Március 9-én lesz a népszavazás

Fn.hu

 

Népszavazás lesz

Nőnap után egy nappal szavazhatunk a kórházi napidíjról, a vizitdíjról és a képzési hozzájárulás ügyéről. A pártoknak március 9-ig van idejük meggyőzni az embereket.

Döntött a köztársasági elnök, március kilencedikén lesz a kórházi napidíj, a vizitdíj és a képzési hozzájárulás ügyében kezdeményezett országos ügydöntő népszavazás.

Emlékezetes, kedden Tarlós István, a Fidesz népszavazás-felelőse az április hatodikai időpontot említette mint lehetőséget, ám a jelek szerint Sólyom László nem akar hosszú kampányt.

A Fidesz szerint a népszavazás egy új politikai kultúra megteremtésének lehetőségét hordozza, a referendum egy tisztább, igazabb politikai korszak első napja lehet – mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke.

A népszavazás nem a múltról, hanem a jövőről szól, és egy új politikai kultúra megteremtésének lehetőségét hordozza, amelyben a szavaknak súlya, a tetteknek következménye van, és nem illik hazudni senkinek – közölte az ellenzéki párt politikusa.

Szerinte a Fidesz és a KDNP kezdeményezte népszavazás a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról jóval túlmutat majd a három konkrét kérdésen.

A kérdések:

“Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?”

“Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?”

“Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetniük?”

Forrás: Fn.hu

Itt lehet hozzászólni !