Menedék a meghasonlott világnak

DunaTv

XVI.Benedek pápa vasárnapi pünkösdi miséjén emlékeztette a hívőket arra, hogy az egyház „az egység és az emberiesség mentsvára a meghasonlott világban”.

Ellentétben a diktátorok csiholta tűzzel, amely a történelem során mindig, így a 20. században is felperzselt földet hagyott maga után, az egyház keltette lánglelkű hit nem pusztít – mondta a pápa a Szent Péter-bazilikában.

„Az egyházat soha sem lehet bezárni politikai, kulturális vagy faji korlátok közé, és nem lehet államokhoz vagy föderációkhoz hasonlítani” – jelentette ki.

A pápa a Szentlélek ünnepén leszögezte: „az egyháznak mindenki számára mindenütt és mindig katolikus, egyetemes otthont kell nyújtania, ahol mindenki ismét magára találhat”.

Ez az egység az egyház egyetemes történetének „névjegye”, amellyel bárki azonosulhat – mondta XVI. Benedek.

dunatv.hu

11 hozzászólás “Menedék a meghasonlott világnak” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    Az egyház a pedofil papok mentsvára is, és Benedek pápa személyesen is védelmébe veszi őket.

  2. zed szerint:

    ”Nap mint nap újabb és újabb szexuális bűncselekmények kerülnek elő, amelyeket nagyszámú katolikus pap követett el. Sajnos nem csak egyedi esetekről van szó, hanem egy olyan ilyesztő méretű kollektív morális krízisről, amilyet az emberiség a történelme során még nem tapasztalt. Sok pap és szerzetes már beismerte tetteit. Esetek ezrei kerültek a bíróságok elé, de ez bizonyára csak töredéke a teljes valóságnak, mivel sok elkövetőt elrejt és védelmez a hierarchia.”

    Ez a New York Times vezércikke lenne 2010-ből? Nem. A szöveg Joseph Goebbels (1897–1945), a Harmadik Birodalom propagandaminisztere 1937. május 28-i beszédéből származik. Ez a nemzetközileg is ismertté vált beszéd annak a kampánynak volt a csúcspontja, amelyet a nemzetiszocialista rezsim a katolikus egyház lejáratására szervezett, mondván, hogy az egyház sok pedofil papnak ad helyet és menedéket.”
    http://www.gondola.hu/cikkek/71236-Goebbels_ravasz_huzasa__%26%238221%3Ba_pedofil_papok%26%238221%3B_vadja.html

  3. Gordon szerint:

    csepeli a Goebbels-i úton. 🙂

  4. Ditte szerint:

    És ki ad menedéket a pedofil fodrászoknak?

  5. Ditte szerint:

    Pedofil fodrászt védett meg a …

  6. Gordon szerint:

    a csepeli MSZP.

  7. pricpracpruc szerint:

    Nem akarom mentegetni, mert nem érdemli meg, de a pedofil fodrász ült, vagyis a sitten köcsögösködhetett.

  8. Királyerdei szerint:

    Valamikor a 70-es években egy pedofil megölt 2 gyereket a csepeli temetőnél.(Felakasztották.)És nem volt pap.

Itt lehet hozzászólni !