Hajókirándulás és közös ebéd az Idősek Világnapján

Csepel.hu

Az idősek világnapján csaknem hatszáz nyugdíjas vett részt azon a hagyományos hajókiránduláson és kicsivel többen az ezt követő díszebéden és műsoros programon, amelyet a csepeli önkormányzat szervezett.

A vendégeket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.

A Szent Imre térről egy tucat különbusz szállította a kirándulásra jelentkezőket a Szabadság híd közelében horgonyzó Zsófia hercegné rendezvényhajóhoz. A vendégeket uzsonnával és korlátlan mennyiségű üdítőitallal fogadták. Többen kisebb társasággal érkeztek, mások gyorsan ismerősökre, barátokra leltek, hamar oldódott a hangulat. Hadnagy Andrea énekesnő folyamatosan ismert dalokat adott elő, erre jó páran táncolni kezdtek. A csepeli rendőrkapitányság néhány munkatársa is a fedélzeten volt, akik szórólapon hívták fel a figyelmet a trükkös telefonos banki csalókra, mert éppen a nyugdíjaskorúak azok, akiket a leggyakrabban próbálnak becsapni. Ami a legfontosabb: gyanús telefonhívás esetén senki ne adja meg személyes adatait és soha ne utaljon pénzt a telefonon jelentkező csalóknak!

A vendégeket az ÁMK tornacsarnokában terített asztalok fogadták délután. Akkor már 621-en voltak, mert a kirándulókon kívül a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesületének tagjai is megérkeztek. Borbély Lénárd újabb köszöntőjében megemlítette, hogy számára azért is emlékezetes ez a nap, mert 2010 októberében nyerték meg az első választást. Számszerűleg az idősek napja a legnagyobb rendezvény Csepelen, és rengeteg ismerős arccal találkozott, hasznos tapasztalatokat szerzett a beszélgetések során. Az eltelt években csaknem hatvan hajókirándulást szerveztek összesen. „Hálával, tisztelettel tartozunk Csepel legtapasztaltabb polgárainak, akik sokat tettek a kerület fejlesztéséért. A nyugdíjasok az egyik legfontosabb közösséget alkotják a kerületben. (…) A polgármestert többnyire kritizálni szokták, de ma sok biztatást, ösztönzést kaptam, ami jólesett. Jövőre lesz az önkormányzati választás, s gyakran kérdezik tőlem: mik a szándékaim? A válaszom az, hogy folytatnám a kerület érdekében megkezdett munkát, fejlesztéseket úgy, ahogy eddig tettük. Továbbra sem építjük be a Kis-Duna-partot. A világlátásom nem változott, nekem kizárólag Németh Szilárddal van vitám. A Fidesznek már nem vagyok tagja, de Csepel közösségének igen. Tehát indulok a választásokon a polgármesteri posztért a Közösen Csepelért Polgári Egyesület színeiben” – mondta Borbély Lénárd.

Ezt követően Sipos Péter és Körmendi Péter szórakoztatta a közönséget énekkel és muzsikával, a vendégek egy számottevő része pedig fáradhatatlanul táncolt.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !