Videó: így kapták el a csepeli betörőt

Police, Csepel.info

A gyanú szerint a férfi közel két és fél millió forintot zsákmányolt három családi házas betörésből – ám a csepeli rendőrök elfogták.

A XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki 2021. augusztus 5. és 10. között betört egy csepeli házba. Ide a befeszített ablakon keresztül jutott be, majd az épületből ékszereket, pénzt, valutát, laptopot, fényképezőgépet és rókaprémet vitt magával, majdnem kétmillió forint értékben.

A nyomozás adatai szerint az elkövető ezután szintén egy XXI. kerületi otthonra csapott le 2021. október 5-én. Itt az ajtó befeszítésével hatolt be az épületbe, mellyel ötször akkora kárt okozott, mint a fenti értékek eltulajdonításával.

A betörő utoljára egy pesterzsébeti ingatlant választott ki; 2021. november 24-én a teraszajtó befeszítése után átkutatta az épület emeleti szobáit, ahonnan több százezer forintot és valutát vett magához.

A rendőrök a 49 éves budapesti H. József személyében azonosították a bűncselekmények elkövetőjét, akit a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói a legutolsó betörés után egy órán belül elfogtak.

A nyomozók a férfi tartózkodási helyét és autóját is átkutatták. A gépkocsiban a pesterzsébeti házból ellopott pénzt találták meg, míg a lakásból számos karórát foglaltak le, amelyek eredete még tisztázásra szorul.  ​

A feltételezett elkövetőt a BRFK XXI. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a csepeli nyomozók kétrendbeli lopás bűntett és egyrendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. H. József nem tett vallomást, a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Forrás: Police

Egy hozzászólás “Videó: így kapták el a csepeli betörőt” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Bűnügyi felügyelet, lakhelyelhagyási tilalom, nyomkövetőperec… – melyiket választotta?

Itt lehet hozzászólni !