Hétfőn tart választási fórumot a Fidesz

Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP frakció vezetője, dr. Fazekas Sándor karcagi polgármester és Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője lesz a csepeli Fidesz vendége 2010. április 19-én, hétfőn este 18 órától a Királyerdei Művelődési Házban.

55 hozzászólás “Hétfőn tart választási fórumot a Fidesz” bejegyzésre

  1. zed szerint:

    Sajnos nem érek rá elmenni. 🙂

  2. TI szerint:

    zed: Nincs is rád szükség, neked már befejeződött a választás.

  3. Papi szerint:

    Zed!
    Ti már levizsgáztatok és nagy karót kaptatok, Úgy, hogy lehet megfogadni az ex főnökötök utasítását és húzzatok el a bal fenékbe! 🙂 🙂 🙂

  4. én szerint:

    Tisztelt Szerkesztők!a Jobbik mikor tart fórumot?lennének szívesek azt is leközölni?

  5. admin szerint:

    Nem tudjuk. Ha tudunk róla, akkor azt is közöljük.

  6. Páko szerint:

    Tisztelt Admin.
    Küldöm az Infót.

    23-án a Munkásotthonban 18 órakor és a vendégek Morvai Krisztina és Gaudi Nagy Tamás lesz.

  7. Páko szerint:

    Ja és SZEBB JÖVŐT!!

  8. Ditte szerint:

    Kedves Péter! A tapasztalataink és nem videók alapján szavazunk. Szerinted mi hülyék vagyunk?Ennyien? Én továbbra is Borbély Lénárdra szavazok, és szervezetten magammal viszem a gyerekemet is, mert megígérte, hogy ha kell, a 2. fordulóban ő is eljön. Ezzel remélem nem csalok?

  9. Manitu szerint:

    Péter, ilyen hülye vagy? Szerinted a riporterek miért nem vállalták arccal? Mert jobbikos volt mind.

    🙂

    Hülyék, akik hülyének néznek mindenkit: JOBBIK.

  10. Manitu szerint:

    Katasztrófa. Sötét, buta barmok.

  11. Hugi szerint:

    És még a Jobbik akar politizálni. A törvényt, erkölcsöt hírbõl sem ismerik.

  12. donquijote szerint:

    Szerintem azért ne vegyük készpénznek amit mondott, ugyanúgy lehet hogy a riportért is kapott egy felest, v. az ilyen “tudatos” választók nem is szoktak emlékezni kire is szavaztak v. ki kérte meg rá őket.(jobbik szimpatizánsként írom)
    ilyenkor ettől függetlenül mindig eszembe jut hogy kell nekünk az általános választójog, tudom nehéz lenne szűrni de valahogy mégsem jó ez így hogy eladom a voksomat egy felesért 🙁 .

  13. csütörtök szerint:

    pákó: nektek mennyiért adják ki a munkástthont egy órára?

  14. csepeli szerint:

    Bencsik András levele Szíjjártó Péterhez 2007 júliusában (megjelent Bencsik András blogján):

    “Péter!
    Nagyon szépen kérlek, ha lehet, még ma, de amint eljut hozzád e levélnek a híre, mondj le a Fideszben betöltött minden tisztségedről és húzz el a fenébe. Most nem indoklom meg Neked, hogy miért, mert a jelek szerint nem volnál képes felfogni. Így csak azt üzenem, hogy ha ezt folytatod, az a morális sokk, amit butaságoddal okozol, nem csupán a Fidesz, hanem Magyarország bukását fogja okozni a következő választásokon. Innentől fogva ugyanis sokan hihetik majd el, mert Te szolgáltatsz rá alapot, hogy tényleg mindegy: Orbán, Torgyán, Gyurcsány, Semjén, Horn és Kóka… Havas, Szijártó, Orosz, Deutch, Boros és Bochkor… egykutya…
    Kapiskálod már, Péter?
    Édes jó Istenem! Rúgna már seggbe téged valaki!”

  15. csepeli szerint:

    Amúgy biztosan a Jobbikosok is jól fogják érezni magukat a Fidesz hétfői választási fórumán, hiszen Bencsik András a Magyar Gárda egyik alapítója is. Még az is lehet, hogy a Magyar Gárda fogja biztosítani a Fidesz rendezvényét, nem? Úgyhogy Bencsik meghívása talán a Gárda-szimpatizáns, Jobbik-szimpatizáns szavazók megnyerését célzó lépés volt Borbély Lénárd és Németh Szilárd részéről. Vagy csak ők is szeretik a Bencsik-féle szélsőjobboldali gondolkodásmódot, és ezért vonzódnak Bencsik Andráshoz.

  16. zed szerint:

    A Jobbikososok szerintem olvasták a saját médiájukban megjelent cikkeket Bencsikről: http://barikad.hu/node/48108
    Láthatják, hogy N. Sz. és B. L. kikkel szűri össze a levet, és remélhetőleg nem fognak a Fidesz csepeli jelöltjeire szavazni április 25-én. N. Sz. és B. L. a Jobbik szavazók számára nem lehet jó választás!

  17. zed szerint:

    Csepeli: Na és azt tudod, mi Orbán Viktor kedvenc lapja?

  18. Anna szerint:

    Kora reggel óta nézegetem a NET-en megjelenteket a FIDESZ választási programjáról. Ha mindezt, de legalább a felét meg tudják valósítani, engem meggyőztek. Végre történik valami az a választó polgárok érdekében is!!!

  19. csepeli szerint:

    Anna: Igen, a Fidesz mindent meg akar adni a Zembereknek. Legfontosabb elképzelésük, hogy minden kerítés kolbászból legyen. Ezért jelentősen fel fogják futtatni a húsipart, a munkanélküliség pedig azáltal fog megoldódni, hogy henteseket fognak képezni nagy számban, akik aztán közalkalmazottként három műszakban fognak kolbászt gyártani. Egymillió új hentes fog dolgozni Magyarországon! Természetesen időbe fog telni, amíg a legutolsó kis falu utolsó házának kerítését is kolbásszá alakítják. Megoldandó kérdés még, hogy a kerítéssel nem rendelkező, városi embereket hogyan kompenzálják azért, hogy nekik nem jut kolbászkerítés. Akinek erkélye van, valószínűleg majd az erkélye korlátját fogják kolbászosítani. A többiek várhatóan szintén megkapják a nekik járó kolbászadagot, és saját maguk lógathatják fel az ablakukra. A lényeg, hogy megvalósul a nagy álom: Kolbász-Magyarország! Anna, ha a Fideszre szavazol, te is kapsz majd egy jó nagy kolbászt.

  20. ifjútitán szerint:

    Nem tudok elmenni, de vannak kérdéseim:

    1. Hogyan képzeli el a Fidesz a munkahelyteremtést konkrétan?
    2. Ha megszűnik 1-200.000 önkormányzati, minisztériumi munkahely, az ott dolgozó kisemberek szintén bekerülnek a jelenlegi 15-20%-os munkanélküli állományba. A fidesz 1.000.000 munkahelyet ígért 10 év alatt. Gyakorlatilag évente 100.000 db-ot, nem igazán látszik, hogy az elkövetkezendő 4-5 évben megoldódna vagy mérséklődne a munkanélküliség.
    3. Tervezi a Fidesz, hogy újjáéleszti a Csepel műveket, vagy a cukoripart (gyárak, termelés).
    4. Milyen elképzelése van a Fidesznek arra, hogy termelés történjen az országban?

  21. Manitu szerint:

    csepeli, miután az MSZP-SZDSZ-es kormány szétbarmolt mindent, szerintem senki nem gondolja komolyan, hogy itt majd kolbászból lesz a kerítés.

    Max. ha visszaadnátok, amit elloptatok.

    Titánka! Összekevered a szezont a fazonnal. Nincs 200.000 önkormányzati képviselő Magyarországon. Kb. 26.000 amit a felére akar csökkenteni a Fidesz. Csak a szocializmusban épített gyárakat az állam. A piacgazdaságban az állam az adópolitikával és a gazdasági környezet szabályozásával, a bürokrácia csökkentésével tud munkahelyeket teremteni.

    Ehhez jönne még a szociális háló újraértelmezése, hogy aki tud dolgozni, az segélyt se kaphasson munka nélkül. Ma a segélyesek hatvan százaléka csak papíron munkanélküli, valamit dolgozik, és közben a társadalom nyakán élősködik.

  22. ifjútitán szerint:

    Manitu elvtárs!

    Rég csevegtünk, ilyen kellemes meglepetést 😉

    Leépítés: Szó volt az önkormányzatok, minisztériumok létszámának leépítéséről. Ez csak a képviselőkre vonatkozik szigorúan?

    Értem én, hogy piacgazdaság, adópolitika, viszont még mindig nem látni, hogy hol fog dolgozni a sok munkanélküli… Tudod Manitu a gyárak termelnek, az emberek munkát kapnak, adót fizetnek és az adóforintok visszaforgatásából lehet előrelépni, a felhalmozott államadósságot kifizetni, visszaforgatni a gazdaságba. Esetleg a bürokrácia csökkentésével mindenki elkezd vállalkozni?

    Szociális háló újraértelmezése: szimpatikus, mi lesz a 40%-val? Hogyan fogja a Fidesz megoldani a legalizálását a feketén dolgozó embereknek?

  23. Páko szerint:

    Csütörtök:

    Én ilyen szinten nem veszek részt a munkába,csak szimpatizálok velük!! Egy telefon és a munkásotthonba megmondják. Szerintem ugyan annyi mint másnak.

  24. codec szerint:

    Manitu! Sok hülyeséget írtál össze!
    1./ ifjútitán nem azt mondta, hogy a képviselők száma 200 000, hanem az önkormányzat foglalkoztatásában állóké. A kérdése az volt, hogy milyen kilátásaik lesznek az utcára kerülőknek?
    Válság kellős közepén adminisztratív úton növelni a munkanélküliséget- nem tűnik megfontolt lépésnek.

    2./ Azt írod, hogy piacgazdaságban az állam adópolitikával és a gazdasági környezet szabályozásával teremt munkahelyet.
    Sajnos, ebből egy szó sem igaz.
    Az állam önmagától nem szabályoz, 100 %-ban azt csinálja amit külföldről diktálnak neki.
    Ajánlom figyelmedbe:
    http://www.fn.hu//ado/20100415/nem_lenne_eva_csak_ingatlanado/

    Ebből ered, hogy ami az gazdaságban történik, annak semmi köze nem volt a piacgazdasághoz.
    A cukorgyárainkat nem azért robbantották fel, mert veszteséges volt. az almafákat nem azért vágták ki, mert a termése nem kellett senkinek, és sorolhatnám.
    Az önkormányzati létszámcsökkenést is mások írták elő.

    Sajnos, attól félek, de nagyon, hogy a kormányváltás nem lesz irányváltás: a kijelölt út a zsákutca felé halad.

  25. Páko szerint:

    Nem rossz!!!

    Botrány: Így drogozik egy jófej fideszes – Meggyes Tamás és a kettős mérce (video)

    http://barikad.hu/node/51185

  26. Vica szerint:

    Szerintem jó adópolitikával igenis lehet munkahelyeket teremteni.
    Ha nem zsigerelik ki a vállalkozókat, kis és középvállalkozásokat a rájuk szakadó adóterhekkel, gondolok itt különös tekintettel a bérterhekre, akkor több lehetőségük lesz legálisan alkalmazni azokat a munkaerőket, akiket nagy valószínűséggel eddig is dolgoztattak, talán nem bejelentve, talán csak részben legalizált jövedelemmel (a másik felét mondjuk borítékba kapták…). A foglalkoztatóknak sem érdekük feketén dolgoztatni bárkit, ugyanis teljesen belerokkanhatnak (ha eddig nem rokkantak még meg a válságtól) a büntetésbe. A dolgozók is boldogok lehetnének végre, hogy legális munkahelyük lenne, mert senkinek sem mindegy, mennyi a munkaviszonya, kap-e betegállományi pénzt, ha baja van, stb.
    Szóval erősen csökkenni fog a munkanélküliség aránya, ha ERŐSEN CSÖKKENTIK a bérterheket.
    Amit ma olvastam, és nagyon tetszett, hogy a FIDESZ nem kéri előre a számlát kibocsátott-tól az ÁFA-t. Egy hónap türelmi időt enged.
    Ez is jobb a semminél. Bár úgy hiszem, sokan nem egy hónapot csúsznak a számlák kiegyenlítésével, tehát, ha csak akkor kellene fizetni, ha a számla ellenértéke beérkezett, sokkal emberibb, mi tőbb, teljesíthetőbb lenne az ÁFA megfizetése is.
    Gondoljatok csak bele, hogy azok a cégek, akik kiállították számláikat, s a kedves ügyfelei nem tudnak (vagy nem akarnak) fizetni, a mai rendszer szerint akkor is fönnáll a számlát kiállítónak az ÁFA tartozása. A tartozás pedig ketyeg, méghozzá a jegybanki alapkamat kétszeresével. A szerencsétlen számlaadó pedig vagy leírja az adó év végén veszteségként a kiszámlázott összeget, és/vagy szépen csöndben tönkremegy.
    Tehát van itt mit tenni adó ügyben. Ha nem akarják, hogy a magyar (kényszer)vállalkozók bedobják a törülközőt, akkor segíteni kell Nekik. Bizony Nekik, nem a multiknak, akik 5 év múlva lelépnek, miután jól megszedték magukat a bőrünkön.

    Kedves csepeli!
    Tök jó ötleteid vannak. Ha majd beállsz hentesnek, számítok rád egy szál kolbi erejéig.

  27. Péter szerint:

    PFF. Manitu mondj erre valami okosat mert te annyira kiba okos vagy!!!!

  28. Vica szerint:

    tőbb=több (bocs)

  29. ifjútitán szerint:

    Kedves Vica!

    Ezek szerint azt mondod, hogy a Fidesz által hangoztatott, jelenleg 15-20 % körüli munkanélküliség jelentősen változna, ha a cégek bejelentenék az alkalmazottaikat??? Erről írhatnál többet, érdekelnek a háttérszámítások.

  30. Manitu szerint:

    codec, hülyeséget beszélsz.

    1. A Fidesz az önkormányzati képviselők számának felezését ígérte. Egy szóval sem ígérte senki (max. Bokros Lajos), hogy 200.000 önkormányzati dolgozót az utcára tenne.

    Az önkormányzati dolgozók számát ma csaknem lehetetlen lenne csökkenteni, mivel az állam az elmúlt nyolc évben folyamatosan csökkentette az önkormányzatok támogatását, miközben folyamatosan növelte a feladatköröket. Ma gyakorlatilag az összes önkormányzat munkaerő-hiánnyal küszködik.

    2. Az állam nem épít gyárakat és nem üzemeltet vállalatokat. Ha igen, az nemzetgazdasági okokból különösen fontos területeken lehet csak. Lásd BKV, Volán, áramszolgáltatás, gázszolgáltatás, nemzeti olajtársaság (nálunk már ez sincs állami kézben sajnos) fegyvergyártás stb.

    Az állam az adópolitikával és a gazdasági környezet szabályozásával tudja befolyásolni a piacot. Nagy barom az, aki azt állítja, hogy pl. nem szabad adót csökkenteni, mert a külföld azt nem engedi. Szlovákia is adót csökkentett.

  31. Pannon Puma szerint:

    Nincs mese, a munkavállalók érdeke is az, hogy regisztrálva legyenek,vissza kell állítani a munkakönyvet, és a munka adó nem tud sumákolni,hogy nem jelenti be,ha mégis kiderül az ellenkezője, legyen büntetési tétele.(nem pénzbírságra gondolok)

  32. Vica szerint:

    Kedves ifjútitán!

    Nem vagyok politikus. Nincs rálátásom ilyen formán a számok világára, hogy konkrét, számszaki adatokkal szolgálhassak Neked. A statisztikáról pedig hofi hányat fialjon a disznó paródiája jut az eszembe…

    Munkám során sok szerencsétlen emberrel találkozom. Sokan újságolják, hogy hamarosan megoldódnak a nehézségeik, mert egy kedves hitelügyintéző pénzhez juttatja Őket. Amikor érdeklődök, hogy tisztában vannak-e mindennek a veszélyeivel, biztosak-e abban, hogy erre szükségük van, van-e munkahelyük, elegendő jövedelmük a törlesztő részletekre, azt válaszolják, hogy van jövedelmük, de nem tudják igazolni. A kedves ügyintéző viszont garantálja, hogy igazolt havi bér nélkül is tud segíteni.

    Számokat nem tudok, és mivel sohasem pályáztam besúgó szerepkörre, tőlem biztosan nem tudja meg senki, kiknek van munkája állás nélkül. Abban azért tuti lehetsz, hogy nagyon sok embernek. Ha tényeket szeretnél tudni, egyszerűen ki kell próbálni a bérterhek csökkentésével, hogy mennyivel fog csökkenni a munkanélküliség, valamint milyen mértékben emelkednek majd a fizetések.
    A munkáltatókra pedig nem kell fujjolni, ugyanis minden felelősség az Ő vállukat nyomja, a költségek Őket terhelik, ha van bevételük, ha nincs, ha agyonnyomja őket a sok nem fizető adós miatti veszteség, stb. mindent Ők kockáztatnak. Ismerek olyan becsületes vállalkozókat, akik hónapokon keresztül teljes munkaerő kapacitásukkal, saját anyagráfordítással dolgoztak egy “nagy üzleti vállalkozáson”, majd becsődölt a megbízójuk és minden, a szó szoros értelmében mindene odalett a szerencsétlen vállalkozónak, ráadásul akkora adósága keletkezett, amit akkor sem fog tudni visszafizetni, ha mégegyszer megszületeik, és mást sem csinál, csak törleszt egész életében…

  33. zed szerint:

    Hétfőn minden kiderül? 😉
    Narancsosztás nem lesz? 🙂

  34. Ditte szerint:

    Páko! Én elvből nem nézek ilyen videókat, pedig momentán a Meggyest eléggé rühellem. A jobbikost lejárató videónál is azt mondtam, hogy alapvetően aláássa a bizalmat ez a fajta lejáratás, mert sose tudhatjuk majd ki mikor mit vesz fel, esetleg vág össze hangban és képben.
    Hajdani barátok visszaélése ellehetetleníti az emberi kapcsolatokat, persze csak akkor, ha erre vevők leszünk.

  35. Ditte szerint:

    zed! Szerintem menj el, és ha bemutatkozol, a közönségből lesz, aki ad neked.. narancsot.

  36. zed szerint:

    Nem kérek, N. Sz. és B. L. épp elég zöldséget fognak beszélni. Azonban viszonzásképpen szívesen barackot nyomnék a buksijukra! 😉

  37. Ditte szerint:

    Csiplusz már lerendezve, ott már lenyomtad a barackot?

  38. zed szerint:

    A CsIP a legvidámabb barack! 😉

  39. Ditte szerint:

    Érdekes, én ezt is másként érzékeltem. Sírva vigad a maszop?

