Fidesz: a kormánynak kellett volna dönteni az idegen gépekről

TV2 Tények

Az Országgyűlésnek vagy a kormánynak kellett volna döntenie arról, hogy egy idegen gép Magyarországra repülhet-e, legalábbis a Fidesz szerint.

Azt mondják, a közlekedési és a honvédelmi miniszternek is le kellene mondania. A kormány szerint azonban nem lesznek politikai következményei az ügynek. A légi közlekedési igazgatót viszont felfüggesztették, négy dolgozó ellen pedig fegyelmit indítottak.

Az izraeli gépek múlt hét szerdán repültek be Magyarországra. Törökországon, Bulgárián és Románián keresztül érkeztek és a Ferihegyi reptéren a beton érintésével átstartoltak, legalábbis erre kértek engedélyt. A Honvédelmi Bizottság keddi ülésén a közlekedési miniszter azt mondta nem tartották be a jogszabályokat az izraeli gépek berepülésénél. Ugyanis, az engedély kiadása előtt nem kértek előzetes véleményt a katonai titkosszolgálatoktól.

Szerdán felfüggesztették a légi közlekedési igazgatót, illetve négy kollégája elleni fegyelmi vizsgálatot indított. Fegyelmi vizsgálatot indítottak a nemzeti közlekedési hatóság elnöke ellen is

A Fidesz szerint azonban nem elég. Demeter Ervin azt mondja, szerinte több ponton is mulasztottak. A kormányszóvivő azt mondta, több esetet vizsgálnak. Azt ellenőrzik, hogy hány esetben nem tartották be a légügyi kormányrendeletet.

Forrás: TV2, Tények

3 hozzászólás “Fidesz: a kormánynak kellett volna dönteni az idegen gépekről” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Melyik ország vámosai, biztonsági szolgálata ellenőrizte a gép felszerelését?
    Eredetiség vizsgálatot ki folytatta le? 🙂

  2. Jeniszej szerint:

    NÁTO ellenőrei talán a gépen tartózkodtak, mert talán így érthető volna a kémrepülő gépek a védelmi vonalon belüli szabad gyakorlatozása, békére vágyó szabad országaink felett. 🙂

  3. Vátesz szerint:

    Miattam beszél napok óta erről a média, bizonyítottan én írtam először az iráni támadásra való felkészülés lehetőségéről, s én írtam nyílt levelet az iráni nagykövetnek.
    Vátesz: 2010. március 20., szombat 22:29-kor http://csepel.info/?p=8533#comment-49382
    VALÓBAN GYAKORLATOZNI JÖTTEK, semmi sem bizonyítja jobban ezt annál, hogy NEM SZÁLLTAK LE!!! A gyakorlat célja: elrepülni egy meglehetősen nagy távolságra szárazföld felett, majd visszarepülni a kiindulási pontra. Valószinűnek tartom, hogy a légi folyosókban történő maradást, kizárólag saját vizuális észlelésük, fedélzeti műszereik és legfeljebb katonai célú műholdakkal való passzív kapcsolat alapján végezték. A földi irányítópontokkal legfeljebb a személyzet egy külön tagja tartott alibikapcsolatot, ezenkívül nem használták a légiirányítás által adott információkat, a folyosókon található irányadókat, stb.
    A LÉNYEG SZERINTEM A KÖVETKEZŐ: A PILÓTÁK SZÁMÁRA ISMERETLEN, SZÁRAZFÖLD FELETTI ÚT MEGTÉTELE, TANKOLÁS NÉLKÜL ODA-VISSZA, ELEINTE SEMLEGES TERÜLET MAJD ELLENSÉGES TERÜLET FELETT, KISUGÁRZÁS NÉLKÜLI, AZAZ PASSZÍV MÓDON RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ NAVIGÁCIÓ ALAPJÁN!!!
    KÖRZŐBE FOGVA IZRAEL-MAGYARORSZÁG TÁVOLSÁGOT, A CÉLPONT: IRÁN!!! Copyright Vátesz.
    Orosz József Kontrája, az m1 azeste-je, az m1 híradó, stb. mind azzal foglalkozik, lehetséges-e, hogy az izraeliek a magyar légtérben Irán megtámadására gyakorlatoznak. Lehetett lefitymáló megjegyzéseket hozzáfűzni az eszes parasztgyerek nyílt leveléhez, amit a budapesti iráni nagykövetnek írt, a lényeg viszont az hogy alaposan felkavarta a szart, bűzlik a szocliberálisfideszes Izrael-barátság!
    Ahogy ígértem, a nagy durranás egy héttel a választás előtt következik! Vigyázó szemetek Váteszre vessétek!
    Olvasónk nyílt levele Ali Reza Ayrvsh részére: A célpont Irán!
    2010. március 21. 09:10 http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=28046#hsz

Itt lehet hozzászólni !