Csepelen van Budapest egyik legszebb parti sétánya

Turistamagazin.hu

“Egy hely a városban, ahol azonnal körülvesz a természet, méghozzá ott, ahol a legkevésbé számítanál rá. Ártéri fák árnyas lombsátra kilométereken keresztül, hihetetlen folyóparti kilátásokkal. Ligetek, parkok, nádasok, hattyúk, vadkacsák, csend és lustán hömpölygő Duna. Bringával és gyalogosan is végigjártuk a csepeli Kolonics György sétányt, és minden méterét imádtuk.”

Sokan csodálkoznak rá, milyen klassz hely lett Csepel, mióta a kerület újra felfedezte és ápolja természeti értékeit. Az alábbiakban a Turistamagazin beszámolóját olvashatják.

Hol lehet Budapesten közvetlen a Duna mellett, hosszan elnyúló partszakaszon sétálni, sőt kerékpározni is? Ahol gyönyörű ártéri fák, öblök, nádasok szegélyezik a sétányt, nincsenek part menti kocsmák, bisztrók, nyugi van és béke, és a tömegtől sem kell feltétlenül tartanod? Meglepő vagy sem, de a XXI. kerületben, Csepelen lehet ilyen helyet találni.

9 hozzászólás “Csepelen van Budapest egyik legszebb parti sétánya” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    Tegnap kerékpárral jártam arra, de a kaják-kenu pálya épülete valami tragédia, kinézete és a környezete kritikán aluli! Azért hirességünk, büszkeségünk ennél sokkal de sokkal többet érdemelne! Ez az a sport, ami annyi örömet (és sajnos szomorúságot) okozott az egész “nemzetnek”! Értek el annyi eredményt, de inkább sokkal többet, mint a birkózók és ez a köszönet? Ez a méltatlan körülmény? Ha valamiben tévedek, elnézést!

  2. Ibolya szerint:

    Sajnos hosszú-hosszú évek óta így néz ki.
    Szégyen!

  3. kormánypárti kitiltott szerint:

    Telis-tele kutyaszarral.

  4. László szerint:

    Nem tudom ezzel a történettel mi van, 2014-es cikk…
    “Nápolyban csúcstechnológiával tartanák tisztán az utcákat: a járdán hagyott kutyagumi dns-ét elemezve szeretnék azonosítani azok eredetét. Ehhez azonban minden ott élő állat genomjáról adatokat kell gyűjteni – írja az MTI.
    Állatorvosok vért vesznek a kutyáktól, hogy regisztrálják dns-üket, és aki ebbe nem megy bele, az akár 150 eurós (45 ezer forintos) büntetésre is számíthat. A genetikai információ birtokában már viszonylag könnyen lenyomozható az útszéli kutyagumi tulajdonosa, aki elfelejtett feltakarítani a kutyája után.”
    Pár országban elkezdték ezt aztán csend lett. Volt ahol csak össze szedték a kutyaxart, aztán dns teszt után küldték a csekket a gazdának.

  5. kormánypárti kitiltott szerint:

    László!
    Szép még az az Euró árfolyam a cikkben! 😜

  6. László szerint:

    Nem értettem de leesett közben. 300Ft. Tudod volt az a mondás hogy “270 forintos euro árfolyamnál el kellene gondolkodni a miniszterelnök cserén” – mondták ezek még ellenzékben. Most mit kellene vele csinálni? Azt amiért a külügy berendeli Ausztria budapesti nagykövetét? 😜

  7. kormánypárti kitiltott szerint:

    Nem tudom, hogy a Patás regnálása alatt volt-e 270 Ft az euro?
    https://www.chartoasis.com/eur-huf-forex-chart-10-years-cop0/
    Jómagam még Fletó alatt váltottam át az akkori megtakarításom 270Ft-ért. A mai napig jól van. 😜

  8. László szerint:

    Fetának szóltak ezek be. Most azt mondják nem probléma ha 400 egy euro. Semmire nincsen hatással. Duplájára nő a miniszterelnök fizetése, azzal sincs probléma. Megérdemli, megvéd minket a hanyatló nyugattól.

  9. kormánypárti kitiltott 2.0 szerint:

    Lehet, hogy még a Vörös Hadseregtől is meg fog! 👍

Itt lehet hozzászólni !