Fitnesznap Csepelen

Csepel.hu

A részvevők többféle edzésformával ismerkedhettek meg, kipróbálhatták például a zumbát, a gymsticket, a poundot, a crossfitet, déltől pedig Béres Alexandrával tornázhattak.

A programot a Fitt Jövő Alapítvány szervezte, a csepeli önkormányzat támogatta, a rendezvényre Borbély Lénárd polgármester is kilátogatott.

A program során az Aprajafalva Tagóvoda számára adományt gyűjtöttek, a befolyt összegből az intézmény kerékpárvásárlást tervez.

„Ötödik alkalommal került sor a programra, melyre idén is sokan regisztráltak. Legfőbb célunk az volt, hogy változatos mozgásformákkal ismertessük meg a látogatókat és népszerűsítsük a csepeli edzőket” – mondta el Tarnay Zsuzsi és Mag Barbara, a Fitt Jövő Alapítvány vezetői, a program szervezői. „A rendezvény jó alkalom volt arra, hogy a résztvevők megtalálják azt az edzőt, sportágat, mely leginkább közel áll hozzájuk, az itt bemutatott valamennyi mozgásforma elérhető a kerületben. Úgy alakítottuk ki a programot, hogy a húszperces bemutatóórákhoz minél többen csatlakozzanak. Újítás volt, hogy a rendezvény szórólapján az edzők elérhetőségei is szerepeltek”‒ tette hozzá Tarnay Zsuzsi.

A Cross Power Fitness is bemutatkozott, sokan próbálták ki az edzést, melyet Hudákné Farkas Lívia fitneszinstruktor tartott. „Amikor öt évvel ezelőtt elkezdtem ezzel a sportággal foglalkozni, még gyerekcipőben járt itthon. Kiváló mozgásforma, melyben látványos fejlődés érhető el, az egész testet átmozgatja. Nagy öröm, hogy a szervezők felkértek, hogy vegyek részt a programon. Csepelen mozgalmas sportélet van, a kerület vezetése támogatja, hogy az emberek egészségesen éljenek, próbáljanak rendszeresen mozogni, foglalkozzanak önmagukkal.”

Béres Alexandra fitneszedző, egykori Európa- és világbajnok sportoló déltől tartott órát, az ötvenperces edzéssel jól megmozgatta a résztvevőket. „Az egészséget sokan értéknek tekintik, de mégsem jutnak el odáig, hogy ezt a gyakorlatban, a mozgás, a tudatos táplálkozás szintjén is megvalósítsák. Járom az országot, találkozom, beszélgetek emberekkel, úgy látom, hogy különbözőképpen éljük meg a járvány utáni helyzetet. Vannak, akiknek a járvány nyitotta fel a szemét, rájöttek, mennyire fontos az egészség védelme, és vannak olyanok is, akiket a járvány szakított ki az edzésekről. Mindennapi kifogásaink, valós élethelyzeteink is nehezítik, hogy rászánjuk magunkat a sportra. Ez a mai program egy nagyszerű lehetőség, hisz a résztvevők érzik, mekkora energiák összpontosulnak. Ez nem csak azért jó, mert együtt vagyunk, de a közös edzés óriási lendületet is ad, ami hónapokig kitart” ‒ mondta.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !