Simor András: “Róna Péter egy teljesen erkölcstelen figura”

ATV

A Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke keményen beleállt a 79 éves közgazdászba, miután az ellenzéki összefogás bejelentette, őt jelölik köztársasági elnöknek – értesült a Világgazdaság.

„A kétezres években volt szerencsém egy könyvvizsgálással is foglalkozó nagy nemzetközi tanácsadó céget vezetni. Azalatt a hét év alatt, amíg ott voltam, egy esetben mondtuk azt, hogy egy ügyfél mérlegét nem írjuk alá, és inkább lemondunk a megbízatásunkról. Az ok az volt, hogy olyan összegeket számoltak el bevételként, amelyek nem voltak valósak, így a pénzügyi beszámolójuk nem a valóságot tükrözte” – kezdte Simor András a Róna, mint köztársasági elnökjelölt című bejegyzését.

Az MNB egykori elnöke azt is elárulta, melyik volt ez a vállalkozás: a NABI, melynek igazgatósági elnöke nem más volt, mint Róna Péter.

„Egyébként, ha valaki üzletembereket megkérdez Budapesten, akiknek volt kapcsolata Rónával, sok jót nem hall róla. Véleményem szerint egy teljesen erkölcstelen figura” – fejtette ki véleményét Simor.

A portál arról is ír, az MNB korábbi elnöke “már egy ideje nem háborodik fel és nem lepődik meg semmin, de Göncz Árpád századik születésnapját követően ez a hír sokkolta”.

„El sem tudom képzelni, mit jelent ez a hír az ellenzéki összefogás egészére nézve” – tette hozzá.

Békesi László korábbi pénzügyminiszter is egyetértett, hozzászólásában azt írta: “Róna egy ellentmondásos, gátlástalanul törtető figura”.

Forrás: ATV

10 hozzászólás “Simor András: “Róna Péter egy teljesen erkölcstelen figura”” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    Emlékezzünk, hogy most miért is orrol6nak R.P jelölése miatt ezek a hazaáruló uzsorások még mindig szabadlábon és gátlástalanul élősködő országrontó szemita egyedek (Simor, Békesi!)…- holott a patkány Gönczüknél még ma sem lehet (keresve sem!!!) alantasabb létformát találni.
    “Róna Péter közgazdász szerint a magyar gazdaság vergődésének első helyen álló oka a devizahitelezés bevezetése volt, melyért hét embert tesz felelőssé: Járai Zsigmondot, Király Júliát, Simor Andrást, Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordont, Oszkó Pétert és Felcsúti Pétert.” Mindez abból a Schiffer Andrásnak címzett leveléből derült ki, amelyben bejelentette, hogy távozik az LMP alapítványának éléről és a magyar közéletből.

  2. Nagyapó szerint:

    Nem értem ezt a felhorkanást Rónával szemben. Róna nagyon jól beillik a moslékkoalíció vezetői garnitúrájába!
    Nem illik viszont a szocik gerinces vezetői közé, ahol Horn, Medgyessy, Kovács, Tóth József, Botka voltak/vannak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Földi űrutazás szerint:

    A 2008 decemberében érkező válságot Róna Péter már 8-10 hónappal korábban jelezte.Egy Schmitt Plagitól klasszisokkal értelmesebb az biztos, de közel a 80 évhez már jelképesen se vállalja el ezt a pozit.

  4. Hozzászóló szerint:

    Hornnak akkor volt leginkább gerince, mikor a balesete után merevítő adott neki tartást. A D-209-es és Horn korosztályaként nyilván más fogalmakkal rendelkezik az ember a gerincességről, tisztességről, ezt megérteném. De az is lehet, hogy csak simán szenilis.

  5. László szerint:

    Azt a válságot sokan előrejelezték, Amerikában hónapokkal előtte már javában tombolt. Errefelé mit mondtak? Hozzánk nem fog begyűrűzni mert erős a gazdaság. Változott azóta bármi? Nem.

  6. Gyula szerint:

    Gerinc, D-209,… A többiek? Akták mikor lesznek feltárva?
    Na, barátom, várom a választ.
    Fater lebukna. 😁😛🤣👏👍🌈

  7. Nagyapó szerint:

    Hozzászóló! Sine ira et studio! A D-209 es ügynök a BM III/II. Csoportfőnökségben foglalkozott kémelhárítással. Ez nem a III/3-as belső elhárítás! Minden ország védi titkait, amik azért erősebb védelemre szorulnak az MNB-ben, mint pl. a CSM Csőgyárban.
    Minden országban van ilyen védelem (nálunk is), akik nem az ország ellenségei.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Gyula szerint:

    Ki az ország ellensége? Már megint az üres csúsztatott mellébeszélés.

  9. Nagyapó szerint:

    Milyen érdekes, Simor András jellemzése után Király Júlia a volt MNB-alelnök is annyira kiakadt Róna Péter – a „Huncut pici gazember” – jelölésén, hogy nem vállal nyilvános szerepléseket.
    Király Júlia MZP egyik tanácsadója!😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Hozzászóló szerint:

    Rendben van, Nagyapó, ha spongyát is dobunk a D-209-es ügyre, azért még a haragon túl itt van Horn Gyula nem létező gerince. Azt hogyan animálja meg?

Itt lehet hozzászólni !