Elsőként Ludasi Róbert kapja a Kolonics György Sport Érdemérmet

Nemzeti Sport Online

Ludasi Róbert

Első alkalommal Ludasi Róbert, az elhunyt klasszis kenus edzője kapja meg a Kolonics György Sport Érdemérmet, amelyet tavaly alapított a Csepeli Önkormányzat.

A képviselőtestület szerdai tájékoztatása szerint szeptemberben döntöttek úgy, hogy a 2008. július 15-én, edzés közben, tragikus hirtelenséggel elhunyt, kétszeres olimpiai bajnok sportolóról elnevezett kitüntetést évente adományozzák egy olyan személynek, aki kiemelkedő teljesítményt ért el a sportban, és teljesítményével hozzájárult Csepel hírnevének öregbítéséhez, munkájával segítette Csepel sportéletének fejlődését.

Első alkalommal most ítélték oda az érdemérmet, és a képviselőtestület szerdai, egyhangú döntése szerint ez és a vele járó pénzjutalom Ludasi Róbert mesteredzőt illeti.

A kiváló tréner pénteken 14 órakor, a Csepel SC Alapítvány kajak-kenu telepén, Tóth Mihály polgármestertől veszi át a Csepeli Önkormányzat kitüntetését.

„Én magát az edzőséget szeretem. Azok az eredmények, amiket elértem, jó érzéssel töltenek el. Jó látni, hogy a srácok fejlődnek. Egy fiatal gyerek, aki vékony, hozzám kerül és az évek során férfiember lesz, megerősödik, komoly eredményeket ér el… Ez egy nagyon jó dolog.” – idézte Ludasi Róbert egyik közelmúltbeli nyilatkozatát az önkormányzat közleménye.

Forrás: Nemzeti Sport Online

94 hozzászólás “Elsőként Ludasi Róbert kapja a Kolonics György Sport Érdemérmet” bejegyzésre

  1. LB szerint:

    TOTÁLIS FIDESZ-BOJKOTT CSEPELEN

    A csepeli MSZP frakció közleménye

    2010. május 18-án egyszer már félbeszakadt a csepeli Képviselő-testület ülése. Délután 4 órára a Fidesz-KDNP képviselői ugyanis nagyon elfáradhattak, mivel teljes létszámban kikapcsolták a szavazógépeiket és a testület határozatképtelenné vált.

    Szinte jelentéktelen témák megtárgyalására nem kerülhetett így sor: a Kolonics György sport Érdemérem első alkalommal (!) történő kiosztása, 18 millió forintnyi támogatás kiosztása mintegy két tucat csepeli sportegyesületnek (előterjesztő: Németh Szilárd), illetve további támogatások számtalan kerületi civil szervezetnek.

    2010. június 2-án 8.00 órára újabb testületi ülést hívott össze a polgármester, hogy a kerület érdekében végre döntés születhessen ezekben a fontos kérdésekben.

    Megdöbbentő és felháborító, hogy a mai testületi ülést a teljes Fidesz-KDNP frakció bojkottálta, képviselőik azon (többségében igazolatlanul) nem jelentek meg. Nem tette tiszteletét Németh Szilárd képviselő sem, aki arcpirító módon a saját (!) előterjesztésének tárgyalásáról második alkalommal „lógott”.

    Csak az MSZP-es, SZDSZ-es, MDF-s és független képviselők támogató szavazatának köszönhető, hogy a Sport Érdemérem és a támogatások ügyében ma döntés született – az egyesületek végre hozzájuthatnak a munkájukhoz sokszor létfontosságú forrásokhoz.

    Úgy tűnik, a csepeli sportegyesületekkel, civil szervezetekkel kapcsolatos témákban újabban a csepeli Fidesz-KDNP nem aprózza el a dolgokat. Arra sem méltatja ezeket a szervezeteket, hogy pl. a saját vezetőjük által (!) beterjesztett támogatási javaslatot megtárgyalja és megszavazza.

    Mindenki várjon türelemmel a sorára és punktum! A Fidesz képviselő délután 4 után már nem dolgozik, reggel 8 előtt pedig nem szeret kikelni az ágyból.

    Már csak néhány kérdésre várnak választ a csepeliek:

    Az igazolatlanul hiányzó Németh Szilárd és a többi fideszes képviselő vajon teljes összegben fel kívánja venni képviselői tiszteletdíját?
    A ciklus hátralévő hónapjaiban tervezik-e a csepeli Fideszes képviselők, hogy befáradnak a testületi ülésekre és esküjükhöz híven képviselik választóikat? Vagy marad a totális bojkott?
    A csepeli Fidesznek nem szóltak fentről, hogy már a Nemzeti Együttműködés időszaka van?

    Borka-Szász Tamás

    MSZP frakcióvezető

  2. LB szerint:

    Mielőtt bárki félreértené, nem én vagyok Borka-Szász Tamás.
    Csak úgy gondoltam, tényleg jó lenne, ha valaki végre megmagyarázná a Fidesz frakció viselkedését.

  3. bögöly szerint:

    Ha mást már nem is, elvakult gőgjükben, legalább Koló emlékét tisztelhették volna. Érthetetlen, hogy más szemében a szálkát, sajátjukban a gerendát sem…
    Ha ugyanezt MSZP-s képvelők tették volna meg, lenne nagy “anyázás”, kommunistázás, itt a fórumon is. Ez, nem egy kétharmados többségű, az országért dolgozó kormányzópárt és a helyi érdekekért tenni akaró képviselői magatartás, Már a választási handabandákban, hordószónoklatokban megfogalmazódottakat sem tartják be?
    Kolóra visszatérve, a fideszeseknek üzenem: “A SZERETET HATALMA, NEM A HATALOM SZERETETE!”
    S, MÉG MIELŐTT VALAKI LEKOMMUNISTÁZNA, VAGY LEJOBBIKOSOZNA, EGYIK ALAKULATHOZ SINCS KÖZÖM! SŐT, EGYETLEN POLITIKAI PÁRTHOZ VONULATHOZ SINCS. MERT EGYIKNEK SINCS SZEMERNYI TISZTESSÉGE A VÁLASZTÓKKAL SZEMBEN.
    TEHÁT MÉGEGYSZER MONDOM, HOGY MINDENKI MEGÉRTSE: A SZERETET HATALMA, NEM A HATALOM SZERETETE!
    Az országot, a benne élő valamennyi honfitársunkat kell szeretni és képviselni. Ha, már forradalom zajlott le a szavazóhelyiségekben!

  4. Nyugger szerint:

    bögöly!
    Ha pártatlanságodra hivatkozol: lekomcsiznak, ha a fidesz ellen véleményt nyilvánítasz: lekomcsiznak, ha csak leírod véleményed és az nem tetszik nekik: lekomcsiznak!
    Egyik se szegi kedvem, hadd monnyák!

  5. Kovács Ernő szerint:

    Hol az egységre való hajlam kormányon lévő úrak? Ha így folytatjátok a népszerűség nem fog sokáig tartani!

  6. bögöly szerint:

    Nyugger! Igazad van! Idegeskedjenek ők!

  7. LB szerint:

    Azért van némi észrevételem BSZT levelével kapcsolatban is:

    – független képviselők, azaz Polyákné Hajas Ilona és Gulyás Gábor, egykori MSZP-s képviselők. Ha Gulyás Gábor független, akkor miért MSZP-s delegáltként vesz részt a fővárosi önkormányzat bizottságának munkájában?

    – “igazolatlanul hiányzó Németh Szilárd és a többi fideszes képviselő “.
    Ki dönti el, hogy egy képviselő igazolatlanul hiányzik? A junius 2-i kt-ülés nem egy előre betervezett ülés volt, hanem a május 18-i kt-ülés folytatása, amit azért is kellett berekeszteni, mert az MSZP nem tudta biztosítani a határozatképességet. A pót kt-ülés időpontjának meghatározásakor mire voltak tekintettek az “illetékesek”?

    – És úgy mellesleg június 2-án reggel 9-től parlamenti ülés is volt, amelyen a kerület lakói által megválasztott képviselőink (Németh Szilárd és Borbély Lénárd) részt vettek. Egyszerre nehezen tudtak volna két helyen lenni! A kt-ülés időpontjának meghatározásakor az MSzP frakció vezetői miért nem voltak tekintettel az országgyűlési képviselők elfoglaltságára?

  8. hogyisvanez szerint:

    Gyerekeeeeeeeeeek! Ébresztőőőőőő!
    Olvassatok már a sorok mögött! Én nem vagyok hozzáértő, csak számoltam, érdemes végiggondolni. Ezt írja a szoci frakcióvezető:

    “2010. május 18-án egyszer már félbeszakadt a csepeli Képviselő-testület ülése. Délután 4 órára a Fidesz-KDNP képviselői ugyanis nagyon elfáradhattak, mivel teljes létszámban kikapcsolták a szavazógépeiket és a testület határozatképtelenné vált.”

    Ha jól tudom, 28 képviselője van a kerületnek. Ha a 10 fideszes nem vesz részt a szavazásban, még akkor is maradnak 18-an, a többség pedig minden esetben a fele, plusz egy fő. Tehát 15 fővel igenis tud törvényesen dolgozni a képviselő testület. Tehát mások is hiányoztak!!! Vagy nem szavaztak, ez most mindegy.
    Mi következik ebből? Hogy Borka-Szász Tamás, és az MSZP hazudik akkor, amikor egy-az egyben a fideszre keni a határozatképtelenséget! Innen csak egy lépés tovább, hogy akkor vajon mennyi az igazságtartalma az iromány többi részének??????

    Szóval gondolkodjatok, mielőtt elhiszitek BSZT hazugságait!

  9. bögöly szerint:

    T. “hogyisvanez”!

    Ezért írtam hozzászólásomban, hogy mindegy melyik pártról beszélünk. Ahogy az országos, vagy helyi hatalom közelébe kerülnek, elfelejtik, hogy miért választották meg őket. Ez pártfüggetlen! Az azonban nem az, hogy a Fidesz nem ezt ígérte, mielőtt hatalomra került! Nem ezt a viselkedést. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy határozatképtelen volt-e a testületi ülés, vagy sem. A viselkedés ami felháborító.

  10. Hugi szerint:

    Emlékeim szerint a bojkottban messze az MSZP frakció a csúcstartó. Miért nem mondtak le, ha ez ekkora bûn?

    Azon is el kellene gondolkozni, hogy ha naponta derülnek ki az MSZP-s mutyik, akkor valóban; mi értelme vitázni?

  11. hogyisvanez szerint:

    Bögöly!

    Menj fel a Csepel.hu-ra, és olvashatod a mai ülésről szóló, természetesen véletlenül sem elfogódott (ÁÁÁáááááÁÁÁ, hogy is lenne már az…) beszámolót. 16 képviselő volt jelen, tehát a fideszen kívül még ketten hiányoztak, de említeni természetesen csak a fideszt említik, mint távolmaradót. Én azért a másik kettőre is kiváncsi lennék! Lehet, hogy szoci is van köztük??? Csak arról már nem kell beszélni???
    Nem gondolod, hogy a részvételtől való távolmaradás is egyfajta jelzés, valójában egy erősebb NEM az eddigiekre???!!! A hazugságokra, az általuk (fidesz) javasoltak semmibe vételére, az értelmetlen dolgok (szocik részéről) erővel történő megszavazására???

  12. Pecás szerint:

    Egyetértek a díj odaítélésével, Ludasinál jobb helyre nem is kerülhetett volna!További sikeres, és kitartó munkát kívánok a Robinak, hogy újabb Kolo utódok kerüljenek ki a csepeli sikerkovács műhelyéből!

  13. bögöly szerint:

    hogyisvanez! De gondolom, de erre nem a bojkott a jó válasz, mert ez nem progresszív politikai viselkedés. A NEM-et majd az ök.-i választásokkor a választók mondhatják csak ki. Addig minden képviselőnek kutya kötelessége részt venni a munkában, mert a választók nem bojkottálni küldték őket a képviselő testületbe! Olyan nincs, hogy így fejezzék ki az erősebb NEM-et az eddigiekre.

  14. LB szerint:

    Számoljunk egy kicsit.
    MSZP frakció: 14 fő
    Fidesz frakció: 10 fő

    Ha a Fidesz frakció részt vesz a szavazáson, akkor tökmindegy hogyan szavaz, mindig az MSZP frakció akarata érvényesül.
    Ha nem vesz részt a szavazáson, és az MSZP nem tudja biztosítani a hatátozatképességhez szükséges 15 főt, akkor az MSZP-s javaslat elbukott!

    Ez az eredménye az elmúlt 16 év csepeli MSZP-s politizálásának! 🙁
    Bár általában nem értek egyet azzal, hogy a képviselők nem vesznek részt a szavazásokon, de jelenleg ez az egyetlen módja, hogy egyeztetésre kényszerítsék az MSZP-t!
    Hogy mennyire lesz sikeres ez a politika, majd kiderül.

  15. bögöly szerint:

    LB! Jó, ezt hajlamos vagyok elfogadni, mert valóban összefügg az elmúlt 16 év MSZP-s politizálásával.
    Azt azért jó lesz a magasabb (parlamenti) politizálásnál figyelembe venni, hogy hová vezethet az, hogy tökmindegy, hogy egy frakció a többség (2/3) ellenében hová szavaz, s mindig az erősebb szava érvényesül. Erre kell nagyon vigyázni a kormányzópártnak. Vagyis: nehogy elveszítsék az önkontrollt, ami mint Csepelen láthatjuk, idáig vezetett. (Utoljára a remény hal meg, ám azt közvetlenül megelőzően a tönkrement vállalkozók (öngyilkosságok), a lakásaikat vesztett devizahitelesek, a beteg, gyógyszereiket kifizetni képtelen kisnyugdíjasok, a megfagyott hajléktalanok és sajnos van még néhány áldozata a csepeli MSZP-s szerű politizálásnak, akármelyik párt is folytat/ta/ja azt hasonlóan, országos szinten. A kontroll nélküli nagypolitikának egyetlen ellenfelevan, az ÖNKONTROLL. Még akkor is, ha a másik sokkal könnyebb útnak tűnik.

  16. "*" szerint:

    Ha egy párt nemzeti együttműködést hirdet, akkor nem teheti meg, hogy teljes frakcióval ne vegyen részt egy testületi ülésen! Vagy ők ezt értik együttműködés alatt?

  17. Ditte szerint:

    Én meg inkább arra lennék kíváncsi, hogy az én mszps képviselőm miért nem képviseli egyéni körzete érdekeit? Meg arra, hogy miért túrták ki Polyáknét a frakciójukból az ifjú törökök?
    A “bojkott” meg lehet, hogy olyan napirendi pont(ok)nak szólt, melynek meg nem szavazása a közösség érdeke lenne. Az ördög a részletekben lakik.

  18. "*" szerint:

    Tényleg Ditte? 🙂 És gondolod, hogy Németh Szilárd saját előterjesztéséről kompletten azt gondolja a teljes Fidesz frakció, hogy annak meg nem szavazása a közösség érdeke? Mert akkor nagy a baj… :)))

  19. Ditte szerint:

    “*” Rossz az olvasási kompetenciád, nem tudom mikor mérték. Hány napirendi pont volt ma? Számolni csak tudsz? Ezek között volt, amit nem kívántak megszavazni. Az mszpseknél azt kell figyelni, amiről nem beszélnek. Meg a kezüket.

  20. obama szerint:

    Gratulálok Ludasi Róbertnek, igazán megérdemli az emlékérmet! Az is rendjén van, s számomra evidens, hogy Ő kapja meg elsőként a kitüntetést, hisz Koló talán neki köszönhette a legtöbbet, hogy a világ kenus elítjébe lapátolta magát!!!

  21. "*" szerint:

    Tudod Ditte, ha van olyan napirendi pont amivel nem értenek egyet, akkor odamennek és nemmel szavaznak. Én már a tartózkodást sem szeretem. Semelyik oldaltól. Azért szavaztuk meg őket, hogy bizonyos ügyekben, az érdekünkben igen-t, vagy nemet mondjanak. Mi az hogy senki nem ment tőlük oda? Tehát az össes napirendi pontot kompletten nem tartották fontosnak?
    Pl. a Kolonics Érdeméremről már csak tisztességből is szavazni kellett volna.
    Engem nem érdekel, hogy melyik oldalról nem mennek oda, legyen bármilyen színű párt tagja, azért szavaztuk meg őket, hogy ott üljenek és képviseljék az érdekeinket. És előfordulhat bármelyik oldalon, hogy egy-két képviselő épp aznap nem ér rá, más dolga van. De nehogy már egy teljes frakció megengedhesse ezt magának!
    És ha a szocik csinálják ezt, akkor majd rájuk is ezt fogom mondani. De ma nem ők csinálták és nem az a válasz ilyenkor, hogy tőlük is hiányoztak. Hanem az a kérdés továbbra is, miért nem volt ott senki a Fidesz frakcióból?
    És mi ebben a nemzeti együttműködés? Hahó! Az MSZP, a baloldal, a liberálisok, a Jobbik és mindezek hívei is a nemzet része!

  22. Ditte szerint:

    “*”Obstrukció. Ez ismerős fogalom? A többi demagógia.

  23. Cirmi szerint:

    Én is gratulálok Ludasi Róbertnek!

  24. " ?! " szerint:

    Bögöly!
    Bár Te úgy repülsz rá a Fidesz ellenes témákra mint a névrokonod a bögöly, a hozzászólásaid alapján mégis valószínűbb, hogy Te a bögöly zsákmányállata vagy az ökör.

  25. Manitu szerint:

    Most bezzeg megjelentek itt azok a kis kommancsok, akik akkor, amikor a Csepel SC-t magasból tojta le az MSZP, egyetértettek vele. Jól rémlik, hogy vagy háromszor nem mentek el Borka-Szász Tamásék az önkormányzat üléseire?

    Ahogy hallom, az önkormányzat ma arról szól, hogy százmilliókat költhet az MSZP kölcsönből (lásd az M6-os autópályát is még több mint húsz évig fizetjük) a választási kampányra, és ez ellen senki és semmi nem mehetett.

    A Fidesznek igaza van. Ebben a mocsokban nem kell részt venni. Ja, hogy most a kirakatba tettek egy Trianon megemlékezést meg egy díjátadót? És a kirakat mögött mennyit és ki mutyizgathatott megint?

    Ugyan már vöröcsillag és többiek! Ti ebből a mutyivilágbúl éltak, ti vagytok a haszonélvezői: milyen erkölcsi alapon beszéltek itt másról? Arról beszéljetek, hogy ma mennyi mutyit sikerült megint lezsíroznotok az elvtársaitokkal!

  26. Cirmi szerint:

    Szerintetek nem furcsa, hogy Német Szilárdot, mint sporttanácsnokot soha sem kérdezik meg semmi sportot érintő témában? Sőt egyszer sem veszik figyelembe amit mond. Az átadáson még egy mondatot sem mondhat.

  27. Manitu szerint:

    Ja, Cirmi, ha jól tudom Németh javaslatára lett ez a díj megalakítva. Mint sporttanácsnok és mint országgyűlési képviselő ebben az MSZP-s önkormányzatban nem adhat át díjat, de még egy szót sem szólhat.

    Szerintetek Avarkeszi vagy Podolák esetében egy ugyanilyen alkalom után hány héten keresztül jellenne meg a Csepel újságban cikk a díjátadásról?

  28. nagyapó szerint:

    Lb nagyon jól leírja a számarányokat, a határozatképességhez szükséges adatokat. Ezeken túlmenve azt is kell tudni, hogy a Fidesz-KDNP frakció olyan témákban, melyek pénzügyeket érintenek (osztogatások), vagy személyek bebetonozásához szükséges kinevezésekkor, nem vesznek részt a szavazáson. Ott vannak, („fáradtan” is Borka úr!), de nem nyomnak gombot. A május 18.-i ülésen, az ülés felfüggesztéséig, 8 alkalommal nem vettek részt a szavazáson, de az MSZP frakció addig biztosítani tudta a határozatképességet. Viszont 4 órára néhány et. úgy elfáradt, hogy el is sunnyogott (Borka úr kik?), így a polgármester bezárta az ülést, ahelyett, hogy ezt a napirendi pontot törölve folytatta volna az ülést. Miért nem ezt tette? Ez esetben a többi előterjesztést tárgyalhatták volna, és Ludasi mester előbb bezsebelhette volna az újabb csepeli elismerést (szegény Csepel sajnos más kiváló sportoló nincs).
    Az újabb üléstől Lb már tett említést.
    “*”! Ha egy párt nemzeti együttműködést hirdet, akkor a többi pártnak is meg kell azt szavazni (MSZP), akkor követelheti az együttműködést. Az együttműködéshez minimum két fél kell!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  29. Cirmi szerint:

    A Csepel.hu írta “Tóth Mihály beszéde végén kérte a csepeli képviselőket, hogy egy perces néma felállással emlékezzenek a magyar nemzet 90 évvel ezelőtti tragédiájára. A 29 tagú testületből 16-an teljesítették a kérést.”. Ez a gerinctelenség csúcsa, azt súgalja, hogy a többiek nem teljesítették. Akkor lett volna tisztességes az írás, ha egyszerűen csak ennyit közöl “Tóth Mihály beszéde végén kérte a csepeli képviselőket, hogy egy perces néma felállással emlékezzenek a magyar nemzet 90 évvel ezelőtti tragédiájára.”

  30. " ?! " szerint:

    Az MSZP korábbi parlamenti alelnöke a képviselőcsoport döntését azzal indokolta: a házbizottság szerdai ülésén nem fogadták el azon javaslatukat, hogy az ülésen a frakciók kifejthessék gondolataikat Trianonnal kapcsolatban, figyelembe véve, hogy ez nem egy megemlékezés, hanem parlamenti ülés lesz. Mandur László tájékoztatása szerint a szocialista képviselőcsoport tagjai „nagyon nagy többséggel” hozták meg az erről szóló döntést. Voltak, akik más véleményen voltak, de ők is úgy nyilatkoztak, hogy tudomásul veszik a többségi döntést, így a szocialisták közül senki nem lesz ott a pénteki emlékülésen – tette hozzá.

    Ugye a fenti bojkottal egyetértetek: bögöly, nyugger, Kovács ernő, “*” ?

  31. " ?! " szerint:

    Így teljes a hír:

    Az MSZP nem vesz részt a pénteki trianoni parlamenti emlékülésen, közölte a frakció ülése után Mandur László szerda délután.
    Az MSZP korábbi parlamenti alelnöke a képviselőcsoport döntését azzal indokolta: a házbizottság szerdai ülésén nem fogadták el azon javaslatukat, hogy az ülésen a frakciók kifejthessék gondolataikat Trianonnal kapcsolatban, figyelembe véve, hogy ez nem egy megemlékezés, hanem parlamenti ülés lesz.
    Mandur László tájékoztatása szerint a szocialista képviselőcsoport tagjai „nagyon nagy többséggel” hozták meg az erről szóló döntést. Voltak, akik más véleményen voltak, de ők is úgy nyilatkoztak, hogy tudomásul veszik a többségi döntést, így a szocialisták közül senki nem lesz ott a pénteki emlékülésen – tette hozzá.

    Ugye a fenti bojkottal egyetértetek: bögöly, nyugger, Kovács ernő, “*” ?

    It

  32. nagyapó szerint:

    Cirmi ( szerda 22:31-kor)
    Ez a Tóth Misi egy tökös magyar gyerek. Azonban hiányzik a beszámolóból, hogy azonnal javaslatot is tett (vagy Borka úr) egy 3 millió Ft-os előterjesztésre (úgy, mint a horgászoknak), a szobor építéséhez , vagy a polgármesteri keretből átutal egy ilyen összeget.
    Ezt miért nem írja meg?
    Tudom miért.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  33. már nem baloldali szerint:

    Az miből derülhetett volna ki. hogy a polgármester készül a megemlékezésre? A neten nem olvastam erről semmit, vagyis hogy TM napirend elött megemlékezést akar tartani. Amennyiben sikerült volna befejezni a “rendes” ülésen a munkát, akkor is összehívta volna pg. a testületet? Gondolom, hogy nem!

  34. elmélkedő szerint:

    Biztos, hogy amit most mondok, sokaknak nem fog tetszeni.

    Ne haragudjatok rám, de szerintem röhejes, hogy megint Ludasi Róbert kapta a kitüntetést.
    Miért? Azért, mert ez a díj nem a kajak-kenuról, hanem a csepeli sportról szól. Ludasi éppen most márciusban kapta meg legutóbbi csepeli kitüntetését, a Csepelért díjat, ami nem az első volt. Akkor most mi a fenének kell megint a nyakába akasztani valamit? Mintha más edzők (ld. főként utánpótlás nevelés), akár a birkózás, ritmikus sportgimnasztika, röplabda, kosárlabda (stb.stb.) területéről nem végeznének a körülményekhez képest emberfeletti erőfeszítést azért, hogy eredményeket érjenek el a tanítványaikkal.
    Nagyon fantáziátlannak tűnik az Ő újbóli kitüntetése. Mintha más edző nem dolgozna Csepelen.

  35. zed szerint:

    Elmélkedő!
    Tulajdonképpen a csepeli lakosok tüntették ki Ludasit. Az Önkormányzat ügyfélszolgálatán található formanyomtatványon lehetett ajánlást tenni, ki részesüljön a díjban. A csepeliek így döntöttek. Te valaki mást javasoltál?

  36. elmélkedő szerint:

    Zed, Te tudod, hogy hány csepeli lakos szavazott rá? Ha már a “csepeliek így döntöttek”.
    Szerintem annyi történt, hogy valamelyik szülő Őt ajánlotta, a testület meg rábólintott. Hiába volt esetleg több jelölt, Ő volt a “legismertebb név”, és inkább ezért kapta. Csupán két hónappal az előző kitüntetés után. Nem mertek nem rá szavazni.

    Tudtam, hogy nem fog tetszeni, amit írok, de akkor is azt gondolom, hogy ebben a pillanatban úgy néz ki a kerület, mintha nem lenne más sport, mint a kajak-kenu, és nem lenne más edző, mint Ludasi Róbert. És rá aggatják az összes csepelen adható kitüntetést. Tényleg megmosolyogtató.

    Pedig mostanában a birkózó gyerekek is ügyeskednek…

  37. Manitu szerint:

    Elmélkedő, nem ismered Zedet. Ha az MSZP-sek mutyiznak vagy lopnak vagy megszavaznak valamit, akkor az neki teljesen rendben van, tulajdonképpen a nép óhaját teljesítik. Ha pl. saját maguknak mutyiznak ki valamit a közpénzből, akkor szerintük valójában a nép akarja, hogy ők gazdagodjanak, mert ők megérdemlik. Még akkor is, ha mindez egyébként “a nép” tudta nélkül zalik, (hogyan is mehetne a mutyi másképp).

    Ha viszont más pártok képviselői meg mernek szólalni, akkor azok szemetek. Mármint Zed szerint.

  38. elmélkedő szerint:

    Köszi, Manitu. De most komolyan. Nem gondolod, hogy van alapja annak, amit írtam?

    Én nem tudom, kik azok a csepeliek, akik Ludasi urat választották. (Ezt írta Zed.) Arra sem válaszolt, hogy hányan voltak, volt e más jelölt?
    Én eddig úgy tudtam, hogy a képviselők döntenek egy-egy díj/kitüntetés odaitéléséről. Ezek szerint ez megváltozott.

  39. Nyugi szerint:

    További sikereket kívánok Ludasi Róbertnek, a kitüntetéséhez gratulálok.

    Örülök annak is, hogy a magyar média ezt a csepeli elismerést megbecsüli. (Nemzeti Sport, Telesport, Index, Kajak-Kenu, XLsport, rádiók, televíziók, stb.)

  40. Manitu szerint:

    Én csak annyit hallottam a dologról, hogy a díjat Németh Szilárd javaslatára alapították, de a csepeli MSZP ezt azzal bosszulta meg (nem mertek ellene szavazni), hogy ezek után már mindenből kizárta a fideszes képviselőket. Németh se képviselőként, se sporttanácsnokként, se országgyűlési képviselőként nem vehetett részt semmiben.

    Ludasi valóban most kapott elismerést, és “a csepeliek” tudtommal erről egyáltalán nem döntöttek. Még sportolóktól se hallottam olyanról, hogy a kitüntetés előtt ők döntöttek volna bármiről is, hogy ők kit szeretnének.

  41. zed szerint:

    elmélkedő:
    A személyiségi jogok védelme miatt zárt ülésen döntött a KT a díjazott személyéről, ezért nem tudok felelni az ajánlók és a jelöltek kilétével kapcsolatos kérdésekre. Nyilván volt más jelölt is, hisz pl. te mást javasoltál a kitüntetésre -mégha nem is a kajak-kenu területéről. Szerintem nincsen semmi kivetnivaló abban, hogy a Kolonicsról elnevezett díjat első alkalommal az edzője kapja, aki a legtöbbet tette azért, hogy sikeres és elismert sportember lehessen, és emberileg is közel állt a tanítványához.
    “A Kolonics György Sport Érdemérmet a Képviselő-testület azért hozta létre, hogy a jövőben is minél több és minél szebben csillogó érmekkel gazdagodjon a csepeli kajak-kenu telepről induló fiatalok sokasága.”
    http://csepel.hu/modul.asp?name=cikk&file=article&sid=2045

  42. Manitu szerint:

    Zed!

    Szerintem a csepeli önkormányzat saját szabályai szerint tilos lett volna – azaz nem lehetett volna megtenni – a csepeli önkormányzat sporttanácsnokának szándékos kikerülését, véleményének szándékos meg nem kérdezését. Márpedig kapásból ez történt, azaz eleve a csepeli önkormányzat komcsi vezetésének szándékos szabálysértésével lett a javaslat beterjsztve.

    A csepeli MSZP-s elvtársak azt sem engedhetnék meg maguknak, hogy figyelmen kívül hagyják a választások eredményét, és szándékosan kihagyják a döntésekből, döntés-előkészítésekből Csepel megválasztott országgyűlési képviselőit. Mindennek az oka az, hogy a csepeli MSZP – épp úgy, mint az MSZP általában – nem demokratikus szervezet.

    Nézd meg azt a mutyivilágot, ami a kettős gyilkossághoz vezetett, majd a rendőrkapitány lakásához, Gulyás elvtárs elhallgatott ügyeihez. És mindezek után Gulyás Gábor még mindig az egyik legfőbb döntéshozója a pártodnak, és ő az egyik fő ember a mutyiról szóló titkos találkozóknak!

    Szégyen és gyalázat a pártod! Már a gyilkosságok után se maradt ott szerintem tisztességes ember tovább.

  43. zed szerint:

    Manitu:
    Jó, hogy említed a volt rendőrkapitány lakásügyét, mert azt csiripelték nekem a verebek, leszóltak fentről a csepeli Fidesz-vezérnek hogy nem kellene ezt a témát tovább piszkálni. Tudni kell, hogy Császár Pintér köreihez tartozik, és talán a belügyminiszter úr is úgy látja, nem történt mutyi. A lakásügy és a kettős gyilkosság ügyének emlegetése ezzel lekerült a Fidesz napirendjéről. Némethék kénytelenek voltak új taktikát kidolgozni, hogy keresztbe tegyenek a kerület vezetésének, de van egy olyan érzésem, hogy nem nagyon fog beválni…

  44. Manitu szerint:

    És ki csirepelt neked, csak nem a Tóth Mihály vagy a Szenteczky? Na, azok biztosan nagyon jól értesültek fideszes ügyekben.

  45. elmélkedő szerint:

    Ne is haragudj Zed, nem akarlak megsérteni, de össze- vissza beszélsz! Nézd csak meg, mit írtál két különböző időpontban:

    zed:
    2010. június 03., csütörtök 09:06-kor
    Elmélkedő!
    Tulajdonképpen a csepeli lakosok tüntették ki Ludasit.(…)
    A csepeliek így döntöttek.

    zed:
    2010. június 03., csütörtök 11:47-kor
    elmélkedő:
    A személyiségi jogok védelme miatt zárt ülésen döntött a KT a díjazott személyéről.

    Jól értesült vagy, tudod, de mégsem, de igazából meg zárt ülés volt… Na jó, hagyjuk.
    A röhej csak az, hogy, ha jól hallottam, a szoci képviselők közül többen nem is csepeli lakosok! Úgyhogy még megcsavarva sem kerek teljesen, hogy csepeli lakosok (a képviselők) szavazták meg a díjat!
    De látom, nagyon érdekel, én kit javasoltam. Tudod mit? Akkor ez is maradjon titok úgy, mint a többi jelölt neve! Az elvtársaid megszavazták Ludasit. Vége, döntöttek. Akkor meg nem mindegy?

  46. bögöly szerint:

    Elmélkedő! Legyen elég annyi, hogy a Csepel SC kajak-kenu szakosztálya a világ öt legeredménysebb szakosztálya között van. Jól érted: a világ! Az ott nevelődött sportolók a világon mindenhol elismertek, csak úgy tűnik Csepelen nem tetszik egyeseknek, hogy mesterüket Ludasit ktüntették. Nincs ebben semmi politika, csak Koló, és világbajnok, olimpiai arany-, ezüst- és bronzérmes társaik mentorát tüntették ki. Nagyon is megérdemli.

  47. bögöly szerint:

    Ludasi és tanítványai. Az eredményeik. A hírük a nagyvilágban. Ez az igazi országimázs. Nem a Trianon-emlékszobor!

  48. Suttogo szerint:

    Jól van bögöly, higgadj már le!

  49. " ?! " szerint:

    #
    Az MSZP büszkeségei:

    Akiknek a tettei erkölcsi mércét jelentenek az MSZP-ben:
    Zuschlag János és társai, Hunvald György és társai, Hagyó Miklós és társai, Wieszt János, Kabai Károly, Deme Gábor (Csepel), Gulyás Gábor (Csepel), stb.

    Akik a határon túli magyarok magyar állampolgárságának a megadása ellen szavaztak: Gyurcsány Ferenc, Szanyi Tibor, Molnár Csaba.

    Akinek az alábbi megnyilvánulása hitelesíti az MSZP-ek megnyilvánulásait:
    (Idézet Gyurcsánytól, az őszödi böszmétől.)
    “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, mint soha.
    Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.
    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?
    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.
    Magyarország le van írva.
    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.
    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.
    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”
    #

  50. Bézsé szerint:

    Tegnap a telepen mindenki bambán nézett rám, amikor a mai éremátadásról kérdezősködtem.
    Nem tudom kik lesznek ott, mert a gyerekek, szüleik és edzőik a hétvégi Dunaferr Kupára és I.Ifjúsági EB válagatójukra mennek.
    Érdekes…

  51. Gigi szerint:

    Kedves LB,

    tudtommal a távolmaradás igazolásához csak jelezni kell írásban az okot. Hogy az ok nyomós-e, azt senki nem ítéli meg. A tisztességes fideszesek írtak levelet a polgármesternek – a többiek (köztük NSZ) vajon miért nem? Ezt a választói nevében kérdezem.

  52. Gigi szerint:

    LB,
    abban igazad van, hogy azért a rendkívüli ülést körültekintőbben kellett volna összehívni.

    Cirmi,
    a te észrevételed is jogos minden értelemben: a tudósítás megfogalmazása a csúsztatás mintapéldája akkor is, ha ebben a “műfajban” magát a csepel.info-t elég nehéz felülmúlni. 😉 (Vagy alulmúlni, ez nézőpont kérdése.) Az így folytatott MSZP-kommunikáció tökéletes öngól!!!

  53. Gigi szerint:

    hogyisvanez és nagyapó,
    csak a pontosítás kedvéért: a csepeli kt létszáma 29 fő, ettől függetlenül valóban 15 fő kell a határozatképességhez.

    A vérlázító a történetben nem is a számmisztika, már nem is a tartózkodás egyes témák véleménynyilvánításától, hanem hogy a saját előterjesztését sem méltatta annyira NSZ, hogy legalább egy frakciótársára átruházta volna a témagazdaságot, aki jelen lett volna…

    És mi a helyzet a civilek meg a sportegyesületek támogatásával? Könnyű utólag károgni, hogy ez vagy az miért kapott (vagy nem kapott) ennyit vagy annyit…

  54. Herbert szerint:

    Gigi bértollnok minősit: tisztességes fideszes és a és többi felosztás szerint. Nehét kenyér lehet az övé, hónapokkal a bukottak teljes eltakarodása előtt!

  55. Gordon szerint:

    Az biztos hogy Gigi nem magában eszi a kenyeret.

  56. Gigi szerint:

    Kedves Herbert,
    ide véleményeket irkálunk, olyanokat, amiket a baráti társaságainkban, a családban, munkahelyi-ismerősi légkörben is kitárgyalunk pro és kontra… Én ezt olyan stílusban teszem, ahogyan a valóságban is elhangzik. Rosszindulatú személyeskedésed után is fenntartom: meggyőződésem, hogy mindkét főoldalon vannak tisztességes szándékú és úgy is élő emberek, olyanok, akik betartják az írott és íratlan szabályokat, és ennek megfelelően például jelezték távolmaradásuk tényét és/vagy okát. NSz azok közé tartozik, akik ezt nem tették meg. Minősítés nélkül csak egy kérdés: vajon miért nem?

  57. Herbert szerint:

    A magam részéről egyet értek azokkal a helyi, kormánypárti képviselőkkel, akik nem kívánnak részesei lenni egy 16 éve regnáló helyi hatalom utolsó döntéseinek.
    Amennyire figyeltem a 16 év eseményeit, a csepeli szocialisták szájából gyakran elhangzott a többségi szavazások után, hogy ez a demokrácia. NSZ-ék több száz javaslatát lesöpörték az évek folyamán.
    Hamis prókátor az, aki most akarja az együttműködést megkezdeni a szocik részéről helyi kérdésekben. Korábban kellett volna, lekéstek.

    Javaslom, készüljenek az ellenzéki szerepre!

  58. Gigi szerint:

    Oké, ez a politikai véleményed.
    És szerinted nem érzik rosszul magukat azok a civilek és sportegyesületek, amelyek megkapták az évi támogatásukat, de a helyi ellenzék nagyobb része még csak véleményt sem formált róluk? Pedig velük szoktak példálózni…

  59. hogyisvanez szerint:

    Jaaaaaaj Gigi, hagyd már a hülyeséget!

    Mint tudjuk, NSZ (ahogy Te hívod) országgyűlési képviselő. Április 25 óta egyéniben is. Az országgyűlés pedig folyamatosan ülésezik már 3 hete. Mindig el kell kéretzkednie a polgármestertől, hogy ott lehessen az üléseken? (országgyűlés/bizottság, most teljesen mindegy). Ha nem hiszi, hogy ott van, kapcsolja be Mihály a TV-t, aztán láthatja, hogy igazolt a távollét.
    Egyébként meg nem is olyan régen úgy tudom az MSZP frakció csak azért tette át a testületi üléseket csütörtökre, hogy azon az akkori képviselő elvtársak jelen tudjanak lenni. Csak aztán azok tojtak rá nagyívben, hogy mi történik a kerületi üléseken, nem voltak ott sosem, hiába akarta a frakció, ezért aztán visszacsinálták keddre.
    Na, ezt “gesztusként” most kellett volna megtenni, felajánlani, hogy újra csütörtökönként legyenek az ülések, (mert az kevésbé ütközik a parlamenttel), mert most valóban értelme is lett volna. De hát neeeeeeem, mert így lehet mutogatni, hogy na, lám, a fideszes képviselő nem jár a testület üléseire.

  60. " ?! " szerint:

    #
    Gigi: 2010. június 04., péntek 09:55-kor
    … a távolmaradás igazolásához csak jelezni kell írásban az okot. Hogy az ok nyomós-e, azt senki nem ítéli meg. A tisztességes fideszesek írtak levelet a polgármesternek – a többiek (köztük NSZ) vajon miért nem? Ezt a választói nevében kérdezem.
    #
    Gigi: 2010. június 04., péntek 11:00-kor
    … mindkét főoldalon vannak tisztességes szándékú és úgy is élő emberek, olyanok, akik betartják az írott és íratlan szabályokat, és ennek megfelelően például jelezték távolmaradásuk tényét és/vagy okát. NSz azok közé tartozik, akik ezt nem tették meg. Minősítés nélkül csak egy kérdés: vajon miért nem?
    #

    Kedves Gigi!

    Milyen alapon kérdezed Te NSz választói nevében, hogy miért nem írt levelet NSz a polgármesternek, amikor nyilvánvaló, hogy Te nem NSz-re szavaztál? Ki hatalmazott fel, hogy a nevünkben szónokolj?

    Ha a polgármester a Kt. ülés meghirdetése előtt nem egyeztetett Csepel két országgyűlési képviselőivel a Kt. ülés időpontjáról és figyelmen kívül hagyta, hogy nekik ugyanakkor parlamenti kötelezettségük van, akkor miért kellett volna NSz-nek TM-nél gazsulálni és levélben mentegetőzni?

    Ne erőlködj Gigi! Minden normális ember látja, hogy a kötözködésed kizárólag a “ha van rajta sapka azért, ha nincs rajta sapka azért” kategóriába tartozik. (és az is látszik, hogy MSZP-s bértollnok vagy.)

  61. állampolgár szerint:

    Gratula a kormánynak, már 287 ft az euró! Ezért nem volt érdemes kormányt váltani.

  62. Manitu szerint:

    Gratula állampolgárnak, akinek amíg komcsi kormány volt, a 300 forintos euró sem volt drága, és most sem esik le neki, hogy ugyanannak a kormánynak köszönheti ezt is.

  63. "*" szerint:

    Érdekes eddig, hogy ment itt az anyázás, most viszont csak bulvár hírek, színes kis programok az oldalon. Hahó!!! Bedöntötte a Fidesz kormány a forintot! Nekünk, akiknek most kell lakáshitelt fizetnie okozott néhány ezres veszteséget ez a meggondolatlanság.
    Közben Obama gratulált Bajnainak a váslágkezelő munkájához… Ezek elég fontos hírek.

  64. Gordon szerint:

    Csillagocska megint nem azzal foglalkozik amivel kéne. Például hogy ki vezette csődbe az országot az elmúlt nyolc évben. Nem, ő a még egy hete sem hivatalában lévő kormányt fikázza, meg a csepel.info-t. Ki nem xarja le hogy mit mondott Obama. Ez kész röhej. Kidőlt az elmegyógyintézet kerítése? 🙂

  65. Misi szerint:

    Én meg ahhoz gratulálok Bajnainak, hogy végre elhúzott a pi…ba. Vihetné magával az egész pufajkás bagázst!
    Ez még fontosabb hírek

  66. állampolgár szerint:

    Az elemzők többsége szerint ha jövő hét elején a Fidesz nem áll elő olyan programmal, ami megnyugtatja a piacokat, akkor nyugodtan készülhetünk a 300 forintos euróra, ami komoly bajba sodorhatja a devizahiteleseket.

    Erről ennyit.

  67. Manitu szerint:

    Ezek az elemzők pont azok, akik ebbe a helyzetbe juttatták az országot. Ahogy Gyurcsány is mondta: hazudtak reggeltől estig. De Gyurcsány soha nem bontotta ki igazán az igazság minden részletét. Ők ugyanis mindig hazudtak, így aztán most is hazudnak. Mást nem tudnak. Bocs ez nem igaz: lopni még jobban tudnak, mint hazudni.

  68. "*" szerint:

    Kedves Gordon és Manitu korábban volt egy gazdasági válság, a teljes régió zuhant és minden deviza bedőlt akkoriban… Nem mondom, hogy nem kellett hozzá a szoci kormány munkája is. Na de most csak mi dőltünk be. És miért? Mert a Fidesz tudja, hogy a választási igéretei tarthatatlanok és kell valami pánikot csinálni, ami ezt alá is támasztja!

  69. Ditte szerint:

    Szerintem, ha már van ilyen kitüntetés, szerintem teljesen stílusos, hogy Kolonics edzője kapja meg először. Amúgy szívből ellenzek minden díjat, ami pénzjutalommal jár, legyen az az élet bármilyen területén.
    Az emberek a munkájukért kapják meg a fizetésüket, aki meg nem dolgozik, kapja meg a felmondását. A legnagyobb röhej még a közszférában: a jubileumi jutalom, amikor az külön kitüntetés a mai világban, ha valakinek még van munkája ilyen tartósan.
    A civil szervezeteknek meg tök mindegy, hogy ki szavazott a támogatásukra, a lényeg nekik, hogy meg van a zsozsó. Egyébként azt hiszem, ezekre a pénzekre egységes igen szavazatot szoktak nyomni. Pedig az mszp közeli szervezetek mindig a legtöbbet szakítják.

  70. " ?! " szerint:

    (Idézet Gyurcsánytól, az őszödi böszmétől.)

    “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, mint soha.
    Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.
    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?
    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.
    Magyarország le van írva.
    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.
    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.
    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

  71. " ?! " szerint:

    Kedves “állatpolgár” és kedves “*” !

    Olvasgassátok a nagy prófétátoktól Gyurcsánytól (az őszödi böszmétől) idézet alábbi szövegeket és megtudhatjátok, hogy kiknek köszönhető a jelenlegi helyzet!

    “A dolog úgy áll, hogy nincsen választás. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.
    Magyarország le van írva.
    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.
    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.
    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

  72. állampolgár szerint:

    ” ?! “:
    2010. június 04., péntek 21:02-kor

    Kedves “állatpolgár” és kedves “*” !

    Olvasgassátok a nagy prófétátoktól Gyurcsánytól (az őszödi böszmétől) idézet alábbi szövegeket és megtudhatjátok, hogy kiknek köszönhető a jelenlegi helyzet!

    Bocsánat úgy tudom , hogy a mai árakat Kósa úr beszéde árazta be. Az mindig egy gyarló emberi magatartás volt másra mutogatni.
    Vajon meddig fog ez tartani?

  73. " ?! " szerint:

    Kedves “állampolgár”! (Bocs az előző elírásért. A kezem önállósította magát.)

    A könnyebb emészthetőség érdekében szűkítem a Gyurcsány idézetet:

    #
    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.
    Magyarország le van írva.
    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.
    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”
    #

    Az államadósságot az Orbán kormány utolsó teljes évének, 2001-nek a végére 8.164 milliárd Ft-ra (a GDP 53 %-ára) sikerült lecsökkenteni.
    A 2009. év végére azonban az államdósság meghaladta a 21.000 milliárd Ft-ot (a GDP 80 %-át), de nem ez a fő baj hanem az, hogy 2010-ben hazánknak kb. 2.300 milliárd forint kamatot kell fizetni és ezen felül kb. 5.600 milliárd Ft törlesztés válik esedékessé.
    A korábban felvett hitelek esedékes törlesztésén felül, azoknak a viszonylag rövid futamidejű kölcsönöknek esedékes részeit is az 5 napja hivatalba lépett Orbán kormánynak kell törleszteni, amelyeket 2008 őszén a második Gyurcsány kormány és 2009-ben a Bajnai kormány az államcsőd elkerülése érdekében vett fel.

    Csak nem gondolod kedves állatpolgár, hogy az Orbán kormánynak a devizahitelesek érdekében titkolni kellene, hogy milyen helyzetbe hozták a hazánkat az elmúlt 8 évben az MSZP-s barátaid?
    A valóság előbb vagy utóbb kiderülne és akkor éppen nektek lenne legnagyobb pofátok, és mindent az Orbán kormányra kennétek, ahogy 5 nappal a hivatalba lépése után már kezditek is.

    Annak ellenére, hogy szerinted gyarló emberi magatartás másra mutogatni, ismét bemutatom neked azokat, akiknek a tettei erkölcsi mércét jelentenek az MSZP-ben, és hozzád hasonlóknak:
    Zuschlag János és társai, Hunvald György és társai, Hagyó Miklós és társai, Wieszt János, Kabai Károly, Deme Gábor (Csepel), Gulyás Gábor (Csepel), stb.

  74. állampolgár szerint:

    Fideszes sport: ki tudja jobban bedönteni a forintot?
    Nem marad el az ígért adócsökkentés, viszont csődben van az ország – derült ki a kormányfő szóvivőjének pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Szijjártó Péter közölte: a kormány készen áll arra, hogy elkerülje azt az utat, amelyen Görögország járt. A forint és a tőzsde azonnal zuhanni kezdett.

  75. állampolgár szerint:

    Forintpánik: a Fidesz direkt csinálja

    A Bloomberg által megkérdezett külföldi elemzők véleménye egyöntetű a Kósa-Szijjártó-kijelentésekkel kapcsolatban: csak retorikai szinten létezik a válság, melynek célja, hogy a Fidesz kihátrálhasson a választási ígéretek mögül.

  76. Manitu szerint:

    Állampolgár, nem vagy tisztában azzal, amit az imádott Gyurcsányod és Bajnaid művelt az országgal.

  77. állampolgár szerint:

    Ezek újságcikkek, miért imádnám őket?

  78. Manitu szerint:

    Láthatóan fogalmad sincs mi van körülötted. Újságcikkekből van mindenféle. Persze a valóságnak is többféle megjelenése van, de a tény az, hogy erkölcsileg és gazdaságiag egyaránt tönkretette az országot az MSZP-SZDSZ kormány. Ha nem hiszed, akkor nézd meg az államadósságot vagy azt, hogy mennyi lopásról, korrupcióról szóló hír van naponta, és mennyi volt 10 éve. Több százszoros a különbség.

  79. állampolgár szerint:

    Láthatóan fogalmad sincs mi van körülötted.

    Miből gondolod? Tapsoljak örömömben, hogy jóval többet törlesztek? Én nem a múltról beszéltem, a Fidesz kijelentései ( Kósa Lajos ) most hangzottak el.
    Amikor ő fog hibázni, akkor mindig az előzőre mutogatunk? Ezek a kijelentések szerény becslések szerint is milliárdos károkat okozott Magyarországon.

    Bocs, hogy megkérdezem, erről van neked fogalmad?

  80. csepeli szerint:

    Barack Obama gratulált Bajnai Gordonnak a Magyarországot sújtó gazdasági válság sikeres kezeléséhez. “Az ön gyors és fegyelmezett intézkedései példaként szolgálhatnak azon országoknak, akik hasonló fenyegetésekkel néznek szembe” – fogalmazott az amerikai elnök.

  81. állampolgár szerint:

    Valószínű az amerikai elnök nem vádolható elfogultsággal.

  82. állampolgár szerint:

    Szavakkal ütik a forintot
    Nem tolják ki az adócsökkentést
    Jottányit sem változott a Fidesz véleménye az ország helyzetéről, tegnap is valós veszélynek írták le az államcsődöt. A piac ezúttal is büntetett. Washingtonban hitetlenkedve figyelik az itteni történéseket. Az IMF-nél egyelőre semmit nem tudnak a Fidesz elképzeléseiről.

  83. zed szerint:

    Most miért nem akar szakértői kormányt megbízni a Fidesz, ha annyira rossz a helyzet?

  84. ződ szerint:

    Remélem jól elmentették Bajnai és kormánya telefonszámait! Szükség lehet még rá!!!

  85. állampolgár szerint:

    Idézek egy hozzászólót, akivel egyetértek!

    Vica:
    2010. június 05., szombat 13:00-kor

    Kedves FIDESZ Politikusok!

    Jó lenne már átgondolni, hogy ha az előző kormányt akarjátok áztatni és gyalázni olyan formán, ahogyan azt teszitek, tovább rontjátok a helyzetünket. Engem speciel egyáltalán nem érdekel, hogyan tudjátok az MSZP-t gyalázni, és rájuk hárítani minden felelősséget, ennél sokkal fontosabb számomra, hogy fizetni tudjam a hiteleimet, ami most Nektek köszönhetően ismét emelkedett.

    Idézek az origóból a New York Times: Orbánék ügyetlenül trükköznek c. cikkéből:

    “Rendell szerint a magyar közléseket a jelek szerint a hazai hallgatóságnak szánta egy “naiv” tisztségviselő. “Évekbe telik a hitelesség megszerzése, s azt napok alatt le lehet rombolni. Ezt jobban kellene tudniuk. Saját maguknak okoztak kárt, s sok-sok hónapba telhet a felépülés” – mondta a londoni elemző.’

  86. Gigi szerint:

    Kedves állampolgár, Vica,

    teljesen reménytelen meggyőzni azokat, akik csak mutogatni tudnak a másikra, szálkát emlegetve, míg a gerenda a szemükben… Sajnos még kampány van, az önkormányzati választásoké, addig még megy a gyurcsányozás-bajnaizás… Hogy a hiteleinkkel mi lesz, az az eddigieket se érdekelte, és lám, a mostaniakat sem érdekli… Ez az igazi tragédia. No és ennél még inkább az árvíz…

  87. Gigi szerint:

    Visszatérve az ülésre:

    Kedves hogyisvanez,
    a rendkívüli ülés most szerdán volt: nem is kedden, nem is csütörtökön… Ráadásul reggel 8-tól, és másfél óra alatt – vitákkal együtt – mindent meg is tárgyaltak. Vagyis aki részt akart venni rajta, az meg tudta oldani egyéb elfoglaltsága (munkája vagy bármi) mellett, aki mégsem tudta, az írt egy igazolást.
    Kedves “?!”, nem célszerű összekeverned a mentegetőzést a távolmaradás igazolását előíró jogszabállyal! Az előbbinek én sem vagyok híve, az utóbbi viszont kötelezettség. Sajnos abból a fajtából való, amelynek elmulasztása nem von következményeket maga után. Vagyis azok is megkapják a képviselői fizetésüket, akik nincsenek jelen (legyen szó akár a helyi legnagyobb ellenzékről, akár az MSZP szégyenéről, 3G-ről) és azok is, akik ugyan jelen szoktak lenni, de a három rendelkezésre álló gomb kevés a véleményük árnyalásához (ezzel a Fidesz-KDNP frakciója szokott élni). Szerinted ez rendjén van?

  88. Gigi szerint:

    Drága “?!”,
    nyilván nem lennék jó politikus, mert válaszolok a személyeskedésedre (pedig én tudtommal nem bántottalak semmivel): tényleg nem NSZ-ra szavaztam – ugyanis nem a kerületben élek. Tehát csak egyfajta szimpatizánsként fogalmazhattam meg azt, hogy a választók elvárhatják képviselőjüktől a távolmaradása indoklását. Ha ezzel a véleménnyel – ami korántsem szónoklás… – Téged mint az ő konkrét választóját nem képviseltelek, akkor nem az inged, ne vedd magadra… (Ahogy én sem tudom értelmezni a bértollnok vádadat. A dolgozó emberek bértanárok, bérorvosok, bértargoncások, bérpostások, bérszínészek, bértitkárnők, bértudósok, bérprofesszorok…?! Mindannyian pénzből élünk.)

  89. Gigi szerint:

    Kedves Ditte,
    kösz a(z egyetlen) választ, igazad is lehet: a civileket és sportegyesületeket is lehet, hogy csak a zsé érdekli, mindegy, honnan, kitől és kitől nem…

  90. Gigi szerint:

    Kedves Herbert,
    egy újabb fogalmat nem ártana tisztázni: fent azzal vádoltál, hogy felosztom tisztességesekre és nem tisztességesekre a Fidesz-képviselőket. Nos, ” ?! “-t igazán nem illetném semmilyen bérenc váddal, 2010. június 04., péntek 17:58-kor mégis azt írta egy másik itteni témában: “2010. június 4-én 16:30 órától, a trianoni békediktátum 90. évfordulója alkalmából, az Országházban tartott emlékülésen sor került a Nemzeti Összetartozás Napjának első alkalommal történő megünneplésére. Az emlékülésen a tisztességes baloldal is képviseltette magát, Szili Katalin személyében.” Hát ha egyfelől nézve szabad így nevesíteni, akkor másfelől is szabad, nem?…

Itt lehet hozzászólni !