Bangóné hamis diplomával dicsekszik?

Az egyetemen nincs adat a hírhedt szocialistáról

Mandiner

Az MSZP-s képviselő egy BGF-es közgazdász végzettséget szerepeltet a parlamenti önéletrajzában, de az egyetem szerint nincs erre vonatkozó adat az archívumukban.

Bangóné Borbély Ildikó és a csepeli szocialisták életét jól ismerő forrásunktól azt az információt kaptuk, hogy az MSZP-s parlamenti képviselő valójában nem szerzett közgazdász főiskolai diplomát, holott a parlament.hu-n szereplő önéletrajza szerint ez a végzettsége. A szocialista politikus nyilvános életrajza szerint a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Gazdaság és menedzsment karára (szerk.: a képviselő a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának gazdálkodási és menedzsment képzésére gondolhatott) járt és 2013-ban végzett.

A képviselők felelnek az önéletrajzuk tartalmáért

A Mandiner közérdekű adatigényléssel fordult a BGF jogutódjához, a Budapesti Gazdasági Egyetemhez, hogy megtudjuk, Bangóné Borbély Ildikó járt-e a BGF-re, s ha igen, mennyi ideig, milyen vizsgákat tett le, és kapott-e ott diplomát. Az egyetem azt válaszolta, hogy „tanulmányi rendszerünk archívumában az Ön által kérdezett személyre vonatkozóan

semmilyen adat nem található”.

Megkerestük az Országgyűlés Hivatalát is. Onnan azt az információt kaptuk, hogy nekik semmilyen kompetenciájuk nincsen arra, hogy ellenőrizzék egy országgyűlési képviselő önéletrajzának tartalmát. Azért kizárólag a képviselő felel.

Bangóné Borbély Ildikót is megkerestük állítólagos közgazdász diplomája kapcsán, a szocialista politikus azonban csütörtök óta nem válaszol arra a kérdésre, szerzett-e diplomát a BGF-en.

Bangóné 2003-ban lépett be a Magyar Szocialista Pártba, előbb a megyei választmány tagja, majd 2008-ban a nádudvari szervezet elnöke volt, 2010-ben a megyei elnökség tagjává választották. A 2010-es önkormányzati választásokon a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe került be. 2011-ben a püspökladányi időközi országgyűlési választásokon az MSZP jelöltje volt, a harmadik helyen végzett a fideszes Bodó Sándor, illetve a Jobbik jelöltje mögött. 2012-ben az Országos Elnökség és a Választmány tagjává választották, jelenleg a párt csepeli szervezetének az elnöke.

Még soha nem nyert egyéniben

Bangóné 2014 óta tagja a parlamentnek, első alkalommal a Hajdú-Bihar megyei 5. számú – Hajdúszoboszló központú – országgyűlési egyéni választókerületben indult, ahol azonban csak harmadik helyen végzett, ismét a fideszes és jobbikos jelöltek mögött. Ám az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-lista 20. helyéről sikerült mandátumot szereznie. 2018-ban az MSZP-Párbeszéd csepeli jelöltje volt, de a választás előtt visszalépett Szabó Szabolcs (Együtt) javára, aki így nyert is, így Bangóné megint lista 14. helyéről jutott az Országgyűlésbe.

Egy emlékezetes botrány is kapcsolódik a személyéhez, a szocialista képviselő ugyanis 2019-ben tavaszán lepatkányozta a Fidesz szavazóit.

„Ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon, ha már a patkánytéma felhozódott Budapesten” 

– mondta az ATV-műsorában Bangóné, miután arról kérdezték a 2019-es európai parlamenti választások kampányában, mégis miért ilyen nagy a Fidesz támogatottsága.

Idén szintén az ellenzék közös országos listáján szeretne befutó helyre kerülni, mert

nem indulhat egyéniben.

Az ellenzéki előválasztáson ugyanis újra Hajdúszoboszlón próbálkozott pártja, valamint a Párbeszéd és a DK színeiben. Ám 54,5:45,5 százalék arányban vereséget szenvedett Kiss Lászlótól, akit a Momentumon kívül a Jobbik, az LMP, az Új Kezdet, az Új Világ Néppárt és Márki-Zay mozgalma is támogatott.

Forrás: Mandiner

14 hozzászólás “Bangóné hamis diplomával dicsekszik?” bejegyzésre

 1. Fest Ékes szerint:

  Lehe, hogy a villányi úti Foxi-Maxi egyetemre járt.

 2. László szerint:

  Tudjátok miért kaptátok ezt a választ? “Országgyűlés Hivatalának semmilyen kompetenciája nincsen arra, hogy ellenőrizzék egy országgyűlési képviselő önéletrajzának tartalmát. Azért kizárólag a képviselő felel.” – mert semmi közötök nincs bármelyik országgyűlési képviselő előéletében turkálni. Mert a többi is kamuzik. Amúgy nem kell tőle félni, ártalmatlan (“nem indulhat, nem sikerült, soha nem nyert..”) ezt olvasom, akkor meg?

 3. Antikom szerint:

  Kurva erős diploma.
  Mit vártatok egy hazudós kommunista czigány picsától.

 4. robi szerint:

  Egy utolsó vicek-vacak állami munkahelyen a belépő munkavállalótól elkérik a végzettséget igazoló okiratot.

  Az Országgyűlési Hivatal miféle precíz hivatal lehet, ha ellenőrzés nélkül, végzettséget igazoló okiratok megnevezéséről bemondásra is közzétesz információt ?

  Ha valaki Foxi-Maxi Egyetemet jelölne meg, ők azt is leírnák?

 5. Földi űrutazás szerint:

  Eddig is tudtuk, hogy selejtes a hölgyemény.Karigei hiperpasszív, gyurcsányi a szakdogáját lopta, Schmitt plágium a doktoriját lopta és valami szintén örök vesztes képesítés nélküli tanító meg a plagi feleségét (fidesz női tagozat vezetője) teljesen ismeretlen okból Csepelre hozta díszpolgárnak! Biztosan van gerinces politikus is, csak nem tudom ki az.

 6. Hozzászóló szerint:

  Bangóné igazat szólt: ez egy “kurva erős kép”.

 7. kormánypárti szerint:

  BAGÓNÉ AZONNAL TAKARODJON CSEPELRŐL ÉS A KÖZÉLETBŐL !!!!!!!!!

 8. kerdes szerint:

  Egyetértek kormánypártival. Soha nem hittem volna. 🙂 Mondjuk bangónét mindig alkalmatlannak tartottam bármilyen képviseltre sok más alkalmatlannal együtt. Csak letisztul az ellenzék.

 9. László szerint:

  Azért még egy válaszadással megvárhatnátok orbán viktor legnagyobb riválisát.

 10. kormánypárti szerint:

  Gyurkabát?

 11. László szerint:

  Bangónét!

 12. Gratulálok szerint:

  Méltó ellenfele lett volna a hajdani képesítés nélküli napközis nevelőnek, de sajna doktor Szabó még ettől is elütötte! Amúgy meg ti jobban ismeritek, nektek kedvezve léptette vissza 2019-ben az esélyes csepeli polgármester-jelöltet! Döglött oroszlánt rugdostok, már nincs köze Csepelhez! Hála Istennek!

 13. Antikom szerint:

  Megdőlt a cigányasszony, kizárta a bukott szocialisták pártja. Várja szeretettel a DK.

 14. László szerint:

  Megdőlt a Magyar Állam. Vajon milyen papírja lehet a többinek hogy nincs ellenőrizve. Orbánt várja szeretettel Putyin…

Itt lehet hozzászólni !