A Csepeli DAC legeredményesebb versenyzőit díjazták

Csepel.hu

A klub soha nem nyert annyi országos bajnoki címet, mint idén: ezúttal huszonegy aranyérmet szereztek a tavalyi tizenegyhez képest. Emellett tizenhárom ezüst- és huszonegy bronzérmmel gazdagodtak.

A szenior versenyzők szintén szépen szerepeltek a hazai és a nemzetközi versenyeken.

Korosztályos válogatott lett Iker Natália, Galsi Laura, Babinyecz Anna. Vágó Zsófia és Szabó Bence a magyar és a Budapest válogatott tagjaként is rajthoz állt. A Budapest válogatott színeiben versenyzett Dévald Boglárka, Tas Nóra, Rudics Luca, Kristál Flóra és Vágó Kata. Minden évben hatalmas teljesítmény kell ahhoz, hogy egy sportoló az „Aranyjelvényes szintet” teljesíteni tudja. Ebben az évben tíz atlétának sikerült ezt elérnie. Név szerint: Dévald Boglárkának, Diemer Annának, Galsi Laurának, Iker Natáliának, Komáromi Ádámnak, Pesti Máténak, Raffay Csanádnak, Szabó Bencének, Szabó Henriettának és Vágó Zsófiának.

Az egyesület utánpótláskorú idei országos bajnokai: Babinyecz Anna, Botos Katalin, Dévald Boglárka, Diemer Anna, Durkó Dávid, Fekete Boglárka, Frigó János. Galsi Laura, Hriczu Kinga, Iker Natália, Komáromi Ádám, Kristál Flóra, Moskola Zsombor, Németh Virág, Németh Zsófia, Pesti Máté, Pintér Nóra, Szabó Henrietta, Tari Tibor, Tari Zoltán, Tas Nóra, Tóth András Kevin, Vágó Kata és Vágó Zsófia.

Az edzők értékelése alapján osztották ki az idei esztendő vándorserlegeit különféle korosztályokban és atlétikai számokban. U12 lányoknál Juhász Dorottya, a fiúknál Sulyok Bálint érdemelte ezt ki. Az újonc lányoknál Németh Virág, a fiúknál Szabó Viktor lett a díjazott. A serdülő lányoknál Vágó Zsófiát, a fiúknál Szabó Bencét jutalmazták. Ifjúsági lányoknál Galsi Laura, a fiúknál Moskola Zsombor végzett az élen. Junior lányoknál Iker Natáliát, a fiúknál Tari Tibort díjazták. Dobó lányoknál a gerelyhajításban, súlylökésben és diszkoszvetésben is eredményes Vágó Zsófiát, a fiúknál a gerelyhajításban és diszkoszvetésben kiemelkedő Szabó Bencét jutalmazták. Ugró lányoknál a magasugrásban és távolugrásban kiváló Diemer Anna, a fiúknál a távolugrásban és magasugrásban eredményes Tari Tibor végzett az élen. A gátfutó lányoknál Dévald Boglárka, a fiúknál Pesti Máté lett a legjobb. A sprintfutó lányoknál Rudics Luca, a fiúknál Komáromi Ádám lett díjazott. A távfutó lányoknál a 3000 méter akadályfutásban kiváló Iker Natáliát díjazták.

A szenior versenyzők is jobban teljesítettek idén, mint tavaly. Egy éve tizenöt, most tizennyolc bajnoki címet szereztek, emellett nyolc ezüst- és öt bronzérmet értek el. A bajnokok: Ardey Zsolt (fedettpályás és szabadtéri magasugrás), Bruck Gyula (gerelyhajítás), Damm József (fedettpályás távolugrás, szabadtéri kalapácsvetés és nehéz kalapácsvetés), Kodácsi József (diszkoszvetés és gerelyhajítás), Králl Péter (fedettpályás 3000 méteres futás), Lakatos Károly (fedettpályás 60 és 200 méteres futás), Lambovics Mariann (súlylökés), Örvendiné Edit (mezei futás és 5000 méteres futás), Zeller Zsolt (fedettpályás 800 és 1500 méteres futás). A Csepeli DAC-ot ketten képviselték a szenior Európa-bajnokságon az olaszországi Padovában. Ardey Zsolt magasugrásban harmadik, Zeller Zsolt 3000 méteres akadályfutásban hatodik lett.

Az edzők értékelése alapján a klub legrangosabb elismerését, a Deák Balázs-díjat a hétszeres magyar bajnok Vágó Zsófiának ítélték oda. Elismerés illeti a klub edzőit, akik a versenyzőket hozzásegítették a sikerekhez: Babinyecz-Tusai Brigitta, Damm József, Diemerné Engi Andrea, Füredi Zsuzsanna, Fehér Gábor, György Szilvia, Raffay Richárd, Tari Tibor és Vágó Imréné klubelnök.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !