Robbanások egy üzemanyagtartályban Csepelen

Inforadio.hu

Hegesztés közben kigyulladt egy 5 ezer köbméteres üzemanyag tartály a Mol csepeli telephelyén – közölte az InfoRádióval a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Molnár Péter elmondta, nagy erőkkel, 4-es kiemelt riasztással vonulnak a helyszínre, ahol hat vízsugárral és egy vízűágyúval kezdték oltani a tüzet. Hamarosan 100 tűzoltó 25 autóval vonul ki a helyszínre – tette hozzá. A helyszínen több hasonló méretű tartály is van ezért a tűzoltóknak körültekintően kell eljárniuk – közölte a szóvivő. Szólt arról is, hogy a baleset a Petróleum utcában egy félreeső helyen történt, ezért útlezárásra és forgalom elterelésre nem volt szükség.

Az MTI – Origo.hu beszámolója:

DEGER20070717036

A MOL üzemanyag-tároló telepe Csepelen (Fotó: H. Szabó Sándor)

Száz tűzoltó vonult ki csütörtök délután a csepeli Mol Rt. üzemanyag-tároló telepén történt robbanásokhoz és tűzhöz. Egy ember abban a tartályban tartózkodott, ahol kiütött a tűz. A tűzoltók próbálják kimenteni, de valószínűleg nem élte túl a balesetet.

Két robbanás is történt egy csepeli üzemanyag-tároló telepen, a Mol Rt. telepén a Petróleum utcában csütörtökön délután – közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője. Egy ötezer köbméteres üzemanyagtároló-tartályban keletkezett tűz, az elsődleges információk szerint a tartály körül vagy benne hegesztési munkálatokat végeztek.

A tüzet sikerült eloltani – mondta Molnár az [origo]-nak nem sokkal délután három óra előtt. Az oltásban körülbelül száz tűzoltó vett részt.

Egy ember a tartályban tartózkodott, amikor a tűz keletkezett. Őt a tűzoltók próbálják kihozni, de a szóvivő szerint már biztosan nincs életben. A robbanásban és a tűzben más nem sérült meg, senki sem kellett kitelepíteni sem a telepről vagy a környékéről.

Forrás: Origo.hu

Kiemelték a csepeli robbanás áldozatának holttestét

Kiemelték a csepeli robbanás áldozatának holttestét

Kiemelték a tűzoltók a csepeli Mol-telepen történt robbanás áldozatának holttestét a tartályból csütörtök délután – közölte Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese. Vizsgálják a baleset okait.

A tűzoltók a tartályon a robbanás következtében keletkezett résen jutottak be. A tűz miatt a felismerhetetlenségig összeégett holttestet a tartály falától nem messze találták meg – mondta a sajtóügyeletes.

Csütörtök délután két robbanás is történt a Mol csepeli üzemanyag-tároló telepén a Petróleum utcában. A telepen egy ötezer köbméteres üzemanyagtároló-tartályban keletkezett tűz, az elsődleges információk szerint a tartály körül vagy benne hegesztési munkálatokat végeztek.

Vizsgálják a baleset okait

Tartálytisztítási és karbantartási munkálatok közben történt a robbanás a MOL csepeli bázistelepén csütörtökön; egy ember meghalt – olvasható a MOL közleményében. A baleset a tartályban lévő anyagmaradék eltávolítása során következett be. A munkálatokat egy alvállalkozó kivitelező cége, annak munkatársai végezték.

A tisztítás során a szükséges védőfelszereléseket használták, a tartályban dolgozó munkatárs levegőellátását a szabályok szerint oxigénpalackkal biztosították, valamint a megfelelő létszámú külső szakmai felügyelet is biztosított volt. A robbanás pontos okát a jelenleg is folyó vizsgálat tárja majd fel – közölte a társaság.

Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese azt közölte, hogy a tűzoltók holttestet emeltek ki a tartályból. A tűz miatt a felismerhetetlenségig összeégett holttestet a tartály falától nem messze találták meg – mondta a sajtóügyeletes. A halálos kimenetelű baleset tényét az olajtársaság is megerősítette közleményében.

Csütörtök délután két robbanás is történt a MOL csepeli üzemanyag-tároló telepén a Petróleum utcában. A telepen egy ötezer köbméteres üzemanyagtároló-tartályban keletkezett tűz. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője azt mondta, a tűzoltók 4-es riasztási fokozatban vonultak ki. Kiürítésre, kilakoltatásra azonban nem volt szükség.

Forrás: Metropol

9 hozzászólás “Robbanások egy üzemanyagtartályban Csepelen” bejegyzésre

  1. nem jani szerint:

    Viszont állítólag valakit ki kell menteni, mert körbevette a tűz.

  2. Tamási Juli szerint:

    De hol van ez a telep? Nem tudom hova tenni…

  3. Csepelke szerint:

    Szabadkikötő

  4. ááááááááááááááááááá szerint:

    A putri “negyed” mellett a HÉV túloldalán a Szent Imre és a Szabadkikötő megálló között

  5. Tamási Juli szerint:

    Értem, köszi 🙂 Arra ritkábban járok …

  6. Jeniszej szerint:

    Miközben folyik a tűzoltás a hazudozós MSZPÉSEK és aktivistái szórólapokkal, árasztják el egész Csepelt.
    “HAZUDOZÓ BOTRÁNYHÖSNEK KIÁLLTVA KI a FIDESZ KÉPVISELŐ JELŐLTEKET. – NÉMETH SZILÁRD ÉS BORBÉLY LÉNÁRD jelölteket.
    Közlik tényként, hogy az ügyészség nyomozást rendelt el ellenük.
    Úgy elfogott a röhögés de úgy.

  7. lolka szerint:

    Sajnos egy ember meghalt állítólag a balesetben…

  8. Tamási Juli szerint:

    🙁 🙁
    Nem jó hír…

  9. Csepeli XXI szerint:

    délután fél öt előtt érkezett a hír, hogy kiemelték a tűzoltók a holttestét a tartályból. Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese szerint a tűzoltók a tartályon a robbanás következtében keletkezett résen jutottak be. A tűz miatt a felismerhetetlenségig összeégett holttestet a tartály falától nem messze találták meg – mondta a sajtóügyeletes.

Itt lehet hozzászólni !