“Őszintén”, de úgy hazudik a csepeli ellenzék, mintha nem lenne holnap

Csepel.info

Furcsa csapat: úgy kamuznak, mintha kötelező lenne

A húsvéti elcsendesedés és ünnepi hangulat jegyében terjesztik ezekben a napokban Dukán Andrásnak, az MSZP-DK-Momentum polgármester-jelöltjének a kampányújságát. Bár senki nem tiltja, hogy a pártok igazat írjanak, úgy állt be Dukánék csapata a Németh Szilárd húsvét előtti gyűlöletkeltése mellé, mintha nem csak a rezsibiztos pénzét fogadnák el a reklámozásukra, hanem a politikai tanácsait is.

Dukán András egyik állítása szerint 111 millió forintot adott a csepeli polgármester Németh Szilárdnak. Csakhogy ilyen nem történt. A csepeli önkormányzat adott volna 111 millió forintot a Csepel SC-ben sportoló fiataloknak, ám átláthatóságot kért cserében. Ezek után a Csepel SC tárgyalás nélkül visszautasította a támogatást, vagyis egy forintot sem kaptak.

A csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumot a kormány és az egyházak részéről senki nem akarta állami vagy egyházi tulajdonba vonni. Így elutasítani sem volt mit. Nemhogy kétszer, ahogy a kampánylap állítja, hanem egyszer sem. A gimnáziumot teljesen felújította a kormány, amitől nem megvédeni kellett: a szándék és az eredmény azt mutatja, hogy a Jedlik az ország egyik legszebb gimnáziuma lett.

A demokratikus országokban minden közgyűlésben van ellenzék és ellenvélemény. Ez nem Karácsony Gergely ellehetetlenítése, mint azt Dukán kiadványa állítja, hanem a demokrácia működésének alapja. Kicsit abszurd, hogy éppen egy ellenzéki párt polgármester-jelöltje nem tudja elfogadni az ellenvéleményt. Ilyen nézetekkel akar polgármester lenni?

Miközben Dukán András és Németh Szilárd jelöltjeit pártok jelölik és ajánlják, a csepeli polgármestert és csapatát civil egyesület indítja a választáson. Információink szerint a polgármester civil szervezetének egyetlen olyan tagja és jelöltje sincs, aki bárhol párttag lenne. A polgármesterrel szemben felállt, és közpénzből működő Fidesz-DK-MSZP-Momentum koalíció emellett egyetlen alkalommal sem tudta bizonyítani, hogy a polgármester szervezetét az önkormányzat etikátlanul vagy törvénytelenül, akár csak egy forinttal támogatná. Pedig a pártok közérdekű adatkérések tucatjait nyújtották be és kapták meg eddig is.

A veszélyhelyzet alatt Karácsony Gergely főpolgármester és sok polgármester döntött egymagában vagyongazdálkodási kérdésekben, amik hozzátartoznak az önkormányzatok működéséhez. Borbély Lénárd polgármester azonban még ezeket a döntéseket is megvitatta a csepeli pártok, így a Fidesz-DK-MSZP-Momentum képviselőivel. Lapunk úgy tudja, hogy a pedagógusszálló értékesítésével kapcsolatban a pártok részéről nem jelezték, hogy bármilyen ellenvéleményük lenne ezzel – és más döntésekkel – kapcsolatban. A polgármesternek emellett nincs építései vállalkozója. Még az a mondat sem stimmel, hogy Németh a saját alapítványának játszotta át a sportpályát, mivel a Csepel SC-t (nem egy sportpályát, hanem az összes ingatlant) közpénzből és hivatalosan vette meg a rezsibiztos.

Végül az az állítás sem felel meg a valóságnak, hogy Tarlós István állította volna le a csepeli gerincút építését. Mivel ezt 2019-ben tette meg Karácsony Gergely, méghozzá közvetlenül a hivatalba lépése után, ebbe Tarlós Istvánnak nem volt semmilyen beleszólása.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !