Világkupa döntőbe jutottak az Island Rock Csepel táncosai

Csepel.hu

Az Akrobatikus Rock and roll Világszövetség 2023. október 14-én Ljubljanában, Világkupa fordulót rendezett. 11 ország, több mint 600 versenyzője mérte össze tánctudását, köztük 22-en az Island Rock Csepel sportolói, akik 4 kategóriában szereztek indulási jogot, hogy Magyarországot képviseljék ezen a versenyen.

A magas nevezési létszám miatt, több körben kellett bemutatni a formációknak, párosoknak koreográfiájukat, hogy eljuthassanak a döntőig. Az egyesület versenyzői fantasztikus táncaikkal meggyőzték a pontozókat, így 3 kategóriában is sikerült döntőbe kerülniük.

A világkupa döntőjében 5. helyezést ért el a Non Stop ladies kisformáció – Ambruzs Kinga, Gergely Laura, Kecskés Melinda, Keserű Dorottya, Molnár Lilla, Németh Hanna, Vághy Szonja. Ezt a kategóriát először rendezték meg WRRC szinten, 28 formáció között érték el a lányok ezt a nagyon értékes helyezést.

  1. helyezett lett Nagy-Végvári Lilien – Homán Gergő (Island Rock – Pink Panters) junior páros, a legnépesebb (40 induló) kategóriában.

Egyesületünkben Lilien az első, aki világkupán páros kategóriában döntőbe került.

  1. helyezést szerzett a Step up – Bodorovics Petra, Faddi Flóra, Huszti Emili, Korényi Kata, Kecskés Zsanett, Nagy-Végvári Lilien, Rafael Regina, Ritzl Nikolett, Simon Panka, Soós Panna, Szabó Patrícia, Vanek Lotti, Werni Emma, Zöldági Hanna – 16 girls nagyformáció között.

Magyar Bendegúz – Fábián Zsanett (Island Rock – Magic) egy fantasztikus első fordulóban elért 10. helyezés után, a negyed döntőben egy akro hiba miatt, a 30. helyen fejezték be a világkupát Main Class Contact Style kategóriában.

Edzők: Oravecz Zsófia, Tramontini Bianka, Tramontini Péter

Videók:

Non Stop – https://www.youtube.com/watch?v=uB6yxXvYnzk

Nagy-Végvári Lilien – Homán Gergely – https://www.youtube.com/watch?v=7dDoLvUVcdo – a videó első percében az öröm pillanatai láthatók, amikor megtudták, hogy bejutottak a döntőbe

Step up – https://www.youtube.com/watch?v=Y22FijhApf4

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !