Baleset az Erdősor utcán

Csepel.info

Fotó: SZ.A.

Olvasónktól kapott információk szerint ma délután 16 óra körül baleset történt az Erdősor utca és a Szabadság utca kereszteződésében.

A balesetben egy autó felborult. A sérültek pontos számáról, és az anyagi kár mértékéről nincs tudomásunk. A mentők és a rendőrség már a helyszínen vannak, a torlódás jelentős. Akinek bővebb információi vannak az írjon a fórumba.

28 hozzászólás “Baleset az Erdősor utcán” bejegyzésre

  1. Kam szerint:

    Most jártam arra:
    Egy fiatal srác borult fel egy taxisnak neki is csapódott, látszólag nem volt komolyabb sérülés, a fiatalembernek a keze vérzett. Az Erdősor utcáról a Szabadság utcára nem lehet bekanyarodni.

  2. loastman szerint:

    Láttam a baleseti helyszínt. Nem kérdezősködtem, és nem is bámészkodtam, mint sok ostoba barom. Viszont nem értettem a roncsok helyzetét. A felborult kocsi a feje tetéjén állt, orral a Spar felé. A taxi pedig az Erdősor felé állt orral, és a bal oldalát véltem sérültnek látni. Nah most a baleset NEM az Erdősor-Szabadság utca kereszteződésében volt, hanem a parkoló behajtója környékén.
    Szóval hogy sikerült ilyet csinálni?

    Minden sérültnek mielőbbi felépülést!

  3. lolka szerint:

    Fél négykor jártam a Kölcsei-Erdősor kereszteződésben meg kellett állnom pirosra váltott a lámpa. Sárgára váltott és szaggatott villogásba kezdett. Elromlott, vagy kikapcsolták központilag? Ha az utóbbi, akkor nem értem péntek délután a csúcs időben ilyen kritikus kereszteződésben, miért kell kikapcsolni. Több esetben fordult már elő, hogy az Akác- Szabadság ú. kereszteződésben is sárgán villogott pénteken. Ciklus idővel kéne inkább variálni, HA MÁR AZ “OKOS” KERÜLETI VEZETÉS IDE TERELTE A FORGALMAT!!! VAJON MENNYI BALESET KELL MÉG A VÁLTÓZTATÁSHOZ???

  4. errorka szerint:

    18:30-kor mentek a lampak rendesen. Amugy ez tenyleg necces lampa. Regen marha sok baleset volt ugye, aztan ha kikapcsoljak a lampakat, akkor egybol ott vannak a szelvedo meg fenyszorodarabok. Autoba ules elott sokaknak meg kene tanulni vezetni :/

    A balesetrol: taxinak nyoma se volt, csak egy nagy FKFV-s jargany villogott a szembesavban, meg egy tuzolto allt meg ott, illetve kint volt meg egy raklap rendor. Kanyarodni nem lehetett…

  5. Kam szerint:

    Akkor addigra elment már v. félre állt.

  6. Nemmondommeg szerint:

    Azért veszélyes az a baleset mert gyorsan jönnek a védett úton de van egy kis kanyar ezért nem látod be rendesen. Ha nem működik a lámpa szinte biztos, hogy lesz valami baleset. Ahol most volt a baleset egy el**ot veszélyes megoldás, kíváncsi lennék ki engedélyezte ilyen forgalmas úton, hogy ilyen megoldást alkalmazzanak. Ki kell dugni a kocsi orrát, hogy kiláss, de ha jön a busz az nem fér el….

  7. Csepel-sziget szerint:

    Veszélyes kereszteződés, de aki vezet, annak nem ártana észrevenni azt a jókora tükröt is, amit a kereszteződéssel szemben helyeztek el, hogy a Rákóczi út felől érkezőket lássad. S akkor nem viszi le a busz a kocsi orrát.

    Amúgy tényleg rossz a kereszteződés, mert a tükör gyakran össze van törve, nyáron a fáktól nem látni be rendesen, s viszonylag nagy a forgalom.

  8. lolka szerint:

    Ha már az “okos” ker. vezetés nagy ésszel ide vezette a forgalmat, hol ott igazából a II.Rákóczi Ferenc úton a Szigetszentmiklósi elágazást és Erdősor-ú között nem nagy a forgalom. Más részeken kritikus az állapot. A Szabadság utcát át kellene főútra minősíteni és az Erdősornál főútvonal kanyarodik táblát kitenni. Had menjen a forgalom, ha már az “okos” vezetés ide terelte a forgalmat a házak közé…

  9. csepeli szerint:

    lolka: persze, a busz meg adjon elsőbbséget, mert letér a főútvonalról.

  10. lolka szerint:

    csepeli:
    2010. április 03., szombat 12:56-kor
    A buszra ugyan úgy vonatkoznak a KRESZ szabályok mint más járműre. A Festő utcánál is elsőbbséget kell adni az Erdősoron közlekedőknek. Tudod te is nagyon jól, hogy a buszon nincs megkülönböztető jelzés csak villogó az is csak akkor, ha kanyarodik és azt irány jelzőnek hívják…

  11. csepeli szerint:

    lolka:

    Éppen ez a baj, az általad javasolt megoldással lelassítanád a buszt, és arra kényszerítenéd, hogy a Szabadság utcánál megálljon és elsőbbséget adjon a Szabadság utcáról balra kanyarodóknak. Miközben a busz csak egyenesen akar tovább menni.

  12. lolka szerint:

    csepeli:
    2010. április 03., szombat 15:23-kor
    És mi a gond? Át teszem a megállót a Szabadság utcához és akkor így is úgy is megáll és nem kell annyit gyalogolni. Ha megfigyelted a Kölcseinél megkapja a pirosat az a nagy “dög” mi füstöt energiát fejt ki, hogy zöd-nél át menjen, ott megáll és fogja a forgalmat és kezdi megint, füst erőlködés stb.

  13. csepeli szerint:

    lolka: Nagyon értetlen vagy! Mi a gond, mi a gond, már leírtam, mi a gond: az, hogy nagyon megnehezíted a busz számára a Szabadság utca keresztezését. Mert a Szabadság utcáról áramló személyautók tudod, mikor fogják átengedni a buszt? Kb. sohanapján. Szóval a busszal közlekedőket szopatnád a zseniális megoldásoddal.

  14. lolka szerint:

    csepeli:
    2010. április 03., szombat 15:47-kor
    Kérdezzük meg a busz vezetőket, milyen stresszel haladnak ott keresztül, hogy mikor jön elé egy autós. Így megállna és szépen csorogva elindulna. Persze ki kell rakni egy előzni tilos táblát is amit majd old a kereszteződés…A ZSENIÁLIS MEGOLDÁS A GERINC, VAGY ELKERÜLŐ ÚT…addig nincs zseniális, csak a rossznál egy jobbik megoldás…

  15. Csepel-sziget szerint:

    Hülye sofőröknek teljesen mindegy, hogy milyen tábla van. Ha megváltozna a forgalmi rend, akkor a sok balfasz az Erdősoron érkezve nem adná meg az elsőbbséget a főútvonalon érkezőknek, s ugyanez a helyzet ismétlődne más szereposztással.

  16. ződ szerint:

    Lolka! Zseniáls elkerülő útnak lehetne használni a Halásztelek-Szigethalom- Taksony-Soroksári út- Gubacsi vagy Kvassay híd- Weiss Manfréd út-Imre tér útvonalat! Az egyszerűsítés jegyében az M0-ást és az M6-ot kihagyva! Legjobb módszer pedig a KRESZ betartása lenne, ami annak idején forradalmi változást hozott, olyannyira, hogy feltalálójáról még utcát is neveztek el Angyalföldón! Szívem szerint két táblát tartanák meg: a STOP táblát és a rendszám táblát!

  17. Lucifer szerint:

    Sokat variáltok anélkül, hogy ismernétek Budapest közlekedési felügyeletét. Budapest kerületeinek önkormányzataiban nincs közlekedéssel foglalkozó szervezet, ez csak a Fővárosi Önkormányzatban van, úgy hívják, hogy Közlekedési Ügyosztály, és tele van “szakemberekkel.” Ez a szerv foglalkozik Budapest közlekedési ügyeivel, például a táblák kihelyezésével, lámpák kihelyezésével, stb. A kerületi önkormányzatok közlekedéssel kapcsolatos javaslatait – a csepeli tapasztalatokból tudom – rendszerint elutasítják, így a közlekedési anomáliákért a kerületi önkormányzatokat nem lehet hibáztatni.

    Ami a Szabadság út – Erdősor utca kereszteződést illeti, az egy tényleg veszélyes kereszteződés, mióta a Csepeli utat szilárd burkolattal látták el. Volt javaslat annak idején, hogy az Akácfa utcához tervezett lámpát az Erdősor utcai kereszteződésbe tegyék, de ezt a fent említett Ügyosztály válaszra sem méltatta.

  18. lolka szerint:

    ződ:
    2010. április 04., vasárnap 07:28-kor
    Igen, csak ameddig Csepelre tettek kettő lejárót, addig a régi 51-s útra egyet sem. Soroksárnak volt “esze”, ha rajta múlott. A járművek nagy része mehetne a kőrgyűrűn és a hatoson, mert van már kettő belőle, de nagy úr a megszokás még, ha több idő és benzin…
    Lucifer:
    2010. április 04., vasárnap 08:44-kor
    Sokat variálunk, mert mi élünk itt és mi közlekedünk és mi tudjuk, hogy lenne ész szerűbb. A Közlekedési Ügyosztály-t felkéri a kerületi “önkori” készítsen közlekedési hatástanulmányt és akkor a Hollandi útra, Adyra, Kossuthra megcsinálják a terelőszigeteket stb. Egy park elkészül szép kikövezett járdákkal, mert a rajzon jól mutatott, és utána az emberek egész más,ésszerűbb ősvényeket taposnak ki. Amikor meg van a kitaposott ősvény, akkor kellene a járdát megépíteni. Én a stop táblákat sem hagynám meg. Volt rá példa nem tudom melyik ország melyik városában kísérletből leszerelték az összes KRESZ táblát. Kicsit lassabb lett a forgalom, de megszűntek a balesetek. Nem tudom meddig tartott a kísérlet…Akácfához úgy tudom az iskolás gyerekek miatt szerelték…

  19. Lucifer szerint:

    lolka
    Látom, bár azt írod, itt élsz Csepelen, kissé tájékozatlan vagy. Az Akácfa utca – Szabadság utca kereszteződés, ahol a közlekedési lámpa van, két saroknyira van az iskolától, viszont az iskolához legközelebbi kereszteződés az Akácfa utca- Kölcsey utca kereszteződés, ahol a nagy gépkocsi forgalom mellett autóbusz is jár, a gyerekekne ott, a szabályozatlan kereszteződésen kell átjárni.

    A másik téma a Fővárosi Önkormányzat Közlekedési Ügyosztályával kapsolatos. A helyzet az, hogy ez a “szakértőkből” álló ügyosztály messziről tesz a kerületi önkormányzatok javaslataira. A csepeli Önkormányzat évekkel ezelőtt javasolta például a temető bejáratához közlekedési lámpa telepítését. Van lámpa? Nincs! De ugyanez a helyzet a Szt.Imre téri HÉV megálló melletti parkolás témájában, vagy a Szabadság u. – Rákóczi út kereszteződésének kérdésében.

  20. lolka szerint:

    Lucifer:
    2010. április 05., hétfő 08:14-kor
    Igen, itt élek és itt is születtem Csepelen. És el tudom mondani, hogy több lakossági fórumon lett kérve az ő.k.-l, hogy telepítsenek közúti forgalom irányító lámpákat a Szabadság és Akácfa kereszteződésbe, mert a lakótelepről sok gyerek jár az iskola-téri iskolába és volt egy gyermek elütés, annak kapcsán indult be a lakossági reakció. A Közlekedési Ügyosztály-k a tanácsokért a kerület amit megrendelt igen vastagon fizetni kellett. A temetővel kapcsolatban, többször kérte már a lakosság, hogy hátul a Csepeli út felől nyissanak egy kaput, hogy ne keljen annyit gyalogolni, de arra hivatkoztak, hogy a műemlék jellegű kapura szükség van, persze ez csak duma, mert a virágárusok érdekeit tartották szem előtt. A jelzőlámpának évente egyszer lenne nagy szerepe, de azt olcsóbb két rendőrrel megoldani, fele annyi látogató lenne, ha hátul kaput nyitnának akár ideiglenesen is. A Szabadság u vége annak idején próba képen lett lezárva, avval a jelszóval, ha beválik úgy marad, ha nem akkor lámpás kereszteződés lesz. De most már való színű, hogy úgy marad… Vissza térve egy kicsit az Akác-Kölcsey kereszteződéshez, olyan nagy a forgalom , hogy reggelente úgy lehet keresztül hajtani, hogy szinte meg sem kell állni. délután egy kicsit keményebb van amikor egy buszt és két autót meg kell várnom, hogy elmenjen…

  21. csepeli szerint:

    Az Erdősor utcán nyilván azért a Kölcsey utcánál van a lámpa, mert a Kölcsey utcán busz jár. Annak elég nehéz lenne kereszteznie az Erdősor utcát, ha ott elsőbbséget kéne adnia.

    Erdősor-Szabadság szerintem nem olyan vészes, a forgalom zöme a Szabadságról, ill. -ra kanyarodik. Mégiscsak hülyeség volna az összes létező kereszteződésbe lámpát tenni, mert az emberek nem tudnak vezetni.

  22. donquijote szerint:

    Erdősor-Szabadság az nagyon el van qrva úgy ahogy van , egy kis kapacitású kereszteződésre van rá zúdítva a ki/be áramló forgalom amellett veszélyes is mert mindenki tolakszik kifelé, (motorral egy élmény arra mindig).

  23. Hindenburg szerint:

    Akácfa-Szabadság úti lámpa szükségtelen lenne ha a tisztelt szocik nem zárják be a lakótelepen az iskolát és nem hagyják azt az enyészetnek.
    Tudomásom szerint tervben van a Szabadság utca folytatása összekötve azt a Völgy utcával. Az Iskola teret pedig egyirányúsítani fogják mivel sokan menekülő útnak használják (ott lakók kérése). De igaz főleg 7-8 óráig zsúfolt csak az iskola végett.

  24. anemo szerint:

    Hindenburg: azt úgy hívják Arany János utca!

  25. anemo szerint:

    Egyébként amióta lebetonozták az Arany Jánosra merőleges kis utcákat (Tompa, Vörösmarty, Tárház stb.), azóta tervezik ezt.. volt aláírásgyűjtés is, mert még csatorna sincs

  26. lolka szerint:

    Hindenburg:
    2010. április 06., kedd 11:01-kor
    Sok logikát nem látok benne, sőt semmit, mert akkor a Völgy utcánál torlódnának az autók és még több lakosnak okoznának bosszúságot, nem beszélve a keresztező utcákról. GERINC ÚT!!

  27. Hindenburg szerint:

    Iloka: Na igen a Gerinc út! Mióta is ígérik? 🙂 Az Arany János folytatása a Tiborc utca ami elég szűk de még mindig föld út. Mondjuk önmagában röhej, hogy Budapesten még vannak föld utak…. Tehát ha ezeket az utakat leaszfaltoznák azért legalább szóródna a forgalom. Nem hiszem, hogy mindenki csak át akar menni Csepelen.
    A kimenő forgalom egyébként is akadályozva van! Pld:Táncsics Mihály utca és Tanácsház utca kereszteződésén lévő lámpa. Mi a fenének az oda? A 71 es kanyarodik ki néha és kész. Vagy Völgy utca Erdő alja út kereszteződése. Ott kapásból két lámpa van egymás után. Holott bőven elég lenne a Völgy és a Kölcsey kereszteződésénél lévő.
    Viszont ahová kéne az Erdőalja és Szt. István út kereszteződése ott nincs. Ugyanis a Szt. Istvánra kikanyarodni nem egy egyszerű feladat főleg ha még szemből a domb utcából is akar valaki jönni.

  28. lolka szerint:

    Hindenburg:
    2010. április 06., kedd 22:30-kor
    Amikor pár éve a Martinászt egy irányosították, a Tiborc utcaiak szaladgáltak fűhöz-fához, hogy tegyenek ki nekik “mindkét irányból behajtani tilos” táblát, azt hitték, hogy most minden forgalom ott fog menni azon a kis gödrös pocsolyás utcán…

Itt lehet hozzászólni !