Nyílt levélben válaszolt Németh Szilárdnak a csepeli polgármester

Csepel.hu

Nyílt levélben válaszolt Borbély Lénárd csepeli polgármester Németh Szilárdnak, aki a választási törvények alapján – mint kiderült – tálcán kínálta volna fel a XXI. kerületet az ellenzéki pártoknak.

A polgármester nyílt levele az alábbiakban olvasható.

“Németh Szilárd, a csepeli Fidesz elnöke a baloldal hatalomra kerülésének megakadályozására hivatkozva egy politikai paktum tervét üzente meg nekem. Amennyiben ezt a paktumot megkötnénk, tálcán kínálnánk fel Csepelt azoknak a pártoknak, akik visszarepítenék a kerületünket a múltba, a 2010 előtti világba.

Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy amikor ez az „ajánlat” a sajtóban nyilvánosan megjelent, a csepeli Fideszhez köthető internetes felületeken folyamatosan és megállás nélkül az Önkormányzat vezetését és a csepelieket támadták. Sőt, a mai napig hozzájuk köthetően finanszírozzák a Momentum-DK-MSZP polgármester-jelöltjének népszerűsítését. Mindezt annak ellenére, hogy a „javaslat” szerint „nem kampányolunk egymás ellen és nem fogunk össze a baloldallal”.

Végül, de nem utolsósorban, a csepeli Fidesz képviselői a kerület érdekében megegyezést kereső költségvetési egyeztetéseink végén nem emeltek kifogást az elfogadás ellen, azt támogatták. Ennek ellenére másnap, a képviselő-testületi ülésen 6-ból 4 képviselőjük hozzászólás és ellenvetés nélkül – Csepel és az itt élők érdekeivel szemben – nemmel szavazott. Hogyan lehet megállapodni olyanokkal, akik már a legelején nem tartják be az ígéretüket és a saját választópolgáraik érdekei ellen szavaznak?

Továbbra is azon dolgozom, hogy a múlt ne térjen vissza Csepelre, hanem a jövőt építsük közösen a megkezdett úton. Számomra nem létezik elvtelen megalkuvás, mindig Csepel volt és Csepel lesz az első!”

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !