráadásul a jelentés szerint a gyilkos fegyver csövét kicserélték. Bár védencemet ez az ellentmondás közvetlenül nem érinti, a felmerülő kérdések tisztázása érdekében beadvánnyal fordultam a rendőrséghez” – mondta az ügyvéd, aki szerint tisztázni kellene végre, hogy csak elírás történt a fegyverek nevében, vagy esetleg két pisztoly volt a helyszínen. Ugyanez vonatkozik arra is, hogy mikor cserélték ki a fegyver csövét, a gyilkosság előtt vagy után. „A rendőrség véleményével ellentétben én úgy vélem, ezek nagyon fontos kérdések” – hangsúlyozta Ruttner György.

Megkeresésünkre a BRFK ezzel szemben azt állítja: a szakértő egyértelműen megállapította, hogy a helyszínen talált fegyverből adta le az elkövető a gyilkos lövést, amely egy PA–63-as.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én lőtték le az intézmény igazgatóját és helyettesét, Takács Józsefet és Papp Lászlót, miután aznap sikkasztás miatt elküldték az intézmény gazdasági igazgatóhelyettesét, Deme Gábort, és a biztonsági őrként is dolgozó pedellust, Kun Tamást. A gyilkossággal Kunt gyanúsítják.

„Akikre büszkék vagyunk”: nagy halak a börtönszocialisták egyre gyarapodó táborában

Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest és országgyűlési képviselőt május közepén vette őrizetbe a rendőrség, s volt munkatársaival bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja. A gyanú szerint Hagyó közvetve vagy közvetlenül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek, hogy a vállalatnak szükségtelen szerződéseket kössenek. Ilyen volt például a 4-es metróról készült ötvenmilliós tanulmány és a szentendrei HÉV százmillió forintos utastájékoztató rendszere. A botrányos fővárosi korrupciós ügyletek során őrizetbe vettek közül többen is azt vallották, hogy Hagyónak több tízmillió forintnyi kenőpénzt kellett átadniuk.

Wieszt János volt újbudai MSZP-s frakcióvezetőt és fővárosi képviselőt hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja a Budapesti Nyomozó Ügyészség. A szocialista politikust szerdán őrizetbe vették. A képviselő egy rejtett kamerás felvétel szerint 2007-ben kétmillió forintot tartalmazó borítékot vett át egy vállalkozótól, aki azt állítja, azért adott kenőpénzt a politikusnak, hogy az tegye lehetővé az általa évek óta bérelt üzlethelyiség megvásárlását, amelynek bérletét fel akarták mondani. Wieszt János először azt nyilatkozta, hogy nem emlékszik az ügyre, őrizetbe vételét követően azonban már javult a memóriája, és már kölcsönüzletről beszélt. A szocialista képviselő ezzel együtt ártatlannak és politikai áldozatnak nevezte magát.

Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros előzetes letartóztatásban lévő szocialista polgármesterét a VII. kerületi ingatlanügyekben indult nyomozás kapcsán 2009 februárjában vették őrizetbe. A kerületi ingatlaneladások kapcsán folytatólagosan, üzletszerűen, tettestársként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűnsegédletével gyanúsítják, de hivatali vesztegetés és visszaélés, valamint hűtlen kezelés is szerepel a gyanúk között. Az ügyészség szerint a kerületben többek között politikusok segítségével számos értékes, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant adtak el áron alul, milliárdos károkat okozva a köznek. Az ügy kapcsán egy másik volt MSZP-képviselőt, Szabó Zoltánt is kihallgatta az ügyészség, tettestársként elkövetett csalás gyanújával.

Zuschlag János egykori szocialista képviselőt, az MSZP ifjúsági szervezetének, az Ifjú Szocialisták Mozgalmának (FIBISZ) volt elnökhelyettesét bűnszervezetben elkövetett csalásért nyolc és fél év letöltendő börtönre ítélte első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság. Az egykoron a holokauszton is viccelődő Zuschlag, társaival együtt, fiktív egyesületeket és civilszervezeteket hozott létre, amelyeken keresztül a kilencvenes évek végétől pályázati pénzeket csaltak el. Az így megszerzett körülbelül hetvenmillió forintot kampánycélokra és a FIBISZ rendezvényeire költötték. Az ügyben tanúként hallgatták meg többek között Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnököt is. A bíróság szerint a Zuschlag-csoport fehérgalléros bűnszervezetként működött.

Baranya Róbert

magyarhirlap.hu

15 hozzászólás “Deme még csak gyanúsított” bejegyzésre

  1. anticsóka szerint:

    Botrányos tökölés az érintettek hathatós asszisztenciájával – önkormányzati vezetők, országgyűlési képviselők, csepeli mszp, rendőrség és nem utolsó sorban az alapítvány körül sündörgők. Így áll össze a díszes társulat, melynek ténykedése két ember életének kioltásába torkollott.
    Bűn és büntetlenség – ide illően kölcsönvéve a biszku film címét.
    Mi változott Csepelen ‘56 óta?

  2. Miska72 szerint:

    anticsóka SEMMI!

  3. Miska72 szerint:

    Miért nem kapodt még szó szerinti felfüggesztettet?

  4. " ?! " szerint:

    MSZP POLITIKAI HIRDETÉS (Kivonat)

    Az MSZP Csepeli Szervezetének programja a 2002-es önkormányzati választásokra
    Tények bizonyítják, hogy A SZOCIALISTÁK TELJESÍTIK VÁLASZTÁSI ÍGÉRETEIKET.
    Kormány megálljt parancsolt a korrupciónak, a visszaéléseknek, a közpénzek elherdálásának és a hatalmi gőgnek.
    Az MSZP Csepeli Szervezetének legfontosabb célja, hogy a megkezdett kerületfejlesztést a következő években felgyorsítsa. ezért a következő célok megvalósításához kérjük a csepeli választók bizalmát és szavazatait:
    1. Határozott és eredményes intézkedéseket kezdeményezünk a kormánynál, Budapest vezetőinél és követeljük a gerincút megépítését.
    2. Az északi terület hasznosításából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu, és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    3. Nyomatékosan igényeljük a tömegközlekedés feltételeinek javítását. Megvizsgáljuk, hogy van-e mód újabb buszjárat saját erőből történő beindítására.
    4. Felgyorsítjuk a csatornázást és az útépítést a Királyerdőben.
    5. Csepel teljes csatornázottsága érdekében részt veszünk a régió szennyvízelvezetési és szennyvíztisztítási programjának megvalósításában.
    6. Húsz kilométer közcsatornát építünk.
    7. Huszonkét kilométer földutat látunk el szilárd burkolattal.
    8. Előkészítjük Háros közművesítését.
    9. Megkezdjük a teherforgalmi mentesítő út építését.
    10. Csepel közbiztonságának az erősítése érdekében a körzeti megbízotti rendszert két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    11. Kezdeményezzük és szorgalmazzuk a Weis Manfréd kórház korszerűsítését, fejlesztését.
    12. Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    13. Felgyorsítjuk a kerületi iskolák rekonstrukcióját, az épületek korszerűsítését, a taneszközök cseréjét.
    Olyan Csepelt akarunk, ahol
    – tisztaság, és rend van, egészséges a környezet,
    – erős a közbiztonság,
    – gyors, kényelmes és biztonságos a közlekedés.
    2002. 08. 16. Tisztelettel: az MSZP Csepeli Szervezetének Elnöksége.

    Van-e valakinek hiányérzete a 2002-2006 közötti ciklusra vállalt fenti választási ígéretek teljesítését illetően?

  5. " ?! " szerint:

    Na végre.

    A cikkben már fényképen is láthatók együtt Gyurcsány és Deme az MSZP büszkeségei, akik erkölcsi mércét jelentenek az MSZP-ben, de ne feledkezzünk meg a nem látható alábbi mákvirágokról sem:
    Zuschlag Jánosról és társairól, Hunvald Györgyről és társairól, Hagyó Miklósról és társairól, Wieszt Jánosról, Kabai Károlyról, Gulyás Gáborról (Csepel), továbbá a jelenlegi mszp-s börtön-frakció többi tagjáról és a börtön-frakció utánpótlás keretéről.

    MEMENTÓ:
    (Idézet Gyurcsánytól, az őszödi böszmétől.)
    “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, mint soha.
    Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.
    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?
    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.
    Magyarország le van írva.
    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.
    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.
    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

  6. anticsóka szerint:

    Hazugságprogram és tragédia. Ez a csepeli mszp, ez a csepeli önkormányzat.

  7. bellus szerint:

    34 ezer példányban jelent meg a CSEVAK (Szenteczky) propaganda újság. Van pénz dögivel! Már lábalunk, lábalunk…
    Kinek a pénzéből? Jó lenne már a körmükre nézni, hogy miközben társasházakat kezelnek (vajh vannak-e érvényes megbízási szerződések?) az önkormányzati vagyon óvása-védése megvalósul-e? (Hogyan szavaznak saját céduláikkal a közös képviselők?) Hogy lehet 8-10 társasházat rendesen kezelni egy közös képviselőnek? (tessék-lássék/sehogy) Hány Csevakos házat újítanak panel-programmal? Rendben van-e a társasházak dokumentációja? (alapdokumentumok aktualizálása az adott törvények változásaihoz) Ne is beszéljünk a lejáró/lejárt vízórákról, a haveri cégekről, akik elvégzik (?) a munkákat.
    Folytassátok!

  8. BaráTOM szerint:

    Kedves Bellus!
    Ne aggódj, nem a Te pénzedből nyomják a Csevakos hírlevelet! Ez az ügy már lefutott, amikor a helyi főbohóc árnyékra vetődött. A Te pénzed majd a fülkeforradalmár Orbán Viktor és haverjai fizetésére megy el, ha nem keresel 250 ezret havonta.
    Biztos tudod Te is -és nem csak feleslegesen kevered a keverni valót-, hogy a panel programon való részvétel nem a csevakos társasházkezelőkön múlik. Bizonyára azt is ide akartad írni, hogy hány olyan ház van Csepelen, amit nem a Csevak kezel, és mégsem indultak a programban, csak elfelejtetted.
    Bármikor bemehetsz az ügyfélszolgálatra, és megnézheted, hogy mit jelent társasházkezelőnek lenni. De biztosan tudod Te is, csak most éppen rossz kedvedben voltál. Hát igen, ez a Fideszes kormányzás már sokak jó kedvét elvette, de semmi csodálkozni való nincs ezen.

  9. nagyapó szerint:

    “Kedves Bellus! Ne aggódj, nem a Te pénzedből nyomják a Csevakos hírlevelet! ”
    A hírlevelet a Csevak vezetőinek, a kerület vezetőinek, hozzájárulásából, valamint a csepeli MSZP pénzéből adják ki?
    Ekkora marhaságot még egy komcsi proli sem vesz be!
    Érdekes viszont, hogy egyes, nagy marhaságokat írók – nagyi, zed, stb. – eltűnnek, helyettük, hasonló stílusú, újabb marhák jelentkeznek. Most éppen csepeli és nemTom az ügyeletes. Ezek mögött két személy áll?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Csepelino1 szerint:

    BaráTOM!
    Ne aggódj, nem a Te pénzedből nyomják a Csevakos hírlevelet!

    Akkor kiéből? Az önkormányzati kasszából gondolom NEM, az MSZP kasszából, megint NEM, akkor marad a Csevak kassza! És a Csevak hogyan jut pénzhez? Az adófizetők pénzének egy része is ott landol. NEMDE?! Akkor mi is fizettük! De nem baj, tüzelőnek jó lesz!

    nagyapó:
    A hírlevelet a Csevak vezetőinek, a kerület vezetőinek, hozzájárulásából, valamint a csepeli MSZP pénzéből adják ki?
    Ekkora marhaságot még egy komcsi proli sem vesz be!
    Nagyapó! De beveszi, Csepeli, Zed, Ződ, BaráTOM, Borka-Szász Tamás, stb . . .

  11. BaráTOM szerint:

    Ezeket miért nem kérdezitek meg az állítólagos MSZP-s informátorotoktól?
    Mert nincs?

  12. anticsóka szerint:

    Kedves BaráTOM!

    Úgy látom, hogy a politizálás és a dedó nem sokban különbözik egymástól, bármelyik pártról is legyen szó!
    Az egyik elkezdi fújni a hülyeséget, a másik meg folytatja.

    Még tart a pótbeíratás az oviban…

  13. zed szerint:

    nagyapó, Csepelinol! A Csevak-kiadványok a csepeliek tájékoztatását szolgálják, a vagyonkezelő saját bevételeiből finanszírozza a nyomdai és terjesztési költségeket.

  14. Csepelino1 szerint:

    Zed!
    A vagyonkezelő saját bevételeiből finanszírozza a nyomdai és terjesztési költségeket. – Persze, persze, persze. És ezt be is tudjátok bizonyítani? De hogy jó napod legyen (és végre valami sikered is legyen), mondjuk rá, hogy mi meg elhisszük! ! ! ! !
    Te meg ezt beveszed!

  15. öregmotoros szerint:

    A cím és kép nagyon érdekes. Gyurcsány mikor lesz már “gyanúsított”?

Itt lehet hozzászólni !