Megkezdődött a Posztógyár utcai tanuszoda bontása

Csepel.hu

Ma reggel elindult a Posztógyár utcai tanuszoda bontása. Mint ahogy az önkormányzat korábban beszámolt róla, az elmúlt években, noha sokat költöttek a karbantartására és a fenntartására, az uszoda döbbenetesen rossz állapotba került.

A teljes tartószerkezet elrohadt. Statikai vélemény szerint pedig nem csak baleset, de életveszélyes is az építmény. Ezért az épület további biztonságos működését nem lehetett a továbbiakban garantálni.

Műszaki paraméterekről annyit lehet tudni, hogy a földszintes tanuszoda 1975-ben épült. A lapostetős fejépület hagyományos (beton/tégla) technológiával készült, a medencetér acél és beton alépítményére hajlított műanyag panelekből szerelték a felépítményt. 1986-87-ben bővítés és gépészeti felújítás is történt. További, különböző mértékű építészeti, épületgépészeti felújítások történtek 1993-ban, 2002-ben és 2013-ban. A felújítások ellenére az épület életveszélyes állapotba került és ezért 2021-ben végleg bezárták. Az uszoda felújítása, korszerűsítése nem gazdaságos, ezért a tulajdonosa az épület bontását határozta el.

Információink szerint az önkormányzat tulajdonában csupán a felépítmény áll, magát a területet évtizedek óta bérlik.

Forrás: Csepel.hu

3 hozzászólás “Megkezdődött a Posztógyár utcai tanuszoda bontása” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Kinézetre ugyanilyen tanuszoda volt a 18.kerületben a Piros iskola mögött. Az 20éve lett elbontva.

  2. Gyula szerint:

    Na, itt is megoldódott a rezsi.

  3. bhu szerint:

    Javaslok egy kiváló focipályát a helyére. Egy nagyot, meg egy kicsit is. Vagy fajátszteret a Naccsaládos Gyermekeknek. Semmiképp ne a gerincutat folytassák.

Itt lehet hozzászólni !