Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére

Csepel.hu

1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 65. évfordulóján megemlékezést tartottak a Csepeli Temetőben november 4-én.

A forradalom mártírjainak emléket állító kopjafánál a megemlékezők tiszteletüket fejezték ki az áldozatok emléke előtt, majd ezután mécseseket és virágokat helyeztek el Kovács Sándor nyugalmazott vezérőrnagy, az 1956-os forradalom és szabadságharc csepeli hősének sírjánál.

Forrás: Csepel.hu

20 hozzászólás “Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Mi történt? vermelik nagyapót?

  2. PáLoS TReND szerint:

    A SÁTÁN MOST JÁTSZIK VELÜNK CSAK IGAZÁN a 66-ik ÉVFORDULÓN…
    NEM VÉLETLEN az AGYONHALLGATOTT, de HALÁLVESZÉLYES PUTYIN PROVOKÁCIÓ (v4-es hadgyakorlat!!!!!!!!!) észak atlanti irányítással!!!
    Valami azt súgja, hogy közülük megint minket akar feláldozni a bosszú népe USRAHELL förtelmes agressziója közepette!!!
    https://www.atv.hu/kulfold/20221104/m…gyakorlata

  3. Kádárszellemiörököse szerint:

    “Orbán Viktor nagy vihart kavart a Twitteren. A miniszterelnök, aki csak nemrég regisztrált a magyarok körében kevésbé használt közösségi oldalra, ahol angol nyelvű posztjaival a nemzetközi közönséget akarja megszólítani, az 1956-os forradalom leverésének évfordulójáról emlékezett meg.
    Egy félárbócra eresztett magyar zászlót mutató képet osztott meg, ami mellé angolul írta, hogy „a mai a nemzeti gyász napja”, hozzátéve, hogy „Ők leverték a forradalmat 1956-ban, de szabadságszeretetünk és a független életük szeretete máig él”.

    -A hozzászólók azonnal kiszúrták, hogy Orbán Viktor nem nevezte meg, melyik ország volt az, amelyik leverte a forradalmat, és egymás után tették fel a kérdést, hogy az „ők” mégis kire vonatkozik. 🤣🤣🤣

  4. Gary Ridgway szerint:

    Zsírosan pippantják Putyint, hogy mi lehet a háttérben???

  5. pl szerint:

    Kis Könyves(Kálmán) Orbán… “A (boszorkányokról) oroszok tetteiről pedig, mivelhogy nincsenek, semmi emlékezet ne legyen.”

  6. pl szerint:

    Éljen a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 105. évfordulója, éljen Lenin!
    Büszkén vállalom, hogy kommenista vagyok.

  7. admin szerint:

    Kedves Kádárszellemiörököse!

    Kiket kellett volna Orbánnak megneveznie, az ukránokat, az oroszokat, vagy az ukránokat, oroszokat és a többi szovjet tagállamot?

  8. pl szerint:

    Esetleg a Szovjetuniót(?), m az igaz is lenne… még akkor is ha Oroszország nyilvánvalóan a szellemi örökös… Már attól is retteg, h analfabéta hívei fejében zavar keletkezik… Putyin, Szovjetunió, Oroszország… brrr.

  9. pl szerint:

    Admin! Én valós e-mailt címet adtam meg, az alapján nem lehet kilőni azt a gcit? Legalább annyi, h egy címhez csak egy nick tartozhasson? Vagy jól van ez így?

  10. Kádárszellemiörököse szerint:

    A válasz meghatározásához segítségül hívtam a széles látókörű holomaca terrorháza múzeumának honlapját. Egy 2015-ös cikket találtam. “”1956-ban a Szovjetunió háborút viselt Magyarország ellen” – ennyi is elég lett volna. Valamivel meg van fogva. Valamivel zsarolják a nagyvezírt. Legalább cserébe kapnánk olcsóbban azt a gázt vagy bármi mást. Ja kaptunk krumplit.

  11. kormánypárti szerint:

    A Vörös Hadsereg új egységei Kárpátalján lépték át a magyar határt nem sokkal azután, hogy Moszkva a katonai beavatkozás mellett döntött. Ezek az alakulatok nem a Szovjetunió belsejéből érkeztek, hadászatilag a legkézenfekvőbb megoldás az ukrán területeken állomásozó csapatok átvezénylése volt. A hadművelet “forgószél” elnevezése, amit személyesen a Varsói Szerződés haderejének főparancsnoka irányított Szolnokon berendezett főhadiszállásáról arra utal, hogy a cél a forradalom mielőbbi megsemmisítő erejű elsöprése volt. Orbán épphogy tapintatos, hisz nem firtatja, hogy az Ukrán SzSzK is nyakig benne volt az eseményekben.

  12. Kádárszellemiörököse szerint:

    Kormányos! Nem tudnék olyan pár éves cikket találni, amiben a nevén nevezi “Őket” az a tapintatos?

  13. kormánypárti szerint:

    Megnéztem az eredeti szövegkörnyezetet. Valószínűleg egy ún. műveltető nyelvtani szerkezetet tükörfordított angolra a szerkesztő, így került bele alany a mondatba. Magyarul így szólhatott: 1956-ban letörték a forradalmunkat, de a a szabadság és a függetlenség iránti szeretetünk mindmáig él. Tehát nem az alanyon van a hangsúly, hanem azon, hogy hiába verték le a forradalmat, a magyar emberek szabadsághoz és függetlenséghez fűződő vágyát nem törték meg. Tehát úgy kellett volna fordítani helyesen, hogy ‘Ugyan 1956-ban elbukott a forradalmunk, azonban…’

  14. Gary Ridgway szerint:

    kormányos, ha nem tud valaki angolul, baszdmeg, akkor kérjen meg valakit aki tud. 🤣
    Ezt beszoptátok, mint minden rohadt csúsztatásotokat és hazugságaitokat is be fogtok, mert ti ezek vagytok és ennyit tudtok. Értem, hogy 35$-al olcsóbb így hordó olaj, mint a piacon. Most a Ryanairbe álltatok bele, holott a MOL is kaszált 1300 milliárdot.
    Egyéb?

  15. Gary Ridgway szerint:

    “Lassan mondom, hogy Putyin is megértse: RUSZKIK HAZA”

    https://www.origo.hu/itthon/20140303-deutsch-tamas-ruszkik-haza.html

    Tomi másképp látja? Ja, ma is? 🤣👏👍

  16. Nagyapó szerint:

    Pl!
    “-Büszke buzi vagyok!
    – És miért vagy rá büszke?
    – mert, ha nem vagyok büszke, akkor is buzi vagyok!”
    Ki mire büszke.🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.ˇ

  17. Nagyapó szerint:

    Nem értem ezt a vitát az angol fordításáról. Kérdezzék Vigyorit vagy Aratót, majd elmagyarázzák!!🙂🙂🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.ˇ

  18. Gary Ridgway szerint:

    Öreg ratyi!
    Ne csúsztass, a lényegen nem változtat. Putyler kutyái vagytok, tényleg. Szánalmasak!

  19. pl szerint:

    Demens fsz! Még annyi sem, h gondolkozz? Miért gondolod, h én “comingoutoltam” mindkét témában?

Itt lehet hozzászólni !