Az év legjobb strandröplabdásai

Csepel.hu

A Csepeli Szabadkikötő SE területén működő Strandröplabdázásért Sportegyesület versenyzői és edzői számos díjat nyertek a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) év végi értékelése alapján. Az Év strandröplabda párosa Hajós Artúr és Stréli Bence lett.

Az utánpótláskorú lányoknál a Vasvári Zsófi és Kun Stefánia kettőst, a fiúknál a Tari Bence és Veress Ákos duót ítélték a legjobbnak. A legsikeresebb férfi edző szintén Csepelről került ki: Soós Izsák. „Elnöki különdíjat” kapott Buday Balázs, a Strandröplabdázásért Sportegyesület elnöke.

Az elismerések rangjáról sokat elárul, hogy a strandröplabda olimpiai szám. A csepeli klubnak jó esélye van, hogy legeredményesebb versenyzői a jövő nyári párizsi olimpiát követően már ott lehetnek a világ legjobbjai között. A 23 éves Hajós Artúr és a 22 esztendős Stréli Bence párosa négy felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, s az ifjúsági olimpián negyedikek lettek korábban. Idén az olaszországi Cerviában rendezett versenyen a döntőbe verekedte magát, ami előtte egyetlen magyar párosnak sem sikerült. A szlovéniai Kranjban megnyerték a MEVZA-tornát, ami szintén egyedülálló eredmény. A Vasvári Zsófi és Kun Stefánia páros a thaiföldi U21-es világbajnokságon kilencedik lett, s jól szerepelt a MEVZA-tornákon. A Tari Bence és Veress Ákos duó bronzérmet szerzett az U18-as Európa-bajnokságon Madridban, ezzel ők az első magyarok, akik Eb-érmet hoztak haza.

Az MRSZ díjazta a strandröplabda legjobb edzőit. A női szakágban a Vasvári-Kun párost felkészítő Nagy Krisztinát, míg a férfiaknál a Tari-Veress duót sikerre vezető Soós Izsákot jutalmazták.

Kimagasló eredményeiért szakmai különdíjat kapott a Borbély Boldizsár és Niemeier Lukas kettőse. Nagy bravúrral megnyerték az U22-es, majd az U20-as országos bajnokságot. A határainkon túl is láthattunk tőlük remek teljesítményt, hiszen ezüstérmesek lettek a szlovéniai MEVZA-tornán.

Az MRSZ az “Elnöki különdíjat” Buday Balázsnak ítélte a strandröplabda sportágért tett kimagasló eredményei elismeréseként. Buday Balázs 12 évesen kezdett röplabdázni, s hosszú ideig a Csepel éljátékosa volt. Strandröplabdázóként Rácz Lászlóval négy magyar bajnoki címet szerzett. Méltatásában megemlítik, hogy a válogatott szövetségi kapitányaként és csepeli klubjában is egyre több tanítványa nyújt nemzetközileg is kiemelkedő teljesítményt. A strandröplabda szakág utánpótlása minden túlzás nélkül a legszebb napjait éli nagyban neki köszönhetően.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !