Piacmustra – Hiányzik az igazi piaci hangulat Csepelről

Dívány, Csepel.info

A Csepeli piac nem fog szerepelni egyetlen gourmand listáján sem, mert semmilyen különleges alapanyagot nem kínál. Ellenben korrekt módon ellátja a környék piacra járó háziasszonyait hússal, zöldséggel és gyümölccsel. – írja a Dívány.hu. A szerkesztők a nagyobb budapesti piacokat járták körbe és elemezték a kínálatot.

Az egyetlen komoly gond vele, hogy termelőtől hétközben nem tudunk vásárolni, esetleg a hétvégén találkozhatunk egy-két saját portákáját kínáló árussal. A csarnok első ránézésre nem túl nagy, de valójában két részből áll, egy nagyképűen Őstermelői csarnoknak nevezett, elsősorban zöldség-gyümölcsös-, és egy Húsos csarnokból. Az őstermelői rész legnagyobb, középső részét a zöldség-gyümölcs árusok foglalják el, tarkítva néhány ruhát, virágot vagy felfújható gyerekjátékokat árusító standdal.

Árak tekintetében nagy az eltérés a csarnokon belül, pedig nem beszélhetünk nagyon nagy számú elárusító helyről – kb 40 zöldséges pult üzemel egy átlagos hétköznapon. Eheti ármércéink a cseresznye, a meggy és a kovászolni való uborka, ezek árai a széles sávon belül mozognak Csepelen: cseresznye: 550-880 Ft/kg, meggy: 450-600 Ft/kg, kovászolni való uborka: 199-260 Ft/kg. Találtunk még epret is 680 forintos kilónkénti áron, néhány helyen árultak már egrest, sárga-és görögdinnyét és ribizlit is.

A zöldségeseken kívül minden egyéb élelmiszerfajtát árusító egységből egyetlen egyet az Őstermelői csarnokban is nyitottak: van egy pék, egy hentes, egy baromfira szakosodott üzlet, egy halbolt, ahol előre panírozott halrudakon, élő és szeletelt pontyon, valamint afrikai harcsán kívül mást nem árusítanak, egy felvágottas, egy termelői mézet kínáló vállakozás, és egy házi tejbolt. Vegyeskereskedésből kettő is van, a bejárattól jobbra pedig üzemel egy lángosos is, amit betudtunk a valódi piaci hangulatra való törekvés első csírájának. A Húsos csarnok az átrium után kapott helyet. Itt 10-15 különböző húskészítményekre és húsfajtákra szakosodott húsboltot, hentesüzletet találunk. És lehet kapni savanyúságot is.

A csepeli csarnok nem több és nem is akar több lenni, mint egy egyszerű helyi piac, a helyi igényekhez igazítva és ez így rendben is van, nincs miért bántan, de kitérőt semmiképpen sem érdemes érte tenni. A piac 1 km-es körzetén belül megtalálható szinte minden Magyarországon üzemelő áruházlánc egy kisebb vagy nagyobb üzlete, így egészen biztos, hogy a csepeiek nem szenvednek hiányt semmiben. Ha különlegességre vágynak a Fővám téri csarnokban megkapják, nincs messze. Ami hiányzik a piacról, az az igazi piaci hangulat, amin egy italozó, egy-két kifőzde és néhány virágcsokrok árusító néni tudna segíteni.

Nyitva tartás: H: 7- 16, K-P: 7 – 17, Sz: 6 – 14

A teljes cikket itt olvashatják el.

13 hozzászólás “Piacmustra – Hiányzik az igazi piaci hangulat Csepelről” bejegyzésre

  1. panelproli szerint:

    Jól emlékszem ,hogy (1)51 milliót sikasztott a piac építésekor az akkor még MSZP-s Baloghné, kakaó party-s nő?!?!?!

  2. Ditte szerint:

    Vigyázz, panelproli, Balogh Ica még mszp-s, ebből még sajtóper lesz 🙂 !

  3. csepelember szerint:

    Megőrülök!

    Először csepeli nyúlta le a nickem, most meg panelproli. :/

  4. Királyerdei szerint:

    Ezért változtattam Csepeli XXI-ról erre,mert sokan összetévesztettek ezekkel. 🙂

  5. grün szerint:

    Majd ha N.SZ. újra kujár a piacra, újra lesz fílingje! Visszatér a közéleti szerepe az agórának!

  6. fülöpke szerint:

    grün!
    Minden liberális híreszteléssel szemben, én a közelmúltban láttam NSZ-t a piacon.
    Ennyit rólatok.

  7. anticsóka szerint:

    Mindenesetre a csepeli piac felújításán is jó nagyot húztak az elvtársak.
    Húzós projekt volt… ez is!

  8. lolka szerint:

    -Hogy a lecsónak való paprika?
    -1.50…ha többet visz, 1.30 is lehet.
    – Jó, akkor mérjen 2kg…
    1200 a választási malac tessék, tessék nagyon jó fajta, mangalica keverék…
    És a másik végén a piacnak, ami a sétáló utca felé esett a templomnál, a sok élő baromfi, nyúl, ketrecekbe. Na abból volt finom a tyúk hús leves…
    Nem a régi rendszer visszasírása, csak az akkori piaci hangulat, az már sosem lesz, az újjal a modernnel oda lesz a régi hangulata. Ja és a szeptemberi búcsúk, amikor a kőrhinta majdnem az SZTK. felett repült….

  9. anticsóka szerint:

    lolka:
    Ne röhögtess, még hogy modern az űj piac??? Egy nagy szar, egy darab balkán

  10. lolka szerint:

    anticsóka:
    2010. június 20., vasárnap 10:55-kor
    Nem az európai szintvonalhoz képest modern, hanem amilyen volt, ahhoz képest. Kockakővel kirakott, tákolt kistermelői standok a szabad ég alatt, esőben, vagy után tócsák és csak a csarnok volt fedett, de ennek volt hangulata…

  11. Miska72 szerint:

    Mindenben a Mutyi! Ezek csak hazudni tudnak reggel éjjel meg este, na meg lopni! De azt nem kicsit! NAGYON!
    De eljön itt még a felelösségre vonás!
    Vagy a börtönök lesznek tele vagy a ………………….!

  12. grün szerint:

    Kaphatok erre a gyönyörű barackra számlát?
    Nézze kedves Szilárd, az a helyzet, hogy be van jelentve árvíz kárra! Ne toljon már ki velem! Nem vagyok én szoci-mutyi!

  13. glória szerint:

    A húsárú, köztük “előkelő”helyen a máj, gyakran olyan színű,amilyent egy kutyával sem illik elfogyasztatni, hogy a penetráns szagokról, ami kiárad az egyes boltokból ne is beszéljek.Ha a piacfelügyelő napjában egyszer, mondjuk dél körül körbejárná az üzleteket, akkor ez rég nem fordulhatna elő, mert egészségügyi okokból az üzletek fele legalább be lenne zárva.Már ott tartok, hogy füstölt húst sem merek venni, mert pár hete 1600 ft értékűt kellett kidobnom.Ennyit a csepeliek hússal való jó ellátásáról.Egy belső kerületben ezt nem tűrnék el az emberek.

Itt lehet hozzászólni !