Feltörték az Országos Választási Iroda honlapját

Index

Kedd reggel megtámadták az Országos Választási Iroda weboldalát, Jobbikot éltető és a Fideszt, illetve az MSZP-t szidó feliratokat helyeztek el az aloldalakon.

A támadó a www.valasztas.hu címen elérhető honlapnak azokon az aloldalait írta át, ahol az országgyűlési képviselőjelöltek nyilvántartása jelenik meg. Az egyik aloldal a „Maszop maffiózóit” említi, a másik a „Zsidesz – Magyar Politikusbűnöző Szövetséget”, míg a harmadikon a következő olvasható: „Az egyetlen tiszta párt, a Jobbik által állított nyilvántartásba vett jelöltek és listák”.

Technikailag nem igazi feltörésről vagy hackelésről van szó, maga a weboldal volt rosszul megírva, ezt használta ki a támadó. A honlap címében ugyanis volt egy “NEV” változó, aminek a tartalma megjelent a honlapon. Így nagy szakértelem nem kellett a feltörés látszatához: ha valaki egy böngésző sorában az oldal címébe beírta például azt, hogy NEV=”vérmókus”, akkor a “vérmókus” szó jelent meg a pártok neve helyett.

A támadást a kuruc.info egyik programozója vállalta. A bejegyzések a főoldalról nem elérhetők, a programozó a Független Hírügynökséget levélben értesítette a bejegyzésekről.

A három módosított oldalt itt, itt és itt lehetett megtekinteni. A honlap a hír kiadása után perceken belül már elérhetetlen volt, délelőtt tíztől körülbelül húsz percig. Délelőtt fél tizenegykor már újra élt a valasztas.hu. Az Országos Választási Iroda munkatársai vizsgálják az esetet.

index.hu

30 hozzászólás “Feltörték az Országos Választási Iroda honlapját” bejegyzésre

  1. lolka szerint:

    “Így nagy szakértelem nem kellett a feltörés látszatához:”-ezek szerint az oldal elkészítéséhez sem. Csak akkor miért került annyiba, amennyibe?…

  2. Demeter J. szerint:

    Komoly honlap lehetett. Most jót röhögnek a lenézett oldal emberei.

  3. Vátesz szerint:

    Ebből is látszik milyen szakemberek munkájára költötték a százmilliókat, milliárdokat! Vonatkozik ez mindenféle szakértésre, tanulmányírásra, tanácsadásra.
    Apropó, kedves Polgármester úr, milyen tanácsokat adott Glatz Ferenc és Medgyessy Péter, mint a Stratégiai Tanácsadó Testület tagjai, és mennyiért? Én és a többi csepeli polgár is kíváncsi, mire tetszenek költeni a közpénzt.
    Hány csatát vívott Csepel, hogy Önnek stratégiai tanácsokra volt szüksége, s az említett urak történész és közgazda képesítéssel bizonyára a Hadvezérek Nemzetközi Szövetsége legfényesebb csillagai.
    Csak azt ne tessék mondani, hogy szóban adtak tanácsot, hogy mit, azt már el tetszett felejteni. Talán valami olyat, Miska átutaltattad már a tiszteletdíjunkat? Tetszik tudni ugye, Medgyessy már adott tanácsot Kocsis Istvánnak, a paksi atomerőmű vezetőjének, s amikor ki akarták kérni az iratokat, Kocsis úr azt mondta, hogy a tanácsokat szóban kapta. Bravó!

  4. Csepel.sziget szerint:

    A rendetlenkedőkbe oldaltól függetlenül bele kell lövetni. Kezd egyre hiteltelenebbé válni a Jobbik lufi is…

    Törvényességet hirdet, közben a hívei a legmocskosabb módszerektől sem riadnak vissza.

    Nem megyek szavazni, nincsen kire.

  5. ... szerint:

    sosem volt hiteles párt a jobbik.
    gyűlölettel nem lehet építeni az országot.

  6. Vátesz szerint:

    Orbán VONAglik a csuklástól, a JOBBIK kezében egy pohár TOKAJIt tart, hátha az segít rajta! 😀

  7. Vátesz szerint:

    A Fidesz kitermelte a saját váltópártját! GRATULÁLOK!
    A NAGY ORBÁN aki Vona polgárikörös társa volt, röhögnöm kell!
    Szegedi Csanád, aki 2001-ben még a Fidelitásban vitézkedett!

    A Zorbán egy hiteltelen pártot kreált a polgári körökből! 😉

  8. Vátesz szerint:

    Kopogtatócédulák: a 176 választókerületből 171-ben már összegyűlt a Jobbiknak
    Mindenhol remekül szerepelnek képviselőjelöltjeink, de kimagasló eredményt értünk el észak-kelet Magyarországon. Itt elsöprő a Jobbik támogatottsága. Ezen a területen számos egyéni győzelemre számítunk. Bár szervezetten már nem gyűjtjük az ajánlószelvényeket, a szavazók folyamatosan hozzák nekünk a kopogtatókat. Miskolc egyik körzetében már 7000 darabnál járunk, ebből ezret mi gyűjtöttünk össze, hatezret a szavazók saját maguk adtak le. De közel hatezernél járunk például Tiszavasváriban is.

  9. Gordon szerint:

    Hatalmat viszont lehet gyűlöletre építeni. Erre pont Gyurcsány az ékes példa. A Jobbik most követi ezt a gyurcsányi utat.

  10. csepeli szerint:

    A Fidesz épít gyűlöletre már 8 éve, Orbánnal az élen. A Jobbik szellemét is a Fidesz engedte ki a palackból.

    Bencsik András vajon kicsoda? A Magyar Demokrata c. hetilap főszerkesztője. És még? A Fidesz tagja, a Fidesz kulturális tagozatának is tagja, Fidesz-rendezvények rendszeres meghívottja. És még? A Magyar Gárda Egyesület alapító tagja.

    Bencsik és Orbán:
    http://epa.oszk.hu/00800/00804/00344/belp/orban.jpg

    Bencsik a Magyar Gárda eskütételén:
    http://m.blog.hu/fi/fideszfigyelo/image/bencsik_neonaci.JPG

  11. Manitu szerint:

    Csepeli, te beszélsz itt gyűlöletkeltésről? Te mindenkit gyűlölsz, aki nem az MSZP épp aktuális nótáját fújja!

    Van itt neked egy üzenet Kéri Lászlótól:
    http://hvg.hu/velemeny.interju/20100223_keri_orban_valasztas

    A hírben leírtakra csak annyit, hogy ez a stílus tipikusan a Jobbik “bunkócska”, neonáci arcára jellemző. Arra a kurucinfófosra, amit egyébként be is vállaltak.

    Ezért nem szavaznék jobboldaliként a Jobbikra. Pár radikális, pár volt miépes, fideszes, és a moslék: csak zsidózni és cigányozni képes, tyúkketrecből szabadult, kakastollas majomhadsereg.

    Jó hallani, hogy egyre több korábbi jobbikosnak jön meg az esze, és hagyja el a párt szavazótáborát. Vonagló Gariella is csak égeti magát meg a siserehadát, remélem nagyon hamar kitör az eddig bent tartott feszültség, és feldarabolják magukat, mint anno Torgyán Józsi bácsi.

    Ezzel kívánok én szebb jövőt! 🙂

  12. Ice szerint:

    A magyar demokráciát a lopakodó nagykoalíció fenyegeti. A két hamis és bukott törpepárt már egymásra fanyalodott, most úgy tűnik, hogy a Fidesz és az MSZP fog össze, hogy megakadályozza a radikális változást – áll a Jobbik elnökének közleményében, mely alább folytatódik.
    Az elmúlt húsz évben a magyar társadalom számos információt szerezhetett arról, hogy a felszíni viták mögött a parlamenti pártok gazdasági háttere igazából összeér, hogy a háttérben komoly összefonódások vannak. A 70/30-as felosztásról mindenki hallott, a korrupciós ügyek listáját pedig hosszúsága miatt lehetetlen volna felsorolni. Ezt a társadalmi érzetet csak tovább erősítették azok a pillanatok, amikor a pártok közösen szavaztak a magyar nemzet ellen, emlékezzünk csak a Lisszaboni Szerződés olvasás nélküli elfogadására.
    A Jobbik EP-választáson elért sikere azonban a korábban csak sejtett egyarcúságot egyre inkább napvilágra hozta. A parlamenti pártok megriadtak az új erő adta kihívástól és megkezdték húsz éves, hazugságokra épített rendszerük körülbástyázását. Ennek ékes bizonyítékai a rádiófrekvenciák gyanús és sebtiben történt kiosztása vagy a titkosítások feloldásának közösen megszavazott szigorítása. Utóbbi három hónappal a választások előtt egyértelműen a Fidesz és az MSZP abbéli szándékából fakadt, hogy a Jobbikot megakadályozzák az igazság nyilvánosságra hozásában. A pártvezetők – Bajnai és Orbán – eközben egymással versengve szélsőségesezték le a Jobbikot.
    Az országgyűlési választási kampány hajrájában a Jobbik további megerősödésétől úgy megrettentek a Fidesz és az MSZP vezetői, hogy most már leplezni sem tudják összefogási szándékaikat. Emlékezzünk Hegedűs Zsuzsa szociológus (állítólag a Fidesz miniszterjelöltje) kijelentésére, mely szerint mindenkit meg kell győzni arról, hogy bárkire szavazhat, csak a Jobbikra nem. Hétfőn Bajnai Gordon tette fel az i-re a pontot, aki miután jó demokrataként és hazafiként dicsérte meg Orbán Viktort, felszólított a közös küzdelemre, mondván: a „hasonló a hasonlónak örül”. A Fidesz szónokai pedig, ahelyett hogy kikérték volna maguknak az ajánlkozást, cinkos némasággal hallgattak a nagykoalíciós közeledés egyre nyilvánvalóbb tényeiről.
    Arra kérünk minden jóérzésű magyar embert, hogy április 11-én ne hagyják, hogy nagykoalíciós formában folytathassa az elmúlt húsz év pusztítását az MSZP és a Fidesz. Akadályozzuk meg együtt a nagykoalíciót! Radikális változást akarunk, nem a hazug politikusok, hanem a nép nevében. Válasszuk a rosszabb helyett ezért a Jobbikot!
    Vona Gábor,
    a Jobbik elnöke

  13. Hugi szerint:

    Kezdik elveszteni a kontrolt Vonáék. Setétek, mint a vakablak.

  14. Ice szerint:

    Olyan megható ez az egyformán gusztustalan, primitív hozzáállás a liberális fidesz és maszop banda részéről.Kéz a kézben köpködnek a -programnélkülisrámszavazz,mertcsak- párocska nagy egyetértésben az egyetlen nemzeti keresztény Jobbikra.
    Ti vagytok a legnagyobb veszély a valódi magyar demokráciára!

  15. Manitu szerint:

    Egy icce baromság rendel. Vedd inkább fel a kakastollas sipkádat koma, és trappolj még két kört a baromfiudvarban!

  16. Ice szerint:

    Manitu ne igyál annyit, főleg ne vegyél rá tablettákat…!

  17. Manitu szerint:

    Úgy látom nem higgadtál le. Trappolj még két kört, úgy legalább még a cigánybűnözés is csökken. Da jól csapd oda a bakancsodata földhöz, és szegd fel nagyon a kakastollas fejedet, különben nem ér.

  18. Ice szerint:

    Nem vagyok gárdista.De úgy látom te nem higgadtál le.

  19. Manitu szerint:

    Még lehetsz. Szellemileg pont azon a szinten állsz.

  20. Ice szerint:

    Mondta a nagy gonosz szellem…uff

  21. nagyapó szerint:

    Nem tudom miért mondják, hogy feltörték a honlapot. Az OVI szerverére semmilyen behatolás nem történt, a támadó csak “áloldalakat” hozott létre, jellemzően a Jobbikra, nem építenek, csak rombolnak.
    Érdekes olvasni Jobbik propagandáját (Ice). Kísértetiesen hasonlít Göbbels, vagy Zsdanov harci felhívásaihoz. Többet nem is érdemes foglalkozni vele, de a harcos, őszinte, átlátható Jobbik árulja el milyen pénzből finanszírozza kampányát? Kik, honnan, mennyivel támogatják őket?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. Vátesz szerint:

    Aki ismeri Goebels és Zsdanov műveit, az előbb nyilas volt, majd kommunista és végül fideszes! 😀

  23. nagyapó szerint:

    Vátesz!
    És a kérdésekre hol a válasz?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. Vátesz szerint:

    A Jobbiknak nincsenek óriásplakátjai, tévéhirdetései, a jelöltek a szórólapjaikat a saját pénzükből fizetik (gondolom, majd az eredmény után járó állami támogatásból fogják visszakapni), s uralják az internetet, ami meg ingyen van.

  25. baniko21 szerint:

    Vátesz!
    Enyje, enyje! Akkora hazugság mellett hova lesz a keresztényi, Jobbik
    erkölcs? Legalább addig várjatok, amig kiderül a választások eredménye.
    Mi az istenadta nép, már hozzá szoktunk, hogy igazat még véletlenül
    sem mondanak nekünk, legfeljebb tévedésből.
    Csak úgy véletlenül jutott eszembe, nem hallottál véletlenül az ukrán
    maffiáról valami érdekeset?

  26. démosz szerint:

    Ilyen az országunk közbiztonsága is .

  27. maminti szerint:

    Még szerencse, hogy van egy párt, aki a demokrácia és az alakotmányos rend, a szabad véleménynyilvánítás és úgy általában is a liberális eszmék védelmét midenn szinten ellátja:
    “A Fidesz mindenesetre nem titkolja: akár nyomásgyakorlással is igyekszik elejét venni a Jobbik további erősödésének. A Fidesz helyi szervezetei nagyon keményen számon tartják például, hogy mely vállalkozók segítenek a Jobbiknak, akár pénzzel, akár természetbeni juttatásokkal (például hangosítás, busz biztosítása, stb.), és ők – ezt informálisan közlik is velük – nem nagyon számíthatnak majd arra, hogy a párt partnernek tekinti majd őket, ami természetesen azt jelenti, hogy nem rendelnek tőlük szolgáltatást.”

    Hírszerző.hu

  28. Manitu szerint:

    A Jobbiknak nem érdeke az elszámoltatás, ezért minden erejükkel ellene lesznek. Majd meglátjátok hogyan alakul át a “Jobbk” SZDSZ-szé.

  29. Ice szerint:

    Manitu árad belőled az ártó szellem, tedd le a tüzes vizes poharat!

  30. Vátesz szerint:

    Maminti! “A Fidesz helyi szervezetei nagyon keményen számon tartják például, hogy mely vállalkozók segítenek a Jobbiknak, akár pénzzel, akár természetbeni juttatásokkal (például hangosítás, busz biztosítása, stb.), és ők – ezt informálisan közlik is velük – nem nagyon számíthatnak majd arra, hogy a párt partnernek tekinti majd őket, ami természetesen azt jelenti, hogy nem rendelnek tőlük szolgáltatást.”

    EZ SZINTISZTA ZSAROLÁS, MI JOGOSÍTJA FEL A FIDESZT A MÁSOK UTÁNNI NYOMOZÁSRA ÉS MEGFÉLEMLÍTÉSRE! ÉLJEN AZ EGYPÁRTI FIDESZ-DIKTATÚRA?
    A LIKUDOS OTTANI MEG ITTENI BARÁTOK ADTAK RÁ UTASÍTÁST?

    AKKOR KARD KI, KARD! EN GARDE!
    Csókoltatom KÖVÉR LÁSZLÓT, POKORNI ZOLTÁNT ÉS ORBÁN VIKTORT!

Itt lehet hozzászólni !