Az élet megy tovább: nem hívták meg a fideszes képviselőt

A polgármester nem kíván a körzet képviselőjével egyeztetni

Fidesz-KDNP frakció, Csepel.info

Megbeszélést hívott össze kedden a Tamariska dombon álló mobiltelefon-átjátszótoronnyal kapcsolatban Tóth Mihály MSZP-s polgármester. A megbeszélésre azonban nem hívta meg  Németh Szilárdot, a körzet fideszes képviselőjét.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a Tamariska dombról folyó megbeszélésen jelen volt Horváth Gyula MSZP-s alpolgármester, Martin Krisztián volt SZDSZ-es politikus majd SZDSZ-MDF-es képviselőjelölt, jelenleg éppen az MSZP-frakcióba átigazoló “független” képviselő, Kál Károly SZDSZ-es politikus valamint a Csepeli Zöld Kör Egyesületet képviselő Menyhért Péter.

Németh Szilárd, a Tamariska dombhoz tartozó önkormányzati körzet önkormányzati és országgyűlési képviselője – ahogy korábban – most sem kapott meghívást a polgármestertől az egyeztetésre. Németh Szilárd a korábban sajnos már megszokott, és még sajnálatosabb módon az MSZP súlyos veresége ellenére is folytatódó politikai diszkrimináció miatt levelet írt a polgármesternek, melyet az alábbiakban közlünk.

Tóth szerint egy fideszes képviselőnek nincsenek olyan jogai, mint egy MSZP-snek vagy SZDSZ-esnek

Tóth Mihály polgármester Németh Szilárdnak írt válaszlevelében azt állítja, hogy a politikusok és a civil szervezeti vezető pusztán szakmai okokból voltak jelen. A polgármester nem ismeri el Németh Szilárdot, mint csepeli képviselőt. Őt csak mint csepeli lakost hajlandó kezelni, mint ahogy válaszában is jelzi: “a szakmai megbeszélések lezárását követően természetesen az érintett lakosok bevonásával további egyeztető tárgyalásra, tárgyalásokra kerül sor a nyitott kérdések végső lezárásáig, a döntések kialakításáig. Ezekre a megbeszélésekre, fórumokra miként eddig, úgy ezután is meghívást, majd pedig az elhangzottakról részletes tájékoztatást kap a helyi lakosság, a helyi nyilvánosság.”

A polgármester levele az alábbiakban szintén olvasható.

Németh Szilárd levele:

Tisztelt Polgármester úr!

Megbízható önkormányzati forrásokból úgy értesültem, hogy ma délután Polgármester úr irodájában megbeszélést tartottak a tamariska-dombi mobiltelefon-átjátszótoronnyal kapcsolatban.

A zárt ajtók mögötti ülésre meghívást kapott, és ott jelen volt – Önön kívül – Horváth Gyula (MSZP) alpolgármester, Martin Krisztián (SZDSZ, újabban MSZP) és Kál Károly (SZDSZ) önkormányzati képviselők, Menyhért Péter (civil szervezetek, újabban Lehet Más a Politika aktivistája) illetve dr. Polinszky Tibor köztisztviselő főépítész.

Nem vitatom, hogy Ön azt hív meg különböző megbeszélésekre, akikeket csak akar.

Azonban azt nagyon furcsállom, hogy a Tamariska-domb, és az azon több mint egy éve az Ön hallgatása mellett törvénysértően működő mobiltelefon-átjátszótorony jövőjéről szóló polgármesteri megbeszélésre, egyeztetésre sem az érintett lakosok, sem az általuk megválasztott önkormányzati és országgyűlési képviselőt nem hívja meg.

Tisztelt Polgármester úr!

Felhívom a figyelmét, és arra kérem, hogy a fenti kérdésben se hozzanak az érintett lakosok érdekeit figyelmen kívül hagyó döntést. Továbbá tájékoztatom, hogy a zárt ajtók mögötti, ha úgy tetszik titok szobákban hozott elképzeléseiknek véget kívánok vetni. Álláspontom szerint minden közügyet érintő döntés csak az érintettek beleegyezésével, támogatásával történhet. Ha Önök úgy gondolják, hogy még sem, akkor vállalniuk kell az erkölcsi, politikai és jogi következményeket.

Továbbá kérem Polgármester urat, tájékoztasson arról, hogy a részvételem és a lakosok nélküli megbeszélésen milyen döntések születtek, milyen megállapodások köttettek.

Budapest, 2010. május 10.

Tisztelettel:

Németh Szilárd

Tóth Mihály válaszlevele:

Tisztelt Németh Szilárd Úr!

A Tamariska-dombi mobiltelefon-átjátszó toronnyal kapcsolatos május 10-én délután 6 óra 52 perckor elküldött elektronikus levelét május 11-én délelőtt 8 óra 54 perckor megkaptam.

Őszintén örülök annak, hogy Ön nem vitatja: egy szakmai előkészítő megbeszélésre – az Ön szavaival élve – azt hívok meg, akit akarok. Azt azonban furcsállom, hogy Ön mindezek ellenére mégis csak furcsállja a meghívottak körét. Közlöm: az eddigi gyakorlatnak megfelelően a szakmai megbeszélések lezárását követően természetesen az érintett lakosok bevonásával további egyeztető tárgyalásra, tárgyalásokra kerül sor a nyitott kérdések végső lezárásáig, a döntések kialakításáig. Ezekre a megbeszélésekre, fórumokra miként eddig, úgy ezután is meghívást, majd pedig az elhangzottakról részletes tájékoztatást kap a helyi lakosság, a helyi nyilvánosság.

Tisztelt Németh Szilárd Úr!

Ugyancsak őszinte örömömre szolgál, hogy más területen is egyetért velem, hiszen mint írja, Ön is úgy látja, hogy a lakosságot érintő döntéseket, csak a lakosság bevonásával lehet kialakítani. Ez a szocialisták munkamódszere. Örülök, ha mint fideszes képviselő Ön is ezt a munkamódszert alkalmazza.

Megelégedésemre szolgál bejelentett szándéka is, amely szerint „a zárt ajtók mögötti, ha úgy tetszik titokszobákban hozott elképzeléseiknek, véget kívánok vetni”. Bár remélem, csak elírás, hogy Ön már az elképzeléseknek is véget akar vetni, hiszen Ön demokrata, ráadásul fiatal, pontosabban fideszes demokrata. Soraiból az elírás (elszólás?) ellenére érzem az őszinte szándékot, hiszen félszavakból is értjük egymást. Éppen ezért jó, ha tudja, persze nagyon is jól tudja: Ön nem csak nyitott ajtókat, hanem nyitott kapukat is dönget, hiszen a Csepeli Önkormányzat vezetői húsz éve a legszélesebb nyilvánosság előtt, a lakosság bevonásával vitatják meg az összes kérdést, és így is hozzák meg döntéseiket. Természetesen örömömre szolgál, ha ezt a módszert példamutatónak tekinti. Csepel lakói és a Csepeli Önkormányzat egyaránt csak a hasznát láthatja annak, ha Ön mint fideszes képviselő a négy évnyi liberális majd pedig a 16 éve tartó szocialista gyakorlatot akarja folytatni a csepeli képviselő-testületben és az országgyűlésben.

Ehhez kívánok Önnek jó munkát és sikereket.

Tisztelettel:

Tóth Mihály
Csepel polgármestere

222 hozzászólás “Az élet megy tovább: nem hívták meg a fideszes képviselőt” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Menyhért! Miről mutyiztatok Tóthtal?

  2. Manitu szerint:

    Szerintem ez éppen arról szólt, hogy borsot törjön Tóth Némethnek, és kimutassa, hogy nem érdekli őt senki és semmi, tetojja a csepeliek akaratát.

  3. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepelinfó!
    Én ezt a fórumot mindig is tájékoztató és információ közlő médiának tartottam, nem pegig fidesz pártszócsőnek!
    Ezt a véleményemet több alkalommal, nyilvánosan is kifejtettem hozzászólásomban, és megvédtem ezt a fórumot.
    Nem tartom korrektnek, ha egy olyan felvezetőt írnak a teljes terjedelmében idézett levél közlése mellett, ami a levél írójának téves megítélésén alapul!

    Mindezek okán elvárom a csepelinfo szerkesztőjétől, hogy a felvezető szövegből a tudatosan félrevezető

    “valamint a civil szervezeteket – vagy az LMP-t, esetleg mindkettőt – képviselő Menyhért Péter.” szövegrészt törölje, és helyette, a

    “Csepeli Zöld Kör Egyesületet képviselő Menyhért Péter.”
    szöveget illessze be!

    Korrekciójukat hibájuk elismeréseként, és személyes sérelmem kompenzációjaként fogadom el.
    Üdv menyus

  4. admin szerint:

    Kedves Péter,

    kijavítjuk a sérelmezett szövegrészt, de valóban nem tudtuk, hogy a megbeszélésen kit képviselt.

  5. Tóth Mária szerint:

    ..és hogyan lehet az, hogy “ezek” még mindig szabadlábon vannak????

  6. csepeli szerint:

    Menyhért Péter: “Én ezt a fórumot mindig is tájékoztató és információ közlő médiának tartottam, nem pegig fidesz pártszócsőnek!”

    Mekkorát tévedtél! Ez egyértelműen Fidesz-pártszócső, szerintem aki két-három cikket elolvas itt, az egyből látja.

  7. Földhözragadva szerint:

    “Nem vitatom, hogy Ön azt hív meg különböző megbeszélésekre, akikeket csak akar.” Tehát nem törvénytelen, csak nem etikus. Reméljük ennek is vége lesz ősszel…

  8. Ditte szerint:

    A Tamariska dombnál sok fontosabb zöld kérdés van Csepelen. Ebben a díszes társaságban remélem ezt is felemlegette a Zöld Kör képviselője.

  9. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Szilárd!

    Nem az én tiszten pártpolitikai csatározásokba avatkozni, a leveledben azonban olyan tisztességtelen beállításban beszélsz a részvételemről, mely számomra sértő!

    Leveledben azt az állítást írod, hogy:
    “Menyhért Péter (civil szervezetek, újabban Lehet Más a Politika aktivistája)”

    Állításod valótlan, és félrevezeti a tájékozatlan olvasót!

    Mivel 1995 óta ismersz mint különféle civil szervezetekben dolgozó polgárt, tudnod kell, hogy soha, semmilyen politikai pártnak nem voltam, és nem vagyok sem tagja, sem aktivistája! Mindig és minden helyzetben egyenrangú félként tárgyaltam valamennyi politikai párt képviselőjével, függetlenül hatalmi státuszuktól!

    Részvételemre a Tamariska dombi egyeztetés kapcsán, a polgármestertől a Csepeli Zöld Kör Egyesületnek küldött felkérés alapján történt meg, ahhoz semmilyen politikai pártnak semmi köze nem volt!

    Egyesületünk minden politikai párttól függetlenül küzd azért, hogy megóvja a Tamariska-domb természetvédelmi területet, és tevékenysége kapcsán elősegítse a csepeli polgárok érdekeinek érvényesülését!

    Tudnod kell azt is, – mert jelen voltál a bizottsági egyeztetésen – hogy egyesületünk olyan megoldást javasolt az átjátszó állomás elhelyezésére, amely minden fél számára elfogadható helyzetet teremt!

    Hogy mindenki számára egyértelmű legyen egyesületünk állásfoglalása, a következő hozzászólásba bemásolom egyesületünkk állásfoglalását.

    Kedves Szilárd!

    Én elvárom az országgyűlési képviselőmtől, hogy gondolja meg mit ír le, és lehetőleg ok nélkül ne sértsen meg másokat!

    Tartozol egy nyilvános bocsánatkéréssel!

    Üdv menyus

  10. Manitu szerint:

    Olyan primitív ez az egész. 2006-ig azt fröcsögte az MSZP, hogy nem is választották meg a fideszeseket a körzetek képviselőjének. 2006-tól, amikor megválasztották őket, az volt a menő, hogy ettől függetlenül nem országgyűlési képviselők – mintha az lenne a feltétele annak, hogy a saját önkormányzati körzetükkel kapcsolatban megszólaljanak.

    Amikor a Szilárd országygűlési képviselő is lett, Tóthék baja az volt, hogy “vigaszágon” lett képviselő, ezért nem is csepeli képviselő (!), és ezért nem kell vele egyeztetni sem az egyénileg megnyert önkormányzati körzetével sem a csepeli ügyekkel kapcsolatban.

    Most, hogy Németh Csepel egyéni képviselője lett, találnak egy huszadik indokot arra, hogy miért nem egyeztetnek vele, miért nem hallgatják meg a véleményét. Szerintem majd az lesz az ok, hogy részt akar venni az egyeztetéseken, és ez erőszakos dolog, tehát erőszakos.

    Az elvtársaknak eszükbe sem jut, mekkora botrány lenne abból, ha Debrecenben vagy bármely más fideszes önkormányzatban ezt akár csak egy listás önkormányzati képviselvel meg merné tenni a Fidesz. Itt ez nem botrány, itt ők nem antidemokratikusak.

    Persze csak maguk előtt. És az olyan núdli alakok, mint a Tóth vagy a lakásmutyis Szenteczky, meg is érdemlik, hogy a csepeliek jó seggbe rúgják.

  11. Manitu szerint:

    Menyus!

    Azért azt ne felejtsük már el, hogy az LMP szervezésében és a kopogtató cédulák gyűjtésében oroszlánrészed volt!

    Nem kell ezt szégyellni.

  12. Menyhért Péter szerint:

    SZIGMA-X Tervező és Tanácsadó Kft
    Fodor Albert mérnök úrnak
    Tárgy: Tamariska-domb kilátó és átjátszó torony

    Tisztelt Mérnök úr!

    Egyesületünk a Csevak Zrt-vel kötött szerződése alapján 5 éve végez vagyonkezelői, illetve a Fővárosi Önkormányzat illetékes Ügyosztályával kötött szerződése alapján 3 éve végez természetvédelmi kezelői feladatokat. Ebben az időszakban semmilyen más szervezet nem végzett hasonló munkát a dombon.

    A dombra telepített mobil telefon átjátszó állomás engedélyének lejártával állásfoglalásra kényszerültünk, melyhez szakmai segítség kérés formájában felvettük a kapcsolatot a KVVM illetékes államtitkárával is.
    A szakmai információkat begyűjtve, valamint tapasztalatainkat, és a társadalmi kapcsolatainkon beérkezett lakossági véleményeket összegezve a tervezett építéssel kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot tesszük:

    Egyesületünk a szűken vett természetvédelmi szakmai érvek alapján elutasítja a természetvédelmi területen elhelyezett, valamint a védett vegetációt károsító tervezett torony engedélyezését.

    Környezetvédő társadalmi szervezet lévén azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül a természet részeként jelenlevő helyi lakosság, emberi közösség érdekeinek védelmét sem!
    A lakossági veszélyeztetettség csökkentése, valamint a társadalmi kár-érték számításon alapuló mérlegelés szerint, (és ennek megvalósulásáért mindent meg kívánunk tenni) az egyesület a következő álláspontot képviseli:

    A Csepeli Zöld Kör Egyesület támogatja, a SZIGMA-X Kft „T-MOBILE BÁZISALLOMAS Óvoda-1, 30 m-es kilátó torony és 4 db. outdoor telepités” címmel benyújtott tervdokumentáció szerint a Tamariska-dombra tervezett torony és üzemi út megépítését.

    Indoklás:

    •Az általunk javasolt hely minden lakott épülettől a lehetséges legnagyobb távolságra helyezkedik el. Az új torony cca. 10 méterrel magasabb szinten kerül megépítésre, és magassága legalább 10 méterrel nagyobb lehet a jelenleginél. A sugárzó forrás adás-szögét és elhelyezési magasságát figyelembe véve, az új létesítmény a jelenleginél nagyságrenddel kisebb veszélyt jelenthet a lakosságra nézve.

    •A dombtetőn az építmény károsodást nem okoz, mivel a túlzott környezeti leterheltség miatt azon a területen parlagfüvön és hasonló gyomnövényen kívül más nincsen. Az építmény magassága és látványa által okozott tájképi kárt a kilátó közösségi hasznossága enyhíti.

    •Az általunk javasolt helyen lévő vegetációt előzetesen felmértük, és sem a torony, sem az üzemi út tervezett területén védett növényt vagy állatot nem találtunk. A kiépítésre a jelenlegi ösvény kiszélesítését a terv szerint javasoljuk, mivel annak megépítése jár a legkisebb természetvédelmi érdek sérelemmel.

    •A meglévő torony fennmaradása ellen tiltakozó lakosságot teljes mértékben támogatjuk. Tiltakozunk minden olyan megvalósítási javaslat ellen, mely Csepel családi házas övezeteibe telepítene, a lakosság biztonságérzetét zavaró sugárforrásokat.

    •A természetvédelmi terület érdekeit – mivel a tervezett építés sem építési, sem üzemeltetési bizonyítható károkozással nem jár – meggyőződésünk szerint akkor védhetjük legjobban, ha a terület fenntartható üzemeltetését és fejlesztését vesszük alapul, és folyamatos felügyeletet biztosítunk a megvalósítás teljes idejére.

    •Pozitív hozadékként ki kell emelnünk az új létesítmény olyan hasznosítható következményeit is, mint a lehetővé váló mobil WC üzemeltetés, valamint a kiépített üzemi út esélyegyenlőséget teremtő (mozgássérültek feljutása a természetvédelmi területre!) hasznosítását is.

    Egyesületünk aktívan részt kíván venni a megvalósításban, és együttműködést ajánlunk az őrzésében is.
    Budapest, 2010. február 24.
    Menyhért Péter Csepeli Zöld Kör Egyesület
    titkár, projektfelelős

  13. Gordon szerint:

    Kopizom mert ide jobban illik. Amott már hülyét csináltam Menyhértből.

    Szóval:

    Vica cica! Beszéld meg menyusoddal hogy miről egyezkedett titkosan és zárt ajtók mögött Tóth Mihállyal.

    Aztán mond el nekünk, mert a nyilvánosságot elfelejtették tájékoztatni.

    Ha a döntések kiagyalói nem lettek volna eltelve saját ötleteik zsenialitásától (parasztosan: nem lettek volna beképzelt hólyagok), talán megkérdezhették volna Csepel közvéleményét is. Nem azt mondom ezzel, hogy dönteni a köznek kellene, hanem azt, hogy semmirevaló az ilyen típusú döntéselőkészítés. (Menyhért idézet átírva.)

  14. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Ditte!

    Mi egy kis helyi egyesület vagyunk, és számunkra a domb sorsa mindennél fontosabb!

    Nrm csak dumálunk és hőzöngünk tehát, hanem rendszeresen dolgozunk a dombért.
    Üdv menyus

  15. Menyhért Péter szerint:

    Keves csepelinfo!
    Köszönök a gyors és korrekt reakciót.
    Tévedni úgy gondolom,mindenkinek joga van, aki dolgozik.
    Üdv menyus

  16. Vica szerint:

    Kedves Gordon!
    Sajnos nem ismerem Menyhért Pétert csak innen a fórumról. Épp annyit tudok erről az ügyről, mint Ti, valószínűleg egyeseknél még sokkal kevesebbet is, tehát ez ügyben nincs lehetőségem segíteni.

    Tény, hogy helytelen, hibás döntésnek gondolom, hogy épp a FIDESZ képviselőjének a véleményére nem voltak kíváncsiak, pedig Ők nyerték a választásokat Csepelen is, s egyáltalán nincs kizárva, hogy az önkormányzati választás nyertesei is Ők lesznek. Szóval hiba volt. Nagy hiba. Ezzel a hozzászólásoddal egyetértek.

  17. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Manitu!

    Nem korrekt dolog összemosni oda nem illő dolgokat!
    Én voltam vállalkozó, és voltam tűzoltó is; részt vettem képviselőjelöltként önkormányzati választáson, és voltam szakszervezet alapító; voltam igaztalanul megvádolt, és kerültem ki eből győztesen.

    Személyes életemnek azonban soha nem volt köze a különféle civil szervezetekben végzett munkámhoz.

    Én mindenkor a felelősségemet vállalva, tisztességesen folytattam tevékenységeimet, ahogy most is teszem ezért joggal várhaom el mindekitől, hogy tisztességesen viselkedjen velem szemben is.

    Ha találkozál velem a sétálóban, amikor lmp-s kopogtatócédulákat gyűjtöttem, akkor megtudhattad volna azt is, hogy mi a véleményem a politikai pártokról – köztük az lmp-ről is.
    Üdv menyus

  18. ződ szerint:

    “Nem vitatom, hogy Ön azt hív meg különböző megbeszélésekre, akikeket csak akar” írja Szilárd. De bizony vitatja és izgalmában még dadog is! (akikeket)!

  19. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Vica!

    Én is hibás döntésnek tartom ezt, de nem a meghívott tiszte pálcát törni meghívója felett!

    Én semmiféle nyilvánosságot nem tűrő mutyiban nem veszek részt, ezért elvárom, hogy ne kavarjanak bele pártpolitikai csatákba.
    Az egyeztetésen az egyesület álláspontját képviseltem, nem pedig Menyhért Péter oda nem illő politikai véleményét.

    Ezen nézeteim sem titkosak,mert mindenki elolvashatja itt is, és a kormányzati portál Fórum rovatában is (magyarorszag.hu/forum).

    Üdv menyus

  20. Ditte szerint:

    Kedves Péter!
    Mivel leveledből olvasom, hogy vagyonkezelői feladatot is elláttok, gondolom ehhez anyagi forrásokat is kaptok, tehát így kötelességetek is dolgozni a dombért.
    Nagy hibának gondolom, hogy már többször figyelmen kívül hagytátok Németh Szilárdot, aki a körzet önkormányzati képviselője, péntektől pedig országgyűlési képviselőnk, reményeink szerint pedig ősztől polgármester.
    Miért?

  21. Nagyapó szerint:

    Menyhért úr!
    Saját sértődöttsége mellett elgondolkodhat azon, mit keresett a “titkos” összejövetelen, kit képviselt? Feltűnhetett volna, hogy a körzet – nagy többséggel – megválasztott képviselője nincs jelen. Nem hiányolta?
    Az SZDSZ, MSZP, MDF képviselők, a választások után kiket képviseltek? Tudom a szoci választ, nem etikus, de jogszerű.
    Sértettsége mellett inkább arról írhatna, hogy csak díszcserje volt a szocik kalapján, vagy történt-e mutyi, miben egyeztek meg?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Ditte!
    Természetesen a különféle kezelői feladatokat Vállakozási Szerződés alapján látjuk el. Hogy legyen fogalmad ezekről a szerződésekről, egy példa: a Csevakkal parlagfű mentesítésre szerződünk évek óta. Ez tavaly 600 ezer Ft volt 5 hónapra. Mivel kézzel kell kihúzgálnunk a parlagfüveket, hogy a domb vegetációjában minél kevesebb kárt okozzuk, ezért általában két naponként két-három tagunk, napi 2-3 órát dolgozik. Ha gazdászként egyfő/munkaórára vetíteném a bevételt, akkor körberöhögném magamat, mert ennyi pénzért még egy tengerimalac sem dolgozik.
    Mi soha, egyetlen alkalommal sem hagytuk figyelmen kívül a Szilárdot!
    Minden alkalommal, amit egyesületünk szervezett, meghívtuk, és minden tájékoztató anyagunkat megküldtük neki.
    Ha az önkormányzat meghív minket, fogalmunk sincs arról,hogy kik a meghívottak – de egyébként sincs jogunk más rendezvényére meghívni valakit.
    A Németh Szilárd felháborodása jogos, de helytelen megfogalmazásáért Ő is felelősséggel tartozik!
    Üdv menyus

  23. Jeniszej szerint:

    Elhanyagol félelmetes környezetű a homokdomb – csúfítva a toronnyal.
    Másra nem való, mint homok kitermelésre. A homok árán – a domb helyén mintajátszó teret lehetne létrehozni, – vagy állatkertet.

  24. Menyhért Péter szerint:

    Kedves nagyapó!

    Én nem vettem részt semmilyen “titkos összejövetelen”!

    A meghívás Budapest-Csepel Önkormányzatától a Csepeli Zöld Kör Egyesület nyilvános mail címére érkezett, az elnöknek címezve. Mivel a Tamariska-domb projektfelelőse én vagyok, ezért természetsen én képviseltem az egyesületet.

    Én még nem hallottam olyat, hogy a meghívott számonkérte volna meghívójától, hogy kit miért nem hívott meg!
    Ez nem az én felelősségem.

    Üdv menyus

  25. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Jeniszej!
    Ez csupán a Te véleményed, amit tiszteletben tartok, de nem értek vele egyet.
    Szerintem ez a domb – ha sikerül megvalósítanunk fejlesztési és üzemeltetési elképzeléseinket – még Csepel büszkesége is lehet.
    Üdv menyus

  26. Ditte szerint:

    Kedves Péter! Nem akartam számháborúzni, de tudnod kell, hogy a tengerimalacon kívül mások is dolgoznak M.o-n ilyen órabérért, talán kevesebbért is. Persze ez a történet szempontjából mellékes. Szerintem, ha az ember nem ül le mindenáron tárgyalni, hanem figyelembe veszi a körülményeket, azt úgy hívják civil kurázsi.

  27. donquijote szerint:

    Jeniszej: itt egy kis tömör összefoglaló, hogy miért nem csak egy homokkupac. (én persze nem vagyok elfogult annak idején oda jártam oviba, és baromi jókat szánkóztunk is 🙂 )
    http://www.vendegvaro.hu/Tamariska-domb

    A bejegyzéshez kapcsolódva, nem gondoljátok hogy a jó öreg “oszd meg és uralkodj” elvet követve keverték a sz*rt ezzel a kit hívok meg, kit nem a kerületünk “dicső” vezetői?

  28. ződ szerint:

    Jeniszej! Állatkertet? De hiszen ez már az, csak Te még nem tudod!

  29. Vica szerint:

    Kedves Menyus!
    Amit Gordonnak írtam, nem támadásnak szántam ellened. Csupán problémának tartom, hogy nem hívtak meg egy olyan személyt erre a tárgyalásra, akinek ott volt a helye. Ha Te is meghívott voltál, akkor ez nem a Te felelősséged, tehát vegye magára, akinek ez lett volna a kötelessége.

  30. Jeniszej szerint:

    donquijote:
    Erzsébeten is voltak hasonló homok dűnék. Mikulás és a Juta nevű homok dombok. – Én ezeken szánkóztam hajdanán.
    De lám, lám az Erzsébetiek nem az őskövületen keseregtek, hanem segítetek, hogy élhető modern városrésszé váljon Pestszenterzsébet.
    Van külső belső lakótelepe, szép kertvárosi része. A városközpontról és a sportolásról sem feledkeztek meg. – bizony ám! Fedett kori pályával, gyógyfürdővel és fedett uszodával rendelkezik Csepel szomszédja, illetve szomszédjai.
    Van példa a városvezetésnek!

  31. donquijote szerint:

    Jeniszej:
    az is fontos amiket írtál, de szerintem van erre más terület is, ne akarjunk már mindent kiönteni betonnal, ez egy védett terület, védett flórával és faunával, inkább őrizzük meg.

  32. Jeniszej szerint:

    segítettek, 🙂

  33. Jeniszej szerint:

    T
    donquijote: 🙂
    Nem hiszem, hogy egy ilyen elhanyagolt terület értéket képvisel – valakinek. Igen egy szép park az igen! – az érték.

  34. Ditte szerint:

    A Kiserdőben is van tamariszkusz :))

  35. donquijote szerint:

    Ott az adott terület, azzá lehet tenni, anélkül hogy szétdúlnánk, nem hinném hogy óriási ráfordítás igényelne, inkább úgy mint a Kis-Duna parton itt is csak a szándék hiányzik….hagyjuk lezülleni és akkor már sokan úgy lesznek vele hogy inkább építsünk betondzsungelt a helyére.

  36. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Ditte!
    Bocs az értetlenségemért, de nem értem, mit jelent a:
    “Szerintem, ha az ember nem ül le mindenáron tárgyalni, hanem figyelembe veszi a körülményeket, azt úgy hívják civil kurázsi.”
    mondatod?
    Üdv menyus

  37. Jeniszej szerint:

    Ditte:
    Csak emlékeztetőül az egész homok domb és környékének növény és állatvilága semmi különlegest nem tartalmaz.
    A felsorolt növények, bogarak hüllők az egész Csepel szigetre, a Duna Tisza közére – és Tiszán túlra a Nagykunságra jellemzőek. A homokos vidék az ilyen!
    Persze ezzel a kis kitérővel csak arra akarok rávilágítani, hogy itt a sík vidéken az Alföldön azért Van védeni való.
    A Kis Hazánk hála Isten ilyen!
    🙂

  38. Manitu szerint:

    Szerintem az, hogy Tóth kiket hív meg egy egyeztetésre, nem csak pusztán az ő személyes döntése. Ha vacsorára hív meg valakit, akkor persze igen, de itt nem arról volt szó, hanem egy Németh Szilárd körzetéhez tartozó területről szóló megbeszélésről, amelyben ráadásul Németh mindig elmondta vagy legalábbis el akarta mondani a véleményét, sőt elég sok egyéni kezdeményezése volt.

    Menyusnak aligha volt ehhez a meghíváshoz köze, ő csak egy volt a meghívottak között, ezért nem értem a felháborodását. Egyébként pedig az LMP-nek segített, és ezen nem hiszem hogy ezen most szintén fel kellene háborodnia.

  39. Manitu szerint:

    Jeniszej!

    Szerintem nagyon rossz nyomon vagy. Épp úgy, ahogy a Kis-Duna part esetében, itt sem az az érték, ha beépítik jó kis betonnal meg házakkal vagy lakóparkkal a területet. Mivel hasonló Csepelen már nincs, ezért helyi szinten különös és egyedi értéke van a Tamariska dombnak. Bár lenne több ilyen is. Lefogadom, hogy ha nem építettek volna alá légópincét, akkor már ezt is beépítették volna az elvtársak.

  40. ződ szerint:

    donquijote! Jó ötletnek tűnik betondzsungel helyett betelepíteni bánáti bánatos sapkarózsával a dombot, esetleg a bunkósbajszú bakonyi bamba büngyörgővel, aminek annyira megfogyatkozott a populációja, hogy emberemlékezet óta egyetlen élő példányt nem láttak belőle! Természetvédelem alá helyezni, ahová még a természetvédők sem tehetnék be a lábukat!

  41. donquijote szerint:

    Manitu, jól mondod, itt azon van a hangsúly hogy ez az egykori Király-erdő utolsó megmaradt foltja(persze már sok a tájidegen növény), amit nyilván szebbé rendezettebbé lehet tenni, és én személy szerint jobban szeretem hallgatni a madarak akár a rigó énekét,mint a lakás,autóriasztók “csicsergését”
    ja és a füles bagoly kolóniáról ne feledkezzünk meg ami szintén különleges érték.

  42. donquijote szerint:

    ződ: el is mehetsz keresni az általad említett fajokat, hogy megvalósítsuk 🙂

  43. Bogi szerint:

    2 éve megy a huzavona a toronyról!

    Télen volt egy szülői értekezlet az óvodában ahol ott volt Kál K. aki hatástanulmány és más vizsgálatokat ígért !!! HOL VANNAK ???
    Mert oda 75 gyerek jár óvodába!!
    / akkor már volt új építési engedély !/
    A másik válasza az volt hogy lelehet tenni a mobiltelefont és akkor nem lesz torony ! HÁT NEM BÁJOS!
    Az volt 2 éve a kérés hogy bontsák le onnan a tornyot !
    / 10 ÉVIG AZ ÓVODA UDVARÁN VOLT!!/
    NEM AZ HOGY VIGYÉK A DOMB TETEJÉRE !!

  44. Jóban-rosszban szerint:

    De azért konkrétan szeretném megkérdezni: egy olyan képviselő aki mögött már nincs frakció-mit keresett ott? TEHÁT KÉREM MONDJÁK EL KÁL KÁROLY MIT KERESETT EZEN AZ ÜLÉSEN?
    KARESZ LÉGYSZÍVES TE MONDD EL-KÖSZÖNÖM SZÉPEN

  45. ződ szerint:

    Jóban-rosszban! Csúnya dolog más ember zsebeiben kotorászni! Majd a vagyonbevallásából kiderül mit keresett!

  46. Földhözragadva szerint:

    Javítsatok ki, ha nem igaz, de én vmi “mozgó dűne” utolsó darabja c. témára emlékszem a tamariskával kapcsolatban. Persze lehet, hogy csak álmodtam…:)

  47. Vica szerint:

    Kedves ződ!
    mit keresett az ülésen = miért volt ott az ülésen

  48. LB szerint:

    A CsIP-en és a csepel.hu-n a válasz már olvasható!

    Tisztelt Németh Szilárd Úr!

    A Tamariska-dombi mobiltelefon-átjátszó toronnyal kapcsolatos május 10-én délután 6 óra 52 perckor elküldött elektronikus levelét május 11-én délelőtt 8 óra 54 perckor megkaptam.

    Őszintén örülök annak, hogy Ön nem vitatja: egy szakmai előkészítő megbeszélésre – az Ön szavaival élve – azt hívok meg, akit akarok. Azt azonban furcsállom, hogy Ön mindezek ellenére mégis csak furcsállja a meghívottak körét. Közlöm: az eddigi gyakorlatnak
    megfelelően a szakmai megbeszélések lezárását követően természetesen az érintett lakosok bevonásával további egyeztető tárgyalásra, tárgyalásokra kerül sor a nyitott kérdések végső
    lezárásáig, a döntések kialakításáig. Ezekre a megbeszélésekre, fórumokra miként eddig, úgy ezután is meghívást, majd pedig az elhangzottakról részletes tájékoztatást kap a helyi lakosság, a helyi nyilvánosság.

    Tisztelt Németh Szilárd Úr!

    Ugyancsak őszinte örömömre szolgál, hogy más területen is egyetért velem, hiszen mint írja, Ön is úgy látja, hogy a lakosságot érintő döntéseket, csak a lakosság bevonásával lehet kialakítani. Ez a szocialisták munkamódszere. Örülök, ha mint fideszes képviselő Ön is ezt a munkamódszert alkalmazza.

    Megelégedésemre szolgál bejelentett szándéka is, amely szerint „a zárt ajtók mögötti, ha úgy tetszik titokszobákban hozott elképzeléseiknek, véget kívánok vetni”. Bár remélem, csak elírás, hogy Ön már az elképzeléseknek is véget akar vetni, hiszen Ön demokrata, ráadásul fiatal, pontosabban fideszes demokrata. Soraiból az elírás (elszólás?) ellenére érzem az őszinte szándékot, hiszen félszavakból is értjük egymást. Éppen ezért jó, ha tudja, persze nagyon is jól tudja: Ön nem csak nyitott ajtókat, hanem nyitott kapukat is dönget, hiszen a Csepeli Önkormányzat vezetői húsz éve a legszélesebb nyilvánosság előtt, a lakosság bevonásával vitatják meg az összes kérdést, és így is hozzák meg döntéseiket. Természetesen
    örömömre szolgál, ha ezt a módszert példamutatónak tekinti. Csepel lakói és a Csepeli Önkormányzat egyaránt csak a hasznát láthatja annak, ha Ön mint fideszes képviselő a négy évnyi liberális majd pedig a 16 éve tartó szocialista gyakorlatot akarja folytatni a csepeli
    képviselő-testületben és az országgyűlésben.

    Ehhez kívánok Önnek jó munkát és sikereket.

    Tisztelettel:
    Tóth Mihály
    Csepel polgármestere

    http://www.csepel.hu/static/e-dok/File/Hivatali%20kozlemenyek/2010-05-11-TM-Tamariska-vlasz.pdf

  49. Földhözragadva szerint:

    Kál milyen szakmát képvisel?

  50. ződ szerint:

    Földhözragadva!
    Kál milyen szakmát képvisel? Olyasmit mint mi itt ezen az oldalon, csak kicsit jobban csinálja! Ha már irigylik is érte!

  51. név nélkül szerint:

    Tisztelt Menyhért Péter Úr!

    Én Önnek adtam át a kopogtató cédulámat a csepeli Karácsony Sándor utcában. Bíztam Önben és a pártban melyet akkor képviselt. Hittem abban hogy változhat a politika stílusa. Megdöbbenve tapasztalom hogy Ön úgy tesz mintha nem egy pártnak gyűjtötte volna az ajánlószelvényeket.

    Mondja miért csapja be az embereket, nem szégyelli magát?

    Remélem Csepelen az LMP nem csak ilyen alakokból áll mint Ön. Ha mégis akkor inkább el se megyek szavazni.

    Tisztelettel,
    egy szavazójuk

  52. Földhözragadva szerint:

    Ok, csak mi nem az ő pénzéből…:)

  53. Jeniszej szerint:

    T
    Manitu:
    Egyszer volt hol nem volt.
    Volt egyszer egy Királyerdő vagy két emberöltővel ezelőtt. Ezek a szemét emberek, akik itt megtelepedtek – ki irtottak mindent.
    A megátalkodottak – ide jöttek lakni.
    Lakóhelyül választották buckákat.
    Most ezek a buckalakok ockodnak rendbe tartani a környéket.
    Nem pótolták, a kiöregedet homoki fenyőket, elhanyagolták az egész környezetet.
    Most eszmélnek a buckalakok, amikor puszta jelenlétükkel rátelepedésükkel megfojtották a megmaradt természetet.
    Nem az élhető parkosított lakó park a veszte a Kis Duna parti dzsungelnek, hanem azok a buckalakok, akik ott laknak és hagyták, hogy környezetük lerobbanjon.

  54. donquijote szerint:

    Jeniszej: ugye te panelban laksz? 🙂

  55. Jeniszej szerint:

    donquijote:
    Egy biztos – nem “buckalakó” vagyok, de szeretem, ha a környezetem szép. 🙂
    Világért sem tenném, még ha lehetőségem is lenne, hogy tudatosan ártsak a természetnek azon felül, amit a társadalom így vagy úgy erőszakol rám.

  56. donquijote szerint:

    Okés, de mondjuk feltételezem lakásban élsz és nem kertes házban, akkor te hány hektáros részt tartasz karban a lakókörnyezetedben? 🙂

  57. donquijote szerint:

    Általában nem a környéken lakók szemetelik tele, elvileg azért fizetünk adót, hogy legyen aki gondozza ezeket a közterületeket, persze a civil kezdeményezések is nagyon fontosak, amik az említett két helyszínen szerencsére elég aktívak is.

  58. lolka szerint:

    Nem voltam még a domb alatti “légoltalmi pincében”, de szerintem a homok onnan annak idején el lett hordva. Megépült a beton bunker aztán betemették homokkal, mert Király erdőben csak homok van. Ezután betonoszlopokat ástak le és drótkerítéssel, a tetején szögesdróttal bekerítették. A háborús idők el múltak, és ez a terület “tabu” terület lett. Az érintetlensége kapcsán kialakult egy vadterület ami Csepelen, bárhol kialakulhatott volna olyan helyen, ahol nincs emberi tevékenység…Azért az új torony kapcsán meg kéne nézni, hogy a földalatti létesítmény és a felszín között milyen vastag a föld és milyen minőség, hogy egyáltalán elbír e nagyobb tornyot, mert annak elég komoly alap kel… Nagyapó valószínű, hogy többet tudna mondani, valahol olvastam 105éve lakik Csepelen…

  59. Jeniszej szerint:

    Szerinted egy buckalakóra mekkora terület eshet? Csak úgy. 🙂
    A természetvédelmi területre hány darab fát kellett volna pótolni a buckalakoknak? – Az elöregedet kivágásra érett fákkal együtt.

  60. donquijote szerint:

    És rád mekkora, vagy az is a “buckalakókra” vár?, ez kb. olyan név mint a panelproli….

  61. Jeniszej szerint:

    Aki a buckára telepedett az buckán él. Ott létével tette tönkre a honos élővilágot.

  62. most még nem írok nevet szerint:

    Hát erre mondják,aki korpa közzé keveredik……..az nehezen dumálja ki magát 🙂

  63. donquijote szerint:

    Jeniszej: ahol te élsz az már nyilván az idők kezdete óta betondzsungel 🙂

  64. Jeniszej szerint:

    T.
    donquijote:
    Elárulom – az elmúlt évtizedekben tizenhét db. nyírfácskát négy db. óriásra növő tuját négy db. ezüstfenyőt ültettem a közvetlen környezetem hasznára. – a köz-területére.
    Igaz a fenyők közül párat a legszebb serdülő korukban karácsony közeledtével a “szegény” emberek kivágták.
    Azt ajánlom nektek buckán élő embereknek, ne hagyjátok magatok. Szépitsétek a megmaradt homok dombjaitokat!

  65. donquijote szerint:

    ez látod dicséretes csak így tovább 🙂

  66. donquijote szerint:

    Azért a területek nagysága között van némi különbség, de azt hiszem ezt hiába magyarázom, amúgy mindenki által szabadon látogatható közterületekről van szó, úgyhogy ez nem az enyém,tied kérdése ezek a kevés helyen megmaradt beépítetlen területek.

  67. Jeniszej szerint:

    Folytatom a sort.
    Lelkes akkor még fiatalabb társaimmal természetbarát parkolót építettünk, füvet vetettünk, ápoltuk rendszerességgel, a környezetünket. – Siránkozás helyett

  68. Jeniszej szerint:

    donquijote:
    Megszámoltad már a buckán élőket? Mekkora terület jött ki fejenként?

  69. Jeniszej szerint:

    🙂 🙂

  70. Vica szerint:

    Kedves LB!

    Érdekesek ezek a Németh Szilárdnak írt levelek. (Hogy jutottál hozzájuk?)
    Úgy látom, szép cizelláltan elküldi T.M. Őt a fészkes fenébe. Először is tudomást sem vesz arról, hogy Csepelen a FIDESZ nyerte a választásokat, s az a személy, akinek a levelet írta nem csupán egy csepeli lakos, hanem Csepel választott képviselője. Végülis megteheti, egyenlőre Ő a polgármester (de már nem sokáig).

    A második levele sem semmi, még jó, hogy nem ajálottak föl számára egy helyet az MSZP-ben 🙂 .

  71. Vica szerint:

    Látom, sokan hiányoztok a fórumról. Jó mulatást, ha ünnepeltek!

  72. donquijote szerint:

    Jeniszej:
    Ha leosztanám még így is jóval nagyobb terület jönne ki mint a betondszungeledben 2*3 m kertecskék, ami újra csak hangsúlyozva dicséretes ha rendbe tartják. 🙂 (ja és ha úgy nézem a buckalakók már előnyben vannak szépítésben, ha a saját kertet is beleszámolom)
    Nyilván a “buckalakók” ahogy te lenézően hívod őket közülük is sokan szednek szemetet, szépítik vigyáznak a környezetükre köztük én is
    és ezeken a helyeken ált. komolyabb földmunkák is adódnak mint a fent említett kert felásása, ezt most nem ledegradáló megjegyzésnek szántam csak arra utalok hogy civil kezdeményezésben a szemetet össze lehet szedni takarítani, de azért nem ártana az általad sírásnak nevezett önkormányzati segítség és együttműködés sem.
    Amúgy ha jól emlékszem szó volt egy bekerített botanikus kert létrehozásáról is, ami megint csak leírom nem csak a buckalakóknak lenne fenntartva hanem neked is meg minden természetet kedvelő ember számára, én inkább ezt helyezném előtérbe és ahogy tudom Németh Szilárd a terület o.gy.képviselője is támogatja a két terület védelmét talán most már forrás meg akarat is lesz rá főleg ha sikerül a rendszerváltás ősszel is.
    (én nem a Tamariska közvetlen környezetében élek, de védendő és
    értékes helynek tartom ugyanúgy ahogy a Kis-Duna partot)
    A te logikád szerint te is hibás vagy azért ahogy a lakótelepek kinéznek mert lakótelepi lakos vagy ez viszont nyilván nem igaz a fent említett dicséretes tevékenységed miatt.
    🙂

  73. donquijote szerint:

    Kedves Vica: igazad lehet elég nagy a csend, de én is csak jó bulizást kívánok! 🙂

  74. Jeniszej szerint:

    Hiába szépíted a dolgot, akik ott laknak azok a buckán laknak, vagy hívjuk dűnének?
    Jó legyenek a dűnén, vagy dűne mögött élők. – nekem mindegy.
    A bucka lakok mögé semmi rosszat nem gondoltam erről biztosíthatlak! Persze az általad használt kifejezést, igen csak sokan nem szívlelik, mert ez egy szoci szóhasználat.
    Én szorzógéppel vártam a számokat. – csalódást okoztál, de remélem, pótolod a mulasztást.
    Ha régebbi bejegyzésemet véletlenül olvastad volna, akkor tudhatnád, hogy szántó vető ember vagyok és ebből sok minden kikövetkeztethető.
    🙂

  75. donquijote szerint:

    bocs az tényleg az én hibám hogy nem olvasok olyan a klasszikusokat mint te 🙂 🙂

  76. donquijote szerint:

    Amúgy nem a buckalakók elnevezésére akartam kihegyezni a írásomat,
    lehetne pl. királyerdei lakosok csak pl.
    de látom a témához kapcsolódó része nem nagyon érdekel, nem baj hátha örülhetsz és mindenhol beton lesz meg házak, esetleg szép tescok, auchanok egyebek.. 🙂

  77. Jeniszej szerint:

    Hat négyzetmétert vegyünk alapul. – irod. Erre ugyan csak talán egy darab fa ültethető. Én tizenhét db. fát, meg négy db. fenyőt, négy tuját ültettem.
    Ha figyelem be veszem a hely igényt egy fának, akkor összesen. Százhatvan négyzetméter számolható el
    a „panellakóknak fejenként. A füvesítést még nem számoltam.
    Várom az érdekelt dűne lakok számát.

  78. Csepeli XXI szerint:

    Jeniszej!
    Se bucka,se domb,se düne,se vulkán nincs már.
    Ott vannak beépitve a csillagtelepi emeletes házakba.

  79. Jeniszej szerint:

    Csepeli XXI:
    Úgy látom nem is vagy Csepeli XXI:
    Akkor tudhatnád ott betelepített bulgárok művelték a földet, melyet a nagy vezír parancsnoksága alatt elkomonizáltak a szegény földműves emberektől.
    Szóval a buckák régen is hiányoztak már arról a tájról.
    donquijote:
    Várom a számokat!

  80. Jeniszej szerint:

    donquijote:

    Irod:
    “lehetne pl. királyerdei lakosok csak pl.”
    Igazad van, de a lényegen ez nem változtat. A bucka az bucka. A homok domb az is dűne.
    Akik ezeken ének meg ebből következik, hogy miképp nevezik őket.
    🙂

  81. Vica szerint:

    A buckák – szerintem DŰLŐK – ha egyre gondolunk (ugyanis tudtommal buckák Szigetszentmiklóson van, a Kis Duna és a szigethalmi Mű út által határolt területen, mely szintén eléggé rendezetlen, de belterület) a Rákóczi út és a Csepeli út közötti terület, amely rendezetlen (ha jól tudom, mezőgazdasági művelés alá vont – nem családi házas övezet). Tudtommal évek (évtizedek) óta ígérgetik a belterületbe vonást, de nem történik ez ügyben semmi. Közvetlenül a temető utáni szakaszra már több rendezési terv készült, utcákat terveztek, a telkek méretét szabták át, és mivel Csepelen szinte nem létezik beépítetlen belteületi, családi házas beépítési övezetbe tartozó földterület, ezt annak tervezik, tervezik, tervezik….
    Ezen a területen is, mint az utána következő részen szinte az Auchan-ig általában különféle méretű telkekből áll, amely általában elektromos árammal és vezetékes ivóvízzel van ellátva. Az itt lakók reménykednek ingatlanuk belterületbe vonásában, ami elképzelhető, hogy nem csupán Csepelen múlik, hanem a Fővároson…

  82. Csepeli XXI szerint:

    Jeniszej!
    Bulgárok csak a Királyerdő út szentmiklósi oldalán voltak.
    A királyerdei részen a Hollandi út végében,a parton a Király halőr előtt volt egy kisebb.

  83. LB szerint:

    Vica!

    Ez egy levél! 🙂
    És a megadott linkról (csepel.hu) töltöttem le.

  84. Jeniszej szerint:

    Ezt nem álítottam!
    Azt igen, hogy Csillagtelep helyén voltak bulgárok , de bucka nem volt.
    “A Tamariska-domb Budapest XXI. kerületében, Csepelen található homokbucka, amely
    a jégkorszak végén, a földtörténeti jelenkor elején alakult ki. …”

    http://tamariska.lajapuma.fotoalbum.hu/

  85. Csepeli XXI szerint:

    A Tamariska (községi) dombot csak azért nem hordták el,mert alatta egy
    nagy bunker van.

  86. Vica szerint:

    Kedves LB!
    Látom rajta, hogy levél. Elnézést, nem nyitottam meg a linket.

  87. Jeniszej szerint:

    Természet védelmi bunker? 🙂

  88. Vica szerint:

    Valóban Csepeli XXI, amit a jégkorszak végén, a földtörténeti kor elején építettek 🙂 .

  89. Jeniszej szerint:

    Talán medvék is élhetnének ott, – aludhatnák téli álmukat.

  90. Vica szerint:

    Bizonyára. Szerintem még a jégkorszak előtt bebújtak a bunkerbe, aztán, amikor azt föltöltötték homokkal, örök téli álomba merültek.

  91. "*" szerint:

    Ahogy elmentek a fideszes fiúk bulizni, alig maradt itt valaki… 🙂 Nahát, vajon kik működtethetik az oldalt? 😀

    Vica! Ezt írod:
    “s az a személy, akinek a levelet írta nem csupán egy csepeli lakos, hanem Csepel választott képviselője. ”

    Ebben igazad is van, csak ha Csepel választott képviselője és ebben a minőségben ír levelet, akkor oda kell írnia a tisztségét. Hidd el, erre még az amerikai elnök is képes. De Szilárd oly nagyképű, hogy ő azt gondolja elég ha a nevét írja oda, mert az már mindent kifejez. Az illem és a hivatalos formalitás szerint aláírjuk a titulust is és ezt mindig-mindenhol-mindenki feltűnteti.
    Bizony ha csak a nevét írja alá, akkor a levél olyan, mintha magánemberként írta volna. De ezekről az íratlan etikai szabályokról Gigi nyilván többet tudna mondani. 🙂

  92. Csepeli XXI szerint:

    Valamikor 52-53 -ban épitették.Vizágyúval lőtték ki a homokot.
    Három hosszú folyosó van lent,abből kis szobák nyilnak.Van betegszoba,meg a földbe csavarozott bringák,a dinamókat hajtani.
    56-ban a Mirelit használta raktárnak.Egész Királyerdő zsiroskenyeret és Mirelit uborkát evett.:)
    (A Mireliten ruszki cimkék voltak,vitték volna ki Ivánékhoz.)

  93. Vica szerint:

    Kedves kis csillag!
    Igazad van abban, hogy oda kellett volna írnia a titulusát, de szerintem Németh Szilárdnak (ha oda írta, ha nem) igaza van abban, hogy Őt – nem mint magánembert – illő lett volna elhívni erre a megbeszélésre.

    Most hát döntsd el, ki követte el a nagyobb hibát. Egyébként pedig úgy gondolom, hogy a kedves polgármester úr mindennek ellenére valószínűleg pontosan tudta, kitől kapott levelet, és mit kifogásolt benne. Ez a csak azért is hülyét csinálok belőled játék nem biztos, hogy hosszútávon célravezető, az pedig nagyon valószínű, hogy nem szolgálja Csepel és a csepeliek érdekét.

  94. Vica szerint:

    Nohát! Hiszen Jeniszej megírta:

    “A Tamariska-domb Budapest XXI. kerületében, Csepelen található homokbucka, amely
    a jégkorszak végén, a földtörténeti jelenkor elején alakult ki. …”

    Aztán mi történhetett azokkal a szegény alvó medvékkel, amikor vízágyúkkal kilőtték a homokot a földtörténeti kor előtt kialakult bunkerből 🙂 ?

  95. Csepeli XXI szerint:

    Vica!Nem tudni valamiről,az hagyján.
    De a nemtudással gúnyolódni,az ciki.

  96. TI szerint:

    Semmin nem csodálkozom, ami csepelen történik, még van kb. 4 hónapjuk, nem fogom őket sajnálni csak le.

  97. " ?! " szerint:

    Kedves Vitatkozók!
    Az eredeti témához visszatérve, bemutatom, hogy hol van a kutya elásva.

    Az alapkérdés ugye az volt, hogy “miért nem hívták meg a megbeszélésre Németh Szilárd képviselőt”?
    A válasz egyszerű:
    Mi a fenének kellett volna a Tamariska-dombbal kapcsolatos megbeszélésre meghívni Németh Szilárdot (a Tamariska domb környékén élő lakosság többsége által 2006. őszén megválasztott egyéni önkormányzati képviselőt, valamint a Tamariska-dombot is magába foglaló terület lakosságának a többsége által 2010. április 25.-én megválasztott egyéni országgyűlési képviselőt), ha lakosság képviseletében jelen volt Menyhért Péter (volt önkormányzati képviselő-jelölt, volt szakszervezeti alapító, a Csepeli Tűzoltó Egyesület volt elnöke, a Csepeli Civil Fórum volt elnöke, a Mosoly Nővérszolgálat volt ügyvivője, a Csepeli Civil Szövetség volt elnöke, a Csepeli Zöld Kör projektfelelőse, a LMP kopogtatócédula gyűjtője és leendő önkormányzati képviselő-jelöltje) aki mindenhol jelen szokott lenni, ahol pályázati pénzekhez, vagy egyéb közpénzből fizetett támogatásokhoz lehet jutni.

    Nagy vita alakult ki a körül a kérdés körül is, hogy érdemes-e Tamariska-dombbal foglalkozni.
    Javaslom, hogy higgyenek Menyhért Péternek, aki a ma 12:00-kor beírt hozzászólásában leírta, hogy “Személyes életemnek soha nem volt köze a különféle civil szervezetekben végzett munkámhoz”.
    Tehát Menyhért Péter személyes életének nincs köze sem a Csepeli Zöld Kör Egyesülethez, sem az LMP-hez, csak azoknak a pénzeknek a felhasználásához amelyet a Tamariska-domb természetvédelmi feladataiért 3 éve, vagyonkezelői feladataiért 5 éve a CSEVAK Zrt.-től felvettek.
    (Például: 2009.-ben parlagfű-mentesítésért 600.000,- Ft-ot.)

    Végül felhívom a figyelmet a Menyhért Péter által ma 11:46-kor idézett és Menyhért Péter által aláírt levélben leírt alábbi szövegre: “A Csepeli Zöld Kör Egyesület támogatja a Tamariska-dombra tervezett torony és üzemi út megépítését”.
    Ebben a nyilatkozatban az a trükk, hogy ha a köztulajdonban lévő Tamariska-domb vagyonkezelői feladatait a továbbiakban is a Csepeli Zöld Kör Egyesület végezheti, akkora területhasználatért a T-MOBIL-tól folyamatosan nagy összegű bérleti díjat kaszírozhat az egyesület, amelyből jelentős rész Menyhért Péter zsebében landolhat.
    Szerintem például a Tamariska-dombnak másként kellenne kinézni, ha a parlagfű-mentesítésre 2009.-ben felvett 600.000,- Ft-ért (1.000,- Ft/óra díjazás mellett végzett társadalmi munkaként) 600 munkaórát teljesítettek volna.

    A fentiekkel együtt értékelendők Menyhért Péternek a saját népszerűsítését szolgáló összes beírása.

  98. Vica szerint:

    Ki mondta Neked, hogy gúnyolódok? Egyszerűen jót derültem. Ha az ember elveszti a humorérzékét, nagyon nehéz ebben a világban megélni…

  99. donquijote szerint:

    Jeniszej: harminc 😀

  100. Jeniszej szerint:

    T.
    Vica:

    Olvasom:hu.wikipedia.org/wiki/Tamariska-domb 🙂

    “A Tamariska-domb Budapest XXI. kerületében, Csepelen található homokbucka, amely
    a jégkorszak végén, a földtörténeti jelenkor elején alakult ki. …”

  101. csepeli szerint:

    Biztos azért nem hívták meg, mert megbeszéléseken nem szokott konstruktívan viselkedni. Egyébként meg Németh Szilárd nem a csepeli embereket képviseli, hanem a Fideszt.

  102. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Volt pofája leírni ezt a mondatot!!!!

    Ön nem csak nyitott ajtókat, hanem nyitott kapukat is dönget, hiszen a Csepeli Önkormányzat vezetői húsz éve a legszélesebb nyilvánosság előtt, a lakosság bevonásával vitatják meg az összes kérdést, és így is hozzák meg döntéseiket.

  103. zed szerint:

    Azt hiszem a “titokszoba” elnevezés a Nagy Testvér c. valóságshowból származik, majd a BKV ügyben kapott politikai jelentéstartalmat. Sokat köszönhetünk N. Sz.-nak a “mutyivilág” szóösszetétel elterjedéséért is, figyelemreméltó a képviselő úr nyelvújító tevékenysége. Ugyanakkor azt sajnálattal látom, hogy az önkormányzati és országgyűlési képviselő úr, aki külön hivatkozik nyílt levelében e tisztségeire már megint nem tudta megfelelően aláírni az irományát.

  104. donquijote szerint:

    Szerintem sem így kéne kinéznie a dombnak, de attól még nem a megsemmisítése a megoldás.

  105. Jeniszej szerint:

    donquijote:
    Olvasom:
    hu.wikipedia.org/wiki/Tamariska-domb
    Bőven elég, a létszám, hogy a jégkorszakiak leszármazottai rendbe tegyétek a féltve őrzött természeti kincs teljes területét. 😉

  106. donquijote szerint:

    Jeniszej: miért fáj neked az a domb?

  107. donquijote szerint:

    ledobott ott a szánkó, vagy utálod a baglyokat, amúgy te olyan nagy erdőtelepítési szakember vagy nincs kedved beszállni, mivel közös érték tudod 🙂

  108. Manitu szerint:

    csepeli, csak magad és a csepeli MSZP mocskos, primitív komcsi stílusát adtad.

    Mit képvisel Tóth Mihály, kit képvisel az az ember, aki nem ismeri el az önkormányzati és az országgyűlési választások eredményét, míg ő éppen négy önkormányzati választás eredményeként ül ott, ahol?

    Nem mondanám Tóth Mihályra, hogy nem polgármester, hiszen megválasztották. Igaz, a tények szerint nem a csepelieket képviseli, hanem azt a pártot, melynek csepeli elnöke is, és amelyben körömszakadtáig védték Gulyás Gábort és Deme Gábort, Podolák Györgyöt és Avarkeszi Dezsőt.

    Nem kell több: Gulyás, Deme, Avarkeszi, Podolák. Ez a helyi csapat, és ő ilyen. Mint a csapat többi tagja, így csepeli, zed, Szenteczky a punciimádó meg a többiek. Ennyit tudnak, erre képesek.

  109. Gigi szerint:

    Elnézést, hogy csak átfutottam az eddigi 106 beírást, és lehet, hogy már megírtátok, csak az én figyelmemet kerülte el, de… emlékeim szerint NSZ egyedül maradt a toronyellenes véleményével a zöldek szervezte tavaly nyári fórumon, tehát a lakosság hangjaként megbukott…, aztán meg egy önkormis egyeztetésen, amikor a szolgáltató, a területtulajdonos önkormányzat, a felügyelő főváros, a zöldek és a képviselők gyúrták össze saját elképzeléseiket, és NSZ-hez fordultak, hogy álljon elő a sajátjával, csak hápogott, hogy előbb megkérdezi a lakosságot…, pedig hetekkel előtte már mást se csinált, volt belőle itt is nagy vihar… (Akkor, amikor a T-Com egy magánházzal egyezett meg, és a Fidesz riogatta az embereket a feltételezett sugárzással – és irigykedett az ingatlantulajra, hogy neki micsoda bérleti díjat fizet majd a szolgáltató…)

  110. Gigi szerint:

    Ja, és az eredeti cikkre visszatérve jelzem, hogy magyarul is kéne tudni olvasni (nem véletlen, hogy a szövegértés immár érettségi követelménnyé vált):

    “…az eddigi gyakorlatnak megfelelően a szakmai megbeszélések lezárását követően természetesen az érintett lakosok bevonásával további egyeztető tárgyalásra, tárgyalásokra kerül sor a nyitott kérdések végső lezárásáig, a döntések kialakításáig. Ezekre a megbeszélésekre, fórumokra miként eddig, úgy ezután is meghívást, majd pedig az elhangzottakról részletes tájékoztatást kap a helyi lakosság, a helyi nyilvánosság.”

    Tehát NSZ kifogása azért nem állja meg a helyét, mert szakmai előkészítő egyeztetésről volt szó, ő pedig egy későbbi körben kapcsolódott volna a folyamatba (amikor a lakossági fórumokra kerül sor). Más képviselőkkel jelen esetben kár összehasonlítania magát: míg KK és MK hónapok óta dolgoznak a lehető legzöldebb és lehető legbiztonságosabb megoldáson, NSZ vajon milyen SZAKMAI munkát végzett a tárgyban??? Ha csak én nem tudok róla, mea culpa! De én csak a kiabálását hallom megint…

  111. nagyapó szerint:

    Még egyszer!
    Menyhért Pétert elment egy összejövetelre, ahová meghívták. Ezt teljesen természetesnek veszi akkor, amikor a terület MEGVÁLASZTOTT és nem kinevezett, képviselőjét nem hívták meg, ellentétben egy kicsi, bár lelkes szervezet vezetőjét igen!
    Menyhért Pétert elment volna egy meleg összejövetelre, egy kommunista, egy náci összejövetelre, és ott maradt volna, csak azért mert meghívták, és nem jött volna onnan el? Erről van szó.
    Hosszasan ecseteli érdemeit ilyen-olyan oldalról, de azt egyetlen szóval nem említi, miről volt szó, mit döntöttek, mire bólintott.
    A többi csak smúzolás.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  112. Gigi szerint:

    nagyapó,

    Te még nem (Te sem) dolgoztál a közigazgatásban, ugye? Vállalati-kormányzati döntéshozatalban sem, ugye? Az előkészítő fázis azt jelenti, hogy SZAKMAILAG dolgozunk egy projekten, aztán amikor van mivel előállni, akkor előállunk vele… Ennyi, és nem több!

    Miként KK részvétele sem SZDSZ-es minőségében történhetett, hanem egy olyan képviselőként, aki motorja annak, hogy a T-domb ügye végre rendezve legyen tornyostul, kilátóstul, kerítésestül…

  113. Gigi szerint:

    Jó lenne végre nem politikát csinálni abból, ami szimpla közügy: márpedig a domb természetvédelme és a telefonos szolgáltatás iránti igény összebékítése nagyon is közügy – tök mindegy, hogy a narancsot szeretjük vagy a szegfűt!!! Miért nem hagyjuk, hogy a szakemberek végezzék a dolgukat???

  114. Jeniszej szerint:

    Jégolvasztáshoz is értő jégkorszaki szakbizottságot kellene megalakítani.
    Feladatuk lehetne a bunker hasznosításának kidolgozása.
    Meg lehetne vizsgáltatni velük, hogy a bucka alatt található bunker járat jégveremnek való hasznosíthatóságát.
    🙂

  115. Jeniszej szerint:

    A bucka nagyon jó torony nélkül is. – szerintem.
    Bár a bagjok lehet, hogy kedvelnék.

  116. Manitu szerint:

    Gigi olyan szánalmas vagy!

    Annyira, de annyira primitív és aljas dolog mindenkit szakembernek nevezni, aki nem fideszes, csak azért, mert Tóth Mihály pártja termelte ki Demét, Gulyást, Cusikát meg a többieket, és mert ezért nem hajlandó tisztességesen viselkedni!

    Azt áruld el, hogy ha egy velejéig bealjasult párt a választók akarata ellenére sem hajlandó demokratikusan viselkedni, akkor te miért véded EZEKET?

  117. Gigi szerint:

    Manitu, tévedsz: hsz-em egyik részében sem védtem a szoci pártot, pláne nem az aljas 3G-t… Azért ragadtam tollat (klavit), mert be kellene látni végre, hogy a T-dombi egyeztetés nem politikai alapokon nyugszik! Csak a mellőzött Szilárd gerjeszt belőle forrongást itt – de jó lenne előbb tisztázni, hogy miért is hagyták ki a SZAKMAI ELŐKÉSZÍTÉS fázisából! Talán mert épkézláb ötlete nem volt a megoldással kapcsolatban???

  118. Gigi szerint:

    Az édeskevés, hogy a kt-üléseken rendre előhozta a bekerítés problémáját. Itt és most a torony kiált megoldásért. Talán ő egyeztetett a zöldekkel? A természetvédelmi felügyeletet ellátó fővárossal? A szolgáltatóval, akinek törvényi kötelezettsége lefedettséget biztosítani?

  119. Manitu szerint:

    Gigi, egyetlen egy dolgot árulj el kérlek:

    1. Mitől szakember mindenki más, és miért kell Németh Szilárdot a saját körzetének ügyeitől mesterségesen elzárni?

    Teljesen egyértelmű az eset. A csepeli MSZP ilyen erkölcsi nulla, nem ismerik el a választások eredményeit, nem ismerik el, hogy a csepeli választópolgárok igenis azt akarták, hogy Németh Szilárd képviselje őket. És tudod, hogy miért akarták? A csepeli MSZP galvániszap botránya, a gyilkosságok, a lakásmutyik, az MSZP-s képviselők sz@rjancsi viselkedése miatt, pl. Gulyás Gábor viselkedése miatt vagy mert Podolák Avarkeszi arra sem képes, hogy fellépjen Gulyás általa is ismert ügyei ellen, hogy Podolák arra sem képes, hogy egy kettős gyilkossági ügyben vallomást tegyen, no meg, hogy Tóth elnézte mindezeket.

  120. Manitu szerint:

    Ja, meg amiatt, hogy eltünt 9 milliárd, miközben bezárt még a kórház meg az uszoda is, és minden szomszédos kerület fejlődik, míg itt egy rohadt mozit sem lehet fenntartani.

    Csepel rohad. És Angyalföldön, ahol az MSZP tíz éve még ugyanúgy állt, mint Csepelen, most is MSZP-s képviselőket választottak. Ide rohasztották le az elvtársak Csepelt, majd 2010-ben végül magukat is. Az igazi szgyen mégis az, hogy még ezek után is ennyi buta ember szavazott itt még egyéniben is rájuk.

  121. "*" szerint:

    Manitu, ettől nem szakember, amit Gigi is írt egy korábbi esetről:

    “aztán meg egy önkormis egyeztetésen, amikor a szolgáltató, a területtulajdonos önkormányzat, a felügyelő főváros, a zöldek és a képviselők gyúrták össze saját elképzeléseiket, és NSZ-hez fordultak, hogy álljon elő a sajátjával, csak hápogott, hogy előbb megkérdezi a lakosságot…, pedig hetekkel előtte már mást se csinált, volt belőle itt is nagy vihar…”

    Szilárd csak a botránypolitizáláshoz ért, ahhoz nagyon. Szerintem a Fidesz egyik legjobb botránycsinálója. A megoldásokat nem szokta ismerni.

  122. Gigi szerint:

    Manitu kedves,

    próbálom másként megfogalmazni, bár azt hiszem, közérthető voltam fent:

    – az egyeztetésen a zöldek egyfajta területgazdaként voltak jelen, nem LMP színekben;
    – Kál Károly hónapok óta dolgozik az érintettek egy asztalhoz ültetésén (ld. a belinkelt cikkeket!), ezzel ugyan valóban nem szakértő, de lobbistaként nyilvánvaló helye van egy ilyen előkészítő fórumon;
    – Martin Krisztián szerepét nem ismerem az ügyben, és bár személyesen elég gerinctelennek tartom a frakcióváltása miatt, a T-domb fejlesztését jó ügynek felfogva megelőlegezem, hogy az ő jelenléte sem politikai alapú volt;
    – ugyanakkor Szilárdunkról köztudott, hogy csak előkészítetlen előterjesztések formájában aggódik a dombért, a dombi lakossági fórumon már lebőgött tavaly nyáron, és a tudósítás tanúsága szerint épkézláb ötlettel később sem tudott előrukkolni – azaz ő maga választotta, hogy az ő szerepe csak később jön el, amikor a lakossági fórumokon kell megvitatni a témát.

    (Ne felejtsd/felejtsétek, kérlek, hogy a téma társadalmi megvitatása még előttünk áll! Semmi nincs lejátszva, ez csak egy háttérmunka – mint minden rendes vállalati vagy kormányzati munkában!)

    A szocikritikád jó részével (bár nem minddel) egyetértek egyébként. Szerintem azonban ez nem tartozik ahhoz, hogy milyen körben folyik egy előkészítő egyeztetés.

  123. csepeli szerint:

    Manitu: “a csepeli választópolgárok igenis azt akarták, hogy Németh Szilárd képviselje őket”

    Valóban. És azt is tudod, hogy hol? A parlamentben!

    Ez meg itt nem a parlament.

  124. csepeli szerint:

    A csepeli Fidesz átjátszótorony témában eddig annyit tudott mondani, hogy: a meglévő tornyot le kell bontani!

    Már csak azért sem érdemes NSZ-t meghívni semmilyen megbeszélésre, mert eleve lehet tudni, hogy mit fog mondani. Azt, hogy “nem!”. Ezért meg minek meghívni?

  125. Gigi szerint:

    Kedves Manitu,

    nem tudom, hogy így éjnek évadján minek próbállak győzködni, ha a felét sem hallod meg a tényeknek, de a 9 milliárd eltűnésének ismételt emlegetése mindig nagy sóhajokat szül bennem… Tudom, hogy csak egyféle újságot olvastok, a helyi tévé is smafu, de akkor legalább a testületi üléseken való megjelenésetekkel győződnétek meg róla, hogy hogyan áll össze évről évre a kerületi költségvetés! Vagy ha nincs idő végigülni, akkor otthon, a számítógép hűtőventilátorának édes búgása közepette vegyétek a fáradságot elolvasni a testületi előterjesztéseket, jegyzőkönyveket!

    Végre nektek is világos lenne: az utóbbi években minden felhalmozási (fejlesztési) forrás a 9 Mrd Ft északi bevétel terhére megy, mivel az önkormányzat bevételei (állami támogatásból, fővárosi forrásmegosztásból és a helyi adókból származók) csak a működési költségekre elegendőek! Magyarul: ha egy ovi tetejét szigetelik, vagy egy művelődési házat korszerűsítenek, vagy egy panel kéményeit felújítják, vagy megcsinálják valahol a kutyafuttatót, vagy lassan, de folyamatosan szilárd burkolatot kapnak azok az utak, amelyeket a főváros már alácsatornázott, az mind a 9 milliárdot fogyasztja. Ezért most már durván csak a fele van meg – de a másik fele még mindig rendelkezésre áll, előjegyezve rá csupa közérdekű fejlesztést.

    (Persze ősszel dönthet úgy az új testület, hogy új feladatokat rendelnek a maradék 4 milliárdhoz, akár uszodát, akár egyebet. Majd meglátjuk, akkor is ezt szeretnék-e a mostani károgó tiltakozók, ha nekik kell vállalni a felelősséget rossz befektetésekért.)

  126. LB szerint:

    csepeli!

    Ismered a 2006-os önkormányzati választás eredményét?
    Ha igen, akkor tudhatnád, hogy a körzet lakói akkor NSZ-t bízták meg azzal, hogy képviselje őket. Tudod hol, a csepeli képviselőtestületben, csepeli ügyekben! És most erről van szó!

    gigi!

    Valószínűleg igazad van azzal kapcsolatban, amit NSZ felkészültségéről írtál. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy igenis politikai és nem szakmai okai voltak NSZ mellőzésének. Tetszik vagy nem tetszik, egy képviselőnek mindenhez köze van, ami a körzetében történik.
    És nem illik kihagyni az előkészítő munkálatokból csak azért, mert úgy gondolják róla, hogy nem felkészült a témában. Ha meg nem a körzetében lakók érdekét képviseli, akkor szembesítsék vele, csináljanak belőle bohócot!

  127. Gigi szerint:

    Hát, a TM-válasz szarkasztikus hangneme (akárki is fogalmazta) eléggé bohóccá teszi, csak úgy, mint amikor más ügyekben az ügyészi és közigazgatási hivatali szervek világosították fel a jogszabályokról…

    LB, ha mindenáron politikai oldalról kell néznem, annak is a kommunikációs stratégiai vetülete felől, az önkormányzati vezetés igazán lehetett volna nagyvonalú NSZ meghívásával. Talán csak elfeledkeztek róla, mert a témára koncentráltak, amiben Szilárd történetesen nem mozgolódott… 😉

  128. Gigi szerint:

    Ami leginkább zavar a nyílt levelezgetős felvetésben: ha nem hívnak meg például egy szülői munkaközösségi összejövetelre, pedig úgy érzem, hogy nemcsak megválasztottak a szülők képviselőjének, hanem a suliban folyton sürgök-forgok is szülői minőségemben, és rendre pozitív visszajelzéseket kapok, akkor nem vagdalkozni kezdek, hanem önvizsgálatot tartok: mindent megtettem, hogy méltó legyek a tisztségemhez? Elég aktív voltam? Nem követtem el valami ballépést? Elképzelhetetlen számomra, hogy nekiálljak felhergelni olyanokat, akik – lustaságból vagy önhibájukon kívül – nem is ismerik a belső folyamatokat…

  129. csepeli szerint:

    LB: Semmi probléma, a képviselő-testület ülésén NSZ nyugodtan képviselheti a választókerületét.

  130. LB szerint:

    Gigi!

    Egyetlen haszna lehet az egész felvetésnek. Az elkövetkezendő időben talán nem merik többet megcsinálni.
    A szülöis példádnál maradva.: ha az SZMK vezetője összehív egy megbeszélést, ahol arról az osztályról van szó, ahol engem SZMK képviselőnek választottak, engem viszont elfelejt értesíteni, akkor én bizony “ráborítom az asztalt”, már csak azért is, hogy máskor ez eszébe se jusson!

    Csepeli!

    Szerintem te is tudod, hogy a dönéselőkészítés gyakran sokkal fontosabb, mint a döntés meghozatala. Az előkészítésen múlik, egyáltalán milyen döntés születhet. Ha kihagynak az előkészítésből, akkor csak a bólogató János szerepét osztják rám. Van akinek ez elég, NSZ-nek nem!

  131. Manitu szerint:

    Gigi!

    Meglep, hogy miközben magadat felkészült és tájékozott embernek tartod, fogalmad sincs dolgokról. A Tamariska dombról pl. köztudott, hogy a Menyhért-féle csapad deszkakerítéssel akarja körbekeríteni. Németh Szilárd javaslata ezzel szemben egy “zöld” kerítés lett volna, olyan sövény, amely nem kelt annyira mesterséges hatást, mint egy valódi kerítés. Ezt Németh többször is elmondta, szerintem csak az nem hallotta, aki befogta a fülét. Én pl. nem vagyok Tamariska domb őrült, nem jártam el azokra a rendezvényekre, mégis töbször hallottam. Azon a fikción, hogy Németh egy ilyen kérdésre csak hebegni tudott, csak nevetni tudok, ugyanis ismerem Szilárdot. Ő még nem tűrtőztette meg magát soha olyan kérdésben, amelyben környezetvédelmi szakértőként is volt véleménye!

    Németh azt is többször elmondta, hogy ha csak körbekerítik a dombot, akkor nem csináltak semmit. Akkor ugyanis marad a mostani álapot, és ha nem az úton mennek be, akkor bemásznak. Tehát kell minimum egy állandó őr is, aki megelőzi, hogy a kerítést vagy a sövényt odatelepítése után azonnal elkezdják a most is odajáró motorosok, biciklisek, szipusok, alkeszek szétbontani.

    Amúgy megjegyzem, hogy ha Németh Szilárd esetleg nem lenne környezetvédelmi ügyekben szakértő – ugyanis legalább annyira az, mint a többi Tóthnál jelen lévú politikus -, és csak egy ács lenne vagy szabó vagy gyári munkás, akkor is meg kellett volna hívni az egyeztetésre.

    Annak a körzetnek ugyanis ő a képviselője. Tóth tehát csak a mocskos pártja mocskos stílusát hozta, azt, amiből kinőtte magát Deme, Gulyás vagy a Gulyás ügyeit elnéző Avarkeszi és a Deme ügyeiben tárgyaló de tanúvallomást elsunnyogó Podolák, Cusi vagy Hunvald vagy éppen a lakásmutyis Szenteczky.

    Szégyelld magad, hogy megpróbálod félreinformálni az olvasókat!

  132. Manitu szerint:

    Gigi!

    Ha Budapesten élnél, azt is látnád, tudnád, hogy az MSZP 16 éves vezetése alatt Csepel valósággal leszakadt a többi, így a szomszédos kerületektől is. A volt kommunisták bukása is ennek köszönhető: ha csak egy kicsit is dolgoznak, most az lett volna, mint Angyalföldön. De hát, míg bezárták az uszodát, a kórházat, nem épült néhány áruházon kívül semmi, Avarkeszi meg Podolák is kb. négyévente egyszer ejtette ki Csepel nevét a Parlamentben, ez meg kevés.

    Szerinted Budafokon, Soroksáron vagy Ferencvárosban volt észak-csepeli pénz? Nem volt! Ők mégis többet fejlődtek az elmúlt öt évben, mint Csepel! Na ezért érzi mindenki úgy, hogy ellopták a pénzt, hiszen a fejlesztésekre – északi pénz ide vagy oda – más kerületekben, ahol nem jött be kilenc milliárd, mégis több jutott!

    Igaza van tehát “az utca emberének”, amikor megkérdezi: hol a pénz?

  133. Gigi szerint:

    Kedves Manitu,

    ha tájékozott lennél, tudhatnád például, hogy az uszoda egy magáncégé, a papírgyáré volt, a csepeli lakosság csak egy megállapodás alapján használta… De nem baj, azért (is) vagyunk itt, hogy kipótoljuk egymásnak az infóhézagokat. 🙂

    Az mindenesetre érdekes felvetés, hogy NSZ “környezetvédelmi szakértő”. Az interneten nem találtam róla semmilyen szakmai önéletrajzot (szerintem ez elvárható lenne már egy jelölt és immár megválasztott politikustól), csak szóbeszéd kering arról, hogy technikatanár. Nyilván van egyéb papírja vagy gyakorlata is, ha sok egyébhez ért – ez miért nem lehet nyilvános?

  134. Gigi szerint:

    Azért Angyalföld pikáns példa a jól végzett munkára: lám, tetszenek a társasházak a Duna-parton? 🙂 🙂 🙂

  135. donquijote szerint:

    A körbekerítés jó ötlet és szükséges is, Szilárdnak pedig igaza van hogy legyen állandó felügyelete is a dombnak, még ha csak egy előkészítő egyeztetés volt, akkor is udvariatlan lépés volt a terület képviselőjét nem meghívni rá.
    A lényeg az lenne hogy ne csak a torony elhelyezéséről szülessen megoldás, hanem a terület rendbetétele, megóvása is hosszú távon megoldódjon.

  136. Hugi szerint:

    Gigi, ha tájékozott lennél, tudnád, hogy a rendszerváltáskor a strandok 2/3-a cégeké volt, pl. bányavállalatoknak, cukorgyáraknak, papírgyáraknak, vegyi gyáraknak, ruhagyáraknak stb. volt strandjuk. Ezek egy része még mûködik, de köztulajdonban, ahogy 1998-ban Csepelen is lett volna leheõség. Tóthék visszautasították, pedig az Orbán kormány pént is adott volna hozzá.

  137. Öreg halász szerint:

    Németh Szilárd tíz éve hivatásszerűen is foglalkozik környezetvédelemmel, környezetvédelmi oktatással, jóval előtte pedig elvégezte a hivatásos túravezető képzést is, ami nyilvánvalóan arra utal, hogy előtte is érdekelte a természet szeretete, a környezetvédelem.

    Nem tudom, hogy a megbeszélésen jelen lévő politikus urak milyen környezetvédelmi szakemberek, ha már Tóth Mihály erre utalt, de ugyebár Gigi sem tudja megmondani. Én sem.

    Teljesen nyilvánvaló számomra, hogy Kál Károly és Martin Krisztián nem környezetvédelmi szakemberekként voltak jelen, és az is nyilvánvaló, hogy ez az egész mocskos kis játék Németh Szilárd ellen, az ő közügyekből való kizárására irányult, tekintet nélkül arra, hogy ő a körzet képviselője, nem beszélve arról, hogy ő az körzet országgyűlési képviselője is.

    Kedves Gigi, kérlek gondolkozz el ezen: ha Tóth Mihály Csepelért és a csepeliekért kiálló, felelős polgármester, akkor vajon nem az lett volna a részéről a leglogikusabb lépés, hogy Németh Szilárdot meghívja erre a megbeszélésre, és segítséget kér tőle a Tamariska domb rendbetételéhez szükséges szakmai és anyagi feltételek előteremtésére?

    Dehogynem! Egy felelős polgármester pontosan ezt tette volna!

  138. DFK szerint:

    Minimum udvaruatlannak lehet nevezni Tóth Mihály eljárását. Olyan tipikusan szoci szaga van a dolognak. Na és az LMP közeli Menyhért úr is kontrázik hozzá. Simili similis gaudet.
    Csak aztán ne csodálkozzon a csepeli MSZP, LMP, SZDSZ (ezek mind egy banda), ha esetleg ősz után a kutya se kérdi őket semmiről.

  139. Gigi szerint:

    Kedves Öreg halász,

    az LB-nek válaszoltak Neked is szólhattak volna: “Ha mindenáron politikai oldalról kell néznem, annak is a kommunikációs stratégiai vetülete felől, az önkormányzati vezetés igazán lehetett volna nagyvonalú NSZ meghívásával.” Tehát ebben a kérdésben nincs vita közöttünk. Azt viszont nem tartom egyébnek, mint olcsó kampányfogásnak, hogy most itt esnek egymásnak emberek ahelyett, hogy NSZ a sérelmét a “hivatali utat” bejárva intézte volna el.

    A környezetvédelemmel való foglalatoskodásról: én is túravezető vagyok, fiatalkoromból gyermek- és ifjúsági bajnok is csapatban, mégsem vagyok környezetvédelmi szakértő. Ha NSZ a szakoktatásban is jártas, az persze lehet több (és most nem fűzöm hozzá ironikusan a szólamot, hogy “az oktatja, aki nem műveli” 🙂 ), de a kérdés továbbra is fennáll: miért nem nyilvános, hogy hol és mit oktat(ott)?

  140. Gigi szerint:

    Kedves Hugi,

    egészen pontosan éppen nem a csepeli ök. utasította vissza a papírgyár együttműködési ajánlatát, hanem a szomszédos kerületek (Erzsébet és Soroksár) hátráltak ki a projektből! Ha visszaemlékszel, vagy visszakeresed, az eredeti elképzelések szerint a cég a fenntartási költségekhez kért volna hozzájárulást annak fejében, hogy a fenti kerületek lakóinak kedvezményes belépést biztosít. Csepel örült volna, végig kitartott, de egyedül már nem vállalhatta.

  141. Földhözragadva szerint:

    A csillagtelepi képviselő helyett becsusszant Fideszes (bocsi, nem ugrik be a neve) ért a telekomminikációhoz, valszeg elmehetett volna NSZ helyett…

  142. Öreg halász szerint:

    Kedves Gigi!

    Milyen hivatalos útról beszélsz, ha egyszer Németh ezt megtette, sőt itt olvashatjuk a levelét? Miért van az, hogy Kál Károly vagy Martin Krisztián vagy akár bármelyik volt kommunista szakmai kompetenciája evidencia még akkor is, ha soha életükben nem dolgoztak azon a területen vagy egyáltalán nem dolgoztak még soha életükben sehol – legalábbis a szó szorosabb értelmében?

    Ugyan már, még mindig mented a menthetetlent!

  143. Gigi szerint:

    És még két pontosítás, Hugi: az általad említett gyáraknak uszodájuk volt, nem strandjuk, és ma sem köztulajdonban működnek, hanem cégek üzemeltetésében. Ha egyébről tudsz példát, kíváncsian várom konkrétan!

  144. Öreg halász szerint:

    Gigi, én meg úgy tudom, hogy Csepel hátrált ki az uszoda megmentéséből, méghozzá olyannyira, hogy testületi határozatot hoztak róla. Egyébként több kerületben is van uszoda, tehát nem ördögi dolog sem egy uszoda fenntartása sem egy kórház fenntartása, amire Csepelnél sokkal kisebb önkormányzatoknál is számos példa van.

  145. Földhözragadva szerint:

    A torony ügyben ellnetétes érdekek vannak: Óvodán ne legyen-Dombon ne legyen-Lakóházakon ne legyen-Tcom pénze sem végtelen.

  146. Gigi szerint:

    Kedves Földhözragadva, Gárday Balázs a Kiserdő-felelős a csapatban, abban a témában is csak kényszeredetten szólal fel, nem lobbista és nem stratéga alkat…

  147. Gigi szerint:

    Kedves Öreg halász,
    igaz, a levél odament TM-hez, de ide miért jött? És a csepel.hu-ra? Ezt ugyanúgy megkérdezem. Szerintem nem a közvéleményre tartozik ez a sérelem, az itteni tálalás pedig hamis (ld. Menyhért Péter szerepének elferdítését); csak arra jó, hogy a fórumozók a szocikat szidják.

    Én meg nem vagyok mentőangyal, csak ismerve a T-dombi csapatot tök logikus, hogy az ő körükben folyik az ELŐKÉSZÍTŐ munka, beleértve Kál képviselőt, mellőzve viszont Szilárdot, aki eddig sem segítette elő a megoldást. Ha most lenne konkrét javaslata, most sem lenne késő előállni vele! Biztos, hogy beépítenék a tervekbe, ha megvalósítható és közmegelégedést szolgáló! Van ilyen?

  148. Gigi szerint:

    Öreg halász,

    persze hogy van róla határozat, mindenről kell hozni, csak az ok-okozatra emlékszel fordítva…

    Abban egyetértek, hogy nem ördögi az efféle fejlesztés, a XVI. kerület például egy év alatt két uszodát húzott fel (azóta is veszteségesen üzemelnek, pedig a kft. vezetője fideszes sportember), vagy itt van a szomszédban az erzsébeti uszi, ami szintén nagyon klassz a kerületi lakóknak és környékbelieknek, csak éppen az önkormányzat részéről áldozatot követel.

    Erre az áldozatra Csepel nem volt hajlandó, miként a kórház fenntartására sem – állítólag nem volt miből. Ezt én elhiszem, mert amúgy meg az intézményhálózat működik, a közszféra dolgozóinak bére biztosítva van, a fejlődés számos területen tetten érhető akkor is, ha azok nem látványos beruházások. Attól még marha sokba kerülnek!…

    Ha viszont ez nem tetszik a lakóknak, mert jobb lenne másként sáfárkodni a kerületi vagyonnal, úgyis tesznek róla, hogy új vezetés jöjjön. Más szemlélet, más prioritások: legyen! Mutassák meg, mire képesek! Csak ne azt hallgassuk majd, hogy nem volt miből karcsúsítani az intézményhálózatot, meg az elődök elszúrtak mindent… Tessék előállni javaslatokkal, tessék dolgozni, és ne úgy csinálni, mintha semmi előzményről nem tudnának! A bizottsági munkák és a testületi ülések nyomán is pontosan ismernek minden ügyet – ezt elhallgatni csak kampányfogás “a cél szentesíti az eszközt” alapon. (Leginkább ez az, amivel nem értek egyet.)

  149. Öreg halász szerint:

    Gigi, egyrészt ugyebár demokráciában élünk, és a népnek joguk van tudni arról, hogy mit művelnek Csepel megválasztott vezetői. Akkor is, ha olyan tuskók, mint ahogy Tóth Mihály közleményéből kitűnik (amit persze Polgár György szokott ilyenre faragni).

    Másrészt pedig nekem erősen az az érzésem, hogy a sikeres önkormányzatoknak valahogy megéri az az áldozat, hogy legyenek sportintézményei, legyen uszoda vagy akár legyen kórház is, míg a sikertelen önkormányzatokat éppen onnan lehet megismerni, hogy egyre csak visszafelé fejlődnek, és még azt is elveszítik, ami volt.

    El lehet dönteni, hogy Csepel hová tartozik. Nem nehéz.

  150. hogyisvanez szerint:

    Az elején még azt hittem, hogy ez a Menyhért Péter egy rendes ember. Mostanában ugyan egy kicsit többet szól hozzá, mint régebben , ami lehetne akár gyanús is (csak nem készül az őszi választásokra…?), de ez legyen az Ő dolga.
    Na de most mégsem tudom megállni, hogy leírjam csalódásomat Vele kapcsolatban! Nem is lenne semmigond, ha nem a saját fülemmel hallottam volna, ahogy a kampányban a motorján ücsörögve kampányolt az LMP-nek a sétáló utcában. Nem is egyszer!
    De akkor meg mi a fészkes fenének kellene tőle bárkinek is bocsánatot kérni???? Inkább szégyellje magát, hogy ilyen szélkakast játszik, civilnek akarja beállítani magát, amikor egy pártnak kampányol. És természetesen nem azzal van a baj, hogy kampányolt nekik, hanem azzal, hogy mindezt tagadja!
    Még egy egyenes ember…

  151. panelproli szerint:

    Menyhért Péter!
    “naponként két-három tagunk, napi 2-3 órát dolgozik. Ha gazdászként egyfő/munkaórára vetíteném a bevételt, akkor körberöhögném magamat, mert ennyi pénzért még egy tengerimalac sem dolgozik.” ezt
    írtad LMP-s aktivista, tudnod kéne,hogy 1000 Ft. közeli órabérért nem egy tengerimalac, hanem többmillió munkavállaló dolgozna, de még a felét sem kapják meg… Nem vagytok tájékozottak az egyszerű emberek világában, csak a mutyis-pászkás világban tudtok jól lavirozni…
    Amúgy szép társaság gyűlt össze, még lehet,hogy szabadkőműves beavatás is folyt.

  152. Ditte szerint:

    Azt én sem értem, hogy miért sértés az lmp-s aktivistaság M. P. esetében, mikor ajánlószelvényt csak a párt által megbízott személy gyűjthet nyilvános helyen.

  153. Jeniszej szerint:

    Mi van az elvadult környezetű kopár buckán?
    Homály? Torony? Gaz? Olajfa kóró? Olajbokor? Lehet, hogy a Boriska?
    Félelmetes ápolatlan környék!

  154. Jeniszej szerint:

    Borzasztó lehet itt élni. 🙂

  155. Jeniszej szerint:

    Megfojtották ezeken az értékes kopár homokos dűnéken az élővilágot – a körbeépített házakkal.
    Értékes terület lehetet ez a vidék régen.

  156. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!

    Érdekes volt megfigyelni, hogy a hozzászólók mennyire lényegtelen dolgokkal foglalkoznak!
    Persze, sokkal könnyebb névtelenül megköpködni másokat; számok nélkül mélyreható számításokat végezni; és végeredményben saját töketlenségüket fene nagy sértettségekbe csomagolni!
    Igen, kedves csaholók, az LMP-vel szimpatizálok, és rájuk is szavaztam.
    Én legalább a nézeteim érdekében legalább megtettem, ami módomban állt: hetekig ücsörögtem délutánonkénk a sétálóban, hogy azok az emberek, akik ezt a társaságot szimpatikusnak találják, szavazhassanak rájuk.
    Persze hogyisvanez biztosan tiszteségesebbnek látja szép csendben semmit tenni, és utána bőszen mocskolni mindenk mást.
    Semmi ellentmondás nincs abban, hogy nem vagyok párttag, vagy aktivista,
    és mégis “kampányolok”. Ha szedem a szemetet, mert éppen ezt tartom fontosnak, még nem jelenti azt, hogy szemetes vagyok a főkefénél.
    Persze arra hogy elítéljünk másokat, mindig találhatunk hányos tudást, féligazságokat!
    Érdekes ez a nagy fene vehemencia is, amiért bolhából képezhetünk elefántot!
    Az egész ügyben nem az a lényeg, hogy ki kit hívott meg, és kit hagyott ki!

    Fontosabb dolog, hogy az adótornyot már rég le kellett volna bontani, de egyik nagypofájú politikus sem tett ezért semmit!

    Nézzük pusztán a tényeket:
    – Tavaly az egyesületünk konfliktusba került a főépítésszel, mert merészeltünk szakmai véleményt kérni a környezetvédelmi minsztérium szakállamtitkárától.
    – Kiderült, hogy amennyiben ragaszkodunk a domb fennkölt jogi státuszához, akkor Csepel családi házaira fognak 6 db, vagy akár 9 db antennát telepíteni.
    – Tavaly augusztusra kidolgoztuk a javaslatunkat, hogy megakadályozhassuk a már engedélyezési eljárás alatt álló antenna telepítéseket a lakók közvetlen közelébe.
    – Részt vettünk egy bejáráson, ahol minden érintett (politikusok, hivatalnokok, mobilszolgáltatók, lakók, óvoda, zöld szervezetek) elmondhatta véleményét, javaslatát.
    – Őszre minden szempontot figyelembe véve, részletesen kidolgozott javaslatunkat átadtuk a tervezőknek, és ezzel elkezdődött a tényleges munka.

    Mielőtt még a megköpködők rajtam köszörülnék a torkukat: nem a mi, vagy az én nagyságomat jelzi az, hogy NINCS SEMMILYEN MÁS JAVASLAT!
    A Csepeli Zöld Kör Egyesület tervezetén kívül, tudomásom szerint a mai napig nem érkezett egyetlen más javaslat sem, amelyik a csepeli emberek érdekeit védte volna meg.

    Nem szívesen rovok fel senkinek semmit, de: valószínűleg ha Németh Szilárd képviselő úr az eltelt több mint egy év alatt, akár EGYETLEN EGY JAVASLATOT, ALTERNATÍVÁT, vagy bármi más érdemi hozzászólást tett volna, akkor biztos meghívták volna.

    A Csepeli Zöld Kör Egyesület meghívását a TETT indokolta, nem szájtépés, hőzöngés, vagy bármilyen mutyizás.

    Ismereteim szerint, jelenleg összesen két választási lehetősége van a csepelieknek: vagy az EGYETLEN javaslatunk, vagy a mobil szolgáltatók által eredetileg tervezett 6 vagy 9 db, családi házak tetejére (7 méterre) telepített adóállomás.
    Az összejövetelen mellesleg semmilyen döntés nem született, ami a képviselő úr számára hátrányos lehet!

    Virul pató Pál országa!

  157. Gordon szerint:

    “Igen, kedves csaholók, az LMP-vel szimpatizálok, és rájuk is szavaztam.
    Én legalább a nézeteim érdekében legalább megtettem, ami módomban állt: hetekig ücsörögtem délutánonkénk a sétálóban, hogy azok az emberek, akik ezt a társaságot szimpatikusnak találják, szavazhassanak rájuk.
    (…)
    Semmi ellentmondás nincs abban, hogy nem vagyok párttag, vagy aktivista, és mégis “kampányolok”.

    /Menyhért Péter/

    Ez a Menyhért biztos bekávézott. 😀

    Érezni lehet a hangján a sértettséget. Kiváncsi vagyok mivel vették le Tóth-ék (netán egy mszp támogatta lmp-s önkormányzati képviselő-jelöltség ősszel?).

  158. Gigi szerint:

    Gordon, a legfontosabb kerülte el a figyelmedet, mert Te is politikai mutyit akarsz látni ott, ahol nincs: “Ha szedem a szemetet, mert éppen ezt tartom fontosnak, még nem jelenti azt, hogy szemetes vagyok a főkefénél.” Ehhez képest a civil zöldeknek van javaslata, tehát meghívták őket a megbeszélésre, NSZ nem csinált semmit (a hőzöngésen kívül), tehát ebben a fázisban nem számítottak rá. Egyszerű, logikus képlet.

  159. Jeniszej szerint:

    Hiányzik innen Csepelről egy Hyde-Park. – azt hiszem.
    Alkalmas hely lehetne a dűne lakok, jelenlegi elhanyagolt homok dombja.
    Itt aztán mindeki nap- estig mondhatná, kifejthetné nézeteit,
    – Szónokolhatna. – a biztos.
    😉

  160. Jeniszej szerint:

    Madártani egyesület véleményét nem ártana kikérni. Nem kétséges gólyafészek elhelyezése a bagoly odúk mellett a tornyon eredményes vállalkozás lehetne.
    Talán megoldaná a “természet” közepén elhelyezett torony létjogosultságát. Talán besegítene a születések a csepeli szaporulat növekedésébe is.
    Újból volna alap ok, hogy miért védjük ezt az emberek rátelepedésével tönkre tett területet. – A Tamariskát.
    🙂

  161. Jeniszej szerint:

    A gaznak, pornak, dudvának nincs helye Csepelen.
    Egy ilyen elhanyagolt helyre, ahol a közbiztonság sem, megoldott nem szívesen engedném még közelébe sem hozzátartozóimat. – Az biztos!

  162. Gigi szerint:

    …ezért támogatom én is azt, hogy hagyjuk szóhoz jutni azokat, akiknek van javaslata (MP) vagy szándéka, lobbiereje (KK) megoldani ezt a helyzetet! (Miként a Kis-Duna-parton is előbb szűnjön meg a dzsumbuj, aztán lehet mit védeni a tényleg romboló fejlesztéstől.)

  163. Jeniszej szerint:

    Harminc homok háton élő buckalakóval csodálatos hellyé lehetne változtatni az önmaguk által elhanyagolt tönkre tett területet.
    Nem az oszlop akadályozza a terület élhetővé tételét,
    -hanem saját maguk az ott lakók,
    Bizonyíthatóan az oszlop megléte hasznos a természetnek hasznos az embereknek. – A madárvilágnak de a gólyáknak legfőképpen.
    Máshol az Alföldön szívesen biztosítanak helyet a gólya pároknak.
    – sőt a jövő gólya nemzedék felcseperedését az Internet lehetőségeivel még nyomon is követhetjük.
    – sokunk legnagyobb örömére

  164. Jeniszej szerint:

    Figyelmetekbe szeretném ajánlani a buckákon élőknek, hogy miképp lehetne kis ráfordítással hasznosítani a kopasz elhanyagolt külsejű Tamariska domb méhében rejlő – a földház teljes tulajdonságaival rendelkező bunkert.
    Őseink évezredeken keresztül figyelték a természetet. Igyekeztek, hogy az ismétlődő jelenségek során kifürkésszék a törvényszerűségeket. Ezt a tudásukat beépítették mindennapjaikba, ehhez igazították tevékenységeiket. Így, egy ritmusban, összhangban a természettel eredményesebben, ráadásul könnyebben, gördülékenyebben lehetséges élni.
    A földház előnyei:
    Ezzel a módszerrel sikeresen hasznosítjuk a föld és a növényzet hő és hangszigetelő hatását, ezáltal télen a lakótérben marad a föld hője, nyáron pedig kizárjuk a hőséget a lakásból, légkondicionáló használata nélkül. Ugyanakkor a zöldtető esztétikai és pszihológiai előnyei sem elhanyagolandóak, mivel pihenésre, beszélgetésre, játékra, kertészkedésre alkalmas helyet nyújt miközben folyamatosan friss levegőt, biztosít a földház lakói számára. A környezetbarát otthonra vágyók számára jó hír az, hogy ezek az épületek semmivel sem kerülnek többe minta a hagyományos építészeti technológiával épült házak, így bárki számára elérhetőek, és az energiafelhasználásuk jóval alacsonyabb, mint a hagyományos
    Sok sikert a megvalósításhoz.

  165. Jeniszej szerint:

    Olvasom:
    “Tamariska dombról folyó megbeszélésen jelen volt….”
    Akik ott jelen voltak azok biztos, hogy nem csináltak semmit……(?)
    Szegény Tamariska pedig epekedve várja, hogy „ jólmegdolgozzák” csinosabbá tegyék. – alul is – felül is.

  166. Jeniszej szerint:

    Hoppá!
    – jut eszembe, hogy príma tájra jellemző homoki borok pincészetét lehetne még kialakítani a patinás légópincében.
    De kialakíthatnának fitnesz termeket is.
    Halom a dinamó fékkel ellátott kerékpárok is rendelkezésre álnak.
    Lehetne utána iszogatni jó kis tájjellegű savnyákat.
    Biztos népszerű hely lenne a nyugdíjasok között, miközben az unokák fent a dombtetőn a szépen kialakított az EU szabványnak is megfelelő minősítésű játszótéren a gólyák társaságában önfeledten játszhatnának.

  167. Vica szerint:

    Kedves Jeniszej!
    …és a dombocskát be lehetne ültetni, finom, tájjellegű szőlővel, aztán lehetne szeptemberben szüreti mulatságot csinálni. 🙂
    Már csak ki kell ásni a légópincét, mert mintha valaki azt írta volna nemrég, hogy homokkal feltöltötték… 🙂 Egyébként kár érte, mert tényleg lehetne hasznosítani valamire.
    Apropó! A torony statikailag megállja a helyét?

  168. Csepeli XXI szerint:

    Gombatermelésre kitűnő lenne a bunker.
    Egyébbként nem volt ott régen semmi néhány fenyőn (a nyugati oldalon) meg galagonybokron kivül.Különben voltak a községi dombnál sokkal nagyobbak is Királyerdőben.

  169. hogyisvanez szerint:

    Lassan mindenki a mennybe megy, aki részt vett azon a titkos megbeszélésen. Na meg aki összehívta.

    Gigi! Honnan veszed, hogy a Németh Szilárdnak nem lett volna javaslata, ötlete, vagy egyszerűen csak véleménye az ügyről? És honnan tudta ezt a megbeszélést összehívó polgármester? A körzet képviselőjeként neki mindenképpen kellett volna meghívást kapni, véleménnyel, vagy vélemény nélkül, teljesen mindegy. Egyszerűen csak azért, mert egy demokratikus jogállamban a körzet választott képviselőjeként illik Őt tájékoztatni mindarról, ami az adott körzetben történik. Nemde? Annyi joga mindenképpen van, mint sértődött LmpCivilMosolyszolgálatosSzélkakasJövőembere Péternek, a VoltSzdsz MostMszp-s Martin , vagy a már csak 4 hónapig képviselő Kál Úraknak.

    Menyhért P-nek nem megsértődni kell, hanem gondolkodni. Azért, mert egy párt szimpatikus, még nem gyűjtök nekik szavazócédulákat, és nem töltök hosszú délutánokat azzal, hogy aggitáljak mellettük nyilvános helyen, és vadidegen embereket győzködjek hideg délutánokon. Ahhoz egy kicsit több kell a szimpátiánál!

    Mégiscsak viszontláthatjuk majd az ősszel LMP-s színekben???!!!

  170. Csivi szerint:

    Saját véleményem szerint Menyhért úr magáénak érzi a Tamariskát, azért mert 3!!! éve az Ő nevük alatt fut az “állagmegóvás”. Személyszerint 40 éve lakom a domb tövénél, nem egy vandál rongálót küldtünk, zavartunk melegebb éghajlatra. Magunktól szedtünk szemetet, gyűjtöttünk hulladékot, csak úgy. Csak azért, hogy ne legyen ott. Nem kürtöltük világgá, pláne nem kértünk érte pénzt, késöbb mellünket veregetve ordítva, hogy ez a miénk, és majd mi döntünk a sorsáról!!
    ÜZEMI ÚT??????
    A TETEJÉRE TORNYOT???????
    Miről beszél jóember????
    Ott nincs védett növény????
    A Tamariska nem foltokban védett, hanem az egész!!!!
    Csepeli Zöld Kör!?!??
    SZÉGYEN!!!!
    SZÉGYEN!!!!!!!

  171. Gigi szerint:

    Csepeli XXI,

    a domb laikus szemmel tényleg nem nagy szám, de a tamariska-növény miatt védett, ez olyan kőbe vésett dolog, hogy ezen ugyan már ne vitázzunk…

  172. Ditte szerint:

    A Kiserdőben is van tamariska, védjük meg azt is!

  173. Gigi szerint:

    Kedves hogyisvanez,

    NSZ az elmúlt hónapok során több alkalommal bizonyította, hogy csak hátráltatja a kompromisszumos megoldást, márpedig telefontorony is kell, hogy telefonálhassunk, dombvédelem is kell, mind a zöldéhségünk miatt, mind a bunker helytörténeti jelentősége miatt, ráadásul a környéken lakók és minden csepeli szabadidős tevékenységi lehetősége miatt kulturált formában. Ezt a folyamatot NSZ csak hátráltatta eddig a fenti levelezéshez hasonló sértődöttségével…

    Vegyük az SZMK-s példát, az életszerűbb és (normál esetben) politikamentes: ha páran szülők mindig szervezünk programokat az osztálynak, segédkezünk az iskolai ünnepek megszervezésében stb., akkor a tanévindító szülői értekezleten hiába választottuk meg XY-t hivatalos küldöttnek, őt bizony később kihagyjuk a megbeszéléseinkből, ha korábban csak hátráltatta a munkánkat…

  174. Gigi szerint:

    Kedves Ditte,

    sok más helyen van tamariska, de a T-domb az, ahol egyedülálló az egybefüggősége, emiatt sok olyan állatnak (madárnak) ad otthont, ami más környezetben veszélyeztetett lenne…

  175. Ditte szerint:

    Ne a domb helyett védjük, hanem mellette! A beton nem termel oxigént!

  176. Ditte szerint:

    Gigi! Ez a véleményed mikor alakult ki N.SZ.-ról? Te is benne vagy valami domb-bizottságban?

  177. hogyisvanez szerint:

    Gigi, Te még mindig nem érted!
    NSZ a körzet megválasztott egyéni képviselője. Akár tetszik, akár nem. Az ott élőket Ő képviseli. Honnan tudod, hogy mivel bízták meg a lakosok? És ha azzal, hogy nem szeretnék azt a … tornyot? Ha azt kérik, oldja meg másképp a szolgáltató, akkor neki azt kell képviselnie.
    Még akkor is, ha ez a polgármesternek, LmpPéternek, Martin-Kál uraknak nem tetszik!
    Neki ott a helye a megbeszélésen, mert jogállamban élünk, és Ő képviseli a körzetben élőket. HJa? Hogy ez egyeseknek szúrja a szemét?

    Ne is haragudj, de ez az egész nem szól másról, mint arról, hogy azért, hogy a szolgáltatónak kevesebbe kerüljön a vétel biztosítása, a kerület vezetése hajlandó olyan kompromisszumba belemenni, ami egyszerűen nem tetszik (vagy akár hátrányos) a kerület (vagy egy terület) lakosainak.
    DE HÁT NEKIK CSEPEL ÉRDEKEIT KELLENE KÉPVISELNIÜK!!!!!!!

  178. Gigi szerint:

    Ditte,

    éppen 48 órája gyűjtöttem össze pár infót, ahonnan széleskörűen lehet tájékozódni ebben az egy konkrét ügyben…

  179. Gigi szerint:

    Kedves hogyisvanez,
    a szolgáltatónak törvényi kötelezettsége a lefedettség biztosítása, és könnyen belátható, hogy nem holmi állammutyi üzleti célból, hanem mert lételemmé lett a mobil (ha tetszik, ha nem, mindannyiunk számára, többek között pártállástól is függetlenül). Tényleg jobb több kisebb antenna, mint egy nagy torony, amire alkalmasint más szolgáltatók és például meteorológiai állomás is felszerelhető? Arról nem beszélve, hogy ráépített kilátó is szerepel(t) a korábbi tervekben, bár erről sem szól most a fáma. Márpedig szerintem jobb lenne látványtervekről meg dombhasznosítási elképzelésekről vitázni (hajrá, Jeniszej!), mint e fórum atyjainak szándéka szerint amiatt egymásnak ugrani, hogy melyik párt melyik embere az illetékesebb… Miért, hogy a napok óta folyó diskurzus során egyszer sem hallottuk a hangoskodók hangját (vö. a Fidesz vagy a tisztelt NSZ javaslatait)?…

  180. Gigi szerint:

    Még valami, hogyisvanez: a szolgáltatónak olcsóbb lenne a kisebb antennák felszerelése a meglévő lakóházak tetejére, mint egy vadiúj tornyot építeni… Erre csakis a lakossági, civil és fővárosi szakértői nyomásra hajlandó… Vagyis végső soron a helyi lobbizók pont elérik a céljukat, és az emberektől kellő távolságban, egy dombtetőn létesülhet a szükséges átjátszó – ha nincs, aki személyes sértettségénél fogva közbekiabál.

    (Halkan kérdezem NSZ-től: ha már az önkormányzati vezetés elbénázta a meghívást, és ez jól napvilágra került, csámcsogjuk is még egy ideig, nem lenne itt az ideje felülemelkedni a helyzeten és végre valamiben alkotóközösségbe kerülni egymással? Sokunk szavazatát nyerheti meg az, aki erre képes…)

  181. csepeli szerint:

    Én még Németh Szilárdtól egyetlen pozitív, konstruktív, előremutató lépést, cselekedetet, javaslatot nem láttam. A tevékenysége kimerül abban, hogy tiltakozik, felháborodik, megsértődik, vádaskodik, egyik botrányt a másik után kavarja és azokat folyamatosan napirenden próbálja tartani.

  182. Gigi szerint:

    Felfogásomban NSZ megítélése sem csak fehér vagy csak fekete. Ott van például a HPV-javaslat, amit más kerületek bezzeg bevállaltak. Persze hogy költség az oltóanyag, de nagyon nem mindegy az egészség elősegítése egy közel ingyenes oltóanyaggal, mintsem 80-100 ezer forintot fizetni érte. Merthogy a HPV-oltássorozat (3 adag) ennyibe kerül eredetileg…

    Na, de mit akart a T-dombon? Gondolkozott, lobbizott, fórumot hívott össze, intézkedéstervet állított össze? Bizony jó féléve országgyűlési képviselő már, és amikor nem volt az, akkor is hívták egyeztetésekre, meg is jelent – csak éppen ötlete nem volt a brainstormingban. Itt az idő dolgozni!

  183. csepeli szerint:

    A HPV oltással kapcsolatos javaslat is csak arra szolgált szerintem, hogy utána lehessen ekézni a szocialistákat azért, hogy nem fogadták el. Egy populista javaslat, ha úgy tetszik, blöff. Teljesen világos, hogy a HPV oltás nem csepeli ügy, az ilyen dolgokat országos szinten szokás felvetni és megoldani.

    Ugyanígy blöff volt Németh Szilárd összes javaslata a parlamentben a költségvetéshez, amelyekben félmilliárd forintot próbált elkölteni mindenféle csepeli fejlesztésre, csak éppen forrásként ugyanazt az egy félmilliárdot jelölte meg, és ráadásul az összes többi fideszes képviselő is mind ugyanabból a félmilliárdból akarta a saját választókerülete fejlesztéseit finanszírozni. Ezek nem komolyan vehető, felelős javaslatok, ezek populista blöffök.

  184. Manitu szerint:

    Nézem itt ezt a kínlódást csepeli meg Gigi részéről. Nem győznek egymás szavába vágni, ha Németh szapulásáról van szó. Pl. csepeli szerint negatív és bomlasztó dolog volt Németh részéről a 2.300 tonna galvániszap elvitelének kierőszakolása. Mintha nem is mérgező anyagról, hanem aranyrudakról lenne szó.

    Na meg a HPV oltás. Ugyan már! A pestis is klassz dolog, ha MSZP-s hozza be! Na meg az a rohadt kórház: csak gyilkoltak ott, nemde? Minél több kórházzal kevesebb, annál jobb – MSZP-s fejjel legalábbis. Minek is szülészet egy olyan helyen, ahol a fiatalok csak jobboldaliak lesznek?

    Gigi, csepeli: ha nem MSZP-sek lennétek, akkor is kitalálná még egy hülye is rólatok, hiszen csak a jót ellenzitek, és csak a rosszat bálványozzátok!

  185. Gigi szerint:

    HSZ-ed második részével egyetértek, csepeli, de a HPV-t jelenleg kerületi szinten vezetik be. A főváros kezdeményezte a dolgot, hogy átvállalja az összeg egy részét, amennyiben az adott kerületek a másik részét. Ebből a XVI. kerületben jelenleg az a gyakorlat, hogy harmadárat kell a szülőknek fizetni, a X. – nem mellesleg “vérkomcsi” – kerületben pedig csak 5000 Ft-ot! Ez nagy áldozat, ám a lakók azt érzik, hogy tett értük az önkormányzat. Ez több mint populizmus: ha ugyanis a kvázi-ingyenesség lehetővé teszi az oltóanyag széleskörű hozzáférését, akkor ez a méhnyakrák-kockázatot növelő vírus elleni harc egyértelmű siker – és Csepelnek se ártana.

  186. Gigi szerint:

    Kedves Manitu,
    a szavazatom állampolgárilag ugyanolyan titkos, mint döntésemnél fogva a mellbőségem vagy a szexuális életem. Megengedett az is, hogy valaki nyal valamelyik oldalnak, és szabad véleményt formálni politikai felhang nélkül is. Én ez utóbbit követem, ördög ügyvédje stílusban. De ettől szoci lennék? Vicces…, és nagy kár, hogy a hozzászólásaimat csak fekete-fehérben látod, és mindenáron kategorizálni akarsz. Szerintem az Élet ennél jóval színesebb, ráadásul a jó vagy rossz gyakran szubjektív fogalmak. Ezért lenne fontos a megoldandó problémákat pártszíntől függetlenül tárgyalni… De ha itt, e demokratikus fórumon sem megy, mert mindent átszíneztek, mit várunk a képviselőinktől?

  187. csepeli szerint:

    Gigi: neked is ajánlom a március 23-i képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvét, annak is az 52-62. oldalát.

    http://www.csepel.hu/static/e-dok/file/JEGYZOKONYVEK/2010.03.23.b%20kt.%20jkv.pdf

    Szerintem nagyon korrektül és tisztességesen tárgyalták a témát, mérlegre téve a pro és kontra érveket. A szavazásnál egy szavazat hiányzott a javaslat elfogadásához. A főváros egyébként csak tervezte, hogy hozzájárul, tudtommal ez nem valósult meg.

  188. Gigi szerint:

    Hát akkor be kell vinni újra a +1 szavazatért… 🙂 Az infót köszi! 🙂 Amúgy ez csak egy részkérdés, és nem a csepeliek egészét érinti. Igaz, ez elmondható a Kis-Duna-partról, a T-dombról, a Béke térről, a kórházról is.

  189. Csivi szerint:

    A sok bába közt már megint elvész a gyerek.
    Adott volt egy fontos téma, de persze megint ott tartunk, hogy bal-jobb, jobb-bal.
    Ezért nem jut semmi sehova!
    Félre kéne már tenni a vélt, vagy valós sérelmeket, és azt nézni, hogy az érintett környezetnek mi lenne jó, ne azt hogy melyik ember nézett ferdén a másik oldalra.
    HAGYJÁK BÉKÉN A TAMARISKÁT!!!!
    Építsenek oda üzemi utat, meg adótornyot, ahol már úgyis szétbarmolták a természetet!!
    Csepeli Zöld Kör??
    Természetvédelmi területre üzemi út, meg adótorony??
    Ilyen is csak nálunk kerülhet szóba.
    Akár jobb, akár bal, szégyellheti magát, ha ez megvalósul!!!

  190. Ditte szerint:

    A telefontorony esetében szemünkre hányják, hogy: ti akartok telefonálni, drága nép, miattatok kellett a tornyokat telepíteni! Én másként emlékszem a mobilmánia kialakulására. Arról szólt, és szól, hogy forgalmazásra és eladásra szakosodott cégek mesterségesen felkeltették az igényt a mobilok iránt, és különböző marketingfogásokkal új és új telefonok és szolgáltatások megvásárlására inspirálnak ma is.
    Én persze nem vagyok szakember, de hiszem, hogy a mobiloztatás nem karitatív tevékenység. Ha szakember jár erre kérdezem, hogy kevesebb szolgáltató nem járna kisebb környezeti terheléssel?

  191. Ditte szerint:

    Kedves Gigi! Bizonyára nem csak a pártatlan V.V. cikkeiből tájékozódtál.

  192. Lehet Más Csepel! szerint:

    Tisztelt Csepel Info, tisztelt csepeli hozzászólók!

    Szeretnénk határozottan leszögezni, hogy a Tamariska-dombról szóló megbeszélésen Menyhért Péter a Csepeli Zöld Kör Egyesület képviseletében vett részt. Menyhért Péter nem tagja a Lehet Más a Politikának.
    Ezúton is szeretnénk megköszönni Menyhért Péternek azt a munkát, melyet az LMP kopogtatócédula-gyűjtő kampányában végzett. Pártunk támogatásáról biztosította és programjába emelte a Csepeli Zöld Kör Egyesület Tamariska-domb koncepcióját és a civilekkel történt összefogás eredményességét a választási eredmények is visszaigazolták.
    Ugyanakkor a Csepeli Zöld Kör Egyesület civil működése teljesen független a Lehet Más a Politika párttevékenységétől. Hisszük, hogy az egyesület szakmai koncepciója valamennyi helyi politikai erő támogatását elnyerheti.
    Végül szeretnénk határozottan leszögezni, hogy Németh Szilárd országgyűlési és önkormányzati képviselő (Fidesz) elmaradt meghívását súlyos mulasztásnak tartjuk.
    Amíg a kerület politikai szereplői között a minimális egyeztetési kultúra és bizalom is hiányzik, nehezen kérhetjük ugyanezt számon az országos politika irányítóin. A csepeli Lehet Más a Politika ezért a jövőben elvárja a helyi ügyek teljes körű, valamennyi résztvevő bevonásán alapuló megtárgyalását.

    Lehet Más a Politika, Lehet Más Csepel!

    Az LMP csepeli szervezete

  193. Gordon szerint:

    “Ezúton is szeretnénk megköszönni Menyhért Péternek azt a munkát, melyet az LMP kopogtatócédula-gyűjtő kampányában végzett.” – írja az lmp.

    Rendben, de Menyhért pár napja azt kamuzta, hogy nem volt az LMP aktivistája.

    Csak miután többen is beszámoltak róla hogy kint gubbasztott a kisszéken volt hajlandó elismerni hogy az LMP-nek dolgozott (vagyis az én megítélésem szerint az aktivistájuk volt).

    Az LMP-t kérdezem, hogy aki hetekig nekik gyűjti a kopogtató cédulát közterületen LMP-s szóróanyagok és logó társaságában az az aktivistájuk-e vagy sem?

  194. zed szerint:

    Dombügyben ráért volna N. Sz.?

    “A Fidesz jelöltje a Kossuth Rádió és a Csepp TV kétpárti vitára hívó megkeresésétől eddig elzárkózott. …nyomatékosan kérjük Németh Szilárdot, hogy mérettesse meg magát az április 25-i második forduló előtt…”
    http://csepel.info/wp-content/uploads/LMP_hirdetes_Csepel.jpg

  195. islander szerint:

    kedves Gordon!

    Ilyen névvel kissé több jártasságot kéne tanúsítani a közélet iránt.

    Az aktivista nem ekvivalens a taggal egyetlen párt esetében sem.

    Továbbá Menyhért Péter úr mindenféle ellenszolgáltatás nélkül vállalta a kampány során nyújtott segítségét, szimpla elvi meggyőződés vezérelte. Ezt talán szabad, nemde?
    Tudom ezt nehét felfogni a mai világban ahol “nincs ingyen ebéd”, de ez van. Nem mindenkit fizetnek a fórumozásért, de van aki ingyér’ is vállalja…

    Más. Tudom, hogy szintén nehéz agyilag felfogni azt, hogy az önkormányzatok által civil szervezetek számára kiszervezett feladatok nem a mutyizás kategóriájába tartoznak, hanem a civil szervezetek valós szerepvállalását interpretálják, mint az EU fejlettebb tagállamaiban.
    Egyébként meg az LMP is ezt az irányt támogatja és megjegyzem, hogy a Fidesz elképzeléseitől sem áll távol a civil szervezetek ilyen jellegű társadalmi szerepvállalásának elősegítése.

  196. Gordon szerint:

    islander a borsónyi agyával biztos képtelen felfogni, hogy a párttag és az aktivista nem minden esetben fedi egymást. Egy párt aktivistája az is lehet, aki nem tagja a pártnak. Vagy egy párttag sem aktivista, ha nem dolgozik a kampányban. Szerintem aki kopogtató cédulát gyűjt heteken át közterületen egy párt nevében és a szórólapjaikat osztogatja az aktivista.

    “Továbbá Menyhért Péter úr mindenféle ellenszolgáltatás nélkül vállalta a kampány során nyújtott segítségét, szimpla elvi meggyőződés vezérelte. Ezt talán szabad, nemde?”

    Szabad bizony. Épp a meggyőződése miatt lesz valaki egy párt aktivistája és vállal a szabadidejéből elvéve ingyen munkát. Ha pénzért csinálná akkor nem aktivista lenne, hanem fizetett zsoldos, napszámos, diákmunkás, egyéb alkalmazott.

    De lehet hogy az LMP-nél ez másképp van, azért kérdeztem őket. Meglátjuk mit válaszolnak.

  197. Gigi szerint:

    Ditte,
    személyesen ismerem az ügyet és a megoldást keresők lobbitevékenységét, akik élhető környezetet álmodnak a dombra… Nagy kár, hogy a politika ennyire átszövi ezt is…

  198. Ditte szerint:

    Kedves Gigi! Akkor talán nem “48 órája” tájékozódsz… Én sem a mostani cikkből tudok a Tamariskáról. Én többször hallottam N.Sz-t a témáról értelmesen beszélni, úgy látszik ez neked nem adatott meg.

  199. Ditte szerint:

    Kedves LMCS! Politikai párt és civilszervezet között összefogás nem lehet, hiszen, ha ezt a civilek nem deklarálják, a bíróság nem jegyzi be a közhasznú szervezetet.
    Menyhértet aktivistának nevezték, ezen sértődött meg, tagnak senki nem nevezte, noha ezt nem tiltaná törvény.
    Ha már Királyerdőben jártunk, megkérdezném, van-e véleménye az LMCS-nek a dél-pesti szennyvíztisztító Kertvároson áthaladó jövendőbeli csatornarendszeréről?

  200. Jeniszej szerint:

    Védjük meg az utakat szegélyező és “elválasztó” tamariska cserjéket!

  201. Jeniszej szerint:

    Legyen védett övezet a Francia Öböl melletti terület is.
    Van mit tenni a rátelepedett dűnelakok által tönkre tett dombokon kívül is Csepelen. – és ez mind fontos!

  202. Gigi szerint:

    Kedves Ditte, amikor NSZ az egyébként támogatható bekerítésen kívül és az annál hátráltatóbb, sugárveszéllyel való riogatásnál többet, legfőképpen megvalósíthatóbbat nem tud ragozni, akkor számomra az nem értelmes beszéd. Ettől függetlenül széles társadalmi konszenzust szeretnék én is – a megfelelő fázisban. Ha az érdekelt felek már megállapodásra jutnak, bizonyára eljön ennek az ideje is.

  203. Ditte szerint:

    Kedves Gigi! Azt nem egészen értem, hogy kik ebben az esetben az “érdekelt felek”, de gyanítom. Az ilyen lakossági fórumokat már több ügyben ismerjük, ezek csak a törvényi kötelezettség miatt jönnek létre. Kész tényeket közölnek, amikkel szabad egyetérteni.
    A sugárveszély pedig szerintem valós, bárki veti fel, nem riogatás. A tudomány jelenlegi állása szerint sem zárható ki. A DDT sztoriban sem láttak régebben veszélyt, ma viszont tilos a használata. Én a magam részéről a mikrót is kerülöm, a mobilt sem tartom életem fontos részének, de persze ez magánügy. Véleményem is magánvélemény, nincs mögötte szervezet.

  204. islander szerint:

    kedves Gordon!

    “islander a borsónyi agyával biztos képtelen felfogni, hogy a párttag és az aktivista nem minden esetben fedi egymást. Egy párt aktivistája az is lehet, aki nem tagja a pártnak. ”

    hát én ugyanezt mondtam, csak más szavakkal…
    most akkor mit nem tudok felfogni?

    de azt azért érzem, hogy a felvetésem másik felére nincs válasz…

  205. Gigi szerint:

    Kedves Ditte, azokra gondoltam, akik érdekeltek a kompromisszumos megoldásban.

  206. Ditte szerint:

    Kedves Gigi! Jó neked, hogy így gondolod!

  207. hogyisvanez szerint:

    Itt vagy még Lehet Más Csepel????

    Azért még mindig hagytál bennem egy kis kérdőjelet: lesz ősszel CivilMosolyszolgálatosSzélkakasJövőembere Péterből LMP-s önkormányzati képviselőjelölt Csepelen, vagy sem?
    Lehet, hogy semmi közünk hozzá, de azért megkérdezem.
    Kiváncsiságból.

  208. Földhözragadva szerint:

    Mindenki elhiszi, hogy csak ez a két megoldás van a XXI. században? Torony a természetvédelmi területen vs. lakóházakon? Vagy a szolgáltató csak ezeket a (számára legoptimálisabb) rossz megoldásokat ajánlotta fel? Kicsit kínozzuk már a T-com-Westel vagymi embereit is. Fél európa a Deutsche Telekom hűbérese, sehol nem produkáltak még egyéb megoldást?
    És hol a másik két multi? Akik szintén szolgáltatni szeretnének (maguknak)? Ők lapítanak, aztán majd hirtelen előbújnak és megtriplázzák a sugárzást, amit az általuk “szponzorált” szagemberek veszélytelennek találnak? Sok a szúnyog, meg terjed a malária?-DDT-t nekünk. Rossz a szigetelés, drága az energia?-nesze azbeszt. Nincs megfelelő térerő-lefedettség

  209. Földhözragadva szerint:

    ne sírj, jön a megoldás…:(

  210. islander szerint:

    no comment

  211. Gigi szerint:

    Földhözragadva, éppen azért, mert számos olyan példa van kishazánkban és határon túl is, amelyek a lakosság többsége által támogathatóak ebben a vonatkozásban, szeretné elérni a zöld csapat a kilátóépítést, a terület rendezését, erdei iskolává alakítását stb.

  212. Ditte szerint:

    hogyisvanez, ne félj, majd ősszel megtudod, kik lesznek a képviselőjelöltek, addig titok.
    Ma szavaztak a Tamariska domb rendezési tervéről, csak 6,5 millió lesz a szakértői anyag, ha jól láttam. Biztosan megéri majd az árát.

  213. Gigi szerint:

    Jól láttad.

  214. Lia szerint:

    Nem minden hozzászólást olvasva mondanám a saját véleményem. A mobilátjátszó témában sajnos tapasztalt vagyok. Ugyan nem a Tamariska domb esetében.. Az a véleményem, hogy felháborítónak tartom, hogy felnőtt emberek közreműködik abban, hogy kisgyermekek közelébe egy ilyen mai napig el nem döntött sugárzású állomást tegyenek. Függetlenül, hogy ki melyik pártba tartozik. Ezek az állomások NEM élő szervezetek, emberek, állatok, növények közelébe való és kész. Nem hisztizni kell, hogy fejlődik a technika, sokan mobiloznak, nincs bebizonyítva, hogy káros..stb ez mind duma. Kiszúrják a pénzsóvár emberek szemét pár százezerrel bérleti díj címén amit persze a kisember aki a közös költséget is nehezen fizeti ki örömittas szemekkel elfogad, mert nem lát az orránál tovább. Pénz beszél minden szinten. Hát szerintem az aki ilyen létesítmény építésébe beleegyezik ráadásul pénzt kap érte annak azt kívánom, hogy a saját feje fölé, vagy a saját lakásába tegyék ezt az antennát és aludjon vele jól. Szerencsére vannak még jó érzésű, gondolkodásra képes emberek – egyre kevesebben sajnos – akiknek elveik vannak és pont tesznek a mobilcégek ajánlataira és az orruknál képesek tovább látni. El kellene gondolkodni, hogy az életünket, környezetünket ne tegyük már tönkre, főleg azt tartsuk szem előtt, hogy gyermekeink életét, egészségét nincs jogunk kockáztatni. Figyelni kellene egymásra és összefogni az értelmes célokért nem állandóan acsarkodni. Mélységesen szégyenkezzen az aki mindenből hasznot akar húzni és még meg is magyarázza az ostobaságát, mert fél NEM-et mondani. Örömmel tölt el, hogy ha kevesen is, de vannak még ezzel ellenkező szemlélettel rendelkező emberek.

  215. Ditte szerint:

    Kedves Lia!
    A “te tornyod” is Csepelen van?

  216. Lia szerint:

    Kedves Ditte!

    Igen, de szerencsére még nem áll…

  217. Ditte szerint:

    ” Védd az embert, és megmenekül a természet is!” Szerintem sürgős szemléletváltás kell ilyen irányban. Csak a cinizmust és a profitéhséget kell legyőzni. Mindössze…

  218. Lia szerint:

    Igen, ez így van. Csak az a baj, hogy – és megint saját tapasztalatból beszélek – hiába van egy-két olyan ember aki szószóló azon ügyek mellett ami elvekről szól, sajnos nem ér vele semmit. Mert hiába mondják esetleg többen is, hogy igazad van, gyerünk mutassuk meg…stb amikor tényleg meg kell mutatni és összefogással még sikert is lehetne elérni akkor ezek a “nagyszájú” “bátor” emberek hirtelen kihátrálnak. Ezért egyedül maradsz, és így a sunyi, igaztalan emberek többen vannak és a végén még te járhatsz rosszul. Szóval itt tart a világ. A cinizmus akkor tör ki valakiből amikor tudja, hogy a másiknak igaza van, de már csak azért sem ismeri be, mert úgy gondolja, hogy akkor sérülne a magáról saját magával szemben kialakított önképe. Ezért nem működik az együttműködés semmilyen szinten. Én úgy gondolom, hogy ez szégyen, hogy ide jutottunk. (Tisztelet a kivételnek)

  219. Ditte szerint:

    Azért tarts ki, Lia! Előbb-utóbb társakra találsz, nekem hosszú évek után sikerült.

Itt lehet hozzászólni !