Veres most már úgy emlékszik, saját zsebből utazott

Index

Makaóra saját zsebből utazott, mongóliai útja pedig “fontos államérdeket” szolgált, állítja legújabban Veres János. A titkárságvezetőjével utazgató, keleti kapcsolatokért felelős kormánybiztos arról már nem akart beszámolni, hogy pontosan mit is csinált. Fellendülhet-e a mongóliai lepkevadászipar?

Miután Veres János elsőre még azt is letagadta, hogy Makaón járt volna, hétfőn már úgy emlékezett, hogy saját zsebből fizette makaói kiruccanását titkárságvezetőjével, Dobolyi Alexandrával. A keleti kapcsolatokért felelős kormánybiztos hétfőn irodájában fogadta a botrányt kirobbantó Blikk munkatársát, és ott mondta, hogy saját maga fizetett az útért.

Arra azonban nem adott magyarázatott, hogy elsőre miért tagadta le az utazást, és hogy titkárságvezetője miért hazudta még hétfőn is azt, hogy Veres utazását az MSZP fizette – hiszen annak bevallása, hogy saját pénzen utazgat, nyilvánvalóan eleve tompította volna a botrány élét.

Dobolyi Alexandra már a botrány kirobbanásakor is azt állította, hogy az ő útját az európai szocialisták (PES) finanszírozta, míg Veresét az MSZP. Ezt azonban mind a PES, mind az MSZP tagadta.

Veres a Blikk érdeklődésére nem kívánt nyilatkozni a makaói út részleteiről, arra hivatkozván, hogy azt saját zsebéből fizette, így kvázi magánútnak minősül. Állítása szerint beosztottjával két hivatalos úton vett részt.

A mongóliai utazásról azt állította, hogy azon nem kettesben voltak, más minisztériumi alkalmazottak is elkísérték őket. Állítása szerint az út “fontos államérdeket” szolgált, de nem árulta el, hogy mit.

Magyarország és Mongólia között ugyan valóban léteznek gazdasági kapcsolatok, de intenzívnek semmi esetre sem nevezhetőek. A Blikk szombati cikke szerint összesen négy magyar vállalkozás, köztük egy, lepkegyűjtőknek szakmai programokat szervező cég működik.

Mivel Veres hallgat, nem tudni, hogy esetleg a jövőben fellendülhetnek-e a magyar-mongol üzleti kapcsolatok, és ha igen, akkor az a lepkevadászaton kívül milyen területeket érinthet.

A Magyar Köztársaság érdekében

Az ügyben nem indítanak vizsgálatot, mert Molnár Csaba kancelláriaminiszter szerint Veres János “semmiféle makaói úton nem járt a MeH-pénzéből”, ilyen utat nem rendeltek el, nem engedélyeztek, nem adtak hozzá közpénzt.

Veres János fehéroroszországi és mongóliai útjával kapcsolatban Molnár Csaba hangsúlyozta: oda a kormánybiztos a Magyar Köztársaság érdekében utazott, egy gazdasági vegyesbizottsági ülésen vett részt.

Emlékeztetett arra, hogy – a nemzetközi gazdasági kapcsolatokra vonatkozó egyezmények értelmében – évente két ülést tartanak a vegyesbizottságok, egyet az adott országban, egyet pedig Magyarországon. Mint mondta, ilyen delegációt vezetett Veres János Fehéroroszországba. Ilyen bizottságok az Orbán-kormány alatt is működtek, “ez ügyben nincsen semmiféle botrány” – közölte a miniszter.

Forrás: Index

15 hozzászólás “Veres most már úgy emlékszik, saját zsebből utazott” bejegyzésre

  1. Gigi szerint:

    A botrány a házasember nem nejével való édeskettes-utazgatása ügyében van, amiben jól lebuktak. 🙂 Az viszont még arcátlanabb dolog, ahogyan mismásolnak mind a mai napig! Még jó, hogy a pártjaik nem is vállalják a mosdatást!

  2. donquijote szerint:

    miért bántják biztos csak ócskavasért volt kint, mert onnan olcsóbb behozni 🙂

  3. Demeter J. szerint:

    Ez a többfelvonásos bohózat arra jó, hogy az emberek még jobban megutálják a közéleti szereplőket. Ostoba emberek hülyén hazudnak, több felvonásban.
    A választások előtt még lelegelik azt, amit lehet. Undorító. Ez a demokrácia?

  4. ződ szerint:

    Nem kedves Demeter J.! A demokrácia az, hogy Ön ezt itt elmondhatja! Anélkül, hogy bárminémú bántódása lenne!

  5. Vátesz szerint:

    A Gyurcsány Elqró után mostmár van Veres McQró is!!!

  6. Tóth Mária szerint:

    Kedves ződ: ön boldog ember, ha azt hiszi, hogy itt demokrácia van!
    nyilvánvalóan csőlátása nem engedi, hogy tisztán lásson. Mi van itt 8 éve???
    kemény “demokratikus diktatúra”, és semmi más !!!!!!!

    Na, ez a demokrácia megcsúfolása! még jó, hogy elmondhatjuk a véleményünket az álcázott demokráciában, de a kettős mérce továbbra is dívik !

  7. tibor szerint:

    Az Igazmondó Veres, mint szocialist erkölcsi etalon:
    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/maganuton-jart-veres-makaoban-2011943/

  8. Jeniszej szerint:

    ződ: demokrácia az is, hogy a milliomosnak is joga van a híd alatt aludni anélkül, hogy “bárminémú” bántódása lenne.

  9. ződ szerint:

    Így van kedves Jeniszej! Egyre több milliomos alszik a híd alatt! Sőt egyszer majd, nemsokára eljön a Kánaán és talicskázza minden magyar a pénzt! Igaz akkor egy kiló kenyérért majd két talicskával kell vinni! De demokrácia lesz, mindenki azt csinálja amit a Vezír mond!

  10. tibor szerint:

    Kedves ződ! A lelépő kormány a zérótolarenciával alaposan szorított a kisemberek pórázán. Kis bűnért nagy büntetésben részesítette a “vétkezőket”. Végig nézette velünk, hogy a vezetőik azt csináltak és azt hazudtak a polgároknak, amit akartak. ( Ld. Veres J. story).
    Amikor a banki hiteleket százezrek felvették, a vezetők hagyták az embereket a vesztükbe rohanni. Tavasztól így sokan az utcán kötnek ki.
    Egyre többen dolgoznak zsebbe, vagy minimál bérért, mert nem akarnak éhen dögleni. Gyakori, hogy fizetés nélkül rúgják ki a papír nélkül dolgozókat. A Sóhivatalon kívül hová mehetnek panasszal?
    A kisemmizett egyéneket kár a Vezír dumával riogatni! Hatása nulla!!!
    Az egyszerű halandó rendet akar a káosz helyett. A világutazásról és a bécsi kávéház nyitásról már sztem úgy 9, 5 millió állampolgárunk lemondott. Kicsivel több jóléttel is beérné.
    Azt meg nem a gazdasági dilettanizmusukat bizonyító, bukott paliktól várja!!!

  11. Jeniszej szerint:

    ződ: a szemellenződtől már olvasni sem tudsz, vagy csak most sem értetted meg a lényeget. Állandóan csúsztatsz, mellébeszélsz. Szánalmas alak vagy. A húsosfazék mögül egészen másképpen látod azt ami hazánkban zajlik.

  12. LB szerint:

    Egy modern Háry János

    “A biztos úr már emlék­szik, valóban ott volt, nem a meghívói fizették az utat, hanem ő maga. Saját zsebből. Hmm, szeretnék én ilyen nagyvonalúan élni, elfelejteni, hogy köl­töt­tem-e fejenként minimum 340 ezer forintot repülő­jegyre az elmúlt hónapban, vagy sem. Belegondolni is rossz, mi lett volna, ha a miniszterelnök a kormánypárt akaratának engedelmeskedve őt jelöli, és ma EU-biztos az illető. Micsoda égés ez a sok összevissza beszéd! ”

    http://www.metropol.hu/itthon/cikk/531187

  13. ződ szerint:

    Kedves Tibor! Ha én ezekhez a dolgokhoz hozzá tudnák szólni egy univerzális szakembernek kellene lenne! Egyedül nem akarom megírni a fidesz programját! Arra van nekik egy született miniszterelnök jelöltjük, aki egy kockás füzetben megteszi! Nyolc év alatt csak ragadt rá valami, hogy azokat a dilettáns hibákat amit 1998-2002-ig elkövetett elkerülje!

  14. tibor szerint:

    ződ! A szavazók majd eldöntik, kit utasítanak el és kiben bíznak.
    2002.-ben 70 ezer szavazat különbség döntött a kormányváltás mellett.
    Áprilisban kiderül, mennyien döntenek ugyanígy. Ha 70 ezren, akkor csak érzelmi okai lesznek a változtatásnak.
    Ha 700 ezer lesz a differencia, akkor az komoly leminősítése az elmúlt 4 évnek. És attól kezdve okafogyottá válik minden korábbi korszak összehasonlítása. Makó és Jeruzsálem is messze van egymástól.

  15. ződ szerint:

    Tóth Mária! Ön úgyis imád szavakat felcserélni, a demokratikus diktatúra helyett képzelje el a diktatórikus demokráciát! Amikor majd egy személy határozza meg (diktálja) a demokráciát! Bocsássa meg, ha megzavartam az Ön egészséges bizakodását, de remélem érthetően fogalmaztam!

Itt lehet hozzászólni !