Fideszes politikusok lopkodhatják Csepelen az újságokat

Csepel.info

Itt még be volt dobva az újság

Politikusokat sejtenek a Csepeli Hírmondó című helyi lap tömeges ellopása mögött – értesült városházi forrásból a Csepel.info.

Durvul a kampány, feljelentés tett a csepeli önkormányzat a Csepeli Hírmondó nagy mennyiségben történő és rendszeres ellopása miatt. Ez legutóbb a Kossuth-Zöldfa utcák környékén történt meg dokumentált módon – áll a Csepel.hu oldalon megjelent közleményben. 

…aztán megjelent ez az autó…

„Bejelentést kaptunk, hogy ismeretlenek kivették a Csepeli Hírmondó című önkormányzati újságot a csepeli Kossuth Lajos, Zöldfa és ezeket környező utcák társasházainak postaládáiból. Ezt az újságot közpénzből adja ki Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata. Az újság terjesztése szintén pénzbe kerül. Vagyis az újság szándékos eltulajdonításával lopás történt.” – derül ki a csepeli önkormányzat feljelentéséből. A képek alapján az újságot a megszokott módon bedobták a postaládákba, amit egy férfi kiszedett, majd egy – szintén lefotózott – autóval elvitt. Segítheti a nyomozást, hogy van olyan társasház, amely rendelkezik belső kamerával, így beazonosíthatóvá válhat az elkövető vagy elkövetők – írja a Csepel.hu.

A Fideszhez vezetnek a nyomok

A Csepel.info értesülései szerint a probléma nem új, és egészen konkrétan fideszes képviselőket sejtenek a tömeges újságlopás mögött. Az érintettek gyaníthatóan azért fordulnak a cenzúra eme radikális eszközéhez, mert az újságban leírják a Fidesz-DK-MSZP-Momentum közös szavazásokat. Németh Szilárd képviselői több mint harmincszor szavaztak együtt az ellenzékkel a polgármester ellen, legutóbb pedig a kerület költségvetését buktatta meg a szokatlan nagykoalíció.

…és eltűntek az újságok

Érdekesség, hogy az elmúlt öt évben egyetlen önkormányzati frakció részéről sem érkezett konkrét panasz a Csepeli Hírmondóban megjelent cikkekkel kapcsolatban. Így egyetlen sajtópert sem indítottak és nyertek az önkormányzat lapja ellen. Az viszont látható, hogy sokaknak nem tetszenek az újság beszámolói. Makray Barbara fideszes képviselő például a közösségi oldalán nyíltan bírálja az önkormányzatot, hogy (mióta az ellenzéki pártokkal szavaz) “a tele postaláda mágnesként vonzza a csalókat, betörőket“. Ameddig a fideszes képviselő támogatta a polgármestert, nem volt problémája a postaládába bedobott levelekkel és újságokkal.

A Németh Szilárdhoz köthető egyik hirdetés

A Németh Szilárd Fidesz-alelnökhöz köthető Szigetorszag.info közben fizetett hirdetésekben bombázza a csepeli Facebook-olvasókat: a rezsibiztos vagy Dukán Andrást, az ellenzék polgármester-jelöltjét reklámozza, vagy a polgármestert próbálja befeketíteni különböző, alá sem támasztott vádakkal.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !