Hogyan éljük meg az ünnep pillanatait?

Csepel.hu

A karácsony a legbensőségesebb, legmeghittebb ünnep. A legtöbben szeretnénk, ha családi körben, boldogságban tölthetnénk az év végi ünnepet, megélhetnénk az együtt töltött pillanatokat.

Ám sokak inkább túlélni próbálják ezt az időszakot, ami sokszor az idegeskedésről, a rohanásról, a túlhajszoltságról szól. Mit tehetünk, hogy a karácsony olyan legyen, amilyennek szeretnénk?

Tervezzük meg előre az ünnepeket. Érdemes apránként megvásárolni az ajándékokat. Személyre szóló apróságokkal sokszor nagyobb örömet szerezhetünk, mint egy drága ajándékkal. Saját kezűleg is készíthetünk meglepetést: kekszet, lekvárt, akár szappant is.

Ne maradjon minden az utolsó percre. Időben álljunk neki a nagytakarításának, lehetőleg ezt is ütemezzük. A karácsonyi menü sarkalatos pontja az ünnepnek. Aki szeret sütni-főzni, annak is érdemes jól átgondolnia, milyen menüvel készül, mennyi energiát fektet a karácsonyi vacsora összeállításába. Ha nagyobb családi összejövetelt tartunk érdemes elosztani a menü körüli teendőket, megbeszélni, melyik családtag mivel készül. Rengeteg energiát spórolhatunk meg azzal is, ha rendelünk. Sok étterem készül karácsonyi menüvel és a cukrászdák polcai is roskadoznak december elejétől a karácsonyi süteményektől, bejgliktől.

Ahhoz, hogy az ünnep ne legyen rémálom fontos, hogy figyeljünk magunkra, ne vállaljuk túl magunkat, ha úgy érezzük, hogy összecsapnak fejünk fölött a hullámok minden szívfájdalom nélkül húzzunk le a listánkról néhány kötelezettséget.

Az ünnep közeledtével gyakran eszünkbe jutnak gyermekkorunk tökéletes karácsonyai, ennek fényében próbáljuk mi is görcsösen megvalósítani a magunk tökéletes ünnepét. Úgy érezzük, hogy meg kell felelnünk az elvárásoknak, ami nehéz teherként nehezedik a vállunkra. El kell fogadnunk, hogy nem lehet minden tökéletes.

Hogyan termethetünk bensőséges hangulatot? A hagyományok a legtöbb családban egykor fontosak voltak, idővel azonban sokaknál megkoptak. Érdemes feleleveníteni, újraéleszteni a gyermekkori tradíciókat, legyen szó akár közös sütésről, éneklésről, családi társasjátékról. Az ünnep a több hetes stressz helyett szóljon inkább az együtt töltött időről, a nagy beszélgetésekről, a játékról, a kikapcsolódásról.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Hogyan éljük meg az ünnep pillanatait?” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    Aki feszeng, tépjen be, vagy rúgjon be, ha ilyen hülye.

  2. PáLoS TReND szerint:

    MÁR a HOLOKAUSZT SZORZÓ is RÖHEJES!!!
    „Nagy szomorúsággal jelenti be Adam Exton családja, hogy
    2022. december 9-én 35 éves korában elhunyt Ottawában, Ontario államban. Wendy Exton nagyon szeretett fia, Bradley Exton (Ellen Wessel) testvére és Allan Exton fia. Nagyon fog hiányozni szerető barátnőjének, Reesha-nak, valamint számos unokatestvérének, nagynénjének, nagybátyjának és nagyanyjának, Bette Readmannek” – áll a nekrológjában.
    Adam Exton tagja volt annak a csoportnak, amely Kanada saját állampolgárai elleni totalitárius mandátumaira reagált. Igazi covid-náci fűrer volt. A halál oka “ismeretlen”.

    Gyászjelentésében ez olvasható : „A világjárvány kihívásokkal teli időszakában Adam tagja volt annak a vezetői csapatnak, amely Kanada COVID-19-re adott egészségügyi válaszát vezette. Tehetséges és megbecsült kampánymenedzser volt, aki nagyban hozzájárult a kabinet minisztereinek és tagjainak Queens Parkba és Ottawába való eljuttatásában. Ádám mindig is rendkívül büszkévé tette a családját, és továbbra is rendkívül büszkévé fogja tenni arra, aki ő, és a közössége és a hazája érdekében végzett szolgálatára.”
    Lássuk be ennek a gyászjelentésnek a szövege már több mint cinikus. Ez már sátáni. Szó szerint. És felvetődik a kérdés, ezek a kormányzati felső-vezetésekben levő covid-nácik valóban nem sejtették, hogy az egész COVID19 projekt nem járványról és nem védőoltásról szól, vagy mégis, akkor mi az ördögért adatták be még maguknak is, az emberekre kényszerített biológiai fegyvernek számító méreginjekciókat?

    Érdekes módon a sajtó nem tudósított a haláláról, és a halál okát sem hozták nyilvánosságra.

    https://szmm.substack.com/p/hirtelen-halal-elhunyt-a-kanadai?r=z91l9utm_campaign=postutm_medium=email

Itt lehet hozzászólni !