  40. Nagyapó szerint:

    Ifjútitán codec, és a többi jobbikos (és a komcsi)!
    A vitához meg kell ismerni a másik fél állításait, azon elgondolkozni, majd válaszolni. A Fidesz programja ~ 400 oldal. Ezt elolvasni tudom hosszú, különösen azért, mert nem képregény.
    – De a munkahelyek 80 %-át a kis- és középvállalkozások adják. Az ő adminisztrációs és adóterheinek csökkentése után hajlandók a feketén dolgozókat bejelenteni, újabbakat alkalmazni (51 –féle adó van. Ki tudja mindet számontartani?). Nem a Hankooknak kell 10 milliárdot adni 2000 dolgozóért (5 milkó/fő). Ebből mennyit tud egy kisvállalkozó fejleszteni?
    – A létszámcsökkentés a választott képviselőkre vonatkozik. Ezek között nem szerepelnek kisközségek 3-7 fős, költségtérítés nélkül dolgozó képviselői. Viszont vonatkozik az országgyűlési és nagyvárosi képviselőkre.
    – Rendkívül fontos a SZOCIÁLIS PIACGAZDASÁG, ami ugyancsak a programban szerepel. Ennek lényege a kisebb keresetű, elesett emberek támogatása, ellentétben a szoclib piacgazdasággal (Jobbik, LMP mi a véleményük?)
    – Ki akarja feléleszteni a CSM-et, az OKM-et, a Digépet? Minek? Ezek helyett olyan ágazatokat kell fejleszteni, ahol nem a „kötényes” munkások, hanem a fejlesztések a meghatározók!
    Ennyit gondolatébresztőnek. A többit hétfőn.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  41. codec szerint:

    Nagyapó!
    1./Én nem tartom magam sem jobbikosnak, sem komcsinak , tán nem kéne senkit ismeretlenül címkézni.
    2./ Adót fizetni, munkavállalót bejelenteni civilizált országokban nem hajlandóság kérdése.
    A hozzátartozóim egy régi világban vállalkozók voltak, ahol a törvényt nem lehetett lezülleszteni. Minden állampolgár tiszteletben tartotta, nem silányította bohózattá. Várjuk a változást.
    3./ Nem vagyok egészen biztos benne, hogy a munkásait 12-14 órában nyúzó, mercivel járó, rendszeresen Afrikában vadászó vállalkozóknak kéne eldönteni, mennyi adót méltóztatnak fizetni. Elhiszem a nehéz sorsukat, de ezt az állapotot 10 éve eltűri az ország. Tragédia.

    4./ Az önkormányzatok ma is egyfolytában a kis keresetű embereket támogatják. Ebbe gebednek bele. Fizeti rezsijük egy részét, tömegesen elnézi, ha nem fizetnek.
    A FŐTÁV szupertitkosan kezeli, hogy egy évben a fővárosban hány milliárd forint távfűtési díjat fizetne ki az önkormányzatok a bérlőik és más nehéz sorsúak helyett. Remélem, az ősszel megválasztandó fővárosi vezetők közzéteszik, mennyibe kerülnek ezek a támogatások az adófizetőknek!!!
    5./Egyetértek, hogy sok az adó. De biztos vagyok benne, hogy sokáig nem lesz számottevő csökkenés, a milliónyi nyomorgó miatt.
    A többi választási maszlag, hiszékenyeknek.
    6./ A fejlesztésekhez hitelekre van szükség. Az ország nyakig eladósodott, hitelképtelen.
    Üres zsebű honi polgárok nem vesznek igénybe szolgáltatásokat, mert nincs pénzük rá. Eladni külföldre csak terméket lehet,meg néhány nívós szolgáltatást. Kérdés, hogy utóbbiak mennyi további létszámot képesek felvenni az elkövetkező években. A milliós szám élénk fantáziára vall, de bár tévednék.

  42. Ditte szerint:

    Ha 8 kemény évet vártunk, azt a pár hetet már kibírjuk, amíg megalakul az új kormány.
    Akárcsak Vica, én is látok biztató, lényeglátó intézkedés tervezeteket.
    Egy dologban egyetértek Bokrossal: most csak az ország fontos.
    A közszolgálatban rengeteg nyugdíjas van, ideje, hogy többségük élvezze megérdemelt pihenését.
    Ha egyesektől visszaveszik a kolbászt, sokaknak futja majd virslire.
    Ez a CsM újraindítás jó vicc, miután kiárusították az utolsó szögig.

  43. Papi szerint:

    Codec!
    Én nem foglak se jobbra sem balra minősíteni mert sok mindenben igazad van, csak szeretném fel hívni a figyelmet arra amit a francia miniszterelnök Sárközi (nem az Egri csillagokból) 🙂 mondott amikor kirobbant a válság
    – Inkább legyen magasabb átmenetileg az államháztartási hiány minthogy adót keljen emelni! -. Náluk már lényegesen jobb a helyzet mint nálunk.

  44. zed szerint:

    Mi a “B” terv bombariadó esetére? 😀

  45. Ditte szerint:

    Megyünk a parkolóba, mert jó idő lesz. Ez a bombariadó nem túl illedelmes tőled, de lehet, hogy nem is demokratikus. Ez közveszéllyel fenyegetés.
    Ez Lendvainak nem tetszene.

  46. zed szerint:

    Szerintem B. L. és N. Sz. megválasztása okoz komoly közveszélyt!

  47. csepeli szerint:

    Papi, megint bebizonyítottad tudatlanságodat. Sárközy valóban adóplafont vezetett be, ennek a következménye az lett, hogy mára már 8% fölötti a költségvetési hiány Franciaországban, és az EU szankciókat fontolgat ellene. A gazdasági növekedés pedig éppenséggel visszaesett, rögtön az intézkedés utáni évben 2,1%-ról 0,4%-ra. Sárközyt már a saját pártján belül is támadják, és el akarják törölni az adóplafont. Szóval ez nem éppen egy sikertörténet!

    Egyébként valóban lehetne valamivel magasabb hiánycélt kitűzni a jelenleginél, de ahhoz komoly reformok kellenének, amelyeket a Fidesz mindeddig nemhogy nem szorgalmazott, de mereven elutasított. Az IMF meg az EU meg körbe fog röhögni minket, ha reformok nélkül kérünk magasabb hiányra hozzájárulást tőlük.

  48. zed szerint:

    A választási fórumot követően vajon hány miatyánkot és üdvözlégyet fog elmormogni N. Sz.? Bár van egy olyan érzésem, hogy szívesen kerülne a pokolba, hogy közel lehessen a tűzhöz! 😉

  49. Vica szerint:

    Kedves codec!

    Gondold végig kérlek, hogy az adócsökkentés bérterhek esetén nagy valószínűséggel adóbevételt okozna. Ez senkinek sem lehet kárára.

    A másik: Afrikában vadászó vállalkozók…
    Véleményem szerint kb. 1000:1 arányban lehetnek ilyen vállalkozók.
    Az 999 az a nyomorgó, aki évek óta azért dolgozik, hogy a meg nem keresett jövedelmének a járulékait képes legyen befizetni, és reménykedik, hogy hamarosan jobb lesz, mert nem lehet mindíg rossz. No ezeknek a szerencsétlen vállalkozóknak egy része már mindenét elveszítette.

    Nem irígykedni kell arra az 1 ezrelékre. Szedd össze magad, és mutasd meg, milyen ügyes vagy, hiszen minden ember jobb valamiben a másiknál! Mindenkinek ott a lehet marsalbot a kezében, csak tenni kell végre. Aztán vagy sikerül, vagy nem. Próbáld ki, milyen a vállalkozói lét, és utána mondj véleményt róla.

    Soha, egyetlen percre sem irigyeltem a jólmenő vállalkozókat, Ők ugyanis tudnak valamit, amit mi nem. Ha valakinek esze van, tanul tőlük. Ez az Ő hasznára is válik, és az egész országéra is.
    Nem a külföldi befektetőket kellene támogatni, hanem a saját népünket. Állítólag sok okos ember él közöttünk. Mutassák meg végre, mire képesek, ha lehetőséget kapnak.

  50. Papi szerint:

    csepeli!
    A válságból viszont kijöttek és kisebb veszteséggel mint mi.
    Egyébként a ti úgynevezett reformjaitoknak köszönhető, hogy ez a kis ország ilyen mélyre süllyedt a gödörben. Úgy. hogy ha lehet ne emlegessétek az elmúlt nyolc év reformjait mert azok nem reformok hanem egy ország elpusztítása volt úgy erkölcsi mint anyagi és szellemi szinten! Remélem ha lesz új alkotmány talán ezért felelősségre vehet vonni ezeket a “vezetőket”.

  51. csepeli szerint:

    Papi!

    Lófaszt jöttek ki a válságból, Franciaországban 8% fölötti hiány, 80% az államadósság, 10% fölötti a munkanélküliség, a gazdaság több mint 2%-kal csökkent, szarban vannak.

    Az elmúlt 8 évben itt nem voltak érdemi reformok, mert az imádott Fideszed folyamatosan a reformok ellen hergelte, uszította az embereket, és minden értelmes lépést megakadályozott.

  52. codec szerint:

    t. Vica! Nem irigység kérdése, hogy betartom a törvényt és elvárom, hogy másokkal is betartassák!
    Amire te buzdítanál, az ” aki kapja, marja”, vagy ” fogd a pénz és fuss”.
    Ez volt eddig is. Mindenki vitte, amit lehetett.

    A gond, hogy az ország infúzióra került. Összecsuklott volna, IMF segítség nélkül.

    A jól menő, adót nem fizető vállalkozótól nem fogok elalélni. Akiről te beszélsz, az leginkább kényszervállalkozó. Utóbbiak nem jutnak folyamatosan zsíros állami megrendelésekhez. A te gondolatmeneted ott defektes, hogy aki jó állami emlőn vállalkozó, azok egy része is zsebből fizet. Náluk a törvénytelenséget nem a kényszer szülte.

    Majd nézd meg 10 év múlva mi várható: az általad magasztalt zsebes vállalkozóknak köszönhetően százezrek mennek nyugdíjba 40 ezer forinttal.
    Aztán meg a te pénzedből, meg az enyémből fizeti az állam a segélyeket!
    Te megérdemled, én nem. Én szóltam időben.

  53. Vica szerint:

    Kedves codec!

    Eszemben sem volt senkit “aki kapja, marja”, vagy “fogd a pénzt és fuss”-ra buzdítani.
    Teljesen egyetértek Veled abban, hogy: “Aki jó állami emlőn vállalkozó, azok egy része is zsebből fizet. Náluk a törvénytelenséget nem a kényszer szülte.”
    Sőt, véleményem szerint ezeket a nem adózó, vagy minimálisan adózó, mégsem a nyomor szélén billegő, jól menő vállalkozókat vagyonosodási vizsgálat alá kellene vetni. Az APEH-nek leginkább ezekre lenne érdemes odafigyelni, hogy miből tellik Nekik szuper kéglire, kocsikra, drága nyaralásokra, ha nincs jövedelmük.

    Azért arra gondolok, s remélem, nem tévedek, hogy igenis vannak ma Magyarországon olyan magyar vállalkozók, kis és középvállalkozások, amelyek tisztességesen adóznak, fejlődnek, alkalmazottakat tarthatnak, és megérdemelten van vagyonuk. Nem hiszek abban, hogy csalással, lopással lehet Magyarországon vállalkozni.
    Valóban, a kényszervállalkozókról írtam még, akik nagyon sokan vannak, és reménytelenül kínlódnak az életbenmaradásukért. Ők nem akartak munkanélküliek lenni, dolgozni akartak/akarnak, és ezért meg is kapják méltó büntetésüket.

Itt lehet hozzászólni !