Újra igényelhető sóterápiás bérlet Csepelen

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat jóvoltából öt alkalmas sóterápiás bérleteket igényelhetnek a csepeli nyugdíjasok november 20-tól.

Borbély Lénárd polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy a kerületben élő időseket támogassák, programokat biztosítsanak számukra. A korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehetőség nyílik arra, hogy a nyugdíjasok öt alkalommal ingyen vegyék igénybe a Posztógyár utcában található sóbarlangot, ahol kellemes körülmények között élvezhetik a himalájai só kedvező egészségügyi hatásait. Az önkormányzat ezzel is szeretne hozzájárulni az idősek egészségéhez, kellemes időtöltést biztosítani számukra.

Bíró Csilla, a Sóterápium ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta ez a negyedik ilyen jellegű együttműködés a csepeli önkormányzattal. A sóterápia nemcsupán a testi egészséget szolgálja, a szociális kapcsolatokat is erősíti, hisz sokan barátokkal, ismerősökkel érkeznek, így remek találkozási pont. Hűvös, téli időszak következik, sokak túlestek a koronavírus fertőzésen, ezért mindenkinek hasznos a terápia, akár megelőzés, akár gyógyulás szempontjából is.

„Barlangunk jövőre 12 éves lesz. Az elmúlt több mint egy évtized visszaigazolás arra, hogy jó az, amit csinálunk, szeretik az emberek, jószívvel járnak hozzánk. Sokan unokákkal együtt térnek vissza. Bár ez az öt alkalom csak ízelítő, de pont elegendő, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, itt működünk a kerületben, elérhetőek vagyunk. Ugyanakkor pedig arra is, hogy mennyire fontos, hogy az idősek maguk is tegyenek az egészségükért”- tette hozzá Bíró Csilla.

A sóterápiás bérletek november 20-tól igényelhetők a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Házban. A Sóterápiumban előzetes bejelentkezés alapján, időpontegyeztetéssel várják az időseket. A bérletek június 30-áig érvényesek.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !