Fókuszban a biztonság utazás idején is!

Csepel.hu

Csak azokkal osszák meg, hogy elutaznak, akikkel feltétlenül szükséges, illetve akik távollétük alatt segédkeznek otthonuk védelmében!

Távollétükről ne osszanak meg adatokat, képeket semmilyen internetes felületen, illetve közösségi oldalon, mivel ezek árulkodóak lehetnek!

Amikor elhagyják, otthonukat mindig gondosan zárják be az ajtót, az ablakokat! Célszerű modern zárrendszert alkalmazni, amely nagyban megnehezítheti a betörők dolgát. Ha van rá lehetőség alkalmazzanak időzített kapcsolót, amely beüzemeli a világítást vagy a TV készüléket! Ha van, használjanak riasztóberendezést! Figyeljenek a kert rendezettségére. Ne hagyjanak a ház körül olyan tárgyakat, amelyek megkönnyíthetik a lakásba való bejutást!

Kérjék meg a szomszédokat, vagy valaki megbízható személyt, aki kiüríti a postaládát, kiteszi, majd visszateszi a kukát a szemétszállító napokon.

Otthonunk biztonsága érdekében nem elég csak egyéle védekezési módot alkalmazni. Ez azért fontos, mert minél több eszközt és módszert vesz igénybe, annál jobban csökkenti az esélyét annak, hogy betörhessenek Önhöz!

Tökéletes védelem nincs, tehát 100%-os biztonság nem létezik. Komplex Vagyonvédelemről akkor beszélünk, amikor egy adott vagyonvédelmi feladathoz a mechanikus, az élőerős és az elektronikus vagyonvédelmi eszközök megfelelő arányban kerülnek alkalmazásra. Összeségében elmondható, hogy a hatékony vagyonvédelem csak összetett módon biztosítható.

Egy kicsivel több összeg befektetésével olyan kamerát vásárolhatunk, ami még mindig olcsó, mégis működőképes, felvétel rögzítésére és megfigyelésére alkalmas. A biztonsági kamera rendszerekkel lehetőségünk van élőképek, megnézésére, bizonyos helyek megfigyelésére, múltban történt események felvételeinek visszanézésére.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Fókuszban a biztonság utazás idején is!” bejegyzésre

  1. pl szerint:

    Ez véd a NERrablásoktól is?

  2. Outsider szerint:

    A magyar prolik 90%-a utazási biztosítást sem köt.

Itt lehet hozzászólni !