Százmilliókkal rövidítették meg polgáraikat a DK-s polgármesterek

Ripost, Csepel.info

A polgármestereknek fontosabb volt Gyurcsány Ferenc és a pártérdek, mint az, hogy a kerületiek érdekeit képviseljék és pénzt kapjanak a kormánytól rezsitámogatásra. A XVIII. kerület így körülbelül 500 millió forintot bukott el, ahogyan a többi városrész is több százmilliótól esett el.

Több kerületben fegyelmi eljárást indítanak a polgármester ellen, hiszen nekik a kerületieket kellett volna képviselniük, és nem a pártjukat.

Leginkább a közvilágítás fenntartására, idősotthonok, iskolák és óvodák fűtésére fordítják az önkormányzatok azt a támogatást, amelyet a kormány biztosít számukra rezsitámogatásként. A biztosok javaslata alapján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 138 városi és 17 kerületi önkormányzat között osztja szét a 44 milliárdos keretet. Ezek között ellenzéki és kormánypárti vezetésű település egyaránt van.

“A háború és a brüsszeli szankciók következményeként az energiaárak a sokszorosára emelkedtek, a kormány célja viszont az, hogy ebben a helyzetben is működjenek a legfontosabb közszolgáltatások. A támogatásért cserébe mindenkitől takarékosságot kértünk, ezért az érintett önkormányzatok tervet készítettek a lehetséges energiamegtakarítási lehetőségeikről. A támogatás összegét a települések anyagi helyzete, energiabeszerzési szerződései határozták meg, valamint az egy lakosra jutó, beszedhető iparűzési adó nagysága”

– mondta korábban Láng Zsolt kormánybiztos, aki másodmagával tárgyalt a polgármesterekkel.

Több DK-s polgármester figyelmen kívül hagyta a támogatást, százmillióktól esett el a kerületük

Nem kapott a kormánytól rezsitámogatást a III., IV., IX., XI., XV., XVIII. kerület, ezeknek a városrészeknek a vezetői ugyanis távol maradtak az egyeztetéstől.

A XVIII. kerület nagyságrendileg 500 millió forintot bukott el amiatt, mert a DK-s polgármester nem volt hajlandó elmenni a tárgyalásra. Amikor megkérdeztem tőle a novemberi testületi ülésen, hogy mégis miért okozott ezzel kárt a kerületnek, kiderült: Szaniszló Sándornak fontosabb Gyurcsány Ferenc iránymutatása és a pártérdek, mint a saját kerületének lakói

– mondta el dr. Lévai István Zoltán fideszes kerületi képviselő.

Miután a többi kerületben is hasonló okból nem született meg az egyezség, több városrészben indítanak fegyelmi eljárást a távolmaradó polgármesterekkel szemben.

Nagy István az újpesti Fidesz-KDNP frakció vezetője a következőket mondta:

A polgármester az esküjét arra tette, hogy az újpestiek érdekét képviseli. Déri Tibor mulasztott, hiszen nem ment el a kormánnyal való tárgyalásra, és ezzel Újpesttől vett el pénzt, miután nem képviselte a lakosságot. Ebből is látszik, hogy ők maguk generálják a problémát, hogy politikai tőkét kovácsoljanak maguknak. Nem igaz az, amivel a DK kampányol, miszerint kivérezteti a kormány a baloldali önkormányzatokat.

Csernus László újbudai fideszes képviselő arról tájékoztatott, hogy a DK-s polgármesterek viselkedése mögött Gyurcsány Ferenc áll.

Akár 500-700 millió forintra is rúghatna az az összeg, amit László Imre polgármester miatt nem kap meg a XI. kerület. Az, hogy nem tartotta fontosnak részt venni az egyeztetésen, kimondottan felelőtlen magatartásra utal, és teljes mértékben bebizonyította, hogy a pártpolitikát előbbre valónak tartja a kerületiek érdekeinél. Miután a DK-s polgármesterek közül csak Niedermüller Péter ment el Erzsébetvárosból, ő is csak azért – a hírforrásaink szerint –, mert elfelejtette elolvasni azt a levelet, ami felszólította a polgármestereket, hogy ne egyeztessenek. Baloldali források szerint ugyanis azért nem jelent meg a hat DK-s polgármester az egyeztetésen, mert ez volt Gyurcsány Ferenc kérése 

– mondta el a Ripostnak Csernus, aki hozzátette: a történteken az LMP és a Momentum is felháborodott.

„Rendkívüli testületi ülést hívtunk össze az üggyel kapcsolatban, mert el kell indítani egy fegyelmi vizsgálatot, amely feltárja, hogy valóban mulasztott-e a polgármester”

– közölte Csernus László.

Forrás: Ripost

13 hozzászólás “Százmilliókkal rövidítették meg polgáraikat a DK-s polgármesterek” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Miért emelkedett a fűtés költsége? Hát ötödáron jön az a gáz?

  2. PáLoS TReND szerint:

    Nem kérdés, hogy a XVIII.-ik kerületben Szaniszló Sándornak és DK-s csatlósainak bukása és családjaiknak totális ellehetetlenítése elkerülhetetlen, akik voltak olyan idióták és naívak, hogy szembemeneteljenek az Orbán-kormánnyal!!!
    Mondjuk a magam részéről nem sajnálom ezt a pár száz fős hazafiatlan és nincstelenségre ítélt magyargyűlölő társaságot!!!
    Ellenben közlöm, hogy a Putyin féle ún. “nácítlanítás” csupán most kezdődött el!!!
    Viszont mindezt a rend és a (t)rend kedvéért a Teremtő jóvoltából a Pálos Trend fogja levezényelni!!!

  3. Horváth János szerint:

    Itt elsősorban Orbánék rövidítették meg az embereket.

  4. László szerint:

    Lehet hogy a 18.kerület úgy gazdálkodott, nem elherdálva a pénzt hogy nem volt szükség alamizsnára. Nem úgy mint Csepelen…

  5. Gary Ridgway szerint:

    Az önkormányzatokat kik rövidítették meg?

  6. Nagyapó szerint:

    Gratulálok! Annyi hülyeséget, amennyit a moslékkoalíció össze tud hordani, az csúcs.🤣 🤣 🤣
    Nem véletlen a 2/3!
    A lényeg az, hogy Csepel a legtöbb támogatást intézte. Jó előkészítő munkát végeztek és jól tárgyaltak!

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. László szerint:

    Amennyit felkináltak arra rábólintott, mert mi más választása lett volna? Uram-bátyám félelem rendszer van fater…

  8. Gary Ridgway szerint:

    Fater! Mennyit kapsz belőle, mert úgy szaglik érint.
    Mert engem nem.

  9. pl szerint:

    Nyomorult hazudozók!
    “A XVIII. kerület így körülbelül 500 millió forintot bukott el”
    Elnézve e listát, és a pénzeket, SEMMILYEN összefüggés nem található sem a lakosságszámmal, se területi nagysággal, se adóbevétellel, a kapott pénzek között, legfeljebb a Fideszhez tartozás számított.! Magyarázzátok meg, hogyan számoltátok ki az az 500 milliót?! Az is bebizonyosodott, h a legtöbbet kapó is csak a töredékét kapta annak a pénznek, amit elloptatok a kerületektől, és a településektől…
    Igazából az ellenzék gazsulálására számítottatok, aztán megírhattátok volna, h milyen sza terveket nyújtottak be, igaz? Az nem lett volna hadititok. Rosszul számítottatok!
    ..és akkor folytassuk. Ha a 21 olyan jól gazsulált, akkor megtudhatjuk a tartalmát? Milyen szolgáltatásokat vágtatok vissza, v szüntettetek meg? Hány embert rúgtatok ki? Persze ez hadititok, mi

  10. PáLoS TReND szerint:

    ORBÁNSÁG HELYETT SZABAD MAGYARORSZÁGOT!!!
    1. Semleges országnak nyilvánítani magunkat Svájc, Ausztria után harmadikként, egyfajta semleges “tengely”-t alkotva.
    2. Kilépni az EU-ból és másnap megkötni egy Norvég/Svájc – EU megállapodást.
    3. Minden cionistát kitoloncolni, totális családi vagyonelkobzás garanciájával!
    Ugyanis amíg titkosszolgálati eszközöket vethetnek be magyar hazafiak ellen korlátozva őket önrendelkezésükben személyi szabadságukban célzottan veszélyeztetve és/vagy kioltva családtagjaik életét; – addig a Fideszt demokratikus blamák közepette nem lehet békésen kiradírozni a magyar történelemből!!!

    https://spiritfm.hu/cikk/marki-zay-pe…demokracia

  11. Nagyapó szerint:

    Pl Jellemző primitívségére .Úgy képzeli, mint egy óvodás, hogy 44 milliárd osztva kerületek száma, osztva lakosságszámmal, kap X Ft-of Ez a szoci egyenlősdi! Ellenben a kormány a pénzt a kerületek (városok) szükséglete szerint osztotta. Ez egy szocinak felfoghatatlan!🤣

    A DK-sok jól kitoltak választóikkal! Bravó! Küzdjenek 4/5-ért!!!🤣 🤣 🤣

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. László szerint:

    Fater! Témát válthatna már. Mintha minden meg lenne oldva ezzel a (f)osztogatással. Menyi szolidaritási adót fizethetett be vajon Csepel?

  13. pl szerint:

    Te sötét Demens Noé! Pont hogy azt írtam, h semmilyen összefüggést nem lelni!

Itt lehet hozzászólni !