Nyúldobálás miatt tettek feljelentést a csepeli állatvédők

Csepel.info

Egy csepeli lakótelepen arra lettek figyelmesek, hogy két kislány egy nyulat dobál. Feldobták a levegőbe, és amikor leesett, odafutottak, megfogták és feldobták újra. Egyértelmű volt, hogy ezzel kínozzák az állatot. A gyerekek mellett nem volt akkor egyik szülő sem, aki rájuk szólhatott volna.

“A bejelentő ahogy rájuk szólt, azonnal elszeleltek. Ott lakók annyit tudtak, hogy hányadik emelet. A bejelentő a kérésünkre azonnal hívta a rendőrséget. A rendőrök gyorsan jöttek, megtalálták a lakást, és beszéltek az édesanyával”
– írták az Agenor Civil Állatvédő Egyesület Facebook-oldalán. A nyuszi túlélte, az esetből viszont – amit videóra is vettek – feljelentés lett. Az állatvédők másnap folytatták a történetet:

“A gyerekekre nem tudunk haragudni. A nyuszi terápiás céllal került hozzájuk. Alapesetben nincs ezzel baj, sőt. Elfogadott, célravezető módszer. Ehhez nem kell más, mint szakértelem, no meg szülői felügyelet. Ha ezt hiányzik, és ehhez társul egy hatalmas ego és kivagyiság is a szülők részéről, akkor fordulhat elő a lenti eset. Ha a szülők képtelenek beismerni a felelősségüket, ha szerintük semmi nem történt, ha csak a személyiségi jogaikat hajlandók mantrázni, akkor ott nagyon nagy baj van. Mindent meg fogunk tenni, hogy az állat tőlük elkerüljön, el legyenek tiltva az állattartástól és soha többet ne szenvedjen náluk semmilyen élőlény. Keressenek más terápiát, amiben nem sérül senki se testileg, se lelkileg. Mondjuk szülői felügyelet nélkül semmi sem működik, csak szólunk…”

Ha egy gyereknek háziállata van, nem lehet megoldani, hogy a szülő mindig mellette legyen. Senki nem botránkozik meg azon, ha egy 18 év alatti fiatal, vagy akár egy gyerek a kutyáját sétáltatja. Ám a szülői felelősség így is nyilvánvaló, hiszen a szülőnek kell elmondania a gyereknek, hogy az az állat is érző lény, ugyanúgy meg lehet rémiszteni, ugyanúgy rossz, ha fájdalmat okoznak neki.

Mit gondoltok erről az esetről?

Csepel.info

6 hozzászólás “Nyúldobálás miatt tettek feljelentést a csepeli állatvédők” bejegyzésre

  1. Előd Erika szerint:

    Szerintem sem helyes állatot bántani. Kérdés, hogy a állat is bántásnak érezte-e ezt. Elfuthatott volna, ha nem tetszik neki a játék. – A szülők dolga természetesen az, hogy a gyerekeiket megtanítsák, hogan kell bánni állatokkal. Nem biztos, hogy megoldás az elvonás. A gyerekek óvodások-e vagy iskolások? Ott is lehet tanítani, ogan bánjanak állatokkal. Csak az ne legyen, hogy az állatok fontosabbak, mint az emberek, gyerekek.

  2. László szerint:

    A mezei nyúl elfut, a tenyésztettről meg azt hitték tud repülni…

  3. Judit szerint:

    Magyarországon egyáltalán nem fontosak az állatok, azért küzdenek sokan, hogy őket is érző lényként kezeljék. Ebben a történetben sok ember lelke felkavarodott, valamint egy egy szörnyű történet során sok ember lelke sérül. Nem lehet elválasztani az embereket és az állatokat, a világ nem így működik. Egyébként mindenkinek joga eldönteni mi a fontos neki.

  4. László szerint:

    Méhlegelő felfogta az esést, hála a főpolgármesternek! Vagy a hanyag csepeli polgármesternek, ki nem nyirat füvet.

  5. Gary Ridgway szerint:

    Erika! Olyat nyilvánultál itten megfele, hogy még. Mondjuk valakit ver apjuk, akkor a vascsövet elítéled legalább? A gatyaszíj meg belefér, mert csak nem tör csontot? Baszdmeg, hova tart ez a társadalom????????????????????????????

  6. László szerint:

    Nem kapnak ezek az iskolában hittan és erkölcstan leckét?

Itt lehet hozzászólni !