Felfüggesztenék Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát (interjú!)

Magyar Hírlap

Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséhez nem férhet kétség – mondta lapunknak Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke arról, hogy pártja hozzájárulna-e a bukott miniszterelnök parlamenti kiadatásához egy esetleges büntetőügyben.

Kövér szerint az SZDSZ szellemisége tovább él az MSZP-ben, de reméli, hogy az LMP-ben nem fog. A Jobbik szerinte döntés előtt áll: vagy a rendszer, vagy a kormány ellenzéke lesz. Az előbbit a Fidesz nem fogja tolerálni.

– Orbánból Kóka legjobb tanítványa, a Fidesz a gazdagok pártja lett – így lehet összefoglalni Gyurcsány Ferenc értékelését Orbán Viktor huszonkilenc pontos gazdasági programjáról. Ön szerint Gyurcsányból mi lett?

– Mégiscsak mókás, hogy azok a milliárdosok, akik az előző időszakban szétlopták az országot, elindították a szociális lejtőn a társadalmat, szétverték, szegénysorba taszították a középosztályt, most minket vádolnak azzal, hogy a gazdagok pártján állunk. Ez a rosszindulat, a velejéig romlottság hangja. Egyébként nem tudom, hogy ez egyben az MSZP véleménye is, mert szerintem jelen pillanatban politikai közösségként nem léteznek. Épp Gyurcsány Ferenc kormányzása miatt estek szét, demoralizálódtak. Természetesen sorolhatunk neveket, akik a pártot szimbolizálják, Szanyi Tibor, Szili Katalin, Lendvai Ildikó, Kovács László, de mindegyikük mást és mást képvisel, mást mond.

– Azért többször felálltak már a padlóról.

– Egyáltalán nem tekintem őket véglegesen legyőzött ellenfélnek. Ez nagy hiba volna a Fidesz részéről. Csak azt mondom, bármi is Gyurcsány véleménye, ő egy politikai bűnöző, aki ameddig el nem tűnik a magyar közéletből, és bármilyen értelemben az MSZP nevében szólhat, a szocialistákkal mint demokratikus szervezettel nem számolhatunk. Antidemokratikus erő most az MSZP, amely folyamatosan veszélyt jelent a magyar társadalomra, a nemzeti integrációnkra, valamint az állam stabilitására.

– Az SZDSZ mint párt eltűnt a politikai térképről. De vajon megszabadult-e szellemiségüktől a politikai élet?

– A legdestruktívabb politikai képződmény kétségkívül az SZDSZ volt az elmúlt húsz évben. Nem teljesen tűntek el, tovább élnek az MSZP-ben, megfertőzték őket, részben átalakítva az identitásukat. Ezt a szellemiséget egyértelműen Gyurcsány jeleníti meg a pártban, amely a nemzeti együttműködést szitokszónak tekinti, és ellenségként kezeli a kormánypártokat.

– Az LMP-re nem vetül az SZDSZ árnya?

– Az LMP most bizonytalan állagú, jövőjű társaság, inkább csak a félelmeimet fogalmazom meg azzal kapcsolatban, hogy az SZDSZ szellemiségét viszik majd tovább. Ugyanis komoly reményeket látok arra, hogy az SZDSZ-szel szemben ők, a szó klasszikus értelmében vett, normális liberális párttá válnak. Bár a Jobbikhoz hasonlóan, közöttük is nagyon különböző múltú emberek politizálnak, most a helyüket keresik. Viszont mögöttük van szellemi potenciál, nagyon remélem, ez majd végül nem az SZDSZ restaurációját jelenti.

– És a Jobbik parlamenti munkájáról mi a véleménye?

– A Jobbik azért is zavaros számomra, mert volt fideszesek, miép-esek, MSZMP-sek ülnek közöttük. Zagyva népségnek tűnnek a számomra. A Jobbik komoly erőfeszítéseket tett a programja bemutatására, de nem tudták elérni, hogy ne maradjon rajtuk a mindent tagadás politikájának bélyege. El kellene dönteniük, hogy a rendszer, vagy a kormány ellenzéke lesznek. A rendszer ellenzéke a parlamenten belül értelmezhetetlen, hiszen ők is a rendszer részét képezik. A Jobbik nem számíthat a kormányzó pártok elnézésére, ha mégis ezt az utat választják, és semmibe veszik a törvényeket. A kormány ellenzékeként viszont koherens, ideológiai alternatívát kellene felvázolniuk. Nem látom viszont az ehhez szükséges intellektuális, szakmai hátteret. Ha a mostani – a Fidesz–KDNP kétharmadából és az osztott ellenzékiségből adódó – jelentéktelenségüket a parlamenti performance-politikával próbálják elütni, egy idő után zsákutcába kerülnek, hiteltelenné válnak szavazóik előtt.

– Visszatérve Gyurcsány Ferencre, felmerülhet-e a büntetőjogi felelősségre vonása?

– Jogot végeztem, de nem vagyok gyakorló jogász, nem is az én dolgom a ténybeli információk felderítése, amelyek alapján meg lehetne állapítani a büntetőjogi felelősségét. De meg merem kockáztatni, hogy Gyurcsánynak már régen bíróság előtt kellene állnia. Legkevesebb azért, amit a balatonőszödi beszédében bevallott. Vagyis, hogy de facto összeesküvésszerű módon megtévesztve a magyar állampolgárokat, elfedve a valóság megismeréséhez szükséges adatokat, tényeket, elcsalták a 2006-os választásokat. Megítélésem szerint már a bíróság előtt kellene állnia a 2006. őszi rendőrterror miatt is. Megint csak az ő szavaira hagyatkozom, hiszen azt mondta, hogy folyamatos egyeztetésben volt Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitánnyal a vészterhes napokban. Tehát, ami akkor történt, azért nemcsak politikai, hanem jogi felelősséget is viselnie kell. Nagyon remélem, hogy az ehhez szükséges bizonyítékok is összegyűlnek. Hogy ez így lesz, vagy nem, semmit nem változtat Gyurcsány erkölcsi és politikai megítélésén. Az viszont egyértelmű, hogy a politikai oldalak közötti normális párbeszéd kialakulásához Gyurcsány Ferencnek el kell tűnnie a közéletből.

– Ha eljárás indulna ellene, a Fidesz felfüggesztené a mentelmi jogát?

– Szeretném, ha itt tartanánk, a mentelmi jogának felfüggesztéséhez nem férhet kétség.

– Az MSZP mögött, akármekkora is most a politikai ereje, nagyon jól szervezett hálózat áll. Ezzel a Kádár-rendszerből örökölt és folyton megújuló hálózattal az új kormány le tud számolni?

– Az elmúlt húsz év legnagyobb kudarca az, hogy azok a hálózatok, amelyek a Kádár-rendszert az utolsó éveiben éltették, fennmaradtak. A rendszerváltáskor ezek a szervezetek átmentették magukat, sőt Gyurcsány Ferenc KISZ-es generációja a hatalomba lépve újjáélesztette őket. Beépültek a gazdaságba, valamint az állami és az árnyék-magán titkosszolgálatokba. Ez a folyamat akkor is antidemokratikus lenne, ha ezek a hálózatok előéletükben és kapcsolatrendszerükben nem kötődnének a kommunista, totalitárius rendszerhez. Tehát önmagukban is veszélyt jelentenek a demokráciára és a jogállamra.

– Ha már a titkosszolgálatoknál tartunk, a kormányban Pintér Sándor ellenőrzi a területet. Az ellenzék szerint túl nagy hatalom összpontosul a belügyminiszter kezében.

– Ezt másképp látom. Önmagában ezzel nem lesz nagy hatalom a belügyminiszter kezében, viszont annál nagyobb felelősség nyomja majd a vállát. A titkosszolgálatokat eddig egy tárca nélküli miniszter, vagy a kancelláriaminiszter államtitkára ellenőrizte. Az elmúlt nyolc évben olyan mértékben züllesztették le, verték szét morális értelemben is a Nemzetbiztonsági Hivatalt, hogy az újjászervezése nagyon komoly kihívást jelent. Az új struktúra indoka az, hogy az ugyancsak a belügyminiszter felügyelete alá tartozó bűnüldözésre is ráfér a megerősítés. Nagy szükség van a két szervezet közötti együttműködés javítására. A titkosszolgálatoknak egyébként az elmúlt húsz évben is, részben, a bűnüldözésben való segéderőként kellett volna dolgozniuk, illetve dolgoztak is. A Gyurcsány-korszakban nemcsak a szolgálatokat, hanem a rendőrséget is kivéreztették, az ő munkájukat is meg kell erősíteni. Az egy kézben összpontosuló irányítás a hatékonyság fokozását jelenti. Az MSZP azon vádja, hogy politikai befolyás alá kerültek a szolgálatok, nevetséges: annál jobban nem lehet a politika alá gyűrni az NBH-t, mint ahogyan Gyurcsány és tettestársai, Szilvásy György és Laborc Sándor tették.

– Mi változik az országban egy új alkotmánnyal?

– Téved, aki azt gondolja, hogy az elmúlt húsz év kudarcainak az alkotmány volt az okozója. A következő húsz év sikere sem az új alaptörvényen fog múlni.

– Ezek szerint túldimenzionáltnak tartja az alkotmány körüli vitákat?

– Teljes mértékben. A mostani alkotmány betöltötte a hivatását, az az alkotmányos berendezkedés, amelyet rögzít, az elmúlt húsz évben jól működött, Gyurcsány színre lépéséig képes volt biztosítani a politikai stabilitást. Mivel a jogszabályokat normális, átlagos viszonyokra, normális szellemi képességű és morális tartású emberekre szokták megírni, nem gyurcsányokra, az alkotmány nem hibás a kialakult extrém politikai helyzetekért. Most, a társadalmi felhatalmazásunkkal élve, levonhatjuk mindannak a következményét, ami az elmúlt időszakban történt. Húsz év elég hosszú idő ahhoz, hogy az életviszonyok megváltozásának tapasztalatával a hátunk mögött újraírjuk a korábbi alaptörvényt. Véletlenül alakult úgy, hogy krízishelyzetbe kerültünk gazdaságilag, morálisan és az alkotmányos berendezkedés tekintetében is. Az is véletlen, hogy épp most zártuk le a rendszerváltás utáni időszakot. Új időszámítás kezdődhet ezen a téren is.

Pindroch Tamás

magyarhirlap.hu

48 hozzászólás “Felfüggesztenék Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát (interjú!)” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    Micsoda egy aljas féreg ez a Kövér. Itt is össze-vissza hazudozik, mocskolódik szokás szerint.

  2. helyesbítettcsepeli szerint:

    Micsoda egy aljas féreg ez a csepeli. Itt is össze-vissza hazudozik, mocskolódik szokás szerint. 🙂 🙂 🙂
    😀

  3. grün szerint:

    Jól mondja a sűrű tekin tetű mély magyar! Még indokot sem kell keresni! Csak lemenni a pincébe és…..?!

  4. csepeli szerint:

    Kövér baromságai helyett inkább azt nézzétek meg, mennyivel fog csökkeni a nettó fizetésetek az Orbán által bejelentett új adózás miatt:

    http://kapcsolat.hu/static/images/blog/94/94192/adotablazat_01.png

  5. Manitu szerint:

    Gyurcsány börtönbe való. Minden jövendő miniszterelnöknek jó példa lenne, ha Gyucsány oda kerülne, ahová való.

  6. csepeli szerint:

    Manitu: Igen, a Fidesz majd beleírja az alkotmányba a politikai bűnözés fogalmát, és akkor lesznek politikai foglyok, akkor mehet Gyurcsány is a börtönbe, mint annak idején Táncsics Mihály. És minden kormányváltáskor az új kormány lecsukja a régit, oszt jónapot.

  7. " ?! " szerint:

    Micsoda egy aljas féreg ez a “csepeli”.
    Itt is össze-vissza hazudozik, mocskolódik szokás szerint.

    Ideje lenne már, hogy lemenjen “grün”-nel együtt a pincébe és ……

  8. Miska72 szerint:

    -részben törölve-

    HAZAÁRULÓK!

  9. admin szerint:

    Miska,

    Ne adj nekünk pluszmunkát szombat délben.

  10. Öreg halász szerint:

    Gyurcsány szerint ő csak jókor volt jó helyen. Jól tudjuk mit jelentett ez a valóságban, akkor, amikor szétlopták az országot. Az ilyeneknek a legjobb hely a börtön, ott lennének igazán jókor, jó helyen.

    Remélem, hogy hamarosan be is következik. 🙂

  11. Dadus szerint:

    Kedves csepeli! Az elmúlt 8 évben folyamatosan csökkent a nettó fizetésem!

    Talán azért mert “hazudtunk reggel….”(GYF)??!!

  12. csepeli szerint:

    Dadus: hazudsz, nem csökkent.

  13. Dadus szerint:

    :-)))De hülye vagy csepeli!!

  14. Dadus szerint:

    Te” gyurcsány csodaországba” élsz,ahol mindent fordítva kell értelmezni:a hazugság=igazság,stb

  15. lolka szerint:

    csepeli:
    2010. június 12., szombat 11:11-kor
    Igen ez csipi az én szememet is. Év tizedek óta ezt a réteget szívatja minden kormány, még az a “szerencse”, hogy ígérgetni mindegyik tud, mi meg csak gürizünk és tejelünk a felsőbb réteg, meg élvezkedik…

  16. grün szerint:

    lolka! ne keseredj el! Ez mindig így van, okos fuvaros azt a lovat üti amelyik húz!

  17. Kovács Ernő szerint:

    Honnan van joga egy volt kiszesnek, párttitkárnak osztani az igazságot? Véget ért a baloldali kommunista kormány, most itt van az újabb!

  18. Ditte szerint:

    lolka! Várd ki a végét! Tudod jól, hogy hazugsággal mételyeznek. Úgy számolnak gyurcsányék, hogy nem ismerik a leendő szabályokat, céljuk a zavarkeltés.

  19. Páko szerint:

    Érdemes megnézni!!! Nem csak Gyurcsányt, hanem az egész MSZP-t lehet a rácsos akadémiára vinni.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9197332
    http://hirhatter.t35.com/gyurcsany_kultusz.htm (nagyon jó!)

    Ez az utóbbi, lehetne a letartóztatás alapja, akár ma éjjel is!
    http://www.nibiru.hu/holapenz.htm

    És még nincs vége, itt a többi olvasni való, hátha Balsai is olvassa!
    http://www.google.hu/#hl=hu&rlz=1R2RNTN_huHU380&q=indon%C3%A9zia+gyurcs%C3%A1ny&aq=7&aqi=g10&aql=&oq=Indon%C3%A9zia+&gs_rfai=&fp=2a8fe072156b1ace

  20. Királyerdei szerint:

    Buknak a komcsik sorozatban:

    “Szorul a hurok Wieszt nyaka körül
    Megjelent: 2010.06.12. 14:43
    Frissítve: 2010.06.12. 14:44

    A rendőrség átadta az ügyet a Nyomozó Ügyészségnek, miután a nyomozás eddigi adatai alapján vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés gyanúját állapították meg.
    © MTI Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a hírTV-nek azt mondta: az eljárás továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik, gyanúsítottként még senkit sem hallgattak ki.

    Mint ismert: a rejtett kamerás felvételek szerint Wieszt János szocialista újbudai önkormányzati képviselő több mint 2 millió forintot vesz át egy vállalkozótól. A férfi azt állítja: azért kellett lefizetnie a szocialista politikust, hogy megvehesse a cégének otthont adó üzlethelyiséget.

  21. Miska72 szerint:

    admin bocsi. 😉

  22. nagyapó szerint:

    Csepeli!
    Nem kell új alkotmány ahhoz, hogy a Gyurcsány(i) féle hazug tolvajokat bíróság elé állítsák. Elég egy 2/3-os törvénymódosítás, és máris nincs elévülés, Gyurcsány(i) büntethető.
    Nagyon jó a Gyurcsány(i) – Stancsics összehasonlítás. Stancsics (Táncsics), amikor bekerült a parlamentbe, minden felszólalását harsány röhögés kísérte.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. pricpracpruc szerint:

    2014. június. Nyílik a sopronkőhidai fegyintézet egyik cellájának ajtaja.
    – Itt az új zárkatársa! – mondja a smasszer. – Aztán barátkozzanak ám össze, mert a harmadik priccsre 2018-ban hozom a Vonát! – s belöki az cellába Orbánt.

  24. pricpracpruc szerint:

    Ahol persze már várja őket a 2010 óta raboskodó Gyurcsány.

  25. grün szerint:

    Néhány miniszterelnök jelölt beszélget a választások előtt.
    -Szép pálya a miénk…!
    -Csak az a baj, hogy ott a végén a börtön…..!
    -Az benne a szép, egyébként minden gazember vállalná!

  26. lolka szerint:

    grün:
    2010. június 12., szombat 13:27-kor
    Ez egy nagyon igaz közmondás, de szerintem az okos fuvaros több abrakot ad annak a lónak amelyik húz…

  27. lolka szerint:

    Ditte:
    2010. június 12., szombat 14:34-kor
    Legyen igazad, de az egy kulcsos adózás akkor is egy nagy szívatás, én nem tudok egyetérteni vele…

  28. grün szerint:

    lolka!
    “okos fuvaros több abrakot ad annak a lónak amelyik húz…”
    Tehát ebből arra következtethetek, hogy most nem az okos fuvaros osztja az abrakot, hiszen minden igavonó egységesen 84% abrakot kap?
    Aki húzza a kocsit, aki csak úgy csinál mintha húzná, aki mintha tolná, de csak húzatja magát! Azokról nem is beszélve, akik a bakon és a kocsiderékban helyezkednek el!

  29. lolka szerint:

    grün:
    2010. június 13., vasárnap 09:21-kor
    Még egy kicsit húzom a szekeret, aztán meglátjuk…

  30. Hédy szerint:

    Mindenkinek csak annyit amennyi jár!

  31. GONDOLKODÓ! szerint:

    Tisztelt Honfitársaim idézem Makovecz Imre: “Vezérre van szükségünk cikkének egy részletét, abban a reményben, hogy van aki még nem olvashatta.”: “Amikor kiderült, hogy megvan a Fidesz kétharmados győzelme, sírva fakadtam örömömben. De már a, következő pillanatban a holnapi tennivalóimra gondoltam. Nem tudok Szdsz-ben, Fideszben, pártokban gondolkodni. Az én fajtám egy keleti nép, amelyiknek ha nincs vezére egymást marja. Nekem Orbán Viktor személy nagyon fontos. Tessék tudomásul venni, hogy nincs más alternatíva rajta kívül! Vezérre van szükségünk, és nem egy áldemokráciára, ahol háttérhatalmak mozgatják a politikusok kezét, akiknek elemi érdekük a Kárpát-medence megosztottsága. Miért volt Trianon, ha nem azért, hogy megosszák a Kárpát-medencét?……………Van egyáltalán valami, amin nem kell változtatni? – Különös nép vagyunk, mert amíg a háttérpolitika tette, amit tett, közben szívósan épült egy második Magyarország. Tessék elmenni vidékre, és megnézni a népzene újjászületését! Itt van például a Sebő együttes, táncházak működnek, de a tévében ezekről semmit nem hallani. Az emberek még mindíg termelnek káposztát, sárgarépát, annak ellenére, hogy ezek a nemzetközi gengszterek egy fillért nem fizetnek érte. Afrikából hoznak be almát, miközben arra kényszerülnek sokan, hogy kivágják az almáskertjüket. De még mindig vannak almáskertek, barackok, van borkultúra, méghozzá nem is akármilyen. Nem tragikus a helyzet, de a tragédiához vezető szálakat el kell tépni. Akik multimilliárdosok lettek, mert annyit loptak és hazudtak, azoknak a gazdasági életben van továbbra is a jövőjük.
    Az új kormányunkat féltem is tőlük, mert gazdasági erővel fognak politizálni és nem politikai eszközökkel. Ha az elszámoltatás nem lesz radikális, csak húzzuk az időt, és a bíróságok Arany János című verse szerint “(Jobb felöl üt) nekem fütyől, / (Bal felől üt) s nem nekem fütyöl” stílusban intézik az ügyet, akkor baj lesz. Én államosítanék, elvennék tőlük mindent, és akkor tenném fel nekik a kérdést: Kommunisták akartok-e még maradni vagy nem? És akkor még úriember vagyok.” Ezeket szerettem volna kiemelni, amellyel a magam részéről egyet tudok érteni. Mi az hogy!

  32. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Pákó! “hátha Balsai is olvassa!” Légyszi küldd el, emilen a részére! Személyesen ismerem egy nagyon rendes úri ember és jogász! De küldheted akár a Dr. Papcsáknak, v. a Dr. Budai Gyulának, amelyik tetszik, de legjobb, ha mind a hármojuknak elküldöd! Ne feledd! MINISZTELELNÖKI KINEVEZÉSÜK, MEGBÍZÁSUK VAN!!! Ebből az alapállásból tekintve a MN. munkáját segítik v. netán akadályozzák adott esetben!!!!!!! Postán is elküldheted, vagy a “FEHÉRHÁZ” is szóba jöhet!

  33. pricpracpruc szerint:

    GONDOLKODÓ! Gondolkodj, akkor nem írsz, idézel ennyi böszmeséget.

  34. GONDOLKODÓ! szerint:

    Nyolc hosszú, keserves és megszégyenítő év alatt tapasztalhattuk a nemzet lelkiállapotának és a választók hangulatának, ítélőképességének a hullámzását. Egy Gyurcsány nevű, az államkasszából megtollasodott, a hatalomvágytól megrészegült „karizmatikus” figura lenyűgözte előbb a pártja tagságának nagy részét, majd a gyengébb intellektuális képességekkel rendelkező szerencsétleneket. Hazudozhatott összevissza, kellethette magát úgy, ahogyan normális és jó ízlésű ember még a politikai sikerekért sem képes kelletni magát, rajongóinak köre kitartott mellette, kitartott a pártja is, ő volt a vezér. Azután ritkult körülötte a levegő, egy újabb hullám letaszította a maga ácsolta trónusról. Gyűlölt ellenfelére mutogatott folyton, mint az ördögre, igyekezett Orbán Viktorról kialakítani a diktátor képét, aki ha helyzetbe kerül, mindent elpusztít maga körül. A porhintés eleinte úgy-ahogy táptalajra lelt bizonyos körökben. Később már csak azt sikerült neki és társainak elérni, hogy egy újabb hangulathullám révén az emberek legyintsenek: „egyik kutya, másik eb”, vagyis kerüljön legalább egy nevezőre a sötét és a világos karizma. Azután jöttek a választások, és jött a fordulat a közvélekedésben is: a sötét hatalmasat bukott, a világos még nagyobbat emelkedett. Nem sikerült az egynevezős játszma sem.

    Most itt tartunk. A kormány dolgozik, programot ad, és bizalmat teremt a bizalmat vesztett politikai hadszíntéren a közvéleményben, még részint a baloldalon is. A parlamenti ellenzék fanyalog, Gyurcsány pedig eszelősen szervezkedik, pontosan úgy, ahogy az a hatalomba szédült, zavart lelkű, beszűkült tudatú emberektől várható. Láthatóan hergeli magát, idegesen rángatózik a „karizmája”, eltűntek a rajongók is mellőle. Most vagy képes fanatizálni, megőrjíteni még maradék pártját is önmagával együtt, vagy saját sötét mélységeiben hamvad el. Egyelőre a világos karizmáé a tér, a feladat és a munka – nevezhetjük ezt akár küldetésnek, a józan ész, a világos beszéd és a nemzeti elkötelezettség jegyében. A sötétet meg jó volna elfelejteni már.

  35. Tóth Mária szerint:

    gyurcsány ferkó vezetőszáron, álmaim ne továbbja! a cenzor asszonyt is viheti magával, Ildikó arcáról a gyűlöletet a botox sem semlegesíti, szája meg állandóan csak fröcsög, rémes ez a nő?!!!!!!!!!

  36. Vica szerint:

    Kedves Gondolkodó!
    Félek, hogy amit itt leírtál, teljes meggyőződésedből írtad. Abban igazad van, hogy hinni kell. Úgy hiszem, hogy az egyetlen, akiben csalódás nélkül ilyen mély hittel hihet az ember, csupán a jó Isten. Embereket ennyire felmagasztalni, ill. ilyen lesújtó véleménnyel lenni másokról, csupán mert egyik vagy másik pártálláshoz tartoznak talán nem szabad, mint ahogyan nekem sincs jogom Téged e miatt kritizálni, csak szeretném, hogy valóban gondolkodj.
    Véleményem szerint ezen a földön nincsenek angyalok és ördögök, szerencsére a boszorkányüldözés korának is vége már, s szerintem nem attól lesz vétkes valaki, hogy egyik vagy másik párt szimpatizánsa. Nem kétlem, hogy sajnos többen nem ismertek határokat az önzésben, s pofátlanul annyit loptak, amennyit sajnos nem szégyelltek. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a vétket lehet elítélni, s ha fény derül a bűnösségre, akkor a törvény erejével meg kell büntetni érte. Úgy gondolom, egyikünk sem játszhat Istent ezen a földön. Szerintem nem ítélkezhetünk íly módon pró és kontra érzések/érzelmek/párthovatartozás alapján senki fölött.
    Megértem azt is, ahogyan Orbán Viktor iránt érzel. Hajlamos vagyok én is arra, hogy emberekben csak a jót lássam meg, s amikor megérkezik az első “pofon”, megmagyarázom, hogy jogos volt, aztán még a másodiknál és a harmadiknál is fölmentem, mert szeretem. Sokszor akkora “pofonra” van szükségem a tisztán látáshoz, hogy rendesen beleszédülök. Hát vigyázz magadra kérlek, vigyázz a lelkedre, mert a csalódás nagyon fájhat, sokszor gyógyíthatatlan sebeket üthet az emberen.
    Szerintem érdemes mindent – ha lehet – a maga valóságában szemlélni. A politikus, hidd el, sohasem földreszállt angyal, bármely oldalra érkezzék is. A politikus számára a hatalom a legfontosabb, amit bármi áron szeretne megszerezni, ill. megtartani. … és hát nem erősségük az igazmondás…

  37. Vica szerint:

    A bűnösöket meg kell büntetni. Pontosabban, ha felmerül a gyanú, hogy valaki/valakik vétettek a törvény ellen, azt/azokat felelősségre kell vonni. Ami most történik, remélem, még ebbe a kategóriába tartozik.

  38. csepeli szerint:

    Csak jelzem, hogy a Fidesz és holdudvara már kétszer próbálta Gyurcsányt bírósággal elítéltetni, mert állítólag meghamisította vagy eltitkolta a költségvetési adatokat. Mind a kétszer belebuktak. Gyurcsány és Veres a bíróság előtt bizonyította, hogy mindenben eleget tett a jogszabályoknak: “Az ítélet kimondta, hogy a volt miniszterelnök és munkatársai nem szegték meg a közérdekű adatok közzétételére vonatkozó törvényes előírásokat, és nem sértették meg állítólagos téves tájékoztatásukkal a választás szabadságához való jogot sem. Pataki Árpád bíró szerint az alperesek, Gyurcsány Ferenc és munkatársai eleget tettek a közzétételi kötelezettségüknek, amivel kapcsolatban a bíró emlékeztetett arra, hogy a felperes magánszemélyek közül bárki kérhetett volna további részletes tájékoztatást a közérdekű adatokról közvetlenül a Pénzügyminisztériumtól, de nem éltek ezzel a lehetőséggel. Emlékeztetett az informálódás számos egyéb módjára is, így a sajtóban, a médiában és az interneten közzétett információkra.”

    Ezek után mit akar még a Fidesz? Koncepciós pert?

  39. szomi szerint:

    Az Orbán klán mikor fog elszámolni a vagyonukkal. Saját családja és a közelebbi rokonság vagyona milliárdokra rúg. Persze ők a fizetésükből meg a papa bagóért privatizált bányájából gazdagodtak.

    Koncepciós perek hada fog következni, közben a vekkeres fiuk tömködhetik a kiürült zsebeiket!

  40. zed szerint:

    Gyurcsány Ferenc új pártjába Ön belépne ?
    * Igen
    * Nem
    * nem tudtam, hogy új pártot hoz létre
    * Ha Szili Katalin alapítaná, akkor igen

  41. Vica szerint:

    Kedves zed!
    Én nem.

  42. Kovács Ernő szerint:

    Csak jelzem, egyre többen ráébrednek, hogy a Fidesz nem az aminek látszik! Átverte Magyarországot, amiért megkapja nemsokára méltó jutalmát! Fidesz=Orbán

  43. pricpracpruc szerint:

    Kövér, Básty elvtárs lejobb tanítványa. Senki nem mondhatja a Fideszről, hogy nincs koncepciója. Koncepciós perek következnek. Olyan a világ egyetlen demokráciájában sincs, hogy a demokratikus választások után hatalomra kerültek büntetőjogilag felelősségre vonják az előző kormány vezetőit, mert szerintük nem jól vezették az országot. Ha konkrét bűncselekményről tudnának, azt akkor kellett volna nyilvánosságra hozni, s feljelentést tenni. Most azt erőt fitogtatva, ez riasztóan emlékeztet Bástya elvtársékra.

  44. Kovács Ernő szerint:

    Szégyen, gyalázat, és ez már a Fidesz kormány ideje alatt! http://barikad.hu/node/55457

  45. Gordon szerint:

    Ernyő!

    Szerintem te vagy szégyen és gyalázat a gagyioldaladdal együtt.

  46. Sierra szerint:

    A Fidesznek nincs sok affinitása a demokráciához. Példaként említeném, hogy egy demokratikus szervezetben nem kihalással cserélődik az első ember. Kövér László pedig kifejezetten a sötét középkort idézi.

  47. berta istván szerint:

    Az a szomorú,hogy nagyon sok Magyarországon a mosott és rokkant agyú ember ,akikre járványszerűen telepedett a kommunizmus szelleme. Megöl az ideg, amikor arra gondolok,hogy kommunista imádó ,zsugorított agyú emberek miatt szenved egy NEMZET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Itt lehet hozzászólni !