Kirendelt gyerekek és románozás: torkára akadt a demokrácia a DK-nak

Csepel.info

Szigethalmi focista gyerekeket állítottak be statisztának Gyurcsányék (fotó: Facebook)

Kirendelt szigethalmi focista gyerekekkel és többségében nyugdíjas szimpatizánsokkal tartott kormányellenes rendezvényt Gyurcsány Ferenc és a DK. Azon a csepeli Kis-Duna-parton, ahol hatalomban a DK-s politikusok csak lakópark-építéséket támogattak, és ahol gátolták a közösségi célú fejlesztéseket. Gyurcsány pártja ráadásul fizetés nélkül távozott, ugyanis fizetniük kellett volna a közterület-foglalásért.

Amikor Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebookon elmondta a véleményét a DK-ról, nekiestek és románozni kezdték a nagyváradi születésű, három éves kora óta Csepelen élő városvezetőt. Az ellenzéki párt fórumozói szerint ugyanis, ha rajtuk kívül más is elmondhatja a véleményét, akkor diktatúra van, a megszólaló pedig minimum román. 

Gyilkosozás után lincselésre utalhatott Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc az elmúlt hetekben legyilkosozta a Fideszt, valamint árulóként kezelte azokat az ellenzékieket, akik kulturált vitát folytatnak a kormánypártiakkal. Csepelen ismét a legrosszabb arcát sikerült megmutatnia a Demokratikus Koalíciónak.

Nem engednek szabad elvonulást

A “szeptemberiálisnak” elnevezett rendezvényen legfeljebb harminc, többségükben nyugdíjas korú felnőtt vett részt, de jó néhány szigethalmi focista gyereket is sikerült kirendelniük statisztának. Ők egy légvárban fociztak, élőben mutatva, hogy erre nem szabad pénzt költeni. Gyurcsány Ferenc beszédében hosszan ecsetelte, hogy az orosz-ukrán háború miatti válság is Orbán Viktor és a Fidesz 12 éves kormányzásának következménye. Arra is emlékezett, egykor ő maga olyan szegény volt, hogy karácsonyfára sem tellett, és amíg a jelenlegi kormány emberei gazdagodtak, mindenki mást megnyomorítottak. (Ennek némileg ellentmond, hogy Gyurcsány Ferenc az elmúlt években jelentősen növelte vagyonát.)

“Nem engedünk nekik szabad elvonulást, igazságot fogunk teremteni”.
– fogalmazott végül fenyegetően a pártelnök.

“Aki nem vet, ne arasson”

Ezt már Borbély Lénárd polgármester írta a DK rendezvényére utalva. Csepel megválasztott vezetője szerint olyan önkormányzati helyszínt néztek ki Gyurcsányék,  ahol az MSZP-ből DK-ba átigazoló politikusaik csak többemeletes lakóparkoknak való telkeket láttak, és ahol az önkormányzat fejlesztéseit nem támogatták.

“Úgy lett a csepeli Kis-Duna-part a csepeli családok paradicsoma – amit egyre többen tartanak Budapest egyik legszebb Duna-partjának -, hogy ezt a DK mindenben gátolta, amiben csak tudta.”

– fogalmazott Borbély Lénárd.

Csepel polgármestere kiemelte: a DK hozzáállása miatt “politikai okból” elutasítja a rendezvényt.

“Aki nem vet, ne is arasson: aki nem támogatja Csepel és a csepeliek gyarapodását, a kerületünk fejlődését, aki csak lakóparkokat lát a vízparti parkok helyén, ne arassa le közös munkánk eredményeit! Ha a nem kívánt vendégek mégis mások eredményeit próbálják kihasználni, ám tegyék. De mindenki tudja, hogy nem a mi jóváhagyásunkkal teszik.”

– fogalmazott. Vagyis politikai ellenvéleményét fejtette ki, és nem tiltotta be a rendezvényt. A polgármester véleményét írásunkig 539-en kedvelték, 11-en pedig nem. Utóbbiak közül azonban többen lerománozták a polgármestert azért, mert Nagyváradon, vagyis a Romániához csatolt Partium területén született.

A csepeli önkormányzat is közleményt adott ki a Demokratikus Koalíció (DK) hétvégi “szeptemberiálisáról”. A kerület szerint a DK nem tartotta be a gyülekezési jog szabályait, ráadásul a családi napnak nevezett politikai eseményen gyerekekkel, gyerekeknek kampányoltak. A helyszínről a csepeli önkormányzat semmilyen előzetes tájékoztatást nem kapott.

“A csepeli önkormányzat szervezésében rengeteg igazi családi program található a kerületben, ahová – a DK „családi” hétvégéjével szemben – pártállástól függetlenül és politikai kortesbeszédek nélkül mindenkit várnak szeretettel a jövőben is.”

– fogalmaztak.

Csepel.info

11 hozzászólás “Kirendelt gyerekek és románozás: torkára akadt a demokrácia a DK-nak” bejegyzésre

  1. Gyula ↸⨌ szerint:

    Már megint vergődtök?
    Ebbe fogtok belehülyülni!
    🤣👏👍

  2. László szerint:

    Gyülekezési jog szabályai… – miről beszéltek? féltek valamitől?

  3. kormánypárti szerint:

    Itt nem spontán gyülekezés történt, hanem előre megszervezték. A közterületi gyűlést be kell jelenteni 48 órával előre a gyülekezési hatóságnak. Mivel ez elmaradt, jogellenes közterület-használat tényállása valósult meg, ami közigazgatási bírságot von maga után.

  4. Gyula ↸⨌ szerint:

    Agitátorkám…
    HA így lett volna, akkor az ott lévő közteresek, vagy a rendőrök nem tudták a dolgukat? 🤣👏👍 Megint magatokból csinálsz hülyét.

  5. László szerint:

    Itteni cikk: Kirendelt gyerekekkel kampányolt a polgármester “Évnyitó a felújított Katona iskolában” – állapítanám meg ha rosszindulatú lennék. Miért ne járhattak volna arra véletlenül a szigethalmi focista gyerekek? Lehetne kicsit több fantáziája kormányos.

  6. Hozzászóló szerint:

    Fletó mindig Csepelre jön egy kis lángosért.

  7. Nagyapó szerint:

    Hogy a csepeli lumpen proli ne haljon meg hülyén, néhány “román” megemlítése:Bartók Béla, Arany János, Erőss Zsolt, Áprily Lajos, Rajk László, Benedek Elek, Böjte Csaba, Sütő András, Szervátiusz Jenő, Mátyás király Kádár János (bocs ő horvát)és még sokan mások!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. László szerint:

    Ők is csepeli polgármesterek voltak?

  9. Gyula ↸⨌ szerint:

    🤣😁😂👏👍✔

  10. László szerint:

    Nézze mit találtam fater, a hanyatló nyugatról írnak ahová Lázár óva intett attól hogy megnézzük..

    “Ausztria az valóban jól teljesít..!!!
    Múlt héten ismét voltam kedvenc országomban Ausztriában és ahol megszálltam, abban a szállodában a személyzet szinte majdnem mindenki magyar volt. Magyar volt a recepciós, a pincérek, a konyhai alkalmazottak és a takarító személyzet, így volt időm beszélgetni velük. Megállapították, hogy aki ott becsületesen dolgozik, az létbiztonságban van, nem kell félnie a jövőtől. Legtöbben szállást is kapnak, de aki nem kap az is simán megtudja fizetni az élelmiszer árakat, 13., 14. havi fizetés van, még a családját is tudja támogatni itthon, sőt aki több mint féléve él Ausztriában és állandó bejelentett lakcíme van az most 500 euros (200 000 forint) rezsikompenzációt kapott! A kórházakban kitűnő az orvosi ellátás, oda gyógyulni, és nem meghalni mennek az emberek. Az országban nem téma a politika, nem esnek egymásnak gyűlölködve az emberek, mert különbözően gondolkoznak dolgokról, élik nyugodt, boldog, békés életüket. Mindenki szinte egyöntetűen mondta, hogy ezért dolgoznak Ausztriában és hosszútávon gondolkoznak a jövő életükkel kapcsolatban. Megállapítottuk, hogy Ausztria valóban jól teljesít, nem harcol senki senkivel, nincs gyűlöletáradat és ellenségkép, van viszont még ebben a nehéz helyzetben is jólét!!! “

  11. […] DK szerint politikai légvár gyerekeknek sportlehetőségeket biztosítani: Gyurcsány szeptemberi csepeli akcióján ehhez szigethalmi focista gyerekeket állítottak be statisztának (fotó: […]

Itt lehet hozzászólni !