Csepeli kosaras sikerek

Csepel.hu

Új fejlemény a csepeli kosárlabdázók életében, hogy az NBI/B-ben szereplő felnőtt női kőbányai egyesületben, az SZPA-HSE-ben hat csepeli kosaras is játszik egy megállapodás alapján, a csapat edzője pedig Szabó Róbert, a csepeli kosárlabdázók szakosztályvezetője.

A férfi szakágban több felnőtt csapat is játszik Csepel-Bontó néven. Az egyik a regionális bajnokságban vívja mérkőzéseit, s jelenleg a dobogón áll.

A férfi C csapat a Budapest bajnokságban szerepel, s az eddigi összecsapásai alapján a középmezőnyben tanyázik. A férfi öregfiúk szintén a Budapest bajnokságban szórják a kosarakat, s a dobogón állnak. Ezek az öregfiúk azonban nem azok a klasszis játékosok, akik 1989-ben utoljára bajnoki címet szereztek a Csepelnek, hanem jóval fiatalabbak, de hát ők is kiöregedtek már. Az U18-as korosztályú fiúk a regionális bajnokság hatodik helyén várják a folytatást, nekik most következik a rájátszás. Az U16-as fiúk veretlenül, holtversenyben vezetik a regionális bajnokságot. Az U14-esek szintén a regionális bajnokságban a dobogó megszerzéséért küzdenek. A fiúk között is akadnak kiemelkedő tudású játékosok. A 15 éves Bartha Koppány tavaly májusban kapta meg az első alkalommal kiosztott Liptai István-emlékdíjat. Az U16-os és U18-as korosztályban, de a felnőttek között is rendre kiemelkedő teljesítményt nyújt, a hasonló korúak között az ország egyik legjobb kosarasa. Ígéretes játékos az egyaránt 15 éves Bányai Bence és Dorner Péter is.

A női szakágban U18, U16 és U14 utánpótláskorú bajnokságokban játszanak a csapatok, de van egy felnőtt együttes is, amely Budapest A csoportjában szerepel. A legtehetségesebb női kosárlabdázók közé tartozik a 15 éves Szabó Anna és a 16 éves Kaltenecker Eszter, akik a felnőttek között is pályára szoktak lépni. Szintén ígéretes játékos a 13 éves Szabó Andrea, aki nemcsak a saját korosztályában segíti a csapatát, hanem az idősebbek között is.

Szabó Róbert elmondta, hogy továbbra is várják az érdeklődőket a kosárlabda szakosztályukba. Jelentkezni a szakosztály Facebook oldalán vagy a csepelkosarlabda@gmail.com címen lehet.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !