Gyökeret és szárnyakat adni

Csepel.hu, Csepel.info

Illusztráció

Majtán Olga a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Csepeli Csoportjának több mint két évtizede a tagja. Az anyaszervezet 1987-ben alakult. Az alapszabályban rögzített célok többek között az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése.

Tagjai azok lehetnek, akik háztartásukban legalább három gyermeket nevelnek vagy neveltek fel, a NOE céljaival és feladataival egyetértenek, és lehetőségeik szerint részt vesznek azok megvalósításában. A NOE-hoz közvetlenül tartozó Csepeli Csoportot huszonöt család összefogásával Cser Károlyné Éva hívta életre még 1990-ben.

Olgáék 2002 óta tagok. „Tinédzser éveimben ismertem meg a szervezetet. Vonzó volt egy olyan közösség tagjává válni, ahol a gyermek érték, bennünket mint fiatal szülőket pedig nem néznek finoman szólva csodabogárnak, hogy kettőnél több gyereket vállalunk, elfogadnak és igény esetén tanácsokkal, ötletekkel, tapasztalatok átadásával, közös programok szervezésével színesítjük életünket, érdekeink érvényesítésében társakra találunk” – meséli, megemlítve, hogy népszerűségüknek és a változatos programoknak hála ma már 133 család része a közösségnek, amihez a noe.csepel@gmail.com címen vehetik fel a kapcsolatot közvetlenül Olgával.

Kapaszkodó a nagyvilágban

Rengeteg olyan program akad, amelyeket maguk szerveznek a csepeli családoknak. Évente ismétlődik például februárban a házasság világnapjához kapcsolódó Házas-Társas-Játék, ahol a jubiláló házaspárjaikat köszöntik, a nyári szünet elejére pedig napközis tábort szerveznek. Augusztusban remélhetőleg összejön egy zánkai táborozás, ezek mellett tervben van idén nyárra egy családi nap is a Rákóczi Kertben. Idén kétszer kapcsolódnak be adománygyűjtésekbe. Legyen szó iskolaszervagy éppen élelmiszergyűjtésről, a NOE Csepeli Csoportja mindig az élen jár a segítésben, támogatásban. Természetesen kirándulni is járnak. Március elején voltak Alcsútdobozon az arborétumban a hóvirágünnepen, a mostani tavaszi szünetben pedig a lakihegyi jeladó történetének és a tököli reptér világának megismerése a cél. Lesz idén adventkor az immáron hagyománnyá vált számkereső játék, havonta pedig termelői vásárokat tartanak. Negyedévente ugyanakkor ruhacserebere segíti a családokat. Esetenként kapnak adományokat, a cél viszont soha nem ez volt. „Sokkal nagyobb érték az egymást ismerő és segítő emberek közössége, az, hogy a gyerekeknek fogódzót adhatunk az őket körülvevő világban. Sokkal könnyebb lesz beilleszkednie annak egy új közösségbe, például iskolába kerüléskor vagy iskolaváltáskor egy új osztályba, akinek lesz ott ismerőse. Feladatunk gyökeret és szárnyakat adni, egymás életét könnyebbé tenni.” A NOE Csepeli Csoportnak egyébként kiváló a kapcsolata az önkormányzattal. A csepeli tagcsaládok például kedvezményes belépővel élvezhetik a Csepeli Strand nyújtotta szolgáltatásokat, télen pedig a Csepeli Jégpark biztosít számukra aktív élményeket.

Forrás: Csepel.hu

6 hozzászólás “Gyökeret és szárnyakat adni” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    Amikor még zsici hitler papír nélkül képes volt azt mondani, ami a szívén volt…
    https://balramagyar.hu/2018/06/21/elkepeszto-videot-tett-kozze-brody-amivel-leleplezte-orbant/

  2. TTT szerint:

    PáLoS TReND szerint:
    2023. április 10., hétfő – 15:19
    Amikor még zsici hitler papír nélkül képes volt azt mondani, ami a szívén volt…
    https://balramagyar.hu/2018/06/21/elkepeszto-videot-tett-kozze-brody-amivel-leleplezte-orbant/

    Te miért nem mász a kurva anyádba? Hogy jön ez ide te fasszopó geci kommunista faszmadár?

  3. László szerint:

    TTT eléggé együgyü vagy. Pálosról mindent lehet mondani, de hogy kommunista lenne… De aggódnod nem kell. Úgy megyünk ki az unióból meg a NATO-ból mint annak a rendje. Pénzt már nem adnak, menjenek a picsába hánem? Intézi a gazdád.

  4. Nagyapó szerint:

    TTT írásában sok igazság van. A komcsi, meg a nyilas azonos tőről fakad. Szocialista, nemzeti szocialista!!! Átjárhatók, a szemét arra megy amerre a szél fúj. Jelenleg a DK a nagy szemétlerakó hely. A nyilas verőlegényekből lettek az ávós verőlegények. “Tessék, el lehet menni!”, ahogy Vezetőjük mondta, vár az Azov ezred! Kapnak kitűnő NATO fegyvereket, rajta! Ja azt nem, menjen más!
    Magyarország egyedül maradt, írják a libsik. Egyedül az EU-ban. Mögöttünk csak Vatikán áll a maga 1 milliárd 329 ezer hívőjével, plusz a további 1 milliárd más kereszténnyel!

    Ja! És mit szólnak a cikkhez?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. László szerint:

    “Te miért nem mász a kurva anyádba? Hogy jön ez ide te fasszopó geci kommunista faszmadár? – ebből ezt hozta ki? Ez magát is minősíti. Azt hittem ennél értelmesebb…

  6. Gary Ridgway szerint:

    Fater is ment már mindenhová és itt ossza az észt. Remek…

Itt lehet hozzászólni !