Az ingyenes csepeli lakossági LED csereprogramhoz kapcsolódó néhány érdekesség

Csepel.hu, Csepel.info

A hagyományos izzólámpás világítási technológia az elmúlt 150 évben sokat fejlődött, de alapvető problémáját azóta sem tudta levetkőzni: a működéshez szükséges energia jelentős része hővé alakul, ezért a fényhasznosítása alacsony.

Az utóbbi évtizedekben számos új világítási megoldás született, ám közülük hatékonyságban egy sem éri el a LED világítótestek szintjét.

Ugyanakkora megvilágítás eléréséhez egy LED lámpának akár 80-85 százalékkal kevesebb energia is elég egy izzószálas égőhöz képest. LED-ek használatával észrevehetően csökkenthető a háztartások villanyszámlája, valamint a környezeti terhelés is, hiszen országos szinten kevesebb energia előállítására lesz szükség.

Egy átlagos magyar háztartásban közel 20 db izzó található, és a világítás költsége a teljes villanyköltség körülbelül 30 százalékát teszi ki.

Míg egy “klasszikus” izzó élettartama körülbelül 1.000 óra, addig egy LED – minőségétől függően – ennek sokszorosát, 5.000-15.000 órányi folyamatos használatot is bír. Bár a LED darabára magasabb egy izzószálas égőénél, ez a különbség gyorsan eltűnik, ha számításba vesszük, hogy több tucat wolframizzót is elhasználhatunk, mire akár egy LED is az élettartama végére érne.

Regisztráció a csepeli ingyenes lakossági LED csereprogramra: https://www.ledcsere.hu/

Jelentkezési határidő: március 31.

Forrás: Csepel.hu

4 hozzászólás “Az ingyenes csepeli lakossági LED csereprogramhoz kapcsolódó néhány érdekesség” bejegyzésre

 1. Burián Mária szerint:

  Örömmel értesültem a fenti lehetőségről, éltem is vele. Az ügyintézők készségesek udvariasak és gyors megoldásra törekvőek. Néhány perc alatt elkészítették a szerződést. Most már az átadásra várok, nagy tisztelettel.
  Köszönöm, hogy részese lehetek!

 2. Gary Ridgway szerint:

  2012 óta az EU-ban nem is gyártottak már normál izzót, Ázsiában meg még régebb óta.
  Sebej, krumpli helyett van LED! 🙂

 3. TTT szerint:

  Gary Ridgway szerint:
  2023. március 08., szerda – 18:30
  2012 óta az EU-ban nem is gyártottak már normál izzót, Ázsiában meg még régebb óta.
  Sebej, krumpli helyett van LED! 🙂

  Te is igényelj párat, meg kurvára sötét vagy.

 4. TTT szerint:

  Tök jó, de a spot izzókra miért nem érvényes?

Itt lehet hozzászólni !