Csepeli védekezés a Nagy-dunai árhullám ellen

Kiöntött a Duna Szigetújfalunál

Csepel.hu, Csepel.info

Egy korábbi tetőzés a Dunán

Szombaton, vasárnap és hétfőn délelőtt is folytatták a Nagy-Duna csepeli szakaszán az árvíz elleni védekezést. A munkát Fodor Tímea pv. százados, a Polgári Védelem Csepeli Kirendeltségének vezetője koordinálja.

Helyszíni beszámolók szerint a Kerületi Védelmi Bizottság (KVB) megelőző intézkedéseivel és a folyamatos munkával eddig sikerült megakadályozni, hogy a Duna a csepeli árterületen nagyobb károkat okozzon.

Erről tájékoztatták a KVB elnökét, Tóth Mihály csepeli polgármestert is, aki a védekezés megkezdése óta minden nap a gátakon szervezi, ellenőrzi a munkát. Tájékoztatása szerint kisebb vízszivárgás az úgynevezett keresztgátnál, a Klapka utca Duna felé eső végétől Halásztelek irányába mintegy 200 méterre történt, elhárításán most is dolgoznak.

A csepeli árvízvédelmi munkában a polgári védelem erőivel együtt a közterület-felügyelet és a Csevak zrt munkatársai, valamint a kerületi polgárőrök vesznek részt. Úgy tudjuk, hogy a hétvégén a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium több diákja is részt vett a csepeli árvízvédelemben. Miként a Csevak Zrt honlapján olvasható, szombat este a vagyonkezelő munkatársai Szili Adrián városüzemeltetési igazgató vezetésével homokzsákkal megerősítették a gátakat a Klapka utcánál, és a veszélyeztetett környező területeken. A krízislakásokat is előkészítették arra az esetre, ha az áradás miatt az ártérben élőket el kell helyezni.

A legutóbbi hírek arról számoltak be, hogy változatlanul érvényben van a harmadfokú árvízvédelmi készültség a Duna teljes budapesti szakaszán. A folyó várhatóan a hét közepén tetőzik majd.

csepel.hu

Olvasónktól kapott információk szerint kiöntött a Duna Szigetújfalunál. Az érintett út jelentős része víz alatt áll. Az alábbiakban Cs.M. képeit tekinthetik meg:

Itt lehet hozzászólni !