„Nem alapértelmezett, hogy támogatjuk” – Gyurcsány belengette, hogy kifarolnak Karácsony mögül

Partizán, Mandiner

Átvette a budapesti DK vezetését másfél évvel az önkormányzati választások előtt Gyurcsány Ferenc, aki azt is kijelentette: „el fogjuk adni az Apró-villát egy éven belül”.

Már az első ötven perc is izgalmas és erős mondatokat hozott a Partizán Gyurcsány-interjújában, de a java csak ezután jött.

Az egész Gulyás Márton felvetésével kezdődött, aki rákérdezett egy értesülésre, miszerint Gyurcsány átvette a budapesti DK elnökségét. Mint kiderült, az értesülés igaz volt,

az eddigi elnök, Trippon Norbert „visszament” Újpestre, ahol polgármesteri ambíciói vannak.

Mivel Gyurcsány fővárosi elnöksége összefüggésbe hozható a 2024-es választásokkal is, Gyurcsányt megkérdezték, hogy a DK támogatni fogja-e Karácsony Gergelyt a két év múlva esedékes önkormányzati választáson.

„Nem alapértemezett, hogy támogatjuk” 

– jelentette ki Gyurcsány. Arra a kérdésre, hogy ez miért van, Gyurcsány azt mondta, hogy „amit neked mondanék, az neki nem lenne jó. Ha neki nem jó, az nem jó ellenzéknek”.

Később kiderült:

pár hete beszélt erről a témáról Karácsonnyal, fenntartásait neki is elmondta. Leszögezte azonban, hogy nem szabott feltételeket, mert nincs abban a helyzetben.

„Karácsony Gergely egy meglehetősen kicsike pártnak a volt elnöke. Olyan kicsike párté, aminek nem lesz meghatározó többsége a következő fővárosi közgyűlésben. Ezek fontos történetek. Ki határozza meg, és milyen módon és milyen háttérrel, hogy mit akarunk csinálni a fővárossal?” 

 forgatta tovább a kést a főpolgármesterben Gyurcsány.

A főpolgármester a legmagasabb választott közjogi méltóság. A főpolgármester vezeti a szabadság városát az önkénnyel szemben. A főpolgármester ezt a lehetőséget, hogy egy politikai közösséget megszervezzen az önkény kormányával szemben jól használja-e, vagy sem?” – folytatta Gyurcsány.

A főpolgármesternek az a dolga, hogy felújítsa a Blaha Lujza teret és legyen biciklisáv az Üllői úton, vagy az a dolga, hogy megszervezi a legszabadabb magyar város közösségét az önkénnyel szemben. Ez a dilemma. Én azon azon az állásponton vagyok, hogy ez egy súlyos politikai lehetőség és felelősség”.

Amivel Karácsony Gergely a te megítélésed szerint nem kielégtően élt?” – jött a riporteri kérdés. „Ezt már te mondtad” – válaszolta Gyurcsány.

A beszélgetés utolsó része is tartogatott meglepetéseket. Gyurcsány Ferenc kérdésre válaszolva elmondta, hogy egy éven belül el szándékozák adni az Apró-villát. Állítása szerint nem a támadások miatt, hanem mert hárman maradak ott.

A Klára, a Marci meg én, és Klára ráadásul az idejének a felét Brüsszelben tölti. Hát, ott kóválygunk abban a hatalmas nagy házban, hát mi a csudát csinálunk mi ott?” – indokolta Gyurcsány.

Az idézett rész az alábbi videóban, az 50. perctől látható.

Forrás: Mandiner

6 hozzászólás “„Nem alapértelmezett, hogy támogatjuk” – Gyurcsány belengette, hogy kifarolnak Karácsony mögül” bejegyzésre

  1. László szerint:

    “Klára ráadásul az idejének a felét Brüsszelben tölti. ” – és ott tesz be nektek ahol nem szégyenli….

  2. kormánypárti szerint:

    Itt behúzták a csőbe, aztán hebegett-habogott:
    “Ha lenne egy Dobrev-kormány, ott elhelyezés nélkül kisgyerekes családokat ki lehetne-e lakoltatni vagy sem? (…) Miért van az, hogy a DK-s polgármester, Németh Angéla megtehette ezt Budapesten?”

  3. László szerint:

    A hatvanpusztai birtoknál sokkal apróbb az a villa. Gratulálok a mandinernek, ez aztán oknyomozó ujságírás.

  4. Gyula ↸⨌ szerint:

    Kisköccs… Ki van kormányon 2/3-dal?
    További eszmefuttatásod tajt felesleges.

  5. László szerint:

    Eközben….
    “A magyar kormány Kínával egyeztet, hátha segítenek, amíg nincs EU-s pénz. Gőzerővel zajlik az alternatív pénzcsapok keresése.” IMF nyáron járt hazánkban, de hozzájuk állítólag nem fordulnak. Hová lett a sok pénz.

  6. PáLoS TReND szerint:

    MIELŐTT ZSIDESZ UKÁZRA ÖSSZEGYURCSÁNYOZNÁNK MAGUNKAT…
    A FELCSÚTI VARANGY JOBB HA MEGSZÍVJA MAGÁT MÉG IDÉN és ERRE az ÉVRE ÖSSZPONTOSÍT, HOGY NE JUSSON a NYÍLÁSZÁRÓKON KIZUHANÓ ÖNTELTEK SORSÁRA!!!
    AMÚGY a KRISTÁLYGÖMBÖM is AZT CSILLANTJA, HOGY AMÍG NEM SZÁMOLJA FEL az UZSORÁS BANKOKAT, RABOSÍTJA A KÖZJEGYZŐ és LAKÁSMAFFIA ORGAZDÁIT, SITTEL LE CION-LIBERÁLIS BELSŐ ELLENSÉGEKET s MENESZT RIPACS KULTÚR-MOCSKOKAT…
    SZÓVAL, AMÍG az EBRD DIKTÁTUMOT – FÉRFI ÁLLAT MÓDJÁRA!!! – NEM RÚGJA FÖL, MINT MÉSZÁROS LÖLŐ a “KONZERV-KAVIÁRT” és HIRDET AMNESZTIÁT A MAGYAR DEVIZACSALÁS ÁLDOZATAINAK; – AKKOR ENNYI VOLT…-és MÉG CSAK FÖL SEM KELL METSZENÜNK BÉL-POKLÁT!!!…:OOO
    VISZONT ADDIG a NEMZET LELKI-BÉKÉJÉNEK MEGTARTÁSÁÉRT és a KISEMMIZETTEK ÖNBECSÜLÉSÉNEK ÁPOLÁSÁUL; – VÉRDÍJAT TŰZÜNK KI ORBÁN VÉGREHAJTÓ és LAKÁSMAFFIÁJÁNAK BÉR-GYILKOSAIRA!!!

Itt lehet hozzászólni !