Aranylakodalom Csepelen

Csepel.hu

Nyolc házaspár erősítette meg újra 50, illetve 60 évvel ezelőtt tett házastársi esküjét a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében.

A ceremónia elején a párok közös életét, megismerkedésük rövid történetét hallgathatták meg a jelenlévők. Ezt követően Borbély Lénárd polgármester mondott köszöntőt. Kiemelte, a most ünneplő házaspárok követendő példát, utat mutatnak a fiatalabb generációk számára.

A részvevők szerencsések, de nemcsak azért mert ilyen hosszú idő adatott meg együtt, hanem azért is, mert ez az idő hatalmas türelemre tanít. „Önök egy olyan korban születtek, amikor az értékeket nem kellett megmagyarázni, hisz a család egy férfi és egy nő házassága, melyből a remények szerint minél több gyermek születik.” Végül gratulált a pároknak életútjukhoz, az együtt töltött hosszú évekhez.

A házaspárok ezt követően a polgármester előtt erősítették meg évtizedekkel ezelőtt tett házassági fogadalmukat. Ötven éve fogadott örök hűséget egymásnak: Berta Béla és Berta Béláné, Sallai József András és Sallai József Andrásné, Szabó Zoltán Mihály és Szabó Zoltán Mihályné, Bóta László és Bóta Lászlóné, Havellant Albert Attila és Havellant Albert Attiláné

Hatvan éve mondta ki egymásnak a boldogító igent: Meszesán Mihály és Meszesán Mihályné, Fehér Imre és Fehér Imréné, Piros Albert és Piros Albertné.

A házaspárok a jeles nap emlékére ajándékot vehettek át a polgármestertől, majd pezsgővel koccintottak. Az eseményt állófogadás zárta.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !