Medgyessy Péter: Orbán a 2002-es vereség után elmondta nekem, hogy visszajön majd – videó

Blikk

“Orbán példát mutatott 2002-ben, hogy hogyan kell felállni” – igy jellemezte újabb győzelme után Orbán Viktor kormányfőt Medgyessy Péter, az MSZP 2002-es miniszterelnöke, párhuzamot vonva a mai ellenzék választási veresége és a Fidesz hosszú távú választási felkészülése között.

“A 2002-es választás Orbánnak és a Fidesznek egy nagy mellbecsapás volt. (…) De egy nem is annyira formális beszélgetésen már akkor elmondta nekem, hogy nézd, >én vissza fogok jönni<. Erre ő tudatosan készült.“ – idézte fel a 20 éve történteket Medgyessy Péter exkormányfő Gulyás Márton Partizán című műsorában.

“Nem nyalogatta a sebeit, nem nyavalygott, hanem fogta magát, feladta a pártelnökséget, és elkezdte a hátteret szervezni, (…) és nem hagyott senkit sem az útszélén” – igy emlékezett vissza az egykori baloldali miniszterelnök.

A Partizán legutóbbi adásában Medgyessy Péterrel, Magyarország egykori miniszterelnökével beszélgetett Gulyás Márton műsorvezető a NER elmúlt 12 évéről, az április országgyűlési választás tanulságairól és az ellenzék jövőjéről. Szó esett ennek kapcsán arról, hogy mit kellene tennie az ellenzéknek, hogy vállalható megoldást nyújtson a a kormánypárttal szemben.

Medgyessy szerint jó irány volt az összefogás, amelyet egyébként ő már régebb óta szorgalmazott, de – mint hozzátette – “szervezetileg ugyanakkor nem kellene integrálódniuk, mert minden baloldali párt más irányzat, más korösszetétel, más politikai gyakorlat és ismeret.”

“Nem baj, hogyha mindenki igyekszik megerősíteni a saját táborát, de legyen egy olyan minimum, amiben egyetértés van” – mondta.

Forrás: Blikk

3 hozzászólás “Medgyessy Péter: Orbán a 2002-es vereség után elmondta nekem, hogy visszajön majd – videó” bejegyzésre

  1. kormánypárti kitiltott szerint:

    “Nem nyalogatta a sebeit, nem nyavalygott, hanem fogta magát” … és kiment Graz-ba? 🤣😁

  2. László szerint:

    2017-es cikk. Jó tanácsadója volt Orbánnak Finkelstein személyében.
    – Olyan témákat kell felhozni, amelyektől félnek az emberek, és ezt úgy tálalni, hogy úgy tűnjön, hogy a veszély a baloldalról jön…
    – ki kell jelölni a kampányban egy ellenséget, akit folyamatosan támadni lehet, és akire minden, a választók által rossznak vélt dolgot ki lehet vetíteni, hogy aztán elveszítse a választói bizalmát…

Itt lehet hozzászólni !