A fogyatékkal élőket köszöntötték az ÁMK-ban

Csepel.hu

Noha a járvány miatt az elmúlt két évben elmaradt, a hagyományokhoz hűen most újra megrendezték a csepeli fogyatékkal élők találkozóját a Fogyatékkal Élők Világnapja alkalmából a Nagy Imre ÁMK tornacsarnokában december 1-én. A jó hangulatú eseményen több száz érintett vett részt.

A találkozó vendéglátója Borbély Lénárd polgármester, háziasszonya Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a szociális, egészségügyi és fogyatékosügyi bizottság elnöke volt. Megjelent Szekeres Pál miniszteri biztos, aki eddig minden hasonló alkalommal ellátogatott Csepelre, valamint Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke.

Borbély Lénárd azzal köszöntötte a jelenlevőket, hogy a fogyatékkal élő embertársaink nagy értéket képviselnek. Büszke rá, hogy az önkormányzat nemcsak gyermek-, család- és nyugdíjasbarát, hanem fogyatékosbarát is. A Csepeli Városgazdánál külön műhelyt alakítottak ki a megváltozott munkaképességűek számára, mert hisznek abban, hogy segélyek helyett lehetőségeket kell teremteni a boldogulásukhoz. Más területeken is biztosítják számukra az esélyt, és segítik őket, hogy egyenrangú polgárként éljék a mindennapjaikat. Az önkormányzat akkor sikeres, ha jó közösségeik vannak. Csepelen több, jól működő társaságok, egyesületek léteznek, közéjük tartozik a fogyatékkal élők közössége is. A járvány után most a háború és az energiaválság miatt nehezebb az önkormányzat helyzete, de a fogyatékkal élők számíthatnak a helyi vezetés támogatására.

Szuhai Erika emlékeztetett a fogyatékkal élők mottójára, hogy „Semmit rólunk, nélkülünk”, amelyet szem előtt tartanak. Ahogy eddig is, ezután is segítik sérült embertársainkat. Köszöntötte a Csepelen élő, kerekesszékes Magyary Ágnes József Attila-díjas írót, akinek Csepel büszkesége elismerő oklevelet nyújtott át.

Szekeres Pált tiszteletbeli csepeliként köszöntötték, hiszen ezt a napot minden alkalommal kerületünk fogyatékkal élőivel tölti. Korábban az ép sportolók között volt eredményes vívó, majd balesete után a kerekesszékesek között lett olimpiai bajnok. Elmondta, hogy jó látni azt a sok mosolygó arcot, akik itt megjelentek. Sorstársait arra biztatta, hogy fogadják el magukat. A fogyatékkal élők ma már nagyobb megbecsülésben részesülnek, és jobban támogatják őket az országban, mint évtizedekkel korábban.

Ezt követően Schönek Márta, a Segítség Köve Alapítvány vezetője nagyértékű, mintegy kétmillió forint értékű ajándékot nyújtott át a csepeli fogyatékkal élőknek a rendezvényen.”

A protokolláris ceremónia rövid időt vett igénybe, a találkozó legnagyobb részét a szórakoztató műsorok és a kötetlen beszélgetések tették ki. A program legelején a kerekesszékes Papp Antal énekelte el Szécsi Pál egyik dalát, majd a megváltozott munkaképességűek álltak a színpadra, és mondtak el egy prózai szöveget. Levetítettek egy kisfilmet is, amelyben a munkájukról esett szó. Ismert operett dalok csendültek fel, erre sokan táncolni kezdtek. Miközben folyt a mulatozás és a jókedvű beszélgetések, vacsorával vendégelték meg a jelenlévő százakat.

Forrás: Csepel.hu

9 hozzászólás “A fogyatékkal élőket köszöntötték az ÁMK-ban” bejegyzésre

  1. pl szerint:

    Köszöntjük a fideszeseket!

  2. László szerint:

    A “fideszes” kifejezés sértő a valóban fogyatékkal élők számára.

  3. Nagyapó szerint:

    A moslékkoalíció is “köszönti” a fogyatékkal élőket! Bravó!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. László szerint:

    Melyik szerepkörben ismert magára fater?

  5. Gary Ridgway szerint:

    A MongolFidiótában! ☝👏👍😎

  6. Mónika L. szerint:

    Ávós gazda

  7. Gary Ridgway szerint:

    Mi van kormányos, nemet váltottál? ☝🤣👏👍

  8. pl szerint:

    mounikasó…

  9. László szerint:

    December 8-án adta át a Fidesz Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) a Szellemi Honvédő díjakat. A fotók tanúsága szerint a díjátadón megjelent Gáspár Győző, közismert nevén Győzike, aki együtt fotózkodott az Áder házaspárral. Szóval Győzike mint szellemi honvédő…

Itt lehet hozzászólni !