Egyeztetést kezdeményezett Borbély Lénárd polgármester a csepeli HÉV-ről

Csepel.info

Minisztériumi egyeztetést kezdeményezett Borbély Lénárd csepeli polgármester, miután egymásnak ellentmondó információk jelentek meg a híroldalakon a HÉV-szerelvények ritkításáról – értesült a Csepel.info.

Múlt héten kedden jelentette be a HVG, hogy “brutális járatritkítást tervez az állam a gödöllői, csepeli és ráckevei HÉV-vonalon, mert nincs elég forgalomképes kocsi”. Mivel ismert, hogy a HÉV-szerelvények elöregedtek, és vannak közöttük olyanok, amelyek ötven éve állnak forgalomban, a lap információit széles körben átvették más híroldalak is. A MÁV-HÉV ugyanakkor cáfolta ezeket az állításokat. Szintén cáfolták ezeket a híreszteléseket Borbély Lénárd polgármester érdeklődésére: “azt az információt kaptam a Kormány részéről, hogy az Építési és  Közlekedési Minisztériumban semmilyen döntés nem született ebben a tárgyban, ezáltal esetleges járatváltozásról sem döntöttek” – áll a polgármester közösségi oldalán olvasható levélben, melyet Vitézy Dávidnak írt.

“Csepel polgármestereként kiemelten fontos számomra és az Önkormányzatunk számára a csepeli HÉV  (H7) ügye, ezért várjuk a kerületünkben közlekedő elavult szerelvények belátható időn belül megújítását, hiszen ez régi adósság a csepeli lakosok felé. Ennek a további részleteiről egyeztetést kezdeményeztem az illetékes minisztériummal” – fogalmaz Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !