Árvizek szerte az országban – döbbenetes képek

Halálos áldozata is van az árvíznek

Index.hu, MTI, Mno.hu

Halálos áramütést szenvedett az árvízzel sújtott Felsőzsolcán egy középkorú férfi – közölte Sáhó Zoltánné, a város jegyzője vasárnap este.

A Kodály Zoltán utca egyik házában történt a baleset vasárnap délután – mondta a jegyző, megjegyezve: a város nagy részét éppen az áradat okozta veszély miatt korábban áramtalanították. Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy egy aggregátor beüzemelésekor történt a baleset, a férfit többször próbálták újraéleszteni, de nem sikerült.
DEGER20100605089

Éjjel Nagybajcsnál tetőzik a Duna

Az éjjel Nagybajcsnál tetőzik a Duna – tudatta vasárnap este közleményben az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság. A következő napokban lassú apadás várható a folyón – jelezték, hozzátéve: éjszaka és hétfő hajnalban Győrben is védekezniük kell a vízügyi szakembereknek, a Szérüskert utca és a Rabkert védelmében „jelentős védelmi munkákat kell végrehajtani” a Nagy-Pándzsa töltésén. Részleteket Szabó Henriett, az igazgatóság pr-munkatársa későbbre ígért az MTI-nek.

IMG 4283

Lezárták a 11-es utat Esztergom-Szamárhegynél

Az árvíz miatt lezárták a 11-es főutat a 61-es kilométernél, Esztergom-Szamárhegynél. A forgalmat váltakozó irányban kerülőútra terelték, ezért várakozásra kell számítani – közölte a város sajtófelelőse vasárnap. Több útlezárás miatt Esztergom nagyobb járművekkel csak a 10-es út felől, Dorog irányából a 111-es és Kesztölc irányából a 117-es úton közelíthető meg. A Duna tetőzését hétfő délutánra várják, 730 centiméterrel – tette hozzá Takács István.

arviz2-0 185

Felsőzsolca fele már víz alatt van

A hajnal óta közúton megközelíthetetlen Pilismaróton a védművek bordás megtámasztását végzik. A munkához több helyi vállalkozó is felajánlotta gépeit. Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint Komárom-Esztergom megye térségében még fokozatosan árad a folyó, a Vág és a Garam hatása jelentősen befolyásolja a vízszinteket.

A Komárom-almásfüzitői árvízvédelmi szakaszon a vasúti védvonal mentén homokzsákok segítségével ideiglenes védvonalat építettek ki a vasúti közlekedés biztosításáért, Komáromban lezárták a teherpályaudvarnál az árvízkapukat.

Forrás: Mno.hu

03

árvíz edelény 2010.06.04 048

D VAJ20100605007

11

08

06

6 hozzászólás “Árvizek szerte az országban – döbbenetes képek” bejegyzésre

  1. Ditte szerint:

    Mielőtt valamelyik okos tojás beszól, javítsátok a “döbbenetes” címet.

  2. Bézsé szerint:

    A fotósok és a tévések rasszisták? Miért nem látni a képeken és a tudósításokban szinesbőrű embereket a gáton dolgozni?

  3. Racskó Violetta szerint:

    Én és a fiam ott leszünk. Ha a fiam tud hozni az osztálytársai közül leszünk egy páran.

  4. Racskó Violetta szerint:

    Tudom Detonátor, hogy Debrecen környéki vagy. Ma már a kölök beszervezte a napotat. Kb. 1 órám van, hogy előkeressem a vegyvédelmi szerkót, meg a gumi csizmát. Lapátom nincs, remélem adnak. Megyek a francba lapátolni. Majd meglátjuk ki a legény a gáton.
    Valamikor hajnalban kereslek. De addig csak a Te kedvedért számolom a színes bőrűeket.

  5. mica szerint:

    Talán azért “kedves” Bézsé, mert nem voltak ott?

  6. Grendel83 szerint:

    Komáromban voltam a vasút állomáson zsákot pakolni. Nagyon sok volt szinesbőrű és meglepően sok önkéntes volt köztük. Tisztelem becsülöm öket érte és mindenkit aki kint volt és még mindig kint van a gátakon. De ahogy az egészet megszervezték phhh jobb róla nem beszélni.

Itt lehet hozzászólni !