Ferenc pápa Orbánnak: Az a szolgálat, hogy félmillió menekültet befogadtatok

Mandiner

A Szentatya Szent Márton bronzplakettet ajándékozott Orbán Viktornak.

Pontosan 11 órakor érkezett a Szentatya dolgozószobájába Orbán Viktor, majd zárt ajtók mögött kezdődött a két fél közötti megbeszélés. A tárgyalás végén bevezették a terembe Orbán Viktor feleségét és kíséretét, majd sor került a kölcsönös ajándékozásra. A magyar miniszterelnök egy 1750-ben nyomtatott angol-latin nyelvű nagyheti imakönyvet ajándékozott a Szentatyának, továbbá egy kötetet Bartók Béláról, egy másikat pedig az ő műveivel. „Minthogy a magyar nyelvet rajtunk kívül kevesen beszélik, ezért magyar zenét hoztam ajándékba, mert aki ezt hallgatja, az megérti a szívünket” – mutatta be a különleges CD-sorozatot Orbán Viktor a pápának,

aki elégedetten nyugtázta: „Bela Bartok”.

A Szentatya – ajándékai átadásakor – külön magyarázattal szolgált, amikor jobbját rátette egy tányér nagyságú kerek bronzplakettre: „Ezt a domborművet én magam választottam Önnek a Vatikán műhelyéből. Szent Mártont ábrázolja, aki egyébként magyar ember – jó, tudom – Pannónia római provincia volt, de mégis, Ti Szent Márton Népe vagytok. Ez a kettévágott és a szegény vállára terített köntös pedig – és mutatta a kezével –

az a szolgálat, amelyet értük tesztek.

Az a szegény pedig azt a félmillió menekültet jelenti, akiket most befogadtatok”. A Szent Márton bronzplaketten kívül Ferenc pápa apostoli buzdításainak egy-egy példányát adományozta. „A béke világnapjára írt idei üzenetemet ma reggel dedikáltam Önnek” – mutatott a Szentatya a pecsét melletti aláírására. Ezenkívül a pápa vendégének ajándékozta az Abu Dhabiban 2019-ban aláírt, az Emberi Testvériségről szóló dokumentumot, illetve a világjárvány miatt 2020. március 27-án a Szent Péter tartott emlékezetes Statio Orbist, mely a Vatikáni Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Forrás: Mandiner

8 hozzászólás “Ferenc pápa Orbánnak: Az a szolgálat, hogy félmillió menekültet befogadtatok” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Kell is a feloldozás ilyen életmód mellett…

  2. Lennox szerint:

    László: 😀

  3. pl szerint:

    Mivel magánkihallgatás volt, s ilyenről nem szokás nyilatkozni, a Pápa ehhez tartja magát, a suttyó meg azt hadovál, amit akar…

  4. kormánypárti szerint:

    Orbán a világbékére törekszik, amiben a Szentatya támogatja. Nem a béke célját szolgálja életek kioltására megalkotott fegyverek szállítása és az ezeket használó zsoldosok, magánhadseregek térségbe küldése, az ukrán nép szenvedéseire nem jelentenek megoldást, csak még több szenvedést hoznak el. Ferenc pápa üzenete, hogy ne térjünk le a helyes útról, az a jó keresztényi hozzáállás, ahogyan mi segítünk, amit mi képviselünk. A háboristák a konfliktus élezését akarják elérni és nem látják be, hogy a helyzet eszkalálódása veszélybe sodorja az emberiséget.
    https://youtu.be/FdT5a9skGsw?t=1715

  5. kormánypárti szerint:

    http://szentmarton.martinus.hu/szent-marton-elete
    “339-ben, 22 éves korában keresztelkedett meg, szolgálati helyén, Amiensben. A kereszténnyé lett fiatal katona parancsnoka kérésére még két évig szolgált a légió kötelékében.

    A hadseregből való távozása előtt, 341-ben barbárok támadtak Galliára. A császár, Constans az ütközet előtt személyesen buzdította katonáit. Név szerint szólította őket és ajándékot adott át nekik. Márton nem akarta az ajándékot elfogadni és ennek okát közölte is az uralkodóval: a császárt szolgálta eddig, ezután Istent kívánja szolgálni. Ő viszont a csatától való félelemmel vádolta meg Mártont és ezzel magyarázta a seregből való kilépésének okát is. Márton a méltatlan vádat visszautasította és a császárnak azt válaszolta, hogy másnap a hadi felszerelés nélkül, Isten nevével az ajkán és a kereszt jelének a védelme alatt megy majd a csatába.

    Az ütközetre azonban nem került sor, mert a barbár frank sereg követeket küldött a császárhoz és békét kért. Az ellenség kérése, békeajánlata a császárnak is meglepetést okozott. A csodának is nevezhető fordulat egy súlyos veszteséggel járó csatát akadályozott meg.”

  6. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Az 5:29-s hozzászólásod alapján miért is ünnepeljük 1848-t vagy 1956-t?

  7. kormánypárti szerint:

    Miért? Ezek egyházi ünnepek lennének?

  8. Zsivány szerint:

    A Vatikán nemcsak lelki, hanem világi hatalom is. Az egyházállam 174 országgal tart fent diplomáciai kapcsolatot. Talán a Moszatnál is fejlettebb hírszerzése van, számos titkosszolgálat, kémszervezet van becsatornázva ebbe a mikroállamba. Minden hír útja Romába vezet! A római pápa nagyon otthon van nemzetközi ügyekben, biztonságpolitikai kérdésekben, azt is tudja, annak a félmillió menekültnek csak a töredéke maradt nálunk. Érdemes a Szentatya minden egyes szavára odafigyelni: „Ezt a domborművet én magam választottam Önnek a Vatikán műhelyéből. Szent Mártont ábrázolja, aki egyébként magyar ember…A béke világnapjára írt idei üzenetemet ma reggel dedikáltam Önnek”. Magyarország azt teszi, amit a katolikus egyházfő elvár tőle, ez a követendő irány, bátran merjünk szembeszállni a többiekkel. Ez az üzenet.

Itt lehet hozzászólni !