Megszerezte a Blikk a rendőrkapitány tanúvallomását

Blikk

Császár Mihály

A volt kerületi főzsaru, Császár Mihály hétoldalas tanúvallomását megszerezte a Blikk. A kapitány az iskolában történt sikkasztásról először saját házában hallott, amikor meglátogatta őt Takács és Deme.

– „Taki bácsi félrevonult velem, és azt mondta négyszemközt, hogy baj van Demével. Szerelmes, elbassza az iskolát. Én még kérdeztem is tőle viccesen, mi van, irigy vagy? Ekkor ő komolyra fordította a szót, és azt tűnt ki a hangjából, hogy foglalkoztatja a helyzet” – áll a jegyzőkönyvben.

A jegyzőkönyvből kitűnik az is, mielőtt az igazgató felvette volna K. Tamást, kikérte Császár véleményét, aki támogatta az ötletet. Arra a kérdésre, hogy tett-e feljelentést nála Takács József, a következő választ adta Császár:

– „A gyilkosság napján délelőtt járt nálam Takács József, talán tíz óra körül. Elmondta, hogy kirúgta Demét, továbbá hogy Tamás is megy. Megkapta tőlem annak a volt körzeti megbízott rendőrnek az önéletrajzát, akit én már korábban ajánlottam Tamás távozása kapcsán. Demével kapcsolatban elmondta, hogy Deme ellen feljelentést szándékozik tenni. Sikkasztás miatt, mert úgy tűnik, hogy két-három millió forinttal nem tud elszámolni. Például benzinpénz és más kiadások. Amikor mondtam Takács Józsefnek, hogy akkor jöjjön velem, és tegye meg a feljelentést, felvesszük, akkor azt mondta, hogy még elmegy az alpolgármesterhez, és másnap visszajön”.

A kihallgató tisztek arra is kíváncsiak voltak, hogy telefonált-e Császárnak a gyilkos. „Nem tudok erről nyilatkozni, hogy K. Tamás hívott-e vagy sem. Amennyiben hívott, akkor a szükséges intézkedést nyilvánvalóan megtettem. A telefonok híváslistája kimutatja ezt” – szólt a válasz.

A jegyzőkönyvvel kapcsolatban Császár Mihály nem akart nyilatkozni.

Forrás: Blikk

17 hozzászólás “Megszerezte a Blikk a rendőrkapitány tanúvallomását” bejegyzésre

  1. Hugi szerint:

    Az a rendõrség, ahonnan a tanúvallomások így szivárognak, egy kalap sz@rt sem ér.

  2. Gigi szerint:

    Egyetértek!

    De azt is vedd figyelembe, hogy a Blikk éppenséggel nem szentfazék!

    És addig még akár hihető is lenne a történet, hogy miről beszélt CSM TJ-vel. De ha valamiről nem nyilatkozik, mert arra vár, hogy találnak-e a nyomozók bizonyítékot vagy sem, az több mint átlátszó!

  3. Jeniszej szerint:

    Valaki megint nem mond igazat, miután meghallgattam a trágár szavakat használó rendőrfőnök telefonját. Akkor abban a telefonbeszélgetésben mást állított. Üveg bor, meg kártyapartiról – szolt a beszélgetés.

  4. Jeniszej szerint:

    Kedves ADMIN nem ártana szelektálni a hírek forrását. 🙂

  5. bögöly szerint:

    A jegyzőkönyv kiszivárogtatásáért azonnal eljárást kell(ene) indítani az ügy rendőrségi előadója ellen!

    Császár emlékezete szelektív. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy a T. Ügyészség (ügyészségi nyomozók) megvizsgálják-e, hogy nem egy előző találkozásról beszél-e az exkapitány?

    NEVEZETESEN: INFORMÁCIÓK SZERINT, TAKÁCS JANUÁR 5-ÉN IS BESZÉLT A TERVEZETT FELJELENTÉSRŐL A CSEPELI RENDŐRKAPITÁNNYAL. AKKOR KÉRHETETT TANÁCSOT AZ ÜGGYEL KAPCSOLATBAN, AMIT MOST CSÁSZÁR A GYILKOSSÁGOK NAPJÁN TÖRTÉNT TALÁLKOZÁSNAK TŰNTET FEL.

    VAJON ELJUT EZ AZ INFORMÁCIÓ AZ ÜGYÉSZSÉGI NYOZÓKHOZ? UGYANIS, HA KÉT TALÁLKOZÓRÓL VAN SZÓ, AKKOR CSÁSZÁR VÉDEKEZÉSE MEGDŐLNI LÁTSZIK. AKIK ISMERTÉK TAKÁCSOT, S TUDTÁK, HOGY ELLENLÉPÉSEKRE KÉSZÜL DEMÉÉKKEL KAPCSOLATBAN TUDHATNAK ERRŐL.

    MÁS: MEGHALLGATJÁK-E OROSZ FERENCET, HOGY A GYILKOSSÁG NAPJÁN HÁNY ÓRAKOR VOLT NÁLA TAKÁCS, AMIKOR AZ ALPOLGÁRMESTER SZERINT IS A KÉSŐBBI ÁLDOZAT KÖZÖLTE VELE, HOGY INDUL MEGTENNI A FELJELENTÉST? AZUTÁN CSAK ÖSSZE KELL VETNI AZT AZ IDŐPONTOT TAKÁCS RENDŐRSÉGRE TÖRTÉNŐ BELÉPÉSÉNEK IDEJÉVEL, S MINDJÁRT KIDERÜL, IGAZAT MOND-E CSÁSZÁR?

    PERSZE AZ ÜGYÉSZSÉGI NYOMOZÓK EZT BIZONYÁRA NÁLAM JOBBAN (???) TUDJÁK.

  6. Gigi szerint:

    Ebben reménykedünk…

  7. Jeniszej szerint:

    🙂 A blikk ügyes hírszerzőit kellene alkalmazni a titkos szolgálatoknál. – Vagy nagyon ügyesek, vagy sok lóvéjuk van.
    🙂

  8. Jeniszej szerint:

    Azt mondják a hét végén megint, lehűl a levegő. 🙁

  9. bögöly szerint:

    A szövevényes ügyben az már kiderült (bármennyire is tagadja Császár), hogy régről ismerte, s kifejezetten jó kapcsolatban állt az ex-csepeli rendőrkapitány Kunnal.
    Vajon azt vizsgálták-e a rendőrök, s most figyelmet fordít-e erre az ügyészség, hogy milyen viszonyban volt Demével?
    Ha még ezt nem tették meg, javaslom kutakodjanak. Érdemes.

  10. ????? szerint:

    bögölynek üzenem:NEVEZETESEN:
    INFORMÁCIÓK SZERINT, TAKÁCS JANUÁR 5-ÉN IS BESZÉLT A TERVEZETT FELJELENTÉSRŐL A CSEPELI RENDŐRKAPITÁNNYAL. AKKOR KÉRHETETT TANÁCSOT AZ ÜGGYEL KAPCSOLATBAN, AMIT MOST CSÁSZÁR A GYILKOSSÁGOK NAPJÁN TÖRTÉNT TALÁLKOZÁSNAK TŰNTET FEL.

    Én is úgy tudom, hogy jan. 5.-én már találkozott Császárral, (tanácsért?! ÉS EGÉSZ BIZTOS NEM CSÁSZÁR LAKÁSÁN!)és 7.-én ment feljelenteni!

  11. bögöly szerint:

    ?????-nek

    Úgy van.

  12. fiandre szerint:

    Remélem már sikerült a zseni rendőröknek kideríteni, honnan és mikor tűnt el a rendőrségi parabellum PA 63-as?!

  13. fiandre szerint:

    Ja, és kitől…

  14. újságíró szerint:

    bögölynek üzenem:
    Újságíróként foglalkozom a csepeli kettős gyilkossággal, próbálok felkutatni olyan embereket, akiknek információjuk lehet az ügy hátteréről. Ha meg tudna osztani velem háttérinformációkat, esetleg volna ötlete, merre lenne érdemes keresgélni, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot az erre a célra létrehozott ujsagirocsepel@freemail.hu címem. Természesen, ha erre szükség van, Önnek mint forrásnak az anonimitását illetve beazonosíthatatlanságát garantálnám. Köszönöm!

  15. ????? szerint:

    bögölynek üzenem: ha lehet ne menjen bele semmiféle háttérinfomációba. Az csak kavarás!!

  16. bögöly szerint:

    T. Újságíró!
    A konspirációt én már akkor megtanultam, amikor Ön még arra a bizonyos edényre sem tudott ráülni. Úgyhogy ne reménykedjen! Ha pedig nem tudja, hogy merre kell keresgélni, nincs háttérinformációja, vagy ötlete, ne foglalkozzon az üggyel, vagy legalább ne ilyen módon próbáljon információt szerezni. Sajnálom.

  17. Jeniszej szerint:

    Kíváncsi leszek beváltja e deme az ígéretét? Lesz Csepelen csuszlág ügy. 🙂

Itt lehet hozzászólni !