Őszi dísznövényakció

Csepel.hu

Az esős időjárás sem szegte kedvét a csepeli lakosoknak, hogy a reggeli óráktól kezdve átvegyék a Csepeli Zöld Sziget Program keretében meghirdetett ingyenes dísznövényeket.

Az önkormányzat őszi dísznövényakciójában huszonegyféle, összesen 5500 kiültetésre szánt növényt adtak át a Városgazda munkatársai a pályázatra sikeresen jelentkező csepelieknek.

Idén az ajándék cserjék mellett ingyenes évelő növények közül is válogathattak a családi és a társasházak lakói. Egyenként öt dísznövényt lehetett elvinni az évelők és cserjék kínálatából.

Kedvelt növény volt az angol levendula, a terülő rózsa, de szívesen vitték a törpe őszirózsát és a keleti tollborzfüvet is a kertbarátok, akik ültetési és gondozási tájékoztató füzetet is kaptak a választott növényfajok mellé.

A városvezetés több éve rendszeresen oszt ki a kerület lakói között ingyenes virágpalántákat, facsemetéket és komposztálási eszközöket. A mostani ingyenes akcióról Gábor Lászlóné Csepel polgármesterének Facebook- oldaláról értesült. „Öt darab törpe orgonát választottam, az utcafrontra ültetem majd őket. Az előzőek nyáron kiégtek. Szeretek kertészkedni, egyedül maradtam, a munka lefoglal, a növények pedig gyönyörködtetnek” – mondta lapunknak a nyugdíjas hölgy.

Molecz Jánosné és férje a Szatmári utcából érkeztek a dísznövényosztásra. „Ha ilyen esős időben itt vagyunk, mindenki gondolhatja, mennyire szeretjük a kertészkedést. Bugás hortenziát és törpeorgonát viszünk haza. Tavasszal és ősszel is mindig eljövünk, jók az ilyen akciók. A szomszédunk gyümölcsfához is hozzájutott, legközelebb mi is jobban figyelünk a facsemete akcióra. A most választott törpeorgonát kiültetjük a házunk elé, mert ott épp elhalt a sövényünk fele. A hortenzia pedig a kertünket díszíti majd.” – tette hozzá.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !