Több százan kerülhetnek utcára Csepelen, betettek a magas rezsiárak

Index, Csepel.info

Csepeli lakosok vagyunk – írja az Indexnek küldött levelében egy olvasójuk, majd így folytatja: ebben a kerületben létezik a régi Csepel Gyáron belül egy munkásszálló, amelyet kiadtak olyan embereknek, akiknek nem volt pénzük kaucióra, albérletre, vagy „nem tetszett az arcuk az albérlet tulajdonosainak”.

A Csepel.info úgy tudja, hogy körülbelül 200 ember szállása szűnik meg gyakorlatilag napok alatt, az érintettek több mint fele kiskorú. Budapest főváros vezetéséből először Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szólalt meg, aki a hajléktalanellátó intézményeket tudta felajánlani a most hajlék nélkül maradtaknak. Ő is hangsúlyozta, hogy ez nem jelent megoldást: a kisgyermekesek egyáltalán nem tudnak hajléktalanszállóra menni. Pénteken reggel megszólalt Karácsony Gergely főpolgármester is: segítséget ő sem ajánlott fel, de élesen bírálta a szálló milliárdos tulajdonosát.

EZEK AZ EMBEREKNEK NAGY RÉSZE CSALÁDOS, AKIK RENDESEN FIZETTEK HAVONTA 150 EZER FORINTOT EGY SZOBÁÉRT ÚGY, HOGY A FÜRDŐ ÉS A KONYHA KÖZÖS VOLT. KÉT NAPPAL EZELŐTT A KAPU AJTAJÁN EGY PAPÍROS JELEZTE: OKTÓBER 15-IG KI KELL KÖLTÖZNIÜK.

Levélíró hozzáteszi, ezeknek az embereknek ez volt az egyetlen reményük, hogy van hol lakniuk a gyerekekkel.

Mindezt azért, mert nem tudnak az embereknek fűtést biztosítani a felhalmozódott rezsi miatt, amit ezek az emberek minden hónapban kifizettek. Kétemeletnyi felnőtt, gyerek kerül utcára télen

– írja olvasó.

Reménytelen helyzetben

Amint arról az RTL Klub is beszámolt, az Indotek Group tulajdonában lévő munkásszálló vezetősége arról értesítette a lakókat, az energiaárak drasztikus emelkedése miatt október 15-én, szombaton határozatlan, de hosszabb időre bezárják a szállót, ahol azt követően sem áram-, sem víz-, sem fűtésszolgáltatás nem lesz.

Arra kérik a lakókat, hogy a jelzett napig költözzenek ki, ingóságaikat vigyék magukkal és az esetleges tartozásaikat még fizessék meg.

A fenntartó arra hivatkozik, kénytelenek bezárni, mert a hőszolgáltató felmondta a szerződést és a megemelkedett rezsiköltségeket a lakók nem tudnák megfizetni.

Zakar Gergely, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei, a legnagyobb budapesti hajléktalanellátó szervezet igazgatója elmondta, krízishelyzet van, megpróbálnak felkészülni arra, hogy az eddiginél jóval többen fognak majd megjelenni az ellátórendszerükben. A rezsiárak elszabadulása miatt a nappali melegedőkben már megjelentek azok az emberek, akik nem hajléktalanok ugyan, de nappal hozzájuk mennek, hogy ezzel is spóroljanak a rezsiköltségeiken.

Egynapi profit a nyugodt alvásért

Karácsony Gergely ma reggeli Facebook-bejegyzésében arra szólította fel Jellinek Dánielt, hogy mondjon le egynapi profitjáról, és biztosítsa, hogy a tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek.

Bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy ők, a munkásszálló lakói, valójában emberek

– írja Budapest főpolgármestere.

Karácsony Gergely bejegyzésében kifejti, a munkásszállón élők éppen annyira emberek, mint azok, akik Jellinek Dávid luxusszállodáiban százezreket fizetnek egy-egy éjszakáért. Sokan közülük még gyerekek, akik a döntés miatt nemcsak a lakhatásukat veszítik el, hanem a családjukat is, hiszen a törvények alapján az utcára került gyerekeket a gyámhatóság elveszi szüleitől.

„Biztosíthatom arról, ha nem intézkedik tulajdonosként a munkásszálló bezárásának visszavonásáról, akkor gondoskodom róla, hogy minden jóérzésű budapesti polgár mély megvetése kísérje önt. Áldozza be egynapi profitját, cserébe nyugodtan alhat” – tette hozzá. A főpolgármester ugyanakkor segítséget nem ajánlott fel a most utcára kerülő családoknak.

A tizedik

Jellinek Dániel a Forbes Magyarország 2022-ben megjelent listáján Magyarország tizedik leggazdagabb embereként szerepelt 189,2 milliárd forintos vagyonával. Több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel jelen van a lakossági ingatlanpiacon is.

Az általa menedzselt ingatlantranzakciók száma mára meghaladja az ötszázat. Az Indotek Group 2019-ben megvásárolta a Gellért Szállót és a Sofitel Hotel Chain Bridge szállót.

Forrás: Index, Csepel.info

27 hozzászólás “Több százan kerülhetnek utcára Csepelen, betettek a magas rezsiárak” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Én még azt is lehetségesnek tartom hogy Jelinek semmiről nem tud. Lehet kiadta, ahol lehet költséget kell csökkenteni.

  2. Kisapó szerint:

    Tisztelt Újságírók!

    Ha már szóba hoznak egy hírt, legyenek kedvesek és annak a szállónak a fotóját rakják a cikkhez amiről szól. Egyébként a fotón látható szálló már nagyon régen megszűnt.

  3. kormánypárti szerint:

    A KariGeri által számszerűsített 50 kiskorú is több tucat családot jelent. Jellinek (volt?) felesége nagy jótékonykodó, nagycsaládos édesanya. Mivel tagja az Indotek vezetőségének, nem hiszem, hogy az ő tudta nélkül hozhattak egy ilyen döntést. Szóval itt vagy egy hatalmas félreértés áll a háttérben vagy az ellenzék politikai haszonszerző akciója.

  4. solomon askenáci from ukrain szerint:

    Mi meg ezalatt a kormányüdülőben “senyvedünk” teljes kosher ellátás keretében a TI pénzetekből. HA HA HA Kösz Viki! Shalom gojok!

  5. Nagyapó szerint:

    Van két ötletem.
    1. Vigyori 23 milliárdos személyes keretéből csepegtessen fűtésre!
    2. Varju László az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter intézkedjen!
    Van feladat!😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. László szerint:

    Most hogy elmarad a tapolcai polgári szalon mert egy miniszternek kell bejelentenie hogy a szerszámgéplakatos Tótgabika nem ér rá, lehet ő is aranyhalat költöztet. Nekem is lenne egy-két ötletem hogy mivel kéne foglalkozni. Legek vagyunk már mindenben fater. Nálunk drágult a legjobban minden. És mivel egy 200 ezer Ft. körüli fizetés meg nyugdíj ezt nem bírja meg, ebbűl baj lesz more. Van feladat!

  7. kormánypárti szerint:

    A művésznő kórházba került. A szakmunkásokat miért kell sértegetni? Amúgy kíváncsi lennék a te énektehetségedre, kedves László. Szégyelld magad!

  8. Gyula szerint:

    ” művésznő ”
    KICSODA-MICSODA??? 🤣😂😁
    CELEB, papa, CELEB! 😁😂🤣👏👍
    Nem több, nem kevesebb, mint Berki volt. ✔

  9. PáLoS TReND szerint:

    Amúgy tényleg létezik még olyan oktondi vak-Fideszes, aki elhiszi, hogy a világ legsilányabb valutájává gyengített forinttal és az EU leggyatrább fizetésével (tényleges munkaidő/fizetés!!!) Orbán és enyveskezű kompániája nem a globál-cionista Rothschildok ócska csicskásai, nemzetünk aláaknázói és Új ISRAHELL megteremtői!?
    Amíg van orosz gáz, addig van rezsicsökkentés, amikor nincs, nem lesz rezsicsökkentés. Mondta ezt nagymellénnyel a felcsúti Döbrögi 2022. január 31-én.
    Orosz gáz van, mégis ez a cionista bagázs megfizethetetlenné tette 900 000 háztartás számára a gáz és áram árát!!!
    Vajon melyik eszement rózsadombi ficsúrjával számoltatta ki Orbán a gáz és a villany átlagfogyasztását!?…- aki a nevét és a pofáját is merné vállalni hozzá!?
    Továbbá, ha Paks képes fedezni a lakossági áramfogyasztást, akkor miért kell megzsarolni az embereket a csepeli ogréval?
    Az is vérforraló, hogy ebben a helyzetben a MOL-os gengszter Hernádi úgy ad el 500 millió köbméter földgázt Szerbiának, hogy közben az adózó magyarokat rettegésben tartják a NER-es bűnözőkkel; – miközben a jó néppel fizettetik meg a dilettáns EU elleni szabadságharcuk árát is!!!
    Azért határozta meg ez a globalistákat szolgáló lakáj-kormány 913 Ft-ban az átlagfogyasztás feletti gázárat, és 242 Ft-ban az átlagfogyasztás feletti áramárat, mert a társadalom egynegyedével kívánja kifizettetni a teljes társadalom rezsiköltségének emelkedését, a tízmilliárdos osztalékokat síboló oligarchák helyett!!!

  10. Gyula szerint:

    A videóhoz…
    Ez a nép ennyit tudott mindig és ennyit is tud most is.
    Pestiesen: szeret a sz.pott fax rossz oldalán állni.

  11. Nagyapó szerint:

    A dk-sok minden lehetőségre lecsapnak, mint a gyöngytyúk a forró takonyra, aztán pofára esnek, akár a szavazásoknál. Milyen munkásszállóról dumálnak? Csepelen létezik gyermekmunka, hogy gyerekek is laknak ott (a munkásszálló szállás a lakóhelyüktől távol dolgozóknak)?
    Hogy munkásszálló volt, az a múlté, akár a Kossuth L utcai munkásszálló, avagy a Karmelita kolostorban szerzetesek laknak?
    Ezek szerint bérlakások és a bérlakásoknál a tulajdonosnak kötelező szociálpolitikai szempontokat figyelembe venni? Ha igen közöljék ezt pl. a német háztulajdonosokkal!
    Vigyori igazi szoclib, bőkezű a mások pénzéből, szerencsére Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes másképpen gondolkodik!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Gyula szerint:

    Öreg szutykos!
    Attól még nem tudnak hová menni, hogy ki a jobb fej számodra.

  13. kormánypárti szerint:

    A FŐTÁV hozzáállása miatt keletkezett a probléma, ami fővárosi cég. A Főtáv a szállónak nem lakossági tarifán számláz, miközben az épület lakhatási célul szolgál a Csepel Művek dolgozóinak és családtagjaik számára. Azt kéne elérni, akár méltányossági alapon, hogy a hőszolgáltató olyan számlát állítson ki, ami nem eredményez jelentős költségnövekedést a szálló üzemeltetőjének, ezáltal a lakók bérleti díjai sem nőnének drasztikus mértékben.

  14. pl szerint:

    Hiába kennéd ezt a fővárosra, a “rezsis” számlázás, ill. a “nemrezsis” számlázás államilag szabályozott, ezért javaslatodat beszéld meg a főnőköddel!
    Addig mindenkinek élveznie kell Magyarország vívmányait!

  15. Gyula szerint:

    Faxfej!
    Ott az erőműtől magától veszed cájgot! 🤣
    Ha én onnan veszem, akkor a szálló is.
    Ez a Putyilov területe.
    Fogtad?

  16. pl szerint:

    Ez most melyik Gyula?

  17. Gyula szerint:

    Az eredeti…
    A krix-kraxokat nem engedi a fórummotor…
    Tudod, hogy kinek szólt… 🤣👍

  18. azta szerint:

    A börtönök fűtésére lesz pénz?
    Vagy azokat is lebontják?

  19. Gyula szerint:

    Belehelik, befingják a cellákat, mint ahogy a művelődési házaknak, színházaknak is javasolták.

  20. László szerint:

    “Most csak arra tudunk koncentrálni, hogy az Operaházat működőképes állapotban tartsuk, és az oda betérő nézőket a legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki. A 18 fokot meg remélem, hogy elviselik majd, úgyis hamar belehelik a nézőteret. Nem hiszem, hogy ott fázás lesz” – mondta Ókovács Szilveszter. – a ruhatáros fizetése meg lesz spórolva 🤣

  21. […] találni a közös problémára.” – fogalmaznak. Zászlós Szálló bezárásáról itt írtunk korábban. A közlemény az alábbiakban […]

Itt lehet hozzászólni !