Városháza-gate: több mint a duplájáért árulták a fővárostól megvett egyik ingatlant

Mandiner

A Nagy-Verecke Property Kft. bruttó 256,5 és millió forintért vásárolta meg a XII. kerület, Istenhegyi út 62. ingatlant, majd 1,5 millió euróért árulták.

Az Anonymus által kedden nyilvánosságra hozott újabb felvételen tizenhárom olyan ingatlant nevezett meg, amelyet a főváros feltételezhetően áruba bocsátott, ezek egyikén jó nagyot kaszálhatott a vevő.

A Magyar Nemzet a főváros honlapjára hivatkozva azt írja, hogy a XII. kerület, Istenhegyi út 62. ingatlant – amely egy 844 négyzetméter területű „kivett beépítetlen terület” – a Nagy-Verecke Property Kft. vette meg bruttó 256,5 és millió forintért. Nem sokkal azután, hogy 2020. október 16-án a cég neve került a tulajdoni lapra,

a vételár több mint duplájáért kezdték el árulni az ingatlant.

A Magyar Nemzet azt is leírja, hogy a Magyar Kérfarkú Kutyapárt szúrta ki, hogy idén januárban a telket 1,5 millió euróért akarták továbbértékesíteni, ami akkori árfolyamon mintegy 540 millió forintot tett ki. Hogy végül elkelt-e az ingatlan, illetve, hogy mennyit fizettek érte, azt nem tudni, a magánszereplők közti ingatlaneladások szerződései ugyanis nem nyilvánosak.

A Nagy-Verecke Property Kft.-t 2019 februárjában alapították, s fő tevékenysége a saját tulajdonú ingatlan adásvétele. A cég székhelye jelenleg a II. kerületi Gárdonyi Géza út egyik házának pincéjébe van bejegyezve. A cég nettó árbevétele 2019-ben és 2020-ban is nulla forint volt. A Kft. jegyzett tőkéje a kezdeti 3 millió forintról 2020. 12. 18-án közel 90-szeresére, 259,5 millió forintra ugrott. A tőkeemelés mértéke megegyezett a

fővárosi önkormányzat által eladott ingatlan vételárával.

A cég tulajdonosa a Redimmocorp Ingatlanfejlesztő Zrt., amelynek vezérigazgatója egyben a Nagy-Verecke Kft. ügyvezetője is. A Redimmocorp egyébként a Magyar Nemzet szerint Pálos Titusz Zoltán ingatlanmogul érdekeltségébe tartozik.

Forrás: Mandiner

10 hozzászólás “Városháza-gate: több mint a duplájáért árulták a fővárostól megvett egyik ingatlant” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Ismét első helyen áll Magyarország a világon a lakosságarányos Covid-halálozásban – ezzel foglalkoznátok inkább…

  2. kivégzett tanár szerint:

    Viszont a beadott harmadik oltások sportágban EB-aranyat nyertünk! Diadal!

  3. Gyula szerint:

    Forrás?

  4. Nagyapó szerint:

    A Fővárosban és az ellenzéki vezetésű városokban megindult a szabad rablás. Készülnek az ország újbóli kirablására!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Csipike szerint:

    Nincs mit rabolni, a fideSS ezt már megtette.

  6. László szerint:

    Karácsony Gergely közösségi oldalán jelentette be, hogy összeült csütörtökön a vizsgálóbizottság, amelynek több gigabájtnyi dokumentumot adtak át. A főpolgármester szerint az úgynevezett Városháza-ügy ugyanakkor egyetlen mondatban összefoglalható:

    “fideszes pénzemberek meg akarták szerezni maguknak, vagy más Fidesz-oligarcháknak a Városházát, de mi nem adjuk. És pont.” – mire nem képes orbán bandája…

  7. Nagyapó szerint:

    Csipike! A polgári kormány visszavásárolt sok meghatározó céget. Remélem észrevette, hogy a Vízművek, Csat. Művek, elektromos szolgáltatók, stb. ismét magyar kézben vannak, ezért lehetett a rezsicsökkentést megcsinálni!!
    Próbáljon mást, érthetőbbet hazudni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Csipike szerint:

    Visszavásárolta, ami a lörinc kezébe került, mintahogy a digi, pontosabban 4ig. Jónèhány fideszes ismerősöm mondta, hogy kiábràndultak a fidessből. A fidess egy bűnszervezet, làsd a malàj uzletember akitől vásároltak. Jó lesz észrevenni, hogy vesztésre áll az aljas kormány.

  9. Gyula szerint:

    Ja, ganéj, meg kinyírta a Digit. 😁
    Én bojkottálom már őket! 😜 Majd a mobilt megkapja a “kék” és végülis minden is kell, közpénzből, a hasznot meg viszik a csókosok, de az öreg demenst ez nem zavarja. 👏👍

  10. Gyula szerint:

    A reptér nincs túlárazva, csak mert minden is kell. 😁😜👏👍

Itt lehet hozzászólni !