A gazdaság témájában folytatódik a nemzeti konzultáció

MTI, Magyar Nemzet

A gazdaság lesz a témája és a főváros lesz a helyszíne szerdán az Orbán Viktor által meghirdetett nemzeti konzultáció második tanácskozásának.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az MTI-nek hétfő este elmondta: körülbelül 250-en vannak meghívva, köztük kis- és középvállalkozók, nagyvállalati vezetők. Az MTI úgy tudja, Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke is részt vesz majd a tanácskozáson.

A rendezvényen Matolcsy György, a Nemzetgazdasági Minisztérium leendő vezetője mond bevezetőt, Orbán Viktor kijelölt kormányfő pedig zárszót. A nemzeti konzultáció első állomása múlt hét kedden Ózd volt, ahol a közbiztonság volt a téma.

Orbán Viktor április 26-án, a parlamenti választások második fordulója után tartott nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy öt nemzeti ügyben nemzeti konzultációkat tartanak. A pártelnök akkor azt közölte, hogy a következő két-három hétben nagyobb nemzeti konzultációs eseményekre kell számítani az öt nagy nemzeti ügyben: a rend, a szociális biztonság helyreállítása, a gazdaság talpra állítása, az egészségügy megmentése és a demokratikus normák visszahozatala terén.

mno.hu

14 hozzászólás “A gazdaság témájában folytatódik a nemzeti konzultáció” bejegyzésre

  1. zed szerint:

    A gazdaság motorjai beindultak a Bajnai-kormány erőfeszítéseinek köszönhetően, a válságkezelés sikerre vezetett, beérett a gyümölcse! Remélem ezt a Fidesz is belátja…

  2. Nyugger szerint:

    Görögök, románok (és még ki tudja hány ország) a nyugdíjasok és az állam által fizetett emberek jövedelmét csökkentik. Úgy tűnik a recept itt is ugyanaz: a válság árát csak a dolgozók és a nyugdíjasok állják! Tanultak Bajnaitól? Vagy nekik sincs más ötletük? És a Fidesz féle gazdaságélénkítéssel (a válság ellen) mi van? Azt miért nem alkalmazza senki?

    A frankót megint a Demján meg a Csányi mondja meg a válság alatt is extraprofitra szert tevő kis birodalmuk pénzeszsákjai mögül! No ne mán!

    Aztán mi van a Fidesz kommunikációjával? Miniszteri fizetések! Már most elcseszték, aztán meg össze-vissza beszélnek róla! No de uraim! Pedig a jelek szerint mindent elkövetnek a jó PR-ért hiszen: “Orbán Viktor leendő kormányfő jókedvűen érkezett a folyosóra; bár a behívó csengő már szólt, még egy gyors kitérőt tett a mellékhelyiségbe. Szijjártó Péter oda is követte.”

  3. Manitu szerint:

    Zed, jól nézünk ki 0,1%-kal, ha az ráadásul a hibahatáron belül van, és a szomszédok messze előttünk járnak.

    Ez volt az utolsó trükk.

  4. codec szerint:

    A Fidesz 2002.-ben rendbe tett, működő gazdaságot hagyott utódjára.
    A szocik elherdálták a megtakarításokat és sikeren adósítottak el bennünket.
    Hazug Böszme és tettestársai mikor látott be bármit is a varázslatából?

  5. anticsóka szerint:

    A gazdaság motorjába nyolc éven át lapátolták a homokot a szocik.
    Miról beszélsz, zed? Ha a Bajnai-korszakot beindulásnak nevezed, akkor miként értékeled az azt megelőző időszakot?
    Látod, megint te, magad ismerted be a hatalmas kudarcpolitikát!
    A motor pár napja indult be, száguldoznak is vele az elvtársak a börtönbe egymás után. Végre, csak legyen elég hely!

  6. csepeli szerint:

    No lám, a Fidesz az oligarchákkal tárgyal!

    Egyébként zednek igaza van. A Bajnai-kormány válságkezelésének köszönhető, hogy megindult nálunk a növekedés, és ebben lehagytuk a szomszéd országokat (Manitu hazudik).

  7. Gordon szerint:

    A fél mszp a börtönben vagy a fogdában van. Ennek tükrében próbáljuk megítélni hogy ki és mit qurt el.

  8. Tóth Mária szerint:

    Csepeli, Te még hiszel a mesékben ???????

  9. csepeli szerint:

    Tóth Mária: a tényeknek hiszek.

  10. csepeli szerint:

    Ezt is köszönhetjük Bajnaiéknak:

    “Míg a különböző politikai szimpátiákkal megáldott közgazdászok idehaza azon vitatkoznak, hány tizeddel térhetünk el a költségvetési irányszámtól, addig az ír deficit idén 12,1, a brit 10, a görög 9,9, a spanyol 8,8, a japán 7,9 százalékos lesz. Ezután még a legrosszabb forgatókönyv esetén se következnénk mi, hanem sorban Portugália, Franciaország, meg ki tudja, ki mindenki. A legendásan pedáns németeknél is 4,7 százalékos hiánnyal számolnak. Először a bankokról derült ki, hogy a rossz hitelek miatt ingatag lábakon állnak, most meg az államokról, hogy nemkülönben.”

    http://nol.hu/velemeny/20100517-tomeges_boszmeseg

  11. csepeli szerint:

    Újabb jó hír, ezt sem a Fidesznek köszönhetjük:

    “Márciusban rég nem látott mértékben, 8,6 százalékkal haladta meg a keresetek reálértéke az egy évvel korábbi szintet. A jelenség mögött egyrészt az adócsökkentés hatására megugrott nettó keresetek, másrészt a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak kereset-kiegészítésének második részlete állnak. Meglepetésnek mondható, hogy a versenyszektor megfigyelt körében márciusban emelkedett a foglalkoztatottság. Mindez megerősíti azt az érzésünket, hogy a jó első negyedéves GDP-növekedési adat mögött részben már a belső kereslet élénkülése is állhat.”

    http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/05/18/nagyon_reg_nott_ennyire_a_realberunk/

  12. ződ szerint:

    Nyugger! “Szijjártó Péter oda is követte.” Drága a papír!

  13. nagyapó szerint:

    “csepeli” remek adatot talált. A tavaly visszatartott pénzt idén fizették ki a közalkalmazottak részére. Ezzel javult a tavalyi mérleg, romlik az idei, de ez a libásokat nem érdekli, küszködjön vele az új kormány.
    De a Gyurcsány-Bajnai kormányok hozzánemértő tevékenysége nyomán minden magyar állampolgárnak 2,1 mFt, azaz KÉTMILLIÓ EGYSZÁZ EZER forint adóssága van. Ezt hagyták ránk szakértelmükkel.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !