Szúnyogirtás lesz ma éjjel Királyerdőben és Csillagtelepen

Hároson nem lesz szúnyogírtás? – olvasói levél

Csepel.hu, Csepel.info

Dr. Kelemen Erzsébet, az ÁNTSZ osztályvezető főorvosa arról küldött értesítést a polgármesteri hivatalnak, hogy június 18-án, vagyis ma 21 óra és hajnali 2 óra között Királyerdő és Csillagtelep területén szúnyogirtást tartanak.

Rossz idő esetén később permeteznek a vegyszerrel, amely az emberre és az álltatokra ártalmatlan, de a méheket, érdemes az adott időszakra bezárni. Ez után az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézete javaslatára, a Corax Bioner Zrt az Országos tisztifőorvosi Hivatal engedélyével a közeli napokban több alkalommal fog légi kémiai szúnyogirtást végezni a főváros kijelölt területein.

Az első repülés időpontját június 21-re, vagy 22-re tűzték ki, esőnapként június 23-át tüntették fel. A második repülési időpont június 24.-e lesz, ha esik az eső, akkor június 25-én végzik az irtást. A repülőgépes szúnyogirtás Csepelen a Királymajort, Kertvárost, Királyerdőt, a Hollandi utat és környékét valamint a vízmű lakótelepet érinti.

csepel.hu

Felháborodott hárosiak

Tisztelt csepeli önkormányzat!

Nagy örömmel láttam, hogy szúnyogpermetező repülőgép közlekedett a csepeli Rákóczi út vonalán egész a Vízmű lakótelepig. Megszeretném említeni, hogy a repülőgép pilótája nagyon becsületesen járt el amikor a Rákóczi út felett Halásztelek irányába közlekedve csak a jobbszélső permetező fúvókát üzemeltette, nehogy megfertőzze a szúnyogírtó permetszerrel a Csepel-Háros területet!

Azt viszont nem kisérte nagy öröm, hogy a Rákóczi út-tól beljebb, azaz Csepel-Hárosi ( Rákóczi út és a Szigetszentmiklósi úti terület), lakóterületet ahogy az önkormányzat vallja mazőgazdasági terület (ahol 2-3 ezer család lakik évtizedek óta ) nem rendelték alá a szúnyogírtásra.

Jó lenne ha a csepeli önkormányzat vezetői akik kiadták a szúnyogírtási terület nagyságát, réjönnének arra, hogy az itt lakó családok nem másodrendű állampolgárai Csepelnek. Amióta permeteztek itt a mi lakóterületünkön tízszer nagyobb lett a szúnyog mennyiség.

Mi kell ahhoz, hogy rájöjjenek az önkormányzat vezetői, hogy mi is olyan emberek, és érzékenyek vagyunk a szúnyogcsípésre mint ők!

Hogy is van ez ?

A CSEVAK kiadott egy HÍRLEVELET, hogy mit mennyiért csinálnak , pl: kutyalegeltetőt , fekvőrendőrt, stb. Hová „nem kellett volna elkölteni” című pénzeket. A hírlevél nagyon jó minőségű! Ingyen szórólapként bedobják 34,000 példányban!

Ezt az adófizetők pénzéből költötték!

Ezek szerint az előrevalóbb, mint az emberek egészségéért való szúnyogírtás ?

HIRLEVÉLRE van pénz, szúnyogírtásra nincs!

Azt is tudom, hogy a válasz az lesz : Egyiket az egyik zsebből, másikat a másik zsebből lehet fizetni. Azt viszont elfelejtették mondani, hogy a zsebes nadrág a miénk!

Üdvözlettel:

Bp . június 18.

egy csepeli 66 éves nyugdíjas

8 hozzászólás “Szúnyogirtás lesz ma éjjel Királyerdőben és Csillagtelepen” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    VÉRSZÍVÓK UCCCÁRA!

  2. Földhözragadva szerint:

    Rossz idő volt. Valaki látta a permetezőt?

  3. Nyugi szerint:

    A csepel infón olvasom:
    “június 18-án, vagyis ma 21 óra és hajnali 2 óra között Királyerdő és Csillagtelep területén szúnyogirtást tartanak.

    Rossz idő esetén később permeteznek a vegyszerrel…”

  4. panelproli szerint:

    Szenteczky a Hírlevél kiadásából, nyomda költség tud nyúlni…
    A kártevő írtásból nem…

  5. Gordon szerint:

    Rohadt sok szúnyog van Királyerdőben. Nem novemberben kell elkezdeni az írtást.

  6. lolka szerint:

    Gordon:
    2010. június 19., szombat 22:40-kor
    Tudom van nagyon sok spray és vegyszer a szúnyogok ellen, de állítólag…lesétálsz a Dunára, levágsz egy-két buzogányt és amikor kiszáradt,( tudod az a barna hosszúkás figura a sás, vagy nád termése) meggyújtod az szép lassan izzik és a szúnyog azt hiszi ég a nádas és elmenekül a környékről. A szél irányra figyelj!

  7. Fiona szerint:

    Való igaz hogy itt Hároson sokkal-sokkal több szúnyog van az irtás óta. Gyakorlatilag rajokban TÁMADNAK az emberre és nem csak este hanem napközben is. A kertbe kimenni kész veszedelem. Nem értem miért csak királyerdő szerepel a menetrendben és háros miért nem?????????????
    Ez is ugyanúgy a Duna mellett van itt is kertes házakban élnek a családok és itt sem bírjuk már elviselni a vérszívókat. Mi is ugyanolyan csepeli lakosok vagyunk mint ők tehát nekünk is ugyanúgy járna az irtás. Az igaz hogy erre nem laknak “önkormányzati fejesek” de az itt élő kisemberek is szeretnének kimenni a kis kertjükbe (aminek az ára nem volt ugyan 40-50 millió mint királyerdőben), ne adj isten kiülni a teraszukra amire jelen pillanatban esélyük sincs.

  8. tücsi szerint:

    “Az Asbóth Oszkár Húzóágazati Innovációs Program keretéből a két legnagyobb összegű, 1,3 illetve 1 milliárd forintos támogatást elnyert konzorciumban (az utóbbiban konzorciumvezetőként) egyaránt szerepel a Corax-Bioner Környezetvédelmi Zrt [2]., amely az elsősorban szúnyogirtással foglalkozó Corax Kft., illetve a biológiai kármentesítéssel és környezetbarát növényvédőszerek gyártásával foglalkozó Alfa-Bioner Kft. egyesülésével jött létre 2004 augusztusában.

    A Corax-Bioner Zrt. többségi tulajdonosán, a Caola-Alfa Zrt.-n és az azt tulajdonló Pólus Plusz Zrt.-n keresztül Nagy Imréhez, a KISZ utolsó első titkárához köthető. Nagy Imre jelenleg a Corax-Bioner igazgatóságának elnöke, és a Pólus Plusz igazgatóságának ügyvezető alelnöke is. A Corax-Bioner felügyelőbizottságának tagjai Benkő László (a Caola-Alfa vezérigazgatója, Nagy Imre üzlettársa), Bedros J. Róbert (a BM Kórház egykori igazgatója), és Varga László (az Úttörőszövetség egykori főtitkára, az MSZMP KB egykori tagja, az MSZP volt országgyűlési képviselője, Zala megyei elnöke).

    A cégnyilvántartás szerint (a Corax-Bionernél koordinációs igazgatói pozíciót betöltő) Nagyné Trapp Andrea tulajdonában lévő Pólus Plusz Zrt. 2005-ben a Jedlik Ányos Program keretéből konzorciumvezetőként további 300 millió forintot nyert “biomasszára alapozott, komplex, kapcsolt hő- és villamosenergia előállítási technológia” című pályázatával.”
    http://index.hu/belfold/biogk9075/

Itt lehet hozzászólni